Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x12 – Rashard and Wallace Go To White Castle

2008. november 09. 14:00 - foxglove (törölt)

Duncantől az előző részben fájdalmas/kevésbé fájdalmas (opcionális) búcsút vehettünk, úgyhogy ez a szál már kilőve, de maradt így is éppen elég megoldanivaló. Ott van például a Fitzpatrick-vonal, Felix halála, a chicagói gázolás, és persze a buszbaleset. De kezdjük mondjuk a gázolással. Wallace elhatározta, hogy nyilvánosságra hozza az ügyet, lesz ami lesz. Veronica próbálja felkészíteni, hogy ez kemény menet lesz, a sztárjátékosok világában mások a szabályok, mégis mindkettejüket meglepetésként éri, hogy Rashard válasznyilatkozatában az áll, hogy Wallace követte el a bűntényt. Még szerencse, hogy Veronica a saját stresszhelyzeteit mások ügyeinek kinyomozásával szereti feloldani.

Mars-apuka a buszbaleset végére próbál járni. Lamb seriffünk viszont továbbra sem az a típus, aki szívesen megosztaná vele az eddigi eredményeket (főleg nem az előző rész eseményei után), ezért Mars-apuka kénytelen egy ügyes trükkel ellopni a kihallgatások hanganyagát a bizonyítékraktárból - Veronica Mars szerepében ezúttal Keith Marsot láthatjuk. Milyen jól jönnek most biztonsági rendszerről megszerzett információk, amiket maguk az alkalmazottak osztottak meg vele készségesen néhány résszel ezelőtt.

Weevil és Logan pedig a Fitzpatrick-ügyön dolgoznak, szépen be van ez osztva. Molly Fitzpatrick bevallja Weevilnek, hogy Felix is ő valóban egy pár voltak, és igyekeztek ezt a legnagyobb titokban tartani. Különben Molly családja megölte volna a fiút. És ez, a Fitzpatrick-legendákat ismerve, talán nem csak költői túlzás. A templomban találkozgattak, méghozzá abban, ahol Molly egyik nagybátyja, Patrick a pap. 12 bűnöző és 1 pap, ez lenne a Fitzpatrick-család. Weevil fellopózik Logan lakosztályába, hogy megossza vele a híreket és a gyanúját, hogy valószínűleg a templomban zajlik a drogbiznisz a motorosok és az írek között. Bármennyire óvatos próbált maradni Weevil, a titkos találkájának Logannel mégis akadt egy szemtanúja, egy mexikói srác követte őt idáig. Lehet, hogy ezentúl nekik is inkább a templomban kellene találkozniuk.

Wallace, a történtek ellenére még mindig reménykedik abban, hogy Rashard igaz barátja, és csak a gonosz menedzser-nagybácsi nyomására akarja vele elvitetni a balhét. Közben Jackie is előkerül valahonnan, senki nem érti, hogy mit akar már megint, még Veronica és Wallace sem. Wallace-nak most nem Jackie társaságára van szüksége, hanem egy jó ügyvédére. Vagy Cliffére. Cliff megszervezett neki egy alkut, aminek értelmében 5 napon belül fel kell adnia magát. Ha ez nem így történne, akkor Wallace nagyon csúnya dolgoknak nézhet elébe, beleértve nagydarab, ferdehajlamú cellatársakat is. Vagyis, 5 nap áll rendelkezésre, hogy Wallace ártatlansága tisztázódjon. Wallace örül: ez azt jelenti, hogy játszhat a következő, 5 nap múlva esedékes kosármeccsen is. Veronica a fejét fogja.

Véletlenségből Rashard ebben az 5 napban éppen Neptune-ban fog időzni, és előszeretettel látogat majd különböző, az ő tiszteletére rendezett partikat, belépés főleg laza erkölcsű fiatal lánykáknak. A terv az, hogy Veronica kivételesen nem laza erkölcsű lány lesz, hanem Rashard neptune-i koordinátora, és megpróbál összehozni egy találkát Rashard és Wallace között. A számításaiba azonban hiba csúszik, és az erélyes fellépésű nagybácsi szabotálja az akciót. Veronica és Wallace tanácstalanul bámulnak Rashard és az elúszott remények után, amikor Veronicának világrengető ötlete támad: sajtburger. Mármint, ő most szívesen enne egyet, Wallace-nak viszont erről beugrik, hogy közvetlenül a baleset előtt megálltak egy White Castle-nél. Vagyis van egy szemtanú, a kiszolgáló, aki egészen biztosan emlékszik rájuk (és arra, hogy ki vezetett), mert még autogramot is kért Rashardtól.

Wallace lelkesen elrohan White Castle-t keresni (hosszú éjszakája lesz…), Veronica pedig beesik a munkahelyére, ahol már javában zajlik a karaoke-est. A színpadon egy Lars nevű srác énekel teljes átéléssel egy szerelmes számot a barátnőjének, ugyanaz a Lars, akit a 2x03-ban a Dandy Warhols énekese alázott le. Ez a fiú úgy látszik, nem tanul, mert rögtön utána egy újabb hivatásos énekes lép színpadra, és csap bele a Veronica c. dalba, amitől Lars barátnője ismét könnyekig elérzékenyül. Hajrá Lars, ne add fel!

Weevil is a kávézóban van, és a nyugtalan integetésekből Veronica már előre tudja, hogy itten szívességkérés lesz. Nem is kell csalódnia, Weevil azt kéri tőle, hogy poloskázza be a gyóntatószéket a Szent Mária templomban. Ritka pillanat, ez még Veronica számára is vállalhatatlan. Vagy mégsem. A szomszédos asztalnál ülő vendég is csatlakozik a győzködéshez, ami azért nem meglepő, mert Logan az, csak ők most éppen álcázva vannak, mert együtt semmi esetre sem mutatkozhatnak. Az kicsit sem feltűnő, hogy egymás mellett ülnek, de mindegy. Logan beveti a (szerinte) döntő érvet: ezzel Veronica rajta is segítene. Veronica átrágja pár másodpercig a dolgot, és meghozza a döntést: nem! Ellenben, a további közös rejtőzködésben tudna segíteni: van egy felesleges lójelmeze, a fiúknak csak azt kell eldönteniük, melyikük érdemli ki jobban a segg szerepét. Weevil nagy vonalakban elmagyarázza Veronicának a Fitzpatrick-szituációt, így végül mégiscsak igent mond. Annyi kikötéssel, hogy csak képet hajlandó rögzíteni, hangot nem.

Így aztán Veronica másnap a Szent Máriában elhelyezi a készüléket a gyóntatófülkében, és mivel ezalatt hangosan azt ismételgeti magának, hogy a pokolra fog jutni, Patrick atya ezt úgy értelmezi, hogy megkezdődött a gyónás. Veronica, ha már úgyis ott van, bevallja, hogy néha bizony rossz dolgokat szokott tenni. Szereti megbüntetni a rossz embereket, a maga módján. Patrick atyának is ismerős érzés ez, és az „Enyém a bosszúállás, én megfizetek – így szól az Úr” kezdetű passzust idézi a lánynak. Veronica elgondolkozva hallgatja, de ebből azért nem lesz nagy megtérés.

Wallace megtalálta ugyan a White Castle-t, de a kiszolgáló srácnak se híre, se hamva, 3 napja nyomtalanul eltűnt. Ezért Veronicával az oldalán a Rashard bulitúra következő helyszínére indul, amit a fekete fiúszövetség tart, és mivel Veronica se nem fekete, se nem fiú, ő most kimarad. Wallace viszont mindkét feltételnek eleget tesz. Rashard nagyvonalúan szán rá pár percet, ezalatt Wallace-nak gyorsan elmondhatja, hogy ha feladja magát, akkor helyesen cselekedne, Rashard pedig azt, hogy ha nem, akkor 50 milliót kapna kézhez 5 éven belül, na vajon mit választ. Wallace elszontyolodva távozna, de előtte még részesülhet abban az élményben, hogy Jackie a szeme előtt váljon Rashard legújabb partycicájává. Wallace kicsit balhézik, ezért bezárják egy szekrénybe, Jackie pedig azt indítványozza a friss hódításának, hogy lépjenek le innen egy menő klubba.

Miután Wallace kiszabadul a szekrényből, a nagybácsi szúrja ki magának, és újfent megfenyegeti, hogy ne rondítson bele az ő dolgukba. Wallace keserűen elmeséli neki, hogy Rashard éppen most lépett le Jackie-vel. A nagybácsi nagyon idegesen hallgatja a történetet, mert Rashardnak szigorúan megtiltotta az ilyesfajta csajozást. Wallace-nak véletlenül van egy sejtése, hová mehettek. A Thin nevű klubba, ahol mellesleg a biztonsági őr a seriffhivatal egyik alkalmazottja, Veronica jó ismerőse. Kipakoltatja a nagybácsival a mobilját, visszaad neki egy másikat, az eredetit pedig átadja Veronicának. Nocsak. Jackie ugyan a közreműködése ellenére sem nyerte vissza Wallace kegyeit (ő ugyanis a 2x02-ben feltűnt Jane-nel randizik inkább), de hála neki, már csak ki kell keresni a híváslistából a kiszolgáló srác telefonszámát, és innentől Wallace rendőr apjáé a pálya.

Az eredményt mi is láthatjuk. Guy Abrutti, alias White Castle-srác, pezsgősüveggel a kezében önfeledten pogózik a House of Pain Jump Around-jára, méghozzá ingben-zokniban-alsógatyában (Tom Cruise-sztájlban). Két csaj is van vele, ők valahogy kimaradnának a buliból, a jól kivehető borzadály az arcukon arról árulkodik, hogy nincs az a pénz. Guy szeretné bebizonyítani, hogy mégis van. A sarokban ott áll egy sporttáska, tele bankjegyekkel, ezt kapta a nagybácsitól a hallgatásáért cserébe. Wallace apja, Nathan érkezik meg a hotelszobába, és végre felveszi a megszeppent srác vallomását.

Ami a Fitzpatrick családot illeti, Veronica a felvételeket nézve rájön, hogy ki csereberél a zsoltárkönyvekbe csempészett drogokkal, vagyis hogy ki az áruló a motorosok közül. Thumper. Az egyetlen, aki Weevil igaz barátjának mutatkozott. Weevil este motorosgyűlésen akarja tisztázni a dolgot, csakhogy, mint kiderül, nem Thumper az egyetlen áruló a csapatban. Kollektíven az egész csapat szembefordult vele. Weevil egyedül marad, és mivel a szemére hányják, hogy ő meg Logan Echolls-szal cimborált titokban, kezd nagyon rosszra fordulni számára a helyzet. A volt társai összeverik Weevilt, elveszik a motorját, és Thumper megfenyegeti, hogy ha esetleg megfordulna a fejében, hogy elméleteket gyártson arról, hogy ő ölte meg Felixet, van egy felvétel a mobilján, amint Weevil Curly Morant veri laposra, és ez a felvétel a rendőrségen is kiköthet akár.

Curly Moran megint visszatért, és a kihallgatás-felvételek alapján valahogy mindenkinek köze volt hozzá. Aaron Echolls és Curly kapcsolatáról már tudunk, de most kiderül, hogy Mr. Casablancas és Woody Goodman is jól ismerte. Ami ennél is érdekesebb, hogy Gia elkotyogja, hogy a baleset előtt azzal hívta fel az apja, hogy ne szálljon fel a buszra. Veronica közben új nyomot talál: egy ügyfél régebbi megfigyelési fotóin kiszúrja, amint Terrence Cook és a néhai Ms. Dumas meghitten társalognak. Sokáig úgy tűnik, hogy ennek nincs különösebb jelentősége, egészen addig, amíg Marsék meg nem tudják a hírekből, hogy Lamb seriff Terrence Cook-ot a buszbaleset gyanúsítottjaként szándékozik kikérdezni.

Címkék: veronica mars
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.11.09. 23:12:50

A Wallace Chicagóban-szál nagyon hülyén lett lezárva. Az rendben van, hogy a Rashard-ügy miatt jött vissza, de elég hülyeség, hogy amikor lelép, akkor nagy családi dráma van, aztán amikor visszajön, akkor úgy tesznek, mintha csak mondjuk kiment volna Chicagóba tanulni pár hónapra. Ráadásul nem is hallunk többet a Fennel család belügyeiről, az egyik pillanatról a másikra kivágták ezt a szálat.
süti beállítások módosítása