Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angyalbőrben 1x10 – Bogdán koporsója

2008. október 31. 12:00 - Sigismundus

„Tudod mit csinált ez a Tálass egyszer, a Dél Hadseregcsoport átkelési gyakorlatánál ? Leállította a közepén, mert azt jelentették neki hogy ott van a nagyszentmiklósi kincs maradéka.„ Kardos százados.

Nagybajszú ősmagyarok cipelnek, fehér ruhás szüzek kísérnek egy díszes koporsót, vezért temetnek. Kerecsensólyom rikolt, fehér ló ballag a táltos kése alá, majd megindul visszafelé a menet. Félúton a sziklák közül íjászok bukkannak elő, és az egész csoport nyilak által lészen örökre elnémíttatva… a körletben Bazsó honvéd ébred fel, verejtékben fürödve.

Körlet, nappal, dögmeleg. Rabó ideges, beleköt a ventillátorba is, majd Dezsőkével verekszik, hárman szedik csak le. Tábornokfinak  is agyára mehetett a hőség, mert ezért mindenkinek beír egy feketét. Csergő a Playboyban keresi a külföldi ruhamodelleket, de csak meztelen nőket talál, és ekkor jön Bazsó a maga őrületével. Nővére küldte könyvből szavalja a hármas honfoglalás elméletét, melyet 400-ban vezetett Bogdán vezér, Svájc felől, Etelköz irányába. Félúton meghalt, s itt temették el. Hová fajulna mindez, nem tudni, mert belép a közös ellenség a körletbe, és jó hírt közöl. A gépkocsizó lövészeké lett a volt tanklőtér, s apróbb átalakításokat erre a szakaszra bízták. Holnap ott találkoznak a 40 fokban.

Kodályka bácsi Nellynél vásárol, azaz csak akarna, mert fizetéskor nem fogadja el a butikos az öreg által marokszám előszedett érméket. Már vágták átt ilyennel, szerinte ez játékpénz.Extanklőtér.. Szakasz ás, csákányoz, jó őrmester pihenőt rendel el. Ez csak arra jó hogy egymásnak ugorjanak, Rabó veri Klammert és Mammutot, Dezsőke és Bazsó Urbánt, Póst, Édert, Karády elégedetten szemléli a látványt. Itt sürgős ötletre van szükség, a laktanyában Urbán lép is. A híradóközpontból- kihasználva hogy Tabajdy fejtágításon van Pesten -   telefonál Karádynak. Ezredese hangján utasítja, hogy az őrkutyákra, őszi védőruházatot kerítsen, mire ő visszatér. Karády nyugtázza a parancsot, a szakasz röhögve hallgatja a kihangosítást. Őrmesternek gyanús lesz valami, mert rohanni kezd, de a hírközpontban csak az ügyeletes sorkatona, aki két százasért nem látott semmi gyanúsat.

Körlet, örülnek a válaszcsapásnak, de ettől még ásni kell holnap. Bazsó megint szóba hozza Bogdán vezért, meg a leölt szüzeket, majd csak a végén a lényeget, ha kiderülne a lőtérről hogy ásatási terület, nem kéne ott szenvedni. Géczi erre elrohan, majd vissza, egy marhacsonttal. Ezt eláshatják. Dezsőke hozzácsap egy aranyláncot kölcsönbe, és akció. Éjjel Karády kísérletet tesz az őrkutyákról méretet venni, de csak az ő egyenruháját szaggatják meg kissé….Lőtér, ásás, egyszer csak, hogy-hogynem, kifordul a marhacsont a földből. Hiába lelkesednek azonban, Karády jó messzire hajítja, levest már nem lehet főzni belőle ugyebár. Aztán előkerül az aranylánc is. Ez már elgondolkoztatja Karádyt, elsorolja az iskolában tanult törzs és vezérneveket Tarjántól és Árpádtól, Kondon át Hapciig. Majd úgy dönt, hiába a lelet, fontosabb a lőtér, nem értesítik a régészeket. Így ez is a szakaszra fog maradni, Bazsó húga épp a közelben egy régésztáborban. A kantinban a szakasz röhögve figyeli amint Karády megbízza a szabó Csergőt, tervezzen a kutyáknak egyenruhát, gyakorlót persze, nem kimenőt.

Lőtér, másnap, ásnak a honvédek, mikor megjelenik egy URAL, s egy temperamentumos nő ugrik le róla. Sövegjártó Mireille professzor, meg még egykét cím tulajdonosa. Karádyt keresi. Mikor megtalálja, megköszöni hogy értesítette a leletről. Őrmester semmit sem ért, de nincs mit tenni, az ásatást valami Tálass engedélyezte. Egy telefonhívásból kiderül hogy utóbbi vezérezredes, és kultúrlény. Az URALról pont egy szakaszra való régész száll le, mind nők, kb a húszas éveik legelején. Szakasz kizavarva az árokból, a közelébe se jöjjenek….A körletben örülnek a pihenésnek, de eredmény nélkül Sövegjártó két nap alatt rá fog jönni hogy csalás. Géczi felajánlja hogy lop a múzeumból, de azon már rajt a leltári szám. Megint Dezsőke menti a helyzetet, a Nellynél járva, olcsón megvette a ’játékpénzeket’, melyek, Bazsó szerint bizánciak Újabb ötlet, van neki egy haverja, restaurátor, akinél van még jelöletlen korsó is, majd a húga Brigitta elhozza holnapra, ha megkérik.

Ásatás, mégis elkél a férfikéz, persze csak ecsetekkel. Karádyt Mireille próbálja oktatni ősmagyartanból, az őrmestert inkább a nő érdekli. (aki nem is néz ki olyan vészesen, ha Troy&McNamaránál a bagolyszemüvegét le sikerülne vetetnie). Lelet továbbra sincs, csak Mammut talál egy régi gránátot, amit hosszas kérlelésre dob csak el. A jelenet jó volt arra hogy honvédeink testükkel fedezzék a lányokat a földön. Ijedség után édes a pihenés, párosával félre is vonul mindenki a sátrakba némi szexre, Karády és Mireille vezeti a sort. Illetve nem mindenki, Bazsó a közelükbe sem engedi a húgát, pedig Brigi nagyon ráhajtana Urbánra.

Csergő tervezgeti a ruhákat, Karády közben nyugati dobozos sörrel (nagy kincs lehetett) itatja. De hogy adják majd rá azokra a csupafog nyavalyásokra? Éder szállítja az ötletet természetesen. Este Karády megküldi üzenetét Tabajdynak, hogy a kutyákkal minden rendben. Urbánék közben elásnak három korsót aranyakkal.. Reggel az ásatáson Karády kis szónoklatban kifejti hogy a tegnapi gránátincidens miatt átgondolta a helyzet veszélyességét. Majd azt közli, hogy a szakasznak is maradnia kell, hiszen kell a biztonság a lányok mellé. És kell is, találnak egy gyanús hengeres tárgyat, testreborulásos fedezés megint, őrmester rohan és tűzszerészi alapossággal szedi ki … az egyik korsót.. Majd a másodikat is. Nagy öröm.

Éjjel kutyaketreceknél, jön Csergő a ruhákkal, meg Éder és Urbán is, Karády bosszúságára. De hát kell segítség, fúvócsővel elaltatnak és öltöztetnek….Reggel az árokban éppen kezdenék újra a romantikázást, mikor egy valódi lőszer néz ki a földből. Elmozdítani veszélyes lenne Karády szerint, ez egy éles harckocsilöszer. Megy is a tűzszerészekért, majd ők felrobbantják, helyben. Ez gond, mert a harmadik korsót pont a közelben ásták el. Urbán dönt, kézzel kiszedi a lőszert és elkezdi cipelni óvatosan. Majdnem elejti amikor megállítja Karády, aki persze nem ment el, mert ismerte szakaszát jól.

Cipelik ketten tovább, és közben az őrmester elmondja, tudja már rég hogy ők ástak el ide minden lomot… Aztán egy pisztolylövés és lőszer megsemmisítve. A nap hősének Urbánnak jár a jutalom, Brigi várja, dobozos sörrel meg szexel, estig.

A körletben aztán hiába találgatják, ki árulta el őket, be kell látni, Karády nem hülye, rájött magától. Így nincs más, búcsúztatják díszszemlén a régészeket, épp mikor megjön Tabajdy. Karády ekkor mutatja be a kutyavédőruhákat, röhög mindenki, csak Tabajdy nem…

Lőtér, őrmester pokoli dühös, ásatja tovább a lövészárkot. Klammer hirtelen aranyláncokat talál, de Karády csak legyint, ezt nem eszi meg kétszer. Aztán mindenki körbeállja, kezükben koponyák, láncok, meg ékszerek…Hát nincs mit tenni, hívják vissza a régészeket. És tényleg, mégis kerülnek elő régiségek. Újabb koponyák, újabb láncok, majd teljesen ép konzervek….. Ezen már Urbánék is tátják csak a szájukat. Egy órát kapnak kideríteni mi is történt, különben Karády lecsukatja őket…. Irány Nelly, majd Kodályka bácsi magyarázza a hogyvoltot. A konzerveket tartaléknak ásták el, rossz időkre. A falunépe már tudták rég mit rejt e föld, de nem akartak régészeket, néprajzosokat, meg turistákat idecsődíteni, tartották hát titokban.

Most viszont már nincs mit tenni, mint kihasználni amit csak lehet. És szakaszunk aktív részvételével be is indul az üzletelés. Bármiféle hasonlóság a mai Uszticcsal és Magor-bizniszével, vagy bármelyik más mai, magyarsággal-kufárkodóval, csakis a véletlen műve…

Címkék: angyalbőr
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vanek főfoglár úr. 2008.11.02. 12:29:03

Sőt, van ott egy turul is :)

hottentotta 2008.11.06. 10:10:57

Egész kellemes libák voltak ezek a régészek :-)

Karády meg jól eltrafálta a harckocsi-lőszert a kis parabellummal :D Már nagyon várom a Tank you epizódot :-)

Szuper a sorozat, riszpekt!
süti beállítások módosítása