Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x14

2008. október 20. 17:00 - Sonrisa

Hozzánk is elérkeztek végre a sztrájk utáni részek. (Mielőtt valaki megkérdezné: Az első évad csupán 18 részből áll.) A kényszerpihenőre való tekintettel rövid emlékeztető címszavakban: Újra szent a béke Samék és Tonyék között – Sam és Andy összejöttek, aztán mégse – Sam úgy döntött, hogy Andynek nem fedi fel titkos démonirtós énjét – Devilfőnök továbbra sem mutat semmi emberi érzelmet, neki csak a munka számít – kiderül, hogy a démonok nem vetik el annak esélyét, hogy egyszer szembeszállnak Ördögpapával – Tony meggyőzi Samet arról, hogy céljaik közösek (és rém fura a közvetlen kapcsolat közte és a nagyfőnök között, ezt kellene kihasználni)

A kórházban vagyunk, Andy ágyban fekszik, szemmel láthatóan egészséges, a doki állapotfelmér, s nem mellesleg megemlíti, hogy előfordulhatnak hallucinációk. Andy helyesel is, talán látott valami furát. De a baleset előtt! Höh? A lényeg, hogy ezeket a zöldségeket nem kell komolyan venni, dokikám ad is egy doboz tablettát a lánynak, és ennyi. Majd lehajol egy eldobott papírgalacsinért a kórteremben. Az orvos! Itt valami nem stimmel. És igen, következő pillanatban már meg is van a válasz, a három vigyorgó jóbarát (ugye Sam, Ben és Sock) felbérelte a takarítót (aki 10 év padlófelmosás közben sajátította el a szakzsargont), adja be Andynek ezt a képzelgős trükköt, a doboz dilibogyó pedig borsmentás tic-tac volt. Cool. Főcím.

A három muskétás élvezi az életet a közös lakásukban: az előző lakó nevére csomó jobbnál jobb megrendelt cucc jön, persze nekik már nem kell fizetni érte. Egy kósza pillanatig eluralkodik a bűntudat, de Sock érvelése mindenkit meggyőz: ha a csávónak derogált bejelentenie az új lakcímét a szállítóknak, megérdemli, amit kap (pontosabban amit nem kap meg). Ördögpapa ezúttal egy egész kifinomult módját választja a szemfényvesztésnek: füstölgő WC-csésze… Devilfőnök csevegne, Sam kevésbé, fásultan érdeklődik az eheti Szökött Lélek után. Ezúttal egy kisstílű ügyvéd a delikvens, néhány hete patkolt el, most visszatért, és tovább élősködik kliensein. Szó szerint szárazra szívja őket, akárcsak Imhotep A múmiában azokat a kincskeresőket, akik elvitték a szent edényeket a ládából. Andy visszatér dolgozni. A baleset rádöbbentette arra, hogy az élet túl rövid, és nincs idő az időt vesztegetni, ezért randira hívja Samet.

Sock összefut Josieval a WB-ben, elégedetten állapítja meg, hogy a lány a tőle kapott sálat viseli. Még mindig nem lépett túl rajta. Ám Josiet nem olyan fából faragták, aki elviselné ezt, az arra sétáló Ted nyakába köti a sálat. Ted majdnem elalél a döbbenettől, „soha nem fogom kimosni”-pillantással réved a távozó Josie után, Sock pedig a leesett állát keresgeti a földön. Közben már indul is a gépezet, a Lélek begyűjtése, Sam felhívja az ügyvédet, és kamuzik valami munkahelyi balesetről, amit peres úton szeretne megoldani. Benék örömmel konstatálják, hogy talán Sam és Andy végre összejönnek ebben az életben, mikor betoppannak Tonyék (a démonpáros, emlékeztek?), és négy(6)szemközt akarnak beszélni fejvadász barátunkkal. A kerek szobában, hol máshol. Kiderül, hogy létezik egy übergigahiperszupertitkos szövetség, ami Devilfönök megbuktatását tervezi.

Mint ismert, a démonok egykor angyalok voltak, de Lucifer oldalára álltak, ezért örökre száműzték őket a mennyekből. Ugyanezek a démonok most úgy gondolják, hogy nem igazán tetszik nekik Ördögpapa uralma. Remek. Elegük van már a gonoszságból. Hümm. Sam pedig, mivel közvetlen kontaktja van a Sátánhoz ugyebár, lesz az ő belső informátoruk. Miért is tenné ezt meg? Hát azért, mert ha Devilfőnök elbukik, a vele kötött szerződések is semmissé válnak, és mindenki elfelejtheti ezt az egész soul-huntingos mizériát. Sam boldogan újságolja Sockéknak a hírt telefonon, erre felbukkan az Alvilág Ura, kezében az Edénnyel, és baljóslatúan fenyeget: „tudok róla”. Ám mielőtt Sam elkezdene magyarázkodni, kiderül mi is zavarja igazából: Sam nem akar beszélgetni vele. És ez elég érzékenyen érinti. Mik vannak. Az eheti weapon egy ostor. Akár Indiana Jonesé is lehetne.

Vágás, WB. Sock és Ben mindent csinál, csak nem dolgozik. Felbukkan StréberFőnök, nyakában még mindig ott a rózsaszín sál: Josie telefonszámát szeretné megtudni. Sock készséggel adja át neki ezt az információt. Ted a fellegekben jár, Benék pedig már előre örülnek, hogyan fogja szénné alázni a lány a srácot. Stevék a munkaidő közben rángatják el Samet a titkos társaságukba, be akarják mutatni a többieknek. Az egész úgy néz ki, mint az anonim alkoholisták gyülekezetének heti gyűlése. Tényleg. S a nagy terv nem más, mint az, hogy jót cselekednek. A kedvesség fogja megbuktatni Ördögpapát. Legalábbis ők így gondolják. A lejárt parkolóórák feltöltése, szemétszedés, virágültetés – ez a megoldás. Ezek hülyék. Nemcsak mi gondoljuk így, hanem Sam is. Már bánja, hogy belement ebbe az egészbe. A terv egyetlen (?) buktatója az, hogy így kb. 3-400 évig fog tartani. Csupán. De ez nem szegi kedvét a bandának. Sam erre lelép. Én is ezt tettem volna.

Tony Sam után rohan, és bevallja, hogy ő is valami komolyabb dologra gondol, ő is eléggé idealistának ítéli Steve ötletét. Sam azonban egyszerűen továbbsétál. Telefoncsörgés, az ügyvéd az, a hal bekapta csalit. Este van, WB, zugügyvéd, 3 muskétás, kellemes bájcsevej, csetepaté, piócák, ragasztószalag, Sam bénázása az ostorral, többször is, a világ pedig ismét nyugodtan hajthatja álomra fejét, a Szökött Lelket sikerült begyűjteni. Szép volt srácok! Másnap Andy a randitervet tudakolja Samtől, aki simán hárít, mondván a lány hívta el, akkor szervezze is meg a programot. Jogos, de nem lovagias. Csak úgy izzik köztük a levegő. Tednek is jól áll a szénája szerelmi fronton, meggyőződése, hogy nyert ügye van Josienál. Minden részletre kiterjedő randizási-elméletét fejtegeti Socknak, akinek sajnos nem sikerül elérnie azt, hogy főnöke a rózsaszín ködön túl lásson.

Felbukkan a WB-ben a démonpáros is. Ezúttal az a kolosszális ötletük támadt, hogy Samnek egy személyre szóló emberáldozattal kedveskednek. Az egyik démon a névtelen drogosok tömegéből jogász volt odalent, és szerinte létezik kiskapu arra, hogy az emberáldozat lelke átvegye Sam helyét, s a törvények nem teszik lehetővé azt, hogy ezt vissza lehessen fordítani. A törvények Devilfőnökre is ugyanúgy vonatkoznak, szóval mindenki boldog lesz. Sam – meglepő módon – ismét nemet mond. A csürhe pedig csalódott, mint a kisgyerek, aki nem kapta meg a játékvasutat a boltban. Nagy nehezen belátják, hogy ez nem épp a világbéke megvalósulását szolgálja. Tony azonban veszi végre a bátorságot, kiáll a kör közepére, és közli, hogy úgysem tudják meghazudtolni démoni mivoltukat, és ezt kéne kihasználniuk. Sam beférkőzik Ördögpapa bizalmába, és segít megidézni a helyszínen. A többi a démonok dolga. „You bring the Devil, I bring the pain”

Sock elrohan Josiehoz, Ted randizós elmélete az agyára ment. A vita végén azonban a páros ismét jól összemelegedik, a csengető Tednek a női hálóköntösbe öltözött Sock nyit ajtót. Touché. Ted verten távozik. A WB-ben megjelenik Ördögpapa is. Megdicséri fejvadászát, s olyan ártatlan szemekkel néz, hogy Sam megsajnálja és elhívja egy baráti sörözésre. Devilfőnök nem lát át a szitán, mi azonban tudjuk, hogy Samnek hátsó szándékai vannak. Devilfőnök áldását adja az Andy-ügyre, egy feltétele van csak: a szerződés maradjon titokban. Kiderül, hogy a Nagyfőnök (Isten) miatt nem tud Ördögpapa jégkrémet enni, hiába imádja. Hehe. Sőt, régen szerette Istent, csak volt egy kis nézeteltérés. S ha még nem lenne ennél is szánalmasabb, elárulja, hogy a bukása óta Sam az első, aki meghallgatja.

A beszélgetés végén azért sikerül Samnek megszerezni az áhított tel-számot (ami ironikus módon egy phoenixi szám). Tonyék elégedettek Sammel, és felfedik előtte a titkos fegyvert: Mihály arkangyal kardját. Többek között ezzel győzték le Lucifert az első mennyei háborúban. De nem ám csak leszúrják vele. Á, nem. Először kivágják a nyelvét, levágják a kezeit, kihasítják a szívét. Ettől hal meg az Ördög. Kínok között. A vámpíroknál csupán egy karót kell döfni a szívükbe, az valahogy egyszerűbbnek hangzik.

Sam ideges a közelgő randi miatt, de a szövetség is nyomja a vállát. Úgy gondolja, hogy könnyít a terhen, így beavatja Sockot és Bent. Akik lelkesedve fogadják a bejelentést. Samnek bűntudata van, amiért hátbatámadja Devilfőnököt. Nem normális. Beülhetne ő is a démonok „tégy-jót” elmeroggyant szektájába. Befut Andy is, aki most szerintem úgy néz ki, mint Julia Roberts a Micsoda Nőből. A film elején, nem a végén! Benék kötelességtudóan lelécelnek. Heves csókolózás veszi kezdetét a kanapén, Sam lassítani szeretne, Andy pedig benyög egy „benned bízom a legjobban”-dumát, amivel csak azt éri el, hogy Sam megint előadja a „mindig lesz az életemnek egy olyan része, amit nem mondhatok el”-szöveget. Andy elfogadja az ajánlatot, semmi nincs ugyanis, ami megváltoztatná az érzéseit (fogadjunk, hogy van!), és folytathatják ott, ahol abbahagyták.

A párocskát Steve zavarja meg, aki kirángatja Samet Andy karjaiból. Még szerencse, hogy letisztázták ezt korábban, így a lány csak értetlenül néz. Steve nehezményezi azt, hogy Sam Tonyt támogatja, és drasztikus lépésekre szánták el magukat. Szerinte ez kész öngyilkosság. Na mert a „tégy-jót”kampány nem az. Ott is öngyilkos leszel, az unalomtól. Belép a körbe Tony is. A 2 démon immár szemtől szembe vitatkozhat. Igaz, hogy a kardos buli nem épp békés, de az esély megvan a sikerre. Mint egy hógolyó kilátásai a pokolban. De az esély ettől még esély marad. Nem mellesleg Steve hibája az, hogy Tonyt száműzték a mennyből. Steve szép lassan visszaküzdi magát Isten kegyeibe, addig Tony megöli az Ördögöt és hírnevet szerez magának. Mindenki happy.

Ugrás a gyülekezőhelyre. A démonsereg őrjöng, már markukban érzik a győzelmet. Steve tesz még egy utolsó kísérletet a lebeszélésükre, de szavai süket fülekre találnak. Csalódottan ugyan, de kiáll barátja mellett azért, és marad. Ben és Sock közben felfedezi, hogy az előttük lakó csóka azonos az ügyvéddel, akit elkaptak. Előkotorva a szerződést, a főbérlő aláírásánál Sátán szerepel. Ben fogaskerekei gyorsabban forognak: ha Ördögpapa akarta, hogy ideköltözzenek, tudta, hogy találkozni fognak Tonyékkal, és azt is tudta, hogy lázadást szerveznek, szóval ez egy csapda, és Sam nagyon nagy bajban van. Szerencsére Benék időben tudják értesíteni Samet, ám késő, Tony gyorsan megcsörgeti Devilfőnököt, aki ott terem és szélesre húzott mosollyal üdvözli a bukott bandát.

Az egyik démon porrá omlik, Devilfőnök különösebb megerőltetés nélkül töri ketté az arkangyal kardját. Figyelmesebben kellett volna a démonoknak megvizsgálni, és akkor láthatták volna az oldalán a 3 betűs kiírást: Made in China. Az épület romjai maga alá temetik az összes lázongót, Sam és Ördögpapa pedig premier plánból nézik végig. Devilfőnöknek is megvolt a terve, bízott benne, hogy Sam kihasználja a felkínálkozó lehetőséget. Ki nevet a végén? A szomorú az egészben, hogy Steve világjobbító terve valószínűleg működött volna. Sam is rájön erre. Csak ott az a volna. A végén így Devilfőnök nevet. Az utolsó képkockákon pedig a vérző fejű Tony jelenik meg. Ezek szerint túlélte. Nagy dolgok lesznek itt kibontakozóban.

Címkék: reaper
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása