Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 2x04 – Bully For You

2008. október 12. 18:00 - nyolc_mini_vese

Egy igazi amerikai gimnáziumban járunk, ahol éppen a jó fej srácok búcsúzkodnak egymástól. Az utolsónak ott maradó fiú még veszi arra a fáradtságot, hogy a "stick" (bot) szót felpingálja valakinek a szekrényére, majd bemegy a vécére pisilgetni, de már nem igazán sikerül kiviteleznie a dolgot, mert valaki orvul hátba lövi. Brass és Grissom érkeznek, Brasstól megtudjuk, hogy a srác rendes gyerek volt, most szavazták meg éppen az osztály bohócának. Grissom szerint akkor egy nagyon gyáva embert kell keresniük, mert aki még egy bohóctól is fél, annak igen gyenge lehet a szíve. Főcím.

A srácot éppen bezacskózzák és elszállítják, amikor Cathrine és Warrick megérkezik a helyszínre. Cathrine rögtön beleköt az iskola szorgos gondnokába, aki már a graffitit kapargatja a szekrényről, hogy hagyja abba, mert ez bizonyíték. A gondnok csalódottan távozik. Közben a retyóban is zajlanak az események, Grissom bizonyítékot gyűjt, Brass pedig az igazgatót kérdezi ki, de hamarosan Grissom idegeire mennek, úgyhogy Brass inkább úgy dönt, hogy az igazgatói irodában kellene folytassák a beszélgetést.

Nick és Sara helikopterezgetnek kicsit az éjszakában és nagyon jó nekik, mert a puszta közepén le is ereszkedhetnek kötélen. A helyszínen találkoznak pár sráccal, az egyikük Hank Peddigrew, aki mostantól egy darabon velünk fog tartani a CSI történetében. Valami zsák miatt vannak ott, de Hank elmondja, hogy túl büdös volt ahhoz, hogy kinyissák, Sara pedig rögtön replikázik erre, hogy azt hitte, hogy a mentős srácok egy kicsit keményebbek ennél. Nick meg is jegyzi, hogy nincs is szebb dolog, mint egy büdös sporttáska felett flörtölni. A táskát mindenesetre felküldik egy kis kosárkában a helikopterre.

Grissom továbbra is a vécében szorgoskodik, de megérkezik Warrick és Cathrine, hogy segítsenek neki. Cathrine rögtön ki is szúr a srác táskája mellett egy narancsszínű spray-t valamint egy festékes ujjlenyomatot a falon. Elmegy, hogy kiderítse kié a szekrény, amit összefirkáltak. Warrick és Grissom egy gombolyag cérna segítségével kiderítik, hogy egy alacsony csávó lőhette a le a srácot a leghátsó vécéből.

Sara és Nick a tatyójukkal halottkém Davidnél vannak, aki röntgen alatt nézegeti a táskát. Sara már nagyon örülne neki, ha kibontanák a szatyrot, de David szerint addig örüljön, amíg a cipzár zárva, valamint azt is elárulja, hogy szerinte 2 hónapja halott a táska tartalma, ezt pedig abból állapította meg, amilyen lötyögő hangot kiad a táska, hogyha megrázzák. Hiába, a rutin meg az évek...

Cathrine megtudja, hogy melyik diáké volt a szekrény, Warrick és Grissom még mindig a vécén vannak. Warricknak van egy nagyon menő kütyüje, egy "elektromos orr", ami arra jó, hogy a szagmintákat begyűjtsék vele a helyszínről és egy cég küldött neki kipróbálásra, hátha utána megveszi a helyszínelő labor. Grissom szerint marhaság ilyen ketyerékre 10 rugót kiadni, úgyhogy inkább odaad Warricknak egy Erlenmeyer-lombikot és egy tubust, ami ugyan 10 dollárt ér, de ugyanarra lehet használni. Grissom elhagyja a terepet, odamegy Cathrine-hez, aki éppen berendelteti a gyereket, akié a szekrény, amit összefirkáltak. Állítólag csenevész egy srác és persze a bohóc fiú rendesen basztatta is ezzel. Grissom megszeretné vizsgálni az ijedt gyerek ingét, és bizony ki is mutat rajta lőpornyomot, úgyhogy nem hiába retteg a srác. A gyerek elmondja, hogy szerinte normális, hogy lőpornyom van az ingén, mert éppen lőgyakorlaton volt. Ekkor beviharzik a jóval határozottabb nővére, aki szépen megmondja Brasséknak, hogy hagyják abba az öcsike piszkálását.

Végre eljött a pillanat, amikor kinyílik a büdös sporttáska és nem túl szép, az, amit benne találnak: egy kis emberleves, némi csonttal fűszerezve. Sara és Nick meglehetősen rosszul lesz tőle és inkább kisietnek a boncteremből. Grissommal futnak össze a folyóson, aki rögtön kiszimatolja, hogy erősen bomló ember szaguk van. A főnök azt javasolja, hogy tusfürdő helyett citromot használjanak, mert az elviszi a szagot. David hősiesen leengedi a levest a lefolyóba.

Grissom elmegy a halott gyerek hullaszemléjére, Robbins doki pedig elmondja neki, hogy a testén volt egy villától származó szúrásnyom, ami kb féléves és igazából már abba bele kellett volna haljon, mert egy átlag embernek a szívébe állt volna bele az evőeszköz, csakhogy ez a srác azon kevesek egyike volt, akinek a belső szervei pont fordítva helyezkednek el.

Sara a halott dzsekijét vizsgálja, ami szintén nincsen túl jó állapotban és tiszta szmötyi, Nick belép, hogy ő is megnézze, de amikor egy darab papírt húz ki a katonai dzsekiből Sara nem bírja tovább és belerókázik a szemetesbe. Rögtön ezután megjelenik Hank, aki kajálni invitálná Sara-t, de aztán megundorodik a szagától és inkább elnapolná a randevút. Greg azzal bíztatja Sara-t, hogy egy igazi férfit nem zavarna, hogy hullaszaga van.

Az iskolai tanácsadó asszony végül szint vall Grissomnak és elmondja, hogy a bohóc gyerek halálát sokan kívánhatták, mert egy igazi broki volt. Grissom meg is hallgat pár tanulót, még az a gyerek is előkerül, aki annak idején beleszúrta a villát, de úgy tűnik, hogy őszintén örülnek társuk halálának. Grissom azt gyanítja, hogy a tanácsadó asszony tudja, hogy ki ölhette meg a srácot, de a nő azt mondja neki, hogy nem segít, az ő dolguk kideríteni, hogy mi történt.

A teakonyhában Nick, Warrick és Cathrine a gimnáziumi évekről beszélgetnek, amikor bejön Sara, hogy szóljon Nicknek, hogy találtak valamit a folyékony emberükkel kapcsolatban, ami fontos lehet. Nick kedvesen megjegyzi, hogy látja ám, hogy átöltözött, de attól még mindig büdös. Azért elmegy vele Ronnie-hoz, aki a papírok mestere és sikerül is azonosítania a zsebben talált papíron a feliratot, ami egy gyufásdoboz és egy szórakozóhelyet reklámoz. Beugrik O'Riley is, aki elmondja, hogy sikerült azonosítania a fickót a katonai dzsekijén talált név alapján, valami háborús hős volt, de eltűnt a kórházból miután összerakták.

Cathrine visszamegy az iskolába, hogy kísérletezgessen a spray-vel az iskolai szekrényeken, Warrick pedig a vécében gyűjtött szagokat elemezi, de semmi érdekeset nem talál, csak rágó, marihuána és szivarka szagot. Közben Nick, Sara és O'Riley elmennek a szórakozóhelyre, ahol a tulajdonostól megtudják, hogy az ex-katona ott csöveskedett a hely környékén és elijesztgette a vendégeket, a faszi meg adott neki egy zsetont, hogy váltsa be pénzre és cserébe húzzon el onnan, ez két hónapja volt és azóta nem látta. O'Riley megkéri, hogy talán fáradjon velük, a tulajdonos kötelességtudóan el is megy.

Grissom éppen a lövöldözésről készült komputer szimulációt nézegeti, amikor megjelenik Cathrine és elmondja neki, hogy az összes mérges tanulógyereknek volt alibije, kivéve annak, akinek a bohóc összefirkálta a szekrényét, úgyhogy megy is kihallgatni. Grissom nem tart vele, mert inkább a számítógépes animációt akarja még nézegetni. Cathrine elmegy a srácékhoz és elmondja az apukájának, hogy bizony a fia pont a lövöldözéskor ott járt a vécénél, mert a szekrényén való feliratba beletapicskolt, pedig a festék 30 másodperc alatt megszárad és utána még a mosdóban is hagyott egy festékes ujjlenyomatot. A kissrác teljesen kikészül, sírva fakad, de megjelenik a nővére és megint jól megvédi. Cathrine utánuk megy és a lány elmondja neki, hogy az öccsének gyomorfekélye lett, addig basztatta a gyerek, úgyhogy ő sem bánja különösebben, hogy meghalt.

Közben Grissom elkéri a Warrick csodaketyeréjéhez tartozó szoftvert, mert valami parfümnek a szagát is megtalálták, azzal pedig azonosítani lehet, hogy pontosan milyen parfümét. És működik is a dolog. Grissom intézkedik is, hogy nézzenek utána, hogy milyen parfümje van a félős gyerek határozott nővérének, majd Brass kérdezze is ki egy kicsit. A lány azt állítja, hogy a gyilkosság estéjén autózgatott, de tagadja a dolgot, pedig azt bevallja, hogy olyan parfümöt használ, aminek a szagát a gyilkosság helyszínén megtalálták. Sara-ék kihallgatják a szórakozóhely tulajdonosát, aki végül bevallja, hogy igen, ő vitte ki a városból az idegesítő csövest meg zacskózta be, mert azt hitte, hogy majd kimászik. Sajnos nem így történt, úgyhogy O'Riley már pattintja is rajta a bilincset.

A vézna srác bemegy Grissomékhoz, hogy elmesélje, szerinte a nővére ölte meg a csávót, mert visszament a suliba és látta, amikor valaki meglövi a bohócot. Ekkor megjelenik Brass, félrevonja Grissomot és Cathrine-t és elmondja nekik, hogy tudja, hogy a nővére nem volt ott, mert pontosan abban az időben kapott egy parkolócédulát a csaj a kocsijára egy hotelnél, ahol az egyik iskolai edző is kapott egy bűntető cédulát. Brass már meg is látogatta és meg tudta tőle, hogy a lány arra kérte meg, hogy ne hagyja, hogy az öccsét kicsinálja a szemét csóka. Grissom visszamegy a gyerekhez és megkérdezi, hogy ugyan miért gondolja, hogy a nővére ölte meg. A srác elmondja neki, hogy azért, mert megígérte neki, hogy megvédi a gyerektől és még a parfümjének a szagát is megérezte a vécében, habár nem látta, hogy ki lőtt, mert a klozett ajtó be volt hajtva.

Grissom elmegy az iskolai tanácsadó asszonyhoz és elmondja neki, hogy a lakásában találtak egy ugyanolyan parfümöt, mint aminek a szaga ott maradt a helyszínen meg a gyilkos fegyvert is, valamint, hogy Brass kiderítette, hogy az asszony korábbi iskolájában egy agyament gyerek lelőtte 11 iskolatársát. Az asszony arra hivatkozik, hogy azért lőtte le a piszkálódós gyereket, mert tartott tőle, hogy az egyik áldozata bekattan és lövöldözni fog. Grissomot nem nagyon hatja meg az effajta elővigyázatosság, a nőt letartóztatják.

Sara végül maga sem bírja tovább a szagát és elmegy egy kiló citrommal zuhanyozni, Nick elbúcsúzik a szomorú véget ért katonától, Grissom pedig megrendeli a tízezer dolláros kütyüt a labornak. VÉGE.

Címkék: csi lv
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

negyven 2008.11.12. 16:04:12

Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy a múlt hét csütörtöki első részben a végén lelőtték Warrickot, az utána következőben meg szerepelt. Most ezt hogy adják?
süti beállítások módosítása