Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x15 - Jaroldo!

2008. szeptember 27. 10:00 - missparker

Jarod furcsa akupunktúrás kezelésnek veti alá magát, a jobb kezét teleszurkálja tűkkel, amíg le nem bénul. Csak a bal kezét használva készíti újabb piros füzetét: újságcikkek egy férfiról, aki többé nem tudja használni a jobb kezét. Miss és Sydney az aktuális Mesélőt hallgatják: Jarod egy hetet maradt itt, akupunktúrát tanult. Mesélő reklámozza kicsit a stresszoldást, de Miss inkább arra büszke, hogy tudja, hogyan növelje. Jarod rájuk hagyott egy piros füzetet is, egy Bronx-i épületről, azt mondta, érteni fogják, mit jelent.

Felgyorsulnak az események, Seattle, szirénák hangja, egy férfi készül leugrani a háztetőről. Odalent egy ideges nyakkendős az operatőrét keresi.

Rádión már üvöltenek is Jarod fülére, jöjjön le onnan, mit képzel. De ő inkább beszélget az elkeseredett Dave-vel, természetesen le is beszéli az ugrásról a kamera előtt.

A tévé irodájában vagyunk, Annie-t érzékenyen érinti Dave története - kilakoltatták a családját a távollétében, nem találja őket, ezért akart ugrani. A nyakkendősök már Dave családjára utaznak, az lenne csak a szenzáció. Jarodra sem igazán tekintenek hősként, az ugrás ütősebb lett volna a hírekben. Szimpatikus figurák. A műsorvezető Jarod lehetne, de ő inkább nem jelenne meg a tévében (kifejezetten jó lenne, ha a Központból nem látnák, mit csinál éppen). Az öregebbik nyakkendősnek, Phil-nek adja át a lehetőséget. A fiatalabbiknak, Chrisnek tetszik az ötlet, így vágják meg a riportot.

Sydney-ék elmennek az elhagyott Bronx-i motelhez. Missnek nem tetszik a környék, Sydney nyafog, szerinte Jarod nem akarta, hogy ide jöjjenek. Azért csak lebotorkálnak az épület lépcsőin, Miss zseblámpával, fegyverrel sétálgat, Sydney továbbra is festi az ördögöt a falra, inkább egy gólemcsapatot rendeljenek ide. Már késő, előkerül egy rosszarc, és követeli, hogy Miss adja oda amije van. Ő felajánl egy golyót a 9 mm-eséből a pasi rozsdás bökőjével szemben.

Eddig jónak tűnt a felállás, de Miss elfelejtette, hogy fegyvert hiába nem rántunk. Ha veszély van, használjuk, nem csevegünk. Bronxban nem egyedül mászkálnak a rosszarcok sem, így Sydney egy lövéssel a lábában, Miss kirabolva záródik be az épületbe.

Jarod közben e-mailt küld Sydneynek, aggódik, miért nem válaszol már? Utána megpróbál közelebb kerülni Annie-hez, elkér néhány régi felvételt. A felvételek közül nem Annie-ét emeli ki, hanem egy másik operatőrét, Ken Watanabe-ét. Róla olvastunk a piros füzetben. A fekete bandák voltak a kedvenc témája, egy bandaháború egyik csatáját vette fel, mikor megsérült. Phil-lel volt a helyszínen, aki később tragikus hangsúllyal adta elő mindezt az esti hírekben, szép nagy nézettséget hozva ezzel.

Broots megint csajozik a neten, egy Dehlila nevű nickkel, ráadásul munkaidőben. Így aztán sikeresen Samsonként veszi fel a telefont. Ez azért ciki, mert Parker-apu hívta, keresi a lányát és Sydney-t.

Jarod összefut Dave-vel, szép lassan sínre kerül az élete, már nem iszik, megtalálta a családját, állást keres. Felhívja Jarod figyelmét, hogy a szerelők most készülnek kinyírni az épület elektromos hálózatát, mert rosszul kötik be a műholdvevőt. Jarod elégedett, Dave is neki köszönheti az életét.

Sikerének örömére el is kezdi felfrissíteni Ken ügyét, Phil-t dicséri agyon, micsoda műsor volt! A nyers felvétel is kellene, abból mennyit lehetne tanulni! Phil nem tudja, kivel van dolga, odaadná az ártatlan tekintetű, lelkes rajongójának a kazettát, de sajna azokat újra felhasználják.

Jarod gonoszul néz, ezt már ismerjük, majd hopp, elmegy az áram, Dave a legjobb!

Miss keresi a kiutat az épületből, egyelőre tehetetlen. Sydney lába csúnyán vérzik, Miss kénytelen egyedi darab sálát áldozni a bekötésére, mert azt nem akarja, hogy Sydney másik lába is egyedi darab legyen. Talál pár vezetéket is, a házat robbantásra készítették elő, és senki sem tudja, hogy ott vannak. Remek.

Jarod egy parkban találkozik Kennel, galambokat etetnek. Megint egy érdekes nézőpont, ugyan ki hiányolná a galambfiókákat, ha nem Jarod? Ez a felnőttek világa, nincs kisgalamb, Ken számára jövő sincs. Jarod próbálja vigasztalni, az élet tele van meglepetéssel, még az is lehet, hogy újra dolgozhat. És megjelenik egy galambfióka: a jövő. Az élet néha tényleg meglepetés.

Kutassunk a nyers felvétel után, kis hackeléssel letölthető a céges hálóról. Váratlan bandaütközet, lövöldözés, ahogy mindenki tudta. De Phil-en miért volt az inge alatt golyóálló mellény? Egy név is elhangzik, D-Mac. Ő kell Jarodnak. Éjszaka még betör Phil irodájába, a zárt szekrény sem akadály, és igen, ott a golyóálló mellény, mint szokásos riporteri viselet. Chris vajon mennyire sáros?

Miss lassan fodrászát adná egy cigiért, elgondolkodik, hogyan is juthatott ide. Sydneyből kitör a pszichiáter. Mit bántál meg életedben Miss, a Jaroddal kapcsolatos megbízást? Leginkább azt bánja, hogy nincs lábtörlőnyi nikotintapasza. Parker-apunak pl. Miss sem tud nemet mondani, ezért a Központból kilépni sem. Pedig milyen szép jövője lenne, kis házikó, plázázás a szomszéd csajokkal, két gyerek. Ez is a felnőttek világa, neki semmit nem jelent a jövő, így ezen a jövőképen még ilyen aggasztó helyzetben is nevetnie kell, megértem.

Közös tévés sörözés, Jarod dartsban is tehetséges, de Phil-t jobban zavarja, hogy már megint Ken a téma. A sérüléséről is ő tehet, túlbuzgó volt. Na persze. Broots gólemcsapatot mozgósít a New York-i körzetben, muszáj lenne megtalálni Misst és Sydney-t. Igazi főnökként pattog, tud ő határozott is lenni, csak ne legyen Miss a közelben. Jarod felhívja, bemondja a Bronx-i címet, neki sem tetszik, hogy nem tudja elérni Sydney-t már két napja.

Kényszerű vidámkodás után Miss az anyja halotti torára gondol, fontosak a 'pozitív' gondolatok. Egyedül sírt a hátsó szobában, Sydney ment oda megvigasztalni, senki más nem törődött vele. Miss most is firtatja az anyja halálát: a megmentett gyerekek miatt ölték meg? (Miss, a francért dumálsz erről pont Sydney-nek?!) Sydney - elmondása alapján - csak Parker-anyu életét ismeri, a halálát nem. Sőt, ő sem lépett le mikor rosszra fordultak a dolgok a Központban, Jarod miatt.

Nem ússzuk meg ezt a részt sem idétlenkedés nélkül, Jarod egy nap alatt megtanult könyvből kosárlabdázni, ezen tudással felvértezve felkeresi a fekete bandát. Kezében egy pizzásdobozzal besétál, a bandavezérre rászól, hogy ez lépéshiba, kérsz-e pizzát. A fickó kést ránt. Jarod szól, 'kösz, nem kell, már felszeletelve hozták ki', anyám, borogass. Ilyen szintű idiotizmussal a hétpróbás bandatagok sem tudnak mit kezdeni, hozzávágják hát a kosárlabdát. Egy 3 pontos dobással Jarod végképp a szívükbe lopja magát.

A pizza mellett D-Mac elmeséli, hogy felhívta őt egy 'fehér', később a rivális bandát is. A telefonhívás időpontját lenyomozva a 'fehér' csak Phil lehetett, bár Jarod Chrisre gyanakodott.

Sydney további részletre is emlékszik a halotti torról, Jarod lesétált a vendégek közé. Nem értette, miért van mindenki feketében, miért szomorúak. A nő miatt, akit lelőttek liftben? Sydney megrázta, megfenyegette, még csak az hiányzott volna, hogy valaki rájöjjön, szemtanúja volt a gyilkosságnak. A rémült Jarod elrohant, de láthatólag nem felejtett.

Sydney a jelenben bevallja: megmenthette volna Jarodot, lehetett volna normális élete, ő mégsem tette, gyáva volt.

Annie tombol, mikor Jarod elmondja, hogy 'kölcsönvett' az adatbázisból pár felvételt. Ken igaz története viszont megváltoztatja a véleményét, segít Jarodnak. Akció indul: Dave állást kap a csatornánál, megegyezés D-Mac-kel, meghívó a vezérigazgatónak, hogy lássa a különleges tudósítást. Még szólni kell Philnek, itt a Ken-sztori folytatása, ha akarja. Kicsit rázós, de mindent a hírnévért. El is mennek D-Mac területére, Phil egyedül marad, Jarod fentről fog filmezni. Jönnek a fekete fiúk! Chris irodájában ott a vezérigazgató, kezdődik a közvetítés. Philt jól megszorongatja a banda, Dave kiküldi a műsort városi adásba is, Phil bevall mindent. Chris ki van rúgva, ilyenre nem veheti rá az embereit, Phil karrierjének is lőttek.

Broots megérkezik végre Sydney-ékhez, mentőt, rendőrséget hív, szerencsére annyira nem tartja magát fontosnak, hogy tűzoltóságot, katasztrófa-elhárítást, gyepmestert is riasszon. Miss újra a régi, az egyik rendőr szájából veszi el a cigit, ez aztán a kemény függőség. A nikotin édes élvezetében zavarja meg Broots, el is küldi a francba, nehogymár megköszönje a segítséget.

Nagy tanulság számukra, hogy Jarod útjait nem kellene követniük, főleg, ha nem értik, mit akar üzenni. Az elhagyott piros füzetek után ne mászkáljanak, az már a múlt, nem visz előre.

Jarod még tesz egy dolgot Kenért, kitalál egy szerkezetet, amivel Ken egy kézzel is kamerázhat. Dave esete viszont ihletett adott, úgyhogy ugrik egy újabbat. . .

. . .a semmibe.

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2008.09.27. 17:00:23

Jó kis rész, jó kis hogyvolt!Köszi!

Hát, úgy tűnik, hogy sajnos nem fog leelőzni részekben az RTL klub.
Ezt azért nem hittem volna, az évad felénél képesek abbahagyni!Mi meg reménykedve vártuk a 3. és a 4. évadot is...:(
Mindenesetre hiába van a tvújságban benne, a Porton is úgy szerepel, hogy okt. 6. után nem lesz 16.25-től.
Hogy mi lesz helyette?Bár ne néztem volna meg...... :S:S
"Celeb vagyok, ments ki innen! (magyar reality show, 2008) (12)
- Délutáni dzsungelparti Liluval.
"
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Néha minek elgondolkodom, hogy minek a kábel, ha csak ennyi ****-t tudnak ránk zúdítani, és ezért még fizetünk is.

Minden esetre én továbbra is bízom rosszfemben, hogy töretlenül folytatja a fordítást, és egyszer eljutok a 4. évad végéig:)

Bunnyprincess 2008.09.28. 11:59:32

juj demennyit röhögtem a késes poénon LoL *hangosankacagok* :DDDDD

ja ki sz*ar nézi azokat a sz*ar műsorokat???/bár milyen izgalmas cimekkel kecsegtetnekXD/

mándruc 2008.09.29. 12:30:32

Ááááá, én is kiakadtam az RTL-en, ahhoz képest, hogy eddig még ez volt:
www.sorozatjunkie.hu/2008/09/18/a-kameleon-jon-a-3-es-a-4-evad-is/
Most meg, remélem SENKI nem fogja nézni ezt a celebes hülyeséget, és ottfelejtik a dzsungelben mindet.

Bunnyprincess 2008.09.29. 21:25:52

wáá ez jó:D bár a kristófot ne felejtsék ott,ő jófej.de a többit nemsajnálnám.
süti beállítások módosítása