Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 2x01 – Burked

2008. szeptember 21. 13:00 - nyolc_mini_vese

Hogy ezt is megéltük, most, hogy a szebb világban hamarosan kezdődik a 9-es szezon, folytassuk a nosztalgiázást a 2-essel. Jó lesz ám. Egy kedves kertész bácsit látunk, aki fákkal jól megrakodott furgonjával éppen behajt gazdagember kertjébe, amikor gyanús módon a nyitott ajtón kijönnek a gazda kutyái, akik elég zaklatottnak tűnnek. A jó kertész be is kémlel a házba és csak annyit lát, hogy alkalmazója a földön fekszik, elcsendesülve. Itt az ideje, hogy kihívják a helyszínelőket. Grissom, Cathrine és Brass kezd a vizsgálódásba, a földön heverésző fickó Tony Braun, akinek az apja nem akárki, hanem Sam Braun, aki három kaszinót is nyitott Vegasban és jó barátságot ápolt a leghíresebb maffiózókkal. A srácot rengeteg jóféle drog veszi körbe, van ott bor, hernyó, sőt még egy üres doboz Xanax is, úgyhogy nem csoda, hogy feladta. Főcím. Mostantól már a mostanra megszokott Who are you, hú-hú-húval.

Sara érkezik, hogy fotókat készítsen az elhunytról, majd leadja a filmet a samesznak (elég retró, hogy filmet ad le) és annyira szemfüles, hogy talál rögtön egy fülbevaló hátat a szőnyegen. Grissom éppen azt nézi, hogy a faszi csuklóján ragasztó maradék van, tehát le volt celluxozva, Sara pedig el kezdi hiányolni a testnedveket, mert tény, hogy sehol egy jó hányás vagy pisa. Tehát valaki feltakarított a fickó után és még el is rendezte egy szép pózba. Valaki pedig csúnyán összecsipkedte a mellkasát. Persze Grissom rögtön tudta, hogy csak gyilkosságról lehet szó.

Nick is megérkezett, de ő egyelőre azzal van elfoglalva, hogy az elhunyt kutyáival barátkozik. Cathrine érkezik hozzá és elkezdenek azon tanakodni, hogy vajon miért volt a kertkapu nyitva – azt már tudják, hogy olyan valaki nyitotta ki, akinek kulcsa volt, mert nincsen rajta erőszakos behatolás nyomai. A házban már Warrickot is ott találjuk, aki Brassnak nyújt egy rövid előadást tart a minőségi heroin fogyasztásról, valamint azt is konstatálja, hogy a faszinak rengeteg gyógyszere volt. Sara közben a szemétben turkál a ragasztó után és végül szerencséje lesz, mert a konyhai szemetesben megtalálja. Nicknek továbbra is a kutyákon jár az esze, mert most éppen a kutyabejárót kezdi el vizsgálni.

Grissom közben visszamegy a melóhelyre, hogy Tony-t megszemlézze Robbins dokival, aki már régen számított rá, hogy erre a dologra egyszer sor kerül, hiszen a fickó köztudottan elég rock'n'rollra vette az életet. Robbins dokitól meg tudjuk, hogy a fickó nem szúrta magát, hanem orron át inzertálta a szervezetébe a drogot, úgyhogy az orr ürege egy nyers hamburgerre emlékezteti Robbinsot. A szája körül van egy kis bőrpír, ami a doki szerint lehet attól is, hogy rászorítottak valamit, mondjuk egy párnát. A mellkasán levő csípésnyomok eredetét egyelőre homály fedi. Viszont úgy tűnik, hogy valószínűleg valaki leerőltette a torkán a halálos adag drogot és gyógyszert.

Cathrine és Brass a házban tanakodnak, amikor megjelenik a világ egyik legidegesítőbb hangú nője, videókamerával a kezében, mondván, hogy a háza az övé is és nem akarja, hogy a hatóságok kifosszák, miközben lelkesen szállítják el a bizonyítékokat a házból. Brasstól meg tudjuk, hogy a leányzó annak idején profi sztriptízesként ismerkedett meg és esett szerelembe az elhunyttal. A gyilkosság ideje alatt egy barátjánál aludt, mert nem szerette, amikor a csávója drogos állapotban leledzett. Brassék ujjlenyomatokat szeretnének tőle, de a hölgy sérelmezi, hogy miért nem sajnálják őt most jobban, hiszen éppen most veszítette el a pasiját.

Cathrine úgy látszik jó viszonyt ápol a kaszinótulajdonos Sammel, mert bár a recepciós hölgy szerint senkit nem akar ma látni, Cathrine-t mégis fogadja. Később karöltve sétálgatnak, és azon nosztalgiáznak, hogy amikor először találkoztak, akkor Cathrine éppen ruha nélkül illegette magát - Sam meg is jegyzi, hogy legszívesebben hazavitte volna azonnal, de Cathrine elmondja, hogy ő még csak egy csecsemő volt, Samnek meg saját családja volt – hogy vette volna ki ez magát? Samtől megtudjuk, hogy nem nagyon szerette Tony idegesítő barátnőjét, de úgy tűnik, hogy Tony-nak ez a csaj jött be a legjobban.

A laborban Grissom éppen ujjlenyomatot füstöl a Xanaxos üvegről és talál is rajta pár szép darabot, úgyhogy itt az ideje, hogy Cathrine-nel megnézzék az adatbázist és kiderül, hogy az összes ujjlenyomat az üresfejű kislányé. Cathrine arcára kiül az őszinte öröm. Grissom arcára meg az őszinte undor, ahogy belekortyol az esti kávéjába. A folyóson szembe jön vele Warrick és elmondja, hogy drog helyett pilllanatragasztót sikerült találnia a fickó készletében, Sara pedig majdnem feldönti, annyira igyekszik, hogy a szemétben talált ragasztószalagot a frigóba rakja. Milyen önjáróak ezek a beosztottak. Grissom elmegy a teakonyhába, hogy jobb kávét szerezzen, de Greg megpróbálja az útját állni, hogy ne igyon a kész kávéból, mert az övé, egy nagyon drága, minőségi cucc ugyanis. Grissom közli vele, hogy de a labor vizét használta hozzá, úgyhogy akkor közös és jól meg is issza. Ez alkalommal elégedett a kávéjával. Nick viszont boldogtalan, mert megcsípte valami a faszi házában. Grissom, a rovarbarát vet rá egy pillantást és már tudja is, hogy bolhacsípés és azt javasolja neki, hogy kérjen Cathrine-tól átlátszó körömlakkot, mert ha azt rákeni, akkor nem fog viszketni. Grissom érdeklődik a kutyabejáró felől is, de Nick még csak annyit tud egyelőre, hogy a nyomok alapján egy ember használta.

Robbins doki éppen az elhunyt gyomortartalmát mutogatja Cathrine-nek és Grissomnak, kaja nincs benne, de Xanax és heroin igen. Cathrine furcsállja, hogy hogy került oda a drog, hiszen eddig arról volt szó, hogy a faszi belélegezte, de ezek szerint szájon át is fogyasztotta. A gyógyszert úgy nyelették le vele, hogy összetörték és feloldották borban, de Robbins doki szerint nem százat kapott, amennyi a dobozban volt eredetileg, hanem csak a felét. Warrick és Brass közben meglátogatják a srác dealerét egy sötét sikátorban (juj, de kommersz :-), aki elmondja, hogy előző este szállított neki utoljára, de a csaja nem sietett el olyan gyorsan, mint állította, sőt harminc Xanax formájában még egy kis borravalót is adott neki. Rendes lány lehet ez mégis. Cathrine és Brass ki is faggatják a csajt a gyógyszerről, de állítása szerint véletlenül elejtette a dobozt és vagy 20 darab lement a lefolyóba. A többinek a sorsáról nincsen tudomása, hiszen ő elment, de azért van a dobozon rajta az ujjlenyomata, mert ő váltotta ki a patikában. Azt viszont nem hajlandó elárulni, hogy kinek a házában töltötte az éjszakát.

Grissom megtudja Gregtől, hogy Tony szervezetében sem a heroinból, se a Xanaxból nem volt halálos adag. Gregtől azt is megtudja, hogy a heroint bizony kúp formájában is lehet "fogyasztani", csak berakja az ember, fejen áll és a gravitáció elintézi a dolgot. Grissom olyan arcot vág, mint aki boldogabb volt, mielőtt ezt a hasznos információt még tudta. Cathrine közben hoz egy bábút, amire felaggatják az elhunyt ingét, mert Grissom gyanakszik valamire. Az ihletett a híres west porti gyilkosoktól merítette. Szerinte az történt, hogy az idegesítő némber valóban elment, amikor megjött a dealer, de később visszament és mivel a fickója már teljesen koki volt, nem esett nehezére, hogy a Xanaxot megitassa vele. Közben sajnos a kertész megérkezett és az asszony bepánikolt, úgyhogy inkább rátérdelhetett és befogta az orrát meg a száját, tehát megfojtotta. A faszi mellkasán levő furcsa nyomok pedig az ingjének a gombjaitól származnak, amik belényomódtak, amikor a csaj rátérdelt. Grissom közben hívást kap Brasstól, aki úgy tűnik, hogy talált valamit.

Rengeteg rendőrautó vonul ki a pusztába, ahol egy magányos faszi ás valamit. A faszi azt állítja, hogy Tony barátja volt, aki meghagyta neki, hogy ha valami történne vele, akkor menjen és ásson a sivatagban. A rendőröknek nincs túl sok bizadalma benne, Grissomék pedig észre veszik, hogy az autója tele van ragasztószalaggal - úgy tűnik, lehet, hogy a némbernek társa akadt a gyilkosságban. Megnézik, hogy a faszi mit ásogatott olyan lelkesen és egy föld alatti bunkert találnak, ahol rengeteg kincset halmozott fel az elhunyt ezüstnemű formájában. Sara közben a laborban a saját ragasztószalagját vizsgálja, talál is rajta ujjlenyomatot. Megérkezik Warrick és magával hozza a 3 tekercs ragasztót, amit az autóban találtak. Szerinte azért tárolta a faszi a föld alatt az ezüstöt, mert egyébként nem érte volna meg, annyi pénzt kellett volna kifizetnie a raktározásért. Az egyik ragasztószalag összepasszol a letépett csíkkal. Brassék tovább zaklatják a faszit a bunkerben, aki elmondja, hogy azért tudta, hogy hol kell ásni, mert ő építette. Barátok voltak Tony-val és ő intézgette az ilyen ügyeit is.

Cathrine Sam Vega nyomozóval meglátogatja az ásós faszi lakását, hogy körbe nézzenek. Állítólag nem lakik mindig ott, csak amikor valami dolga akad éppen a környéken. Közben zajt hallanak a fürdőszobából és hamarosan elő is kerül a zaj forrása: az idegesítő barátnő. Warrick és Sara elmennek ujjlenyomatos Mandy-hez, aki állítja, hogy a szalagon levő ujjlenyomat nem a némberé és nem is az ásós faszié. Warrick nehezen hisz neki. Közben a vidám Nick jön be, akinek azonosították a láblenyomatait a kutyabejáróról: Tony Braun bátyjáé, Walté. Grissom és Cathrine morfondíroznak az ügyről, nem értik, hogy Walt miért használta a kutyabejárót és az is kiderült, hogy a szalagon még csak nem is az ő ujjlenyomatai vannak. Brass érkezik és elmondja, hogy nincsen alibije a két jó madárnak, de ettől ugye még nem gyilkosok. A folyóson közben vitás helyzet alakul ki, mert az ásós faszi felesége megjelent, hogy letegye érte az óvadékot, de sérelmezi, hogy ott van az idegesítő nő is, akivel a férje csalogatta.

Grissom és Vega nyomozó meglátogatják Waltot, hogy megkérdezzék, mit keres a láblenyomata a tesója ajtaján. Walt szerint nem bonyolult a történet, egy pár hete hazavitte a tesóját, akinek nem volt meg a kulcsa, ő meg bemászott a kutyabejárón és beengedte. Ennek a srácnak is viszket a lába, Grissom vet rá egy pillantást. Meg is állapítja, hogy bolhacsípések és megkérdezi, hogy lefotózhatja-e a bogárcsípés-gyűjteménye számára és megkérdezik, hogy az elmúlt 48 órában járt-e valahol máshol a lakásán és a munkahelyén (természetesen a családi hagyományokhoz híven egy kaszinó az) kívül, de erre nemleges választ ad. Grissom megkeresi Nicket, hogy hadd vessen még egy pillantást a lábára. Elmondja Nicknek, hogy a bolháknak eléggé a szokásaik rabjai, úgyhogy a harapások alapján bizonyítani lehet, hogy Walt a tesója házában járt aznap, amikor meggyilkolták. Nick kételkedik benne, hogy ez elég bizonyíték ahhoz, hogy elkapják gyilkosságért.

Embereink egy nagy közös étkezés alatt próbálják kitalálni, hogy mégis mi történhetett. Brass elmondja nekik, hogy Tony örökölte a családi vagyont, de úgy volt, hogy Walttal 50-50%-ban osztozkodnak mindenen, de egy hónappal ezelőtt megváltoztatta a végrendeletet a némber javára. Még mindig nincsenek sehol, de Sara még egy csomó mindent nem ellenőrzött le, például a fülbevaló hátat sem, amit a szobában, a hulla mellett találtak, úgyhogy itt az ideje, hogy vessenek rá egy pillantást. Grissom és Cathrine meglátogatják a csajt, aki állítja, hogy álti óta nem hordott olyan fülbevalót, aminek hát van. A házban viszont nem jártak nők, max a takarítónő, de ő öreg és csúnya, viszont mindennap felporszívózik, kivéve aznap, amikor Tonyt megölték, mert az pont a szabadnapjára esett. Azért vesznek tőle DNS-mintát. Greg megvizsgálja a mintát, de sajnos a némber igazat mondott, nem az övé az ékszer. Grissomnak és Cathrine-nek eszébe jut, hogy elbeszélgessenek a történetben szereplő másik nővel, az ásós faszi féltékeny feleségével.

Ki is hallgatják a nőszemélyt és elmondják neki, hogy tudják, hogy ő tette a jó Walttal együtt a dolgot, mert azonosították az ujjlenyomatát a ragasztószalagról. Cathrine csak azt nem érti, hogy honnan ismerték ők ketten Walttal egymást, hiszen egyértelműen nem ugyanazokban a körökben forgolódtak. A rácsok mögött levő Walt elmondja Grissoméknak, hogy a tesója partiján ismerkedett meg a nővel és a közös méreg összehozta őket. Végső képsorainkban Cathrine andalog Sammel, aki elmondja neki, hogy talán nem volt túl okos ötlet, hogy az egyik fiát jobban szerette, mint a másikat. Cathrine szerint ez bocsánatos bűn, de azért ő még mindig ott van Samnek. Sam szerint lehet, hogy inkább Cathrine anyját kellett volna elvennie, de hát nem ez volt megírva a sors nagy könyvében. VÉGE.

Címkék: csi lv
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manuela91 2008.09.23. 09:40:29

imádom a helyszínelőket, különösen Warrick-et!találtam egy izgi helyszínelős játékot:www.canyoucatchme.eu

Windermere 2008.09.23. 20:51:43

(Izé, kellene ide egy more tag...)
süti beállítások módosítása