Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x13 - Epiphanies

2008. szeptember 05. 13:20 - Freevo

A kolóniákon járunk, hat hónappal ezelőtt, amikor Laura Roslin, az akkori oktatási miniszter megtudta, hogy végzetes daganata van. Nemsokára megtudjuk, mi az oka a visszaemlékezésnek: a haldokló asszonyt hordágyon szállítják a Galactica gyengélkedőjére, ahol a hátralévő néhány napját töltheti el.

Egy újabb kép tűnik fel a múltból, ezúttal egy capricai téren látjuk Roslint, és, talán a rák kezelésére szedett kamalla, talán a traumatikus flashbackek hatására beugrik egy rég elfelejtett részlet is az emlékből. Nem messze megpillantjuk Baltar doktort, kézenfogva egy magas, szőke, feltűnően ismerős nővel.

Starbuck és Kat őrjáratot tartanak egy-egy vadászgéppel, amikor utóbbi ágyúja fogja magát, és felrobban, majdnem mindkettejük vesztét okozva. Landolás után aztán kiderül, hogy több kamutöltény is volt a táraikban, ami egyértelműen szabotázsra utal.

Újabb látogatást teszünk az anyabolygón, Roslin most a szomorú sorsra jutott Adar elnökkel találkozik, és a pedagógusok hónapok óta tartó sztrájkjáról beszélnek, amely már odáig fajult, hogy katonák bevetését fontolgatják. A miniszter asszony kiáll a tanárok jogaiért, és ragaszkodik ahhoz, hogy tárgyalásokba kezdjenek velük.

Visszatérünk a Galacticára, ahol Roslin magához tér, és összehívatja a legfontosabb embereit, hogy egy Adarhoz méltó taplóságot műveljen: parancsba adja, hogy hajtsanak végre abortuszt a fogságban tartott cylonon, Sharonon. Cottle doki kutatásai szerint van a vérében valami természetellenes, így nem lehet tudni, milyen veszélyt jelenthet majd a flottára.

Gaius Baltar alelnök úr, aki lassan több dologhoz ért, mint Pandacsöki Boborján, ellenkezik Cottle szakértői véleményével, mivel ő nem látott semmi furcsát a cylonok vérében, illetve nagyon szívesen vizsgálódna egy élő hibriden egy halott helyett, arról nem is beszélve, hogy Sharon túlságosan segítőkész ahhoz, hogy egy ilyen elnöki szeszély megint ellenük fordítsa.

Kiderül, hogy a szabotázsok hátterében egy cylonszimpatizáns csoport áll, akik a támadások helyett tárgyalásokat követelnek a katonaságtól. Elő is áll a képviselőjük, ám Adama sem az a fajta, aki hajlandó terroristákkal tárgyalni, ezért lecsukatja a férfit. Ezzel azonban nem állítják meg őket, egyikük felrobbantja magát egy üzemanyag-feldolgozó hajón.

Baltar, aki már készülődik az elnöki pozíció elfoglalására, látogatást tesz a Pegasusról kiszöktetett Sixnél, aki a luxushajón bujkálva vezeti a háttérből a békemozgalmat. A kapcsolatuk nem alakul túl jól, a nő elutasítja a doki közeledését, Baltar pedig nem hajlandó eleget tenni a követeléseiknek.

Roslin ismét a múltról álmodik, így megismerjük a titkos szerelmi afférját az egykori elnökkel. Beszámol neki arról, hogy megállapodott a pedagógusokkal, akik hajlandóak befejezni a sztrájkot. Cserébe meghallgatják a követeléseiket, aminek Adar már kevésbé örül, hiszen ezzel azt üzenik, hogy meghajlanak a tüntetők előtt. Roslinnak le kell mondania, de erre most nem kerülhet sor, mert sürgősen el kell utaznia a Galactica avatási ceremóniájára.

Az elnöknő rendeletének eleget téve szállítják a hevesen ellenálló Sharont a műtőbe, ám Helo a zendülés határán állva próbál közbeavatkozni, amivel pont időt nyer Baltar dokinak, aki időközben rájött, hogy mi a furcsa a babával. Kiókumlálta, hogy ha az ereiben félig emberi, félig cylon vér kering, akkor azt be lehet adni Roslinnak, és a fejlettebb immunrendszer képes lesz kifejteni a hatását, megállítva akár a rákos sejteket is.

Az őssejtes kezelés kap némi kritikát, csak hogy megértsük a párhuzamot és levonjuk a tanulságot, de az elnöknő végül sikeresen felépül, Sharon babája pedig életben maradhat további kutatások erejéig. Roslin ezalatt az Adarral folytatott beszélgetéséből vont le konklúziókat, és úgy dönt, hogy tárgyalásba kezd a békemozgalommal. 

Baltar, aki a gyógykezelés bevetésével saját magát fosztotta meg az elnökségtől, elolvassa azt a levelet, amelyet csak a hatalomátvétele után szabadott volna felnyitnia, és megtudja, hogy Roslin nem tartja megfelelő utódjának az önzősége miatt. Ez győzi meg arról, hogy szembeszegüljön Adama és az ő politikájával, és segítsen a cylonszimpatizánsoknak: a virtuális Six tanácsára átküldi nekik a kutatásaihoz kölcsönkért nukleáris robbanófejet.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.09.06. 15:07:29

"pedagógusok hónapok óta tartó sztrájkjáról beszélnek, amely már odáig fajult, hogy katonák bevetését fontolgatják."

Elég kemény pedagógussztrájk lehet akkor. hiába a jövőben még a pedagógusok is éleveszélyesek. Jól tették a Cylonok hogy dobták a nuket. :)

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2008.09.06. 15:15:41

Hát igen. Nagyon meglátszott ezen a sztorin, hogy addig erőszakolták, ameddig a jelenlegi szituációhoz hasonló nem lett, plusz még Roslinnak is köze volt hozzá.
süti beállítások módosítása