Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Oz 1x03 - Az Isten hidege

2008. augusztus 03. 19:30 - the black ball

Kezdetben Isten semmi volt, ezért megalkotta a dolgokat: a földet, az eget, a vizet, az állatokat. Aztán pár nappal vagy sokmillió évvel később életet adott az embernek. És azóta is szívja el tőle.” Bizony, vallásozunk egy kicsit. Mukada éppen Johnny gyászszertartását tartja, aztán jönnek a fekák, és egyenként bemutatnak olyan bandatagosat Johnny fotójának. Ezalatt Glynn fel nem fogja ésszel, hogy történhetett 3 haláleset két hét alatt. A sajtó baszogatja, a kormányzó FBI-osokat akar küldeni, ráadásul a lánya össze akar költözni a barátjával. Mivel a digók nyírták ki Johnny-t, a következő lépés Keane-től függ. McManus szerint a házassága megváltoztatta egy kicsit, most semmiképp sem alkalmazhatnak erőszakot. Em City-ben Adebisi már kérdezi is, hogy mikor belezik ki a digókat. Keane szerint nyugi van. De Adebisi nem bír magával, még azt is el kell kapniuk, aki köpött Schibettának. Keane tudja, ki az (O’Reily), és saját maga akarja kinyírni. Markstrom figyelmezteti Keane-t, hogy ő lehet a következő, akit a digók széjjeltrancsíroznak.

Augusztus szerint egy bandához tartozni olyan, mint egy valláshoz tartozni. Szabályokat kell betartani, vezetőnek kell engedelmeskedni. Ahelyett, hogy felebarátodat szeretnéd, a gengsztertestvéredet kell szeretned. Keane elmegy telefonszexet folytatni az asszonnyal. Csakhogy betoppan Said, így a mókának vége lesz. Rebadow Groves-nak fejtegeti, hogy Johnny-nak levágták a farkát, és a szájába rakták. Honnan tudja? Naná, hogy Isten mondta neki. A tornateremben Adebisi kicsit felbassza Joey agyát egy digóverős sztorival, úgyhogy egy súlyzóval(!) fejbe vágja a fekát, akinek természetesen nem szakad be a koponyája, á dehogy. Erre Keane elkezdi fojtogatni a büdös digót, Groves meg epekedve nézi az akciót. Nice!

Ebből bizony lelkifröccs lesz Glynn-nél. Behívja Ninot, Saidot és Keane-t. Azonnal meg akarja szüntetni az erőszakot, mielőtt még kitörne egy lázadás. Egyikük sem akarja ezt. Szóval ha lesz még egy verekedés, Leo úgy lezárja a börtönt, hogy még a szén-dioxid se hagyja el a szájukat. Tóbiás megy a gazdihoz, és közli, hogy a digók, a fekák és a muszlimok békét kötöttek. Groves beleégeti a kézfejébe, hogy ANYU. Mindenki elvan. Keane a dobozában talál egy dobozt. Na mi van benne? a.) Grillcsirke b.) Vegyes saláta c.) Johnny levágott farka. Ding, ding, az utóbbi.

Augusztus szerint van olyan fájdalom, ami csak a tiéd, akár az ujjlenyomatod. Este Keane pszichopatásan felgyújtja a matracát, amit a felső ágyon lévő doboztársa kissé hisztérikusan fogad. McManusnak azt mondja, hogy csak szeretne egy kicsit egyedül lenni. Megkapod, irány a lyuk! Mellesleg a buzi tesód nem kerül vissza Em City-be, helyette a 3-as cellablokkba megy. McManus, te aztán tudsz büntetni. A lyukban Keane-t Healy fegyőr üdvözli, aztán megízlelteti vele az új szabványgumibotot, és közli, hogy ne essen O’Reily-nak baja. Ha már O’Reily, nézzük, hogy került ide: autós üldözés során való gázolások, veszélyeztetés, drogbirtoklás, fegyverbirtoklás, mindezt feltételes szabadlábon. Tud élni. Elmegy Mukadához gyónni, hogy elszívhasson egy cigit, aztán meglátogatja Tóbiást a könyvtárban. Megdumálja vele, hogy nézze át az ügyét, hátha tud fellebbezni.

Tóbiás elmegy misére, közben Augusztus narrál: sokan úgy hiszik, hogy ha nem fogadod el Jézust, mint megváltódat, sose jutsz a mennybe. De mi a garancia, hogy ha megteszed, akkor odakerülsz? Hm. Tóbiás hazamegy a dobozába, ahol Vern bácsi már nagyon kanos. Később Peter Marie új munkát ajánl hősünknek: dolgozhat az irodájában, mint asszisztens. Itt jön egy szóváltás Istenről, ami túl hosszú lenne leírva, mindenesetre érdekes. A lényeg, hogy amióta Tóbiás idekerült, sokkal többet imádkozik, Isten mégse segít neki. Egy hiba miatt elvett tőle mindent. Szerinte itt nincs jelen. Peter Marie szerint most is itt van, Tóbiásban. Nos, ha így van, akkor Tóbiás szerint Isten egy tumor. Em City-ben Schillinger rossz néven veszi, hogy egy muszlim be akarta neki bizonyítani, hogy Jézus néger volt. Tóbiás szerint, mivel Júdeából származott, sötétebb volt a bőre. Ej, Tóbiás, nem tudod befogni a pofád. A gazdi ezért móresre tanítja: fényesítse ki a bakancsát. A nyelvével. Ezután Beecher bőg egy kicsit a dobozában, amikor jön O’Reily, és felajánl valamit a bánat ellen: a jó öreg füves cigit.

Vern megtudja, hogy be van tépve, és közli, hogy szarrá veri, ha folytatja a drogozást. De Tóbiás leszarja a kopasz fejét. Most csak képletesen. Hehe. Groves elmegy gyónni. Csakhogy még sosem volt. Mukada totál összetojja magát ijedtében. Groves megint beosont a hullaházba, ezért lyukba került. Kiengedték gyónni. De nem katolikus. Viszont az akar lenni. Hiszen itt Krisztus testét eszik és a vérét isszák. Hogy a fenébe ne tudna egy ilyen valláshoz tartozni? Új szemétláda érkezik Smaragdvárosba: Kenny Wangler. 16 éves a barma, és egy kabátért kinyírt valakit. Ő is feka, úgyhogy megy Keane-hez, hogy bekönyörögje magát a bandába. Keane még átgondolja. Adebisi szerint minden emberre szükség van, ha le akarják nyomni a digókat. Nos, amíg így tesz, addig Kenny behódol Saidnak.

Keane figyeli minden lépését. De Kenny-nek nem jön be a muszlimság, úgyhogy kicsit beszív. Said nagyon pipa lesz. Ellenben Keane kezd becsavarodni, úgyhogy muszlim akar lenni, és az is lesz. Találkozik a konyhán a buzi tesójával, és közli vele, hogy ha nem hagyja abba a farvadászatot, akkor nem lehet többé a testvére. Még a feka bőrét is leveri róla, ha nem áll le. Said mondja, hogy ne megfélemlítéssel próbálja megváltoztatni, hanem szeretettel. Sőt, változtassa az ellenségeit baráttá. Rendben. Először is kilép a Homeboys-ból. Aztán O’Reily-val közli, hogy meg kell bánniuk, amit Dinoval tettek. Ő nem fog köpni róla, hanem segít neki megváltozni. Az ír már be is trappol Ninohoz, akinek mondja, hogy Keane rendelte el Ortolani megölését. És ezért ő akarja kinyírni. Nino beleegyezik. Így jó eséllyel a niggerek végeznek O’Reily-val. Igen ám, csakhogy O’Reily ravasz egy köcsög, Healy-vel megdumálja, hogy vigyék Keane-t a tornaterembe, ahol két latínó várja.

Az őrök kameráznak, a ketrecharc a börtönben tuti dolog. Keane-nek muszáj kinyírni őket, önvédelem, csak kinek fogja ezt ugye bemagyarázni. Glynn lezárja a börtönt, ahogy ígérte. Devlin kormányzó jön lebaszni mindenkit, hogy hogyan végzik a munkájukat. McManus beszól neki, mert faszagyereknek hiszi magát megint. Devlin megkérdi tőle, hallott-e már az Olümposzról, a görög istenek lakóhelyéről. Nos, még köztük is volt ranglétra. McManus vezeti Em City-t, ezért istennek hisz magát. Glynn vezeti a börtönt, ő még nagyobb istennek hiszi magát. Nos, Tim barátom, Devlin meg Zeusz. Úgyhogy kussolj. A kormányzó visszahozta a halálbüntetést, és Keane-t akarja kivégezni elsőnek. Valamint a zárlatot fel akarja oldani, mert a közvélemény így azt hiszi, hogy elvesztették az irányítást. McManus szól egy szenátor ismerősének, aki kicsit megszorongatja Devlint. Így szövetségiek veszik át Lenny havertól a nyomozást. Glynn rohadtul ki van akadva. (És íme, újabb szereplőpakk gyűlt össze)

Na, foglalkozzunk Miguellel is. Fegyveres rablás miatt került a hűvösre. Éppen O’Reily-val akar üzletet kötni, hogy bejuthassanak Kenae-hez a lyukba, amiért kinyírt egy latínót. Az ír tagadja, hogy tudna segíteni. Aztán jön Mukada, és közli, hogy Miguel csaja, Maritza mindjárt szülni fog. Átkocsikázunk a női börtönbe, és megszületik a 4. Alvarez, aki kapcsolatba kerül egy fegyházzal. Később Miguel gyón Mukadanak. Amióta megszületett a fia, sokat dicsekedett vele a börtönben. Szerinte Isten megbüntette ezért, mert ma hívták, hogy a fiának rossz a mája, és valószínűleg meg fog halni. Megkéri Mukadat, hogy beszéljen Istennel. Ha túléli a gyereke, többet nem vág fel semmivel. Elkezdenek imádkozni, de Miguel szerint ez mégsem elég. Isten egy darabot akar belőle. Ezért este átszúrja a kezét, és megvágja az arcát. Augusztus szerint Isten tudja, hogy ő tökéletes, de mi nem. Mégis elvárja az embertől. És ha nem tesszük, megbüntet miket. Sosem beszélhetsz vele szemtől szemben, és nem kell magyarázkodnia a tetteiről: bizony, Isten a legfőbb gengszter.

Címkék: oz
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikrobi 2008.08.03. 22:42:26

Aki ezt a szart megnézte, megérdemli a sorsát. De mit mondjon az ember arról, aki még le is írja a tartalmát?!

kla 2008.08.03. 22:50:20

És mit mondjunk arról, akinek az a szórakozása, hogy általa nem kedvelt sorozatokat és hogyvoltokat fikáz, lényeges mondanivaló nélkül?

mesemondó · http://mesek.blog.hu/ 2008.08.03. 22:57:12

Láttad is, hogy leszarozod, vagy csak rámondod?

s3v3n 2008.08.04. 07:48:22

mikrobi kikapcs...

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.08.04. 18:59:18

tegnap este néztem a részt, teljesen fasza a hogyvolt, csak így tovább.

annyira durva, hogy a 16 éves srác a Drótban Marcus Broady. azt hittem az a gyerek csak úgy egyszerűen felbukkant a tévében.
süti beállítások módosítása