Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x09 - Aurora

2008. június 01. 15:18 - the black ball

Ősös rész jön, mert már rég volt. Kicsit darabosabbak leszünk, mint a szokásos. Hihetetlenül meghitten kezdünk: két tudós sakkozik, Ronon meg távolról figyel és zabál. Aztán jön Weir és mondja, hogy ezt sakknak hívják. Itt jön egy félreértés, de szóra nem érdemes, szóval térjünk át McKay-hez, aki szól Weirnek, hogy valamit látnia kell. Nos igen. Feltűnt az Aurora nevű ős hadihajó! Az Aurora felderítő küldetésen volt. Amikor beraktuk az ős-duracellt, a város visszahívta a hajókat. Mikor ér ide? 42 millió év. Ráadásul kapu sincs a közelébe. Tehát nem marad más hátra, mint a Daedalus. Coldwell már rinyál, ez a fickó egyszer-egyszer elmehetne Heightmeyerhez, ráfér. Mindenesetre Weir rendesen helyben hagyja verbálisan. Megyünk az Aurorához!


Amint odaérünk, egy másik hajót is érzékelünk. Mily meglepő: egy lidérc felderítő. Kilőjük. Túl egyszerű volt. Na de ez ráér, nézzük meg a hajót. Hogy is mondjam... Van az a sorozat, amiben hulladékból szoktak járműveket kreálni. Na ez annak az űrváltozatából kerülhetett ide. Rendesen kaphatott a háború alatt. De azért nézzük meg belülről is. Űrruha föl, átsugárzunk. Odabent igencsak érdekes dolgot találunk. Több száz sztáziskamrát. Mindegyikben egy élő őssel. Bingo!

Viszont nem lehet feléleszteni őket, csak a kamrák tartják őket életben. Mellesleg a kamrák szigetelnek, ezért nem érzékeli a Daedalus az életjeleket. McKay agyi jeleket észlel. Lehet, hogy a kamrák össze vannak kötve, és kommunikálnak egymással. Teyla és Ronon közben számolják a kabinokat, McKay odarádiózik. Kiderül, hogy vannak üres helyek. Ki nem látja előre, mi fog történni?


Bizony, McKay be akar menni, hogy beszélni tudjon a kapitánnyal. Azonban ha bemerészkedik, akkor valószínűleg biztonságos, szóval inkább Sheppard megy. Ha ki akar jönni, akkor erősen koncentrálnia kell, és már kint is van. Egy kisebb mátrixos effekttel bejutunk egy kisebb mátrixba. Sheppard kap egy ősruhát, és szemügyre veszi a hajót. Így sokkal szebben néz ki. Feltűnik egy ős. Van nála egy idétlen fegyver, ilyen ős gumibot gondolom. Megkérdi Sheppardtől, hogy mégis ki ő, és mit keres itt. Az alezredes elmondja, hogy sztázisban vannak, de a fickó láthatóan nem tud róla. Elviszik Sheppard-öt a hídra.


Ott találkozunk a kapitánnyal és a szemrevaló elsőtisztjével. Ők sem fogadják kitörő örömmel a mondandónkat. Egy cellában végzi Sheppard. Ott újra előadja összefoglalva: Atlantiszról jöttünk, csakhogy tízezer év eltelt azóta, hogy az Aurora elindult onnan. Ez a hely egy szimuláció, a hajójuk az űrben áll. De az elsőtiszt szerint a kapitánynak mással kéne foglalkozni. Például a hajtómű módosításával. Hogy hamarabb visszaérjenek Atlantiszra. Sheppard közli, hogy itt nem létezik a város. Ráadásul a háborút elvesztették, felesleges sietni. Nem hisznek neki. A kapitány elárulja, hogy fontos infója van a lidércek gyenge pontjáról, ami megfordítja a háború állását. Na ez már valami.


Természetesen nem mondja meg, mi az. Úgyhogy Sheppard „kigondolja” magát onnan. Elmondja Coldwellnek és McKaynek a fejleményeket, aztán visszamegy. Hív egy őrt, és közli, hogy vallomást akar tenni. Na most visszatérhetünk a lidércproblémára. A szétlőtt felderítő miatt két cirkáló igyekszik felénk. Egy óra múlva itt vannak. Vissza a minimátrixba. Az elsőtiszt néni jön a kapitány helyett. Harmadszorra is elhangzik az előadás. Sheppard szerint ő is elvihetné Atlantiszra az infót. Teyla és Ronon ezalatt a kabinokat számolja. Aztán találnak egy női hullát. Bizony, kiszívták az életerejét. És mást is találnak. Azonnal hívják McKayt. Az egyik kabinban egy lidérc van.


Sheppard közben kicselez egy őrt az eltűnős trükkel, és kijut a cellából. Daedalus. McKay szerint a lidércek már egy ideje felfedezték az Aurorát. A két cirkáló nincs elég közel, hogy kommunikálni tudjon a sztázisos lidérccel. Coldwell szerint ez nem is következhet be. Szerinte meg kell ölni. De McKay közli, hogy amíg nem tudni, mit manipulált a lidérc, addig ez rossz ötlet. Ő is be akar menni, hogy megtudja, mit csinál Sheppard. Coldwell tudatja, hogy van rá 15 perce, utána elpusztítja az Aurorát. Sheppard megtalálja a kapitányt. Éppen próbálja meggyőzni, amikor az elsőtiszt elkábítja azzal az izével. A kapitány elkezd hajlani Sheppard verziója felé, de a csaj lebeszéli, szerinte túl fáradt, pihennie kell. És hogy a hajtóműt módosítani kell, hogy minél hamarabb Atlantiszon legyenek. Aztán elvigyorodik. Ebből már lehet tudni, ki a lidérc.


McKay észleli, hogy Sheppard elájult, úgyhogy be akar menni. Coldwell ultimátumot ad, de McKay csak azért is bemegy. Ő is a cellába jut. Sheppard tudomást szerez a lidércről. Rájön, hogy az elsőtiszt lehet az. McKay szerint ha hozzá tud férni egy terminálhoz itt a minimátrixban, meg tudja szerezni az információt. Aztán kigondolja magát. Kint bütyköl valamit, erre bent kinyílik a cellaajtó. Jön két őr, Sheppard felteszi a kezét, erre összeesnek. Neo most biztos irigykedik. McKay visszajön. Elindulnak egy terminál felé. Útközben elmennek a csaj mellett, McKay szerint dögös. Kár, hogy lidérc.


Coldwell fölsugározza Ronont és Teylát. Megtudja, hogy McKay is bent van. 11 perc múlva itt van a két cirkáló. Teyla szerint addigra végeznek. Ha nem, akkor kihozzák őket. Odabent koppanunk egy nagyot. Az információt letörölték. Sheppard nem érti, hogy akkor még miért csinálja a lidérc a műsort. McKay rájön, hogy a hiperhajtómű kell nekik. Így eljutnának a Földre. McKay elárulja, hogy lidérchajók közelednek. Ki kell iktatni kívülről a lidércet, hogy ne tudjon üzenni nekik. Elvégre tud Atlantiszról is. Sheppard beszélni akar a kapitánnyal, hátha ő ismeri a gyenge pontot. A hídon Sheppard kitálal az elsőtisztről. McKay közben buzerálja már a lidérc kabinját. Erre odabent a csaj elkezd rázkódni, és foltokban megjelenik a lidérc része. Aztán eltűnik.


Odakint McKay össze-vissza kezd lövöldözni, pár azért eltalálja a lidércet. Sheppard rákérdez az infóra, de a kapitány nem tudja. Az infó elveszett. Viszont még segíthetnek. Sheppard kijön, észreveszi a lidércet, lelövi. Közben megjönnek a cirkálók, Sheppard még egy percet kér Coldwelltől, aztán fölsugározzák őket. Aktiválták az Aurora önmegsemmisítését, el kell tűnniük. Közben odabent a kapitány búcsúbeszédet mond, és bumm. A robbanás elpusztítja a lidérceket. Ezután Atlantiszon Sheppard egy ígéretet teljesít. Pezsgőt tölt a csapatnak és isznak egyet az Aurorára. Vége.

Címkék: atlantisz
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Riximus 2008.06.01. 17:45:11

Jó kis rész volt ez, de Coldwell már olyan idegesítő!
A hogyvolt szokás szerint nagyon jó lett, gratula. (Államvizsga előtt már csak ez és az energiaital bír felvillanyozni, szóval: köszi)

the black ball 2008.06.01. 18:58:02

Nincs mit. Örülök, hogy van akinek még tetszik. :]

hanna9 2008.06.01. 20:11:04

Nekem az elején is tetszett

the black ball 2008.06.01. 21:48:18

Na akkor már megérte. :]

smore 2008.06.02. 08:29:48

hey, black ball, az hogy nem irunk ide szivhezszolo kommenteket, hogy mennyire jo volt, az nem jelenti azt hogy nem tetszett... :)

mondjuk ez kifejezetten hozza a szinvonalat, amit megszokhattunk toled (jo ertelemben), bar teny hogy neha becsuszik egy-egy gyengebb is, de ez ertheto, a blogger is csak ember asszem :)

szoval igy tovabb, nincs ezzel semmi baj! es csak hogy tudd: hetfon reggel meloban ez a ket hogyvolt az elso amit elolvasok ;-P

the black ball 2008.06.02. 12:30:29

smore: ja, ezt azért sejtettem, de ki nem szereti, ha dicsérik? :] Viccet félretéve: azért motiválva vagyok állandó kommentek nélkül is, szóval amíg van SGA, addig lesz hogyvolt is.
süti beállítások módosítása