Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 02x19 - A csempészek alkonya

2008. május 30. 14:02 - kiricsiz

Ügyvédnéni beszállni készül a kocsijába, amikor diszkréten melléoson Láki és olyan határozott szívélyességgel invitálja saját kocsijukhoz, hogy az ügyvédnő nem tud nemet mondani. A másik kocsiban Demsa ül, aki van olyan vakmerő, hogy előbújt rejtekhelyéről és az ügyvédjével találkozgat, akit egyébként normál esetben szerintem figyelnie kéne a zsaruknak, meg az NBH-nak, meg mindenkinek, aki rajta van az ügyön. Demsa azért találkozott az ügyvédcsajjal, mert vele akarja kinyomoztatni, hogy hol van a lánya. Az ügyvédcsaj persze hiába is tiltakozik, hogy ő nem hajlandó együttműködni Demsával, az a helyzet, hogy zsarolható. Aztán visszaviszik az ügyvédcsajszit a kocsijához. Még csak ki sem nyírták.

A körzetben folyik az élet, bejelentéseket vesznek fel, piti bűnözőket csípnek meg. Mike meg bent van Bordásnál, éppen amiatt cseszegeti, hogy se Kolnicsnak, se Vidának nem szólt arról, hogy találkozott Demsával. Mike szerint Bordás egyedül maradt.

Nem tudom, mi a pc megjelölése a főleg Romániából érkezett és ótvarokat áruló vándorárusoknak, de mindegy is, egy ilyen dől be a Dühösbe. Tukmálja a különböző gagyikat, Hosszú meg lecsap az egyik hajszárítóra, ki is akarja próbálni, de ahogy bedugja a hálózatba, a hajszárító meg őt csapja meg. A zsibárust elkapja a pont arra járőrőző Pircsi és Juli, a rendőrök beviszik, Hosszút meg a mentők viszik el, különösebb baja csak nem lesz, hiszen csalánba nem üt a ménkü.

Bordás és Alter találkoznak, Bordás kezdeményezte a megbeszélést. Egyébként Alter teljesen ki van akadva, mert Bordás a VPOP-nak adta le a drótot, hogy hol van a heroin. Alter a folyósón találkozik Krisztával, mondja neki, hogy nagy baromságot csináltak, hogy ismeretlen helyre vitték Denise-t, meg hogy megint rosszul fog járni a Bordással való barátsággal. Aztán a tanteremben Bordás elmondja Alternek, hogy három napja találkozott Demsával. Az őrnagy persze beszél Demsa ajánlatáról is. Alter meg teszi a hülyét, nem tud semmiféle Rózsahegyi-listáról. "Te kinek dolgozol? Miért nem a jó oldalon állsz?" - szögezi Alternek az előző szériából már ismert kérdéseket Bordás. Úgy látszik, Altertől előbb-utóbb minden évadban ilyesmiket kérdeznek. De Alter most nyeregben érzi magát. Visszakérdez, hogy Bordás meg miért tart vissza infókat, és hogy ne akarjon államtitkokat tudni, ha azt se tudja, ki dugja a feleségét. Ez kemény beszólás, de azért kicsit mellément, hiszen Bordás és Erika már rég nincsenek együtt, még ha langyul is a hidegháború. "Egy bűnözőnek falazol." "Te meg nem tudod, kinek dolgozol." Így foglalhatjuk össze az álláspontokat. Meglátjuk, ki fog előbb engedni.

Az epizód egyik legfőbb szála most kezdődik. Pircsi sms-jelzést kap: feltörték a szekrényesek a lakást. Egyből kocsiba vágja magát Julival és Johnnyval és a szekrényesek nyomába erednek, akik épp akkor hajtanak el a ház elől, amikor ők odaérnek.

Bordás arra kéri Krisztát, hogy szálljon ki a dologból, mert kezd veszélyessé válni az ügy, és simán lehet, hogy kinyírják. És az őrnagy azt is előrevetíti, hogy Alter, illetve az NBH tenni fog róla, hogy letartóztassák (mármint Bordást), és félreállítsák az útból. Mármint Herceg útjából.

Kolonics Bokrossal tárgyal. Átadta neki a szakértői jelentést a töltényről. Bokros (illetve mindkettejük főnöke) felhatalmazza Kolonicsot, hogy tovább dolgozzon az ügyön, a tábornok még egy országos rendőrfőkapitány helyettesi kinevezést is kap ajándékba.

Kálmán megtalálta Harmathné másik lányát. Ez a hír eltörpül az epizód többi eseményéhez képest. Például ahhoz, hogy Szabó ezredes letartóztatási parancsot hoz Bordásnak. Persze a sorozat régi törvényeihez híven ezúttal is pont időben toppan be Kolonics. Gergő bácsi megint rohadt jól hozza a karaktert, lenyugdíjasozza Kolonicsot, de aztán szokás szerint pofára esik.

Kolonics embere átszondázza a helyiségeket poloska-ügyileg, aztán megkezdődik a durvulda. Bordás úgy látszik hirtelen megbocsátott Dénesnek, és nagyon barátságos lett vele. Az persze marha nagy taplóság, hogy a múltkori kiscsaj muterjától kunyizta el a mobilt, és azon tárgyal Demsával. A lényeg, amit már a múlt rész végén is kitalálhattunk, hogy Kolonics szerint Alter lőtt rá Denise-re. Herceg pedig újabb lépésre készül: álmerényletet fog végrehajtani Denise ellen, ugyanis csak ezzel tudja megzsarolni Demsát. Persze azt még Dénes sem tudja, hogy Herceg mit is akar tulajdonképpen Demsától. Így hát Bordás elárul mindent a Rózsahegyi-dokumentumról. (Aminek létét egyébként Kolonics kezdetben tagadja.)

Herceg és Alter találkoznak. El lehet képzelni, hogy Herceg mennyire örül annak, hogy Bordás nem lett letartóztatva, és hogy mindennek tetejébe Kolonics ráadásul feljebb lépett a ranglétrán. Azért viszont Altert hibáztatja, hogy hagyta, hogy Denise-t ismeretlen helyre vigye Bordás, plusz, hogy erről nem is értesítette Herceget. Altert mindenestre Herceg mostantól leválasztja az ügyről, mehet zabot hegyezni.

Kolonics beavat minket a Rózsahegyi-lista lényegébe. Egy Rózsahegyi nevezetű bíró alvilági infromációk alapján összeállított egy listát különböző magas pozíciójú emberekről, akik kapcsolatban állnak a szervezett bűnözéssel. Persze ezt a listát soha senki nem látta, mert Rózsahegyi eltűnt, ahogy kell. Hát ugye ezt akarja Herceg. Vajon miért?

Kolonics egyébként nem akar vádalkut kötni Demsával, tartja magát a jó kis egyszerű megoldáshoz, amit Herceg is előadott a múltkor: ha jelentkezik, akkor az őrnagy találkozik vele és majd elkapják. Kolonics már csak a VPOP-ban és Millerékben bízik, velük akarja elfogatni Demsát. Millerék sem értik persze, hogy ezzel miért nekik kell foglalkozniuk, Kolonics nagy nehezen elmond nekik annyit, hogy meg kell akadályzni, hogy Demsa üzletet kössön egy magas rangú NBH-s tiszttel. Persze Rózsahegyi úrról, meg a listájáról Dénes hallgat, úgy tesz, mintha Herceg a herkával akarna üzletelni Demsával. Bordás meg szól Mike-nak, egyetlen barátjának, hogy amilyen gyorsan csak tud, jöjjön teljes fegyverzetben az őrsre.

Pircsiék közben tovább követik a szekrényeseket. Azok megállnak, és bemennek egy épületbe. Johnny és Juli meg utánuk. Mindenféle akadályokon keresztül bejutnak egy raktárba, amit hihetelenül bénán fésülnek át, ezért abban a pillanatban, hogy Juli hátat fordít, pisztolyt nyomnak a fejéhez. Egy régebbi részből megismert szekrényes bandita mindkettejüket lefegyverzi, és letérdelteti a padlóra. Ezt hívják szorult helyzetnek.

Mike megérkezik az őrsre, táskájában a fegyverarzenállal. (És Denise hol van?) Hirtelen Alter újból találkozni akar Bordással. Kellemes fogadtatásban részesül az őrsön, Mike egyből leüti. Kolonics két lehetőséget kínál neki, vagy együttműködik, vagy megy a levesbe, pontosabban a börtönbe. Alter elkezd megint rinyálni, hogy Herceg önjáró lett, senkitől nem kapott felhatalmazást erre az akcióra. A Rózsahegyi-lista természetesen létezik, és erre fáj a főnökasszony foga. És mivel Denise életével akarja zsarolni Demsát, ezért mindenki veszélyben van, aki tudja, hol van a lány. Persze így elsősorban Kriszta...

Aki épp most érkezik haza gyanútlanul, úgyhogy tök váratlanul éri, hogy valamelyik zugból rávetődik egy gyilkos NBH-s csajszi. Egy csomó ideig dulakodnak, aztán az NBH-s orvgyilkos annyira leüti Kendét, hogy harcképtelenné válik. Legalábbis annyira, hogy ki lehet vonszolni a fürdőszobába, ott vizet nyeletni vele (hmm, mikor töltötték tele a kádat? na jó, ne szőrözzünk), meg fojtogatni kicsit. Persze mivel Bordás most tudta meg Altertól, hogy Kriszta veszélyben van, egyből kocsiba vágja magát és a rendőrcsajhoz siet. Mint mindig, most is az uccsó pillanatban érkezik, eltöri az orvgyilkos nyakát (egyébként ez marha jól néz ki, több ilyet!), annak annyi is, Krisztát meg megölelgeti, megnyugtatja.

Pircsi közben rájött, hogy a kollégái túl sokáig vannak bent, ezért a segítségükre siet. Johnnyt és Julit egyébként Papa fárasztja a hülyeségeivel, ő a híres fantom, aki a hatvanas évek óta uralja a környéket. (Üdvözöljük a kiváló Lőte Attilát a fedélzeten!) Olyasmikkel traktálja Johnnyékat, hogy a rendőrség túl sok kárt okozott neki, és ez nagyon zavarja. Egyezséget ajánl: a VPOP ne zavarja az ő köreit, cserébe ő majd kordában tartja a körzet bűnözőit. A dílereket például ki akarja pucolni a kerületből, ami azért vicces, mert az ő zsebébe csordogált a lóvé az illegális patikustól. Az idióta gengszter viszont véletlenül elszólja magát, hogy 'Papa', úgyhogy Juliék is megtudták, ki ő. Ami persze hülyeség, hiszen Papa épp azt akarta, hogy hagyják békén a VPOP-sok, de ha nem tudják, ki üzent nekik, akkor honnan tudnák, kit hagyjanak békén. Mindegy, lényeg, hogy ezek után Johnnyékra nem nagy jövő vár ebben a raktárban. (Mondjuk egy ilyen Papa-formátumú főgengszter nem olyan hülye, hogy kisrendőröket öljön a raktárában.) Juli hátrafordul, ezért a pisztolyos fószer belélő egyet. De szerencsére Pircsi is időben érkezik, lelövi a gengsztert. A gengszter még feléled, Pircsi még kettőt beléereszt, de ez épp elég idő, hogy Papa szőrén-szálán eltűnjön. Pircsi meg összeomlik, nem hasaltatja le a földre Papát, nem megy utána, miután meglépett, hát istenem, kicsit szarul lett kiképezve a kis titkárnőcske.

Herceg a hülye lovaglóruhájában titkos találkozón, csodálkozom, hogy nincs lovaglópálca a kezében, meg zsokésapka a fején. Egy fekete kabát és fekete nadrág közeledik feléje. Egy hétig találgathatunk, ki az. Demsa, Kolonics, Bokros, Szabó ezredes, Papa, netán Láki...? Csak hogy a legismertebb fekete kabátosokat említsük.

Címkék: tűzvonalban
56 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dark Wolf 2008.05.30. 14:27:08

Ez a rész egy kicsit visszahozta a lelkesedésem a sorozat irányába, már nagyon untam mostanában. Jó volt. Azt hittem, még két rész lesz hátra, de kiderült, hogy már csak egy. Fura, mert eddig egyáltalán nem volt feszes a történések tempója, most meg egy részre idevetnek elénk olyan dolgokat, amiket nem tom, hogy fognak egy részben lerendezni. (Cliffhangerről nem is álmodom.)

2008.05.30. 14:28:12

Az utolsó részek előtt le a kalappal. Persze, ezekben is voltak hülyeségek, de igazából ilyenek még a legmenőbb amcsi sorozatokban is vannak.

Ami nem volt jó, az a papás szál:
hogy akart a Papa üzenni, ha nem volt szabad a csicskásának elárulnia a nevét? Egyáltalán, mit keres a Papa Újpesten, ha a kis beszédében kimondottan a XIII. kerületre akart egyezséget kötni? Meg tkp. az egész másik kerületbe üldözéses jelenet mire kellett? Akkora poén volt, hogy Pircsi félt Móricztól?

És a nagy kérdés: mi van Bordás családjával, ha Herczegre bízta őket az előző részben, most(!!) megtudta, hogy Herczeg áruló, elrohant Krisztát menteni, de a családjáért egy fél szóval sem aggódott? Annyira profi volt, hogy nem fogadta el az örzött lakást Lacikáéknak, mikor még nem is tudta, hogy Herczeg a rosszfiúkkal van?

gyurmalány 2008.05.30. 14:31:31

a meglepit megint elcseszték az előzetesben. :(

a kádat viszont kriszta engedte tele, ahogy hazaért egyből megnyitotta a csapot.

2008.05.30. 14:32:35

Ja, még annyit, hogy a Kriszta elkapása a lakásban jelenet is édes volt, tipikus az, amit írtam: minden akciófilmben így csinálják, mi meg csak kérdezgetjük, hogy:
- miért várt ennyit az NBH-s csaj a támadással?
- miért csak egy embert küldött Herczeg Krisztához?
- az NBH-s csajszi miért nem verte fejbe Krisztát, majd megkötözve már kérdezgethette volna, ahelyett, hogy verés közben akarja megtudni tőle Dönci rejtekhelyét
- miért nyírta ki Bordás kérdés nélkül a nőcit, ahelyett, hogy ő is vm átmeneti hidegre tevést választott volna
- miért akart Kriszta az erkélyes kersztül menekülni?
és, hogy elorozzam kedves topiktársam észrevételét a szaktopikból:
miért nem ott menekült el, ahol a franciák is eltűntek Bordás elől anno :-DDD???

2008.05.30. 14:33:42

gyurmalány, nem ez volt a kérdés lényege, hanem, hogy hogy folyt (szinte) TELE az a kád azalatt a másfél perc alatt, míg Kriszta mit sem sejtve sétálgatott a lakásában ;-)

h492019 2008.05.30. 15:57:53

amúgy meg kriszta érdekesen vastag és mondhatni "bordás" a háta mikor hazaérkezik és mit sem setjve sétálgat a laksában.. ha tényleg volt valami védőszerkó azt szerintem elég lett volna késöbb ráadni, mondjuk amikor már tényleg az ütlegelős-dobálós jeleneteket rögzítik.. persze ez is szőrözés.

akyyy 2008.05.30. 16:10:51

egyébként sztem a Papa akiről még nem tudták hogy ő az és magyarázta a dolgait, akkor a szekrényesek nevébe beszélt:)

Dark Wolf 2008.05.30. 18:20:22

Amúgy a falra másztam a Papa múltbarévedős, hosszanmesélős nagymonológjától, pont ugyanolyan béna volt, mint Malek fantasztikus félórás kitárulkozása anno. Ezeket valahogy elfelejthetnék már az írók.

Szofi888 2008.05.30. 18:27:08

szerintem a kádas dolog abszolút mellékes:P
Az NBH-s csaj megjelenése viszont tényleg extrajó volt, szerintem ritka jó jelenet, és meg lehet figyelni, hogy nem valami barom össze-vissza verekedés volt, volt itt profizmus rendesen (gondolok itt a fogásokra, meg a szorításokra)

mizrolist 2008.05.30. 18:27:28

Los Alamuszi, szvsz a hazaérkezés után a bunyó ideje is beleszámít a kád megtelésébe... (mondjuk arra nem emlékszem, hogy amikor bele akarta fojtani az NBH-s Krisztát, akkor folyt-e még a víz; elvileg nem zárta el senki a csapot...)

Szofi888 2008.05.30. 18:28:07

nah ezt jól leírtam...mindegy a lényeg kihámozható:)

Szofi888 2008.05.30. 18:29:32

valószínű az NBH-s csaj zárta el. Gondolta ebbe már lehet fojtogatni:P

kiricsiz 2008.05.30. 18:36:59

ja, azt el is felejtettem beleírni a posztba, hogy Papa már az ötezredik intellektuális gengszter a sorozat történetében. választékos, szépen csiszolt mondatok. kíváncsi leszek, mikor fog li taj po-t idézni, meg wagnert hallgatni, mint demsa és láki.

ezzel is az a baj, hogy egyszer talán poén a művelt gengszter, de amikor mindegyik főgengszter ilyen kifinomult, akkor az már unalmas.

Semp 2008.05.30. 18:39:54

De ki lehet a fekete kabátos?
Chef bácsi? Barbrady rendőr? Vagy a Denveri Musztángok bajnokcsapata?
Vagy Malek.

Vince Larkin 2008.05.30. 19:08:05

Az tényleg gáz, hogy senki nem figyeltette Demsa ügyvédjét. Viszont megint feltűnt, hogy ha valakit orrbavágnak a sorozatban, ugyanott teszik, és ugyanúgy lesz véres a képe mindenkinek orr alatt...Múlt "évadban" mikor Malekék a fél örsöt megdádázták, mindenki ilyen orrbaverést kapott, mint most Kriszta

Vince Larkin 2008.05.30. 19:08:57

Lehet, h a refi lelkész sityakos Pötyi a fekete kabátos..?! :-)))

Semp 2008.05.30. 19:33:43

A Láki az nem Lucky? Vagy ez most így vicces, hogy magyarul írjuk?

2008.05.30. 20:09:53

Sőt, Papa még Malek bácsira is hasonlít megjelenésében, úgy látszik, tényleg minden rosszfiú (bácsi) ugyanarról a kaptafáról jön le: elegáns kabát, nagy karimájú kalap, finom modor, némi érzelmesség, aztán bumm...
Sőt, a Papa még a "nekem már nincs sok hátra" dolgot is bedobta, azt hittem, megint a Malek szál ismétlődik, de aztán kisvártatva leesett, hogy csak a korára gondolhatott.
Ill. nem tudom, Lőte Attila öregedett-e meg ennyire (régen láttam színházban), vagy netán tényleg a karakterhez tartozik ez a halál előszobája állapot.

2008.05.30. 20:14:05

Még az jutott eszembe, hogy arra azért kíváncsi lennék, hogy Demsa, ha ennyire tudni akarja, hol a lánya, miért nem figyeltette eleve Bordást? És Herczeg is nyilván felhagyott a megfigyeltetéssel, miután az az egy embere van (de az is béna), azzal az egy autóval, ami a múltkor lebukott Bordás előtt, semmi többre nem képes az NBH. (a jó Isten segélje az országot, ha tényleg így védik ;-)))
Azt már ne is feszegessük, hogy ha már megfigyeléssel egyik fél sem ment semmire, mennyire kitotózhatatlan, hogy abból a kb. 3-4 emberből, aki Bordáshoz közel áll, vajon ki is rejteget Döncit.
(és mennyire rejtegetés, ha Mike egyszerűen magára hagyja)

Szofi888 2008.05.30. 20:18:05

az a gáz, egyébként, hogy Denise nem akar az apjával lenni...azt hogy akarja Demsa megcsinálni, hogy magával viszi? ez még érdekes lesz...

Vince Larkin 2008.05.30. 20:27:27

Semp, hsz-ed alapján te sem vagy egy gyakorlott hogyvótozó...olvass bele sixx pár Lost hogyvoltjába

Nikolka 2008.05.30. 20:31:31

Akit kiszúrt Bordás a követő autóban, az Kolonics embere volt. Ebben a részben vallotta be Dénes Bordásnak, hogy figyeltette és tudja, hogy kiszúrta az emberét. Mindazonáltal én sem értem, miért nem figyelik az ügyvédnőt, miért nem figyelteti Demsa / Herceg Bordást, meg aki hozzá közel áll.

Engem Pircsi lövés utáni összeomlása kiakasztott, most ő akármilyen szőke nő, mégiscsak rendőr, túl egy Malek-ügyön, nem hittem volna, hogy összeomlik....Juli meg életben marad szerintem (nagyon remélem). Ja és Pircsinek erősítést kellett volna kérnie, mivel Juliék eltűntek és az EDR ki van kapcsolva...ilyenkor már nem Móricztól kell rettegni.

Herceg valami bűnözővel találkozhat, szerintem azért mondta, hogy "egyedül jöttem"

A Papa-dolog nekem túl elnagyolt, ez a szekrényes dolog nem hozhat sokat, a tablettákból is mennyi folyhat be, ha 10 éves kiskölykök meg lepukkant családanyák veszik? 1 kerület azért nem fél Budapest. Papát én nem gondolom egy Demsa-kalibernek, aki rendőröket ölet meg.

Semp 2008.05.30. 20:48:03

Alamuszi: Az azért megnyugtat, hogy ha valaki sutyiban magánakciózik, nem tudja mozgósítani a fél NBH-t, csak egy-két embert.
Jut is eszembe, olyan van egyáltalán, hogy Titkosszolgálat, mármint ilyen néven? Nem ez az Információs Hivatal?
Szofi: Ez szerintem nagyon is reális, az ilyen azleszamiténakarok emberek általában föl se fogják, hogy a másik tényleg nem azt akarja, amit ők.

szepwilly 2008.05.30. 20:53:01

Nekem az itt elolvasott,hibak es tulzasok ellenere is tetszik a sorozat.Hetfön ,ha munkabol haza erek a kave utan az elsö dolgom,hogy a folytatast megnezem,/meg a kutyam is bele törödöt,hogy a setara varnia kell/.Ne legyetek annyira elegedetlenek csak gondoljatok bele mi volt a TV-ben 10-15 evvel ezelött!

2008.05.30. 21:00:11

Semp, igen, Herczeg magánakciózik, de a Demsa utáni nyomozás teljesen hivatalos (hiszen Dénes is őt akarja elkapni!), csak az nem, hogy mindez nem a kábszerért, hanem egy darab papírért meg az infóért folyik.
Azaz, HErczeg nem is magánakciózik, hanem a titokzatos megrendelőjének EXTRÁKAT csinál a hivatalos akció farvizén...
Azaz, ha Herczeg kitalál valami storyt (Bordás esetleg összejátszhat Demsával, vagy akár, hogy Bordás veszélyben van, mert Demsa megmerényelheti, mert elrejti előle a lányát), igenis nem lenne gond a valóban titkosszolgálati eszközökkel és profi emberekkel való megfigyelés...

Semp 2008.05.30. 21:05:09

Vince! A lelkembe tapostál :) Méghogy ne lennék... De a többiben is kiakaszt a Lokkbácsi, a Katinka meg a "Néma (aki nem is az)". Csak elhajtja az alkalmi olvasót, ha nem érti, kiről van szó, és 53-adszorra már a poénértéke is megkopott.
Nikolka: Alamuszi torkának én is neki akartam esni ezért, de rájöttem, hogy stimmel. Viszont ha már betáraztam, így ki tudom lőni rád >:) Arra gondolhatott LA, mikor Kriszta lakásánál riasztotta föl Bordás a legszebb álmából az NBH-őrszemet.

Semp 2008.05.30. 21:12:55

Alamuszi, emmondjuk igaz. Amatőr ez a Herceg :) Vagy Kolonics beépített embere. Mert Kolo is rajta van a Rózsahegyi-listán, így derül ki, mit mutyiztak Malekkal, a gázszőkítés előtti nagyfülű világban.

kiricsiz 2008.05.30. 21:28:49

szepwilly!

azért kritizáljuk, mert ez egy magyar sorozat magyar színészekkel, magyar forgatókönyvírókkal, stábbal, és emiatt a sajátunknak érezzük.

ráadásul a forgatókönyvírók olvassák a fórumot és talán a hogyvoltokat is, így tudjuk nekik jelezni, ha valami nem tetszik.

Semp!

Azért írom Lákinak, mert sztem meg az lenne röhejes, ha egy magyar sorozatban Lucky-znék. Lásd még Szavinyi.

Mondjuk nem vagyok következetes, mert Mike-ot nem Májknak írom.

Szofi888 2008.05.30. 21:32:19

ne is legyen Mike-ból Májk, mert wáááh:P a többi az jó, amúgy is a Lákihoz szoktunk nem a Lucky-hoz:D

Szofi888 2008.05.30. 21:34:16

Semp: egy nagyon érdekes momentumot ragadtál ki, amit írtál a Kolonics-Malek ügyről az az első évad utolsó részében jön elő igaz? sejtettem hogy lesz folytatása, de most kezd körvonalazódni:)))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.05.30. 21:49:38

Nekem Lőte Attilás gengszter nagyon tetszett! "Kislány, csak nem akar lelőni egy védtelen öregembert..?" :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.05.30. 21:51:18

"Mondjuk nem vagyok következetes, mert Mike-ot nem Májknak írom."
Szegény Dzsonit meg Jonny-nak...

Semp 2008.05.30. 22:20:16

Kiricsiz: Mondjuk, Savigny speciel tényleg francia volt. Na jó, nem, de a neve az echte francia. Ennyi erővel az elnökük nevét is írhatnánk Sirak-nak, vagy Sárkö... na, itt hagyjuk abba :) Kész, megtörtem, belefér az írói szabadságodba! Uff!

kiricsiz 2008.05.30. 22:44:54


:))

Szavinyi külön eset, mert egy csomó ideig csak tippelgettünk, hogyan írhatják. (még ha sejthető volt is.) ugyanis már jó ideje emlegették demsáék, de a stáblistán még nem volt kinn a neve. úh leegyszerűsítettük a dolgot és leszavinyiztük.

Nikolka 2008.05.30. 22:55:00

Tőlem bárki nevét bárhogy leírhatjátok, ha a Hogyvolt hamarabb lesz végre! :)))

2008.05.30. 23:20:44

A (közelítőleg) fonetikus név leírással nekem nincs bajom, viszont, ami kimondottan tud fárasztani, az néhány topikban a teljesen elferdített nevek, pláne, ha azért annyira nem is találó.
A sok ánglius név viszont egy magyar soriban tényleg vicces, mert egy-két embert még jól jellemezhet(ne), hogy ilyen neve van, de ez a dömping...
Erről (azaz, hogy mindig azt hisszük, ami "külföldiül" van, az szebb, vagy legalábbis kifejezőbb mindig Cseh Tamás dala jut eszembe
"Bár se te, se én,
nem tudtunk angolul,
mégis azt hittük ott,
hogy mindazt, mi belénk szorult,
ez kimondja angolul.
O, az az énekes
énekelt angolul,
és mi azt hittük ott,
hogy mindazt, mi nincsen meg magyarul,
megírták angolul."

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.06.01. 00:15:34

én csak azt nem értem, hogy kriszta miért nem húzta ki a dugót, mikor nyomkodták a fejét a kádba. a keze szabadon volt, de csak kalimpált vele...

a rózsahegyi lista meg, miért olyan nagy szám? (ha csak egy lista) szerintem fejből össze tudná írni bárki, aki csak kicsit is követte a magyar politikai életet az utóbbi húsz évben:)))

csalint 2008.06.01. 09:42:45

A Stuart Little, a kisegérből idéznék:
-Ma van! Ma van! Ma van! Ma van!
-De kisfiam... Minden nap ma van..
-De ma AZ a ma!

u.i.: emlékezzünk meg Kolonics viccéről: EzazapapírEzazapapírEzazapapíír

Szofi888 2008.06.01. 15:11:11

csalint az emlékezetes volt:D
"Ezsemazapapír, ezsemazapapír, ezsemazapapír....Tényleg nem ismered?":DDD

hottentotta 2008.06.02. 08:02:27

Hmmmm.

Senki nem írt még a befejező epizódról?

Akkor kezdem én :D

Szerintem többet is ki lehetett volna hozni belőle. Sokkal többet.

maximális tiszteletem mindenkinek

2008.06.02. 08:21:27

Bőven többet. Mondjuk, addig, hogy az alkalmi kommandó megérkezik Herczeg telephelyére csak kisebb problémáim voltak a sztoryval (pl. mekkora lúzer már Herczeg, hogy olyan helyen építi ki a bázisát, amit Alterral együtt nézett ki, vagy a nagy vámos kommandó végül Millerből állt), de onnan nagyon gyenge lett...
Pl. vajh miért nem kutatták át Demsa hagyatékát sem a haláláig (mikor már illegalitásban élt), sem a leszámolás utáni egy hónapban? Na, nehogy már azok, akiknek annyira kell az a doksi, hogy mindent megengedtek Herczegnek, most hirtelen jó útra tértek, és még Döncit sem követték Bordáshoz azzal a képpel...
Gondolom, a nagy cliffhanger meg, hogy kit hívott Kolonics a B betűnél, de ez minden. Esetleg lehet azon izgulni, hogy Juli meg Móricz összejönnek-e (remélem, igen), meg, hogy Móricz hirtelen mitől költözött el otthonról, ha ehhez korábban Klárika kevés volt...
Ja és, ha Demsa akkora játékos volt, hogy előre tudta, hogy meg fog halni, akkor ne legyen már akkora lúzer, hogy egyetlen lemezre rakja azt a doksit, ami miatt éppen meghalni készül, hiszen bármi történhet: adatvesztés a lemezen, vagy akár el sem jut Bordáshoz a kép a belerejtett lemezzel...
Vagy majd a haramdik évadban újabb (akár az eredeti, hard copys lista) kerül elő, és ez is egy "nagy" cliff hanger?

2008.06.02. 08:23:40

Most nézem még az utolsó előtti részhez feltett kérdéseimet, hogy "mi lett Bordás családjával", hogy nem aggódott értük, mikor Herczegről kiderült, hogy ámokot fut.
Na, ahhoz képest, hogy anno azt mondták, Herczeg viszi őket fedett helyre (hangsúlyozva, hogy az NBH-nak profi lakása van a Pozsonyi úton erre a célra, és nem kell olyan vagonban táborozni, mint az 1. évad végén), most azt modóndták,hogy KOLONICS rejtette el Lackóékat.

Pius 2008.06.02. 12:14:54

Valaki magyarázza már el nekem, hogy a végén miért kellett összetörni a CD-t??? Nem értem.

2008.06.02. 12:37:05

Bordás választhatott, hogy okul-e abból, hogy még az addig tüzet okádó Kolonics is megjuhászkodott a telefont felvevő "B"-nek, akinek volt akkora hatalma, hogy Herczeg is megússza a sok rendőr halálát, a Kriszta elleni erőszakot, meg még a többi gyilkosságot, vagy hogy ujjat húz vele, akivel még az országos kapitány helyettes sem mert, viszont parancsol az NBH-nak és belekeveredik-e ugyanabba a korpába, ami miatt Demsa is, meg a felesége is meghalt, azaz vállalja, hogy őt is, sőt még a családját is kicsinálják.
Nem vállalta*
Bár, szerintem nem fogják így hagyni és a szálak majd utána nyúlnak.

*bár, az azért komputer agyra vall, ha Bordás mindezt azalatt a 10 mp alatt végigzongorázta, míg kezében volt a lemez, és semmi kétkedés, semmi harci kedv nem ébredt benne a józan ész által is támogatott konflktus kerülés ellen...

Toszkána Grófja 2008.06.02. 12:52:48

Gondolom már túl sokan látták a lemezt, holott Demsa megmondta, egyedül nyissa majd ki a "csomagot". Valóban ez egy olyan dokumentum, amiért ebben a sorazatban bárki képes ölni bárkit... nyilván végigfutott az agyán hogy mi történne, ha kikerülne a kezéből.

caro 2008.06.03. 12:41:45

Basszus, én csak most látom, hogy a szokásos keddi ismétlés helyett már tegnap lement az ismétlés!!!!! Áááááááá, most jól lemaradtam az évadzáróról... De most komolyan, miért kellett elpakolni a jól megszokott kedd esti időpontról egy nappal előrébb?? Jó, jó, igazi fan vasárnap este nézi, vagy minimum felveszi videóra, a lúzereknek meg úgyis mindegy. Na jó, kidühöngtem magam.

Toszkána Grófja 2008.06.03. 14:21:16

Caro, akkor katt ide ha van 50 perced: www.mtv.hu/videotar/?id=24240

Én vasárnap kivételesen kocsmáztam, és a pincérlány "még egy sört?" kérdésére határozott nemmel válaszoltam, inkább haza indultam, mert már fél kilenc volt :)

caro 2008.06.03. 20:35:40

Hells Kitchen, köszi! :) Asszem találok rá valahol 50 percet ;)

dupi 2008.06.03. 20:41:40

jó volt ez sztem, bár nem egy évadzáró-fílingje (semp: feeling-je :)) volt a végén, buliból jobb volt az underground verzió pár résszel ezelőtt.

ezt az összevissza lövöldözést finomíthatták volna azért, meg a maradék heroin hogy is lett meg? de dzsoni (johnny) összejött anitával (anita), jobban izgultam emiatt, miatt a demsa-szál miatt szinte, oszt nem fejtették ki semennyire szinte. akárcsak a bordás femilit (családot).

a cd-t meg jól tette hogy összetörte, de rózsahegyi doktor (doctor) nem hiszem hogy bírt cd-t égetni sk ;)

Sajtpajti 2008.06.03. 22:22:59

én is szintén úgy jártam mint caro:(
hogy lehet ilyen gyökér az mtv hogy az évadzáró epizód ismétlését a megszokottól eltérő időpontban adják? Semmi logika:( Nem rossz az a 24, de azért ezt az egy részt kibírhatták volna átrakás nélkül:(

Szofi888 2008.06.05. 13:43:00

egyébként meg a 24nek ez a második évadja nem??? azt egyszer már leadták, azért így kissé herót...én is lemaradtam ha ez valakit vigasztal:P de megnéztem a videotárban. nekem tetszett, ennek volt konkrét lezárása és egyben nyitva hagyott pár kérdést, úgy mint Demsa feleségének halála, a rózsahegyi dokumentum(ami nyilván nem csak cd formában létezhet)ki volt B (nekem hirtelen eszembe jutott valaki:D), és persze, hogy mi lesz a fő szál a 3. évadban. teljen már el az idő:D

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.06.05. 20:09:07

Szofi, és kit takar az a 'D'? Mert ez nem sokkal több információ 'B'-ről :-)

Szofi888 2008.06.06. 08:24:25

hát ha most lelövöm a gyanúmat, az is lehet hogy tanúbizonyságot teszek arról mennyire figyelmetlen vagyok, de ha jobban belegondolsz én a B-ről rögtön egy olyan B betűs névre asszociáltam aki...aki:D
"ezsemazapapír, ezsemazapapír...." :P

Szofi888 2008.06.06. 08:25:18

de egyébként az nem D, hanem a teli pofával vigyorgó smiley...:D így

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.06.06. 17:56:20

Tudom, de ezt az értelmezést ("valaki: D") nem lehetett kihagyni Boccs ;-D
süti beállítások módosítása