Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 13x22 - Apály-dagály

2008. május 28. 11:54 - zaphodbb

Abby és Luka otthon, pakolásznak, nászútra készülnek. Abbynek ma még be kell mennie dolgozni, de aztán irány Hawaii. Luka egy vörös gyöngyös bikinit vett Abbynek, aminek örömére egymásba is gabalyodnak gyorsan. Morris és Hope a Ritz lakosztályában, Hope a kádban héderel, Morrisnak mennie kell munkába, de három éjszakát még maradni akar. Morris szerint ajándékba adják a szobát, amit Hope nehezen hisz el. Majd Morris még a meló előtt egy menetre ruhástul bemászik Hope-hoz a kádba.

Pratt a kórháznál, munkába menet a röntgenes nőt fűzi, de a nő megint visszautasítja, mert eleget járt már jópofa pasikkal, nem kell neki még egy. A sürgősségi újra kinyitott, kifestették, legalábbis ennyi a szembetűnő változás. Valakit hoznak üvöltve, aki miatt lepattintanak egy nőt, aki már három órája vár. Az új rezidens (aki Tonyhoz csatlakozott az előző részekben) bemutatja Samnek a szüleit, akik örülnek, hogy Sam a fiuk barátnője. Sam nagyot néz, nem igazán érti mi van. Aztán kiderül, hogy ezzel az új rezidenssel smárolt vadul a lagziban, amit a fickó úgy vett, hogy akkor ők most járnak. Sam ettől beidegesedik, szerinte ez nem jelentett többet egy félrészeg szingli nő kilengésénél, majd  faképnél hagyja a fickót. Katie-hez megy be, befáslizni a lábát, mert kificamította. Pratt és Morris a folyosón, Morris elmeséli, milyen sokat imádkoztak Hope-pal. Muhaha. Sam Rayt keresi, de senki sem látta. Nanáhogynem. Nem értem, hogy hogy nem tudnak róla, hogy elcsapta egy kamion??

Sam eljut végre a sokat várakoztatott nőhöz, aki kvantum fizikus, Sam egy kumma szót sem ért abból amit magyaráz a munkájáról. Vírus fertőzésre tippel, de Pratt a dokija, neki kell megerősítenie. Miközben Prattet keresi, csatlakozik hozzá az új rezidens és közli, hogy hova foglalt vacsorára helyet a szüleivel, Sam jó étvágyat kíván és balra el. Kis közjáték: Abby vitázik egy autókölcsönzővel, hogy mijazhogy nincs nekik gyereküléses kölcsönözhető autójuk, így könnyen kilogikázzuk, hogy Joe-val mennek hármasban nászútra. Nőt hoznak, aki legurult a lépcsőn, görcsöl, hányingere van, alig van magánál. Sam és Pratt összevitázik a kvantum fizikus nőn, mert Pratt rá se szarik a nőre, távdiagnosztizál, miközben Sam szerint komoly baja van a betegnek. A rezidens újra Sammel, lelkendezve meséli, hogy ő fogja Luka és Abby virágait öntözni a nászútjuk alatt és elemezgeti Samnek, hogy ez de jó lesz, mert megengedték, hogy Sammel ott szexeljenek a lakásukon. Sam teljesen elhűl még a gondolattól is behány szemmel láthatóan. Tony, Morris és Abby a legurult nőt mentik, Tony és Morris szájkaratéznak, Abby nem érti mi bajuk van egymással, de Tony nem akarja elmondani neki mit történt a lagzin, a munkára fogja a feszültséget.

Dubenko, leszbi Mary és a kiskopasz közeledik, Dubenko nyomoztatni akar a kiskopasszal, mert túl sok a posztoperációs halál a sebészeten vagy mi. Abba a liftbe száll be Dubenko és leszbi Mary, ahol Neela áll, akit ugye emlékszünk, a lagzin mindkettő lecsókolt. A legurult nőhöz mennek konzíliumra együtt, kínos pillanatok. Közbejönnek a rendőrök, a legurult nő élettársához (aki szintén nő) jöttek, mert a szomszédaik jelentették, hogy veszekedést, dulakodást hallottak tőlük. Az intenzívről jön le egy doki a kvantum fizikus nőhöz, beolvas Prattnek, hogy a nő szeptikus, amit Pratt nem vett észre. Pratt pofákat vág, mert Sam a háta mögött fordult az intenzívhez és hívta őket rá a nőre. Az intenzíves pali folyamatosan baszogatja Prattet, aki szerinte nem ért ehhez a doktorosdihoz. Dubenko jön, meg kell a nőt műteni, mert a vírus megtámadta a bélfalát. A nőhöz odarohanna egy pali, akivel elkezd dulakodni a nő férje, majd kiüti. Ugrunk Abbyhez, akinek a legurult nő élettársa ostorozza magát, hogy miatta esett le a lépcsőn, mert ő a lépcső tetején hagyta a gördeszkáját. Aztán lelkizik azon, hogy mennyire megváltoztak a dolgok közöttük a barátnőjével, amióta ide költöztek.

Pratt a bevert fejű palit varrja össze, aki a vírusos nőhöz jött volna. Kiderül, hogy ő a kollégája a fizikus nőnek. A férj közben Morrisnak önti ki a szívét, hogy mindig csak erről a kollégáról hallgat otthon, a nő meg az intenzíves orvossal beszéli ki a két pasit. Aztán a doki beszól még utoljára Prattnek, a bepancsolt fejű pali előtt, hogy ezt majd említse meg az m&m-en, hogy mennyire benézte ennek a nőnek a betegségét. Majd arról beszél, hogy micsoda változások kellenének itt és hogy Pratt túl sokáig volt egy helyben már. Morris telefonál a Ritznek, akik nem adnak engedményt, de azért még három éjszakára lefoglalja a lakosztályt. Pratt Neelát kérdezgeti Rayről, senki nem tud még mindig semmit. Neela és Tony konzíliuma kurtára és furcsára sikeredik, Neela meg is sértődik. Kiviharzik a kórházból, Tony utána, aztán kiabálnak egy sort egymással, Tony szerint Neela játszmázik és állandó balhét kreál maga köré.

Váltunk a vírusos fizikus nőre, vele van a férje és Neela, a nő már alig él szerencsétlen. Dubenko érkezik, megkéri Neelát, hogy mosakodjon be a bélfal műtéthez. Mary a leszbi, indul a reptérre kiírták a sorozatból. Kiskopasz el akarja paterolni a fizikus nőt az intenzívre, hogy ne a sebészeten haljon meg, mert az rontja neki a statisztikát. Morris a kórház előtt telefonál, Abby és Kovac futnak bele, Kovac bejelenti hogy már nem főnök, Morris pedig lehidal, hogy mennyire összekavarodott körülötte a világ. A legurult nőt ki kell ütni, rosszul ver neki a szíve. Abby szívmasszázs közben arról kérdezi az élettársát, hogy hogyan változtatta meg a legurult nőt Chicago. A válaszból aztán kitalálja, hogy a nő agya már nem volt rendben a sérülés előtt sem.

Tony és egy ügyvéd megbeszélnek, Tony szeretné ha Sarah nála maradna, ehhez kap tanácsokat, hogy mit kell tennie. Vissza a a legurult nő esetéhez, Abbynek igaza volt, a nőnek agyértágulata van, azért változott meg a viselkedése annyira. A röntgenes nővel beszélgetnek a vizsgálat közben a házasságról, meg hogy milyen furcsa házasnak lenni. Pratt lép be két kávéval, Abbynek lassan, de leesik, hogy nem a beteg, hanem a nő miatt jött. Pratt tovább győzködi a röntgenes nőt, hogy ő nem olyan pasi akire ő gondol, a nő végül megengedi neki, hogy ottmaradjon vele.

Az intezíves doki a rezidenseket oktatja az intenzíven, Neela közben betolja a fizikus nőt, aki egyre rosszabb bőrben van, szívmasszázs kell neki, ki kell ütni. Közben a kolléga pasi kint álldogál, bejönne a nőhöz, de a férj nem hagyja. A doki azt javasolja, hogy engedje a nő mellé, mert minden támogatásra szüksége lenne. Végül látjuk, hogy beengedték mégis. A nő úgy tűnik agykárosodott lett a túl hosszú újjáélesztés miatt. Férj kiborul, kiküld mindenkit a szobából csak a kolléga marad vele. Átad neki valamit, amire a nő kérte meg. Neela kint próbálja kitalálni mi az, de nem látjuk jól. Az intenzíves doki kiselőadást tart, hogy az intenzíven milyen sok ilyen és hasonló jelenetet látott már. A fickó kiégett már egy pöppet.

Abby a legurult nő élettársával közli, hogy a barátnője rendbe fog jönni, az érelzáródás miatt változott meg annyira. A nőből kiszedik a csövet, úgyhogy egy kis sírás-rívás, bocsáss meg hogy lelöktelek a lépcsőn jön rögtön. Morris telefonál megint a Ritznek, vitázik velük, mert azt állítják, hogy Hopebaba már kijelentkezett a lakosztályból. Hope tűnik fel a háttérben, Morris kiakad, nem akarja, hogy visszatérjenek a valóságba és így véget érjen a kalandjuk. Hope nem akar véget vetni neki, ez jelentett valamit, nem csak kaland, akarja folytatni Morrisszal. Ennek örömére összenyalnak.

Tony és Abby vitáznak, Abby jelenteni akarja a rendőröknek, hogy a legurult nőt az élettársa lökte le, de Tony szerint ez nem gond, mert ha nem löki le, nem kerül be a kórházba és nem derül ki az agyértágulat sem. Intenzíves doki jön, tovább basztatja Prattet, hogy lehet jobban is csinálni ezt a sürgősségizést. Pratt legyint rá, de mi már tudjuk, hogy tuti ezt az intenzíves dokit rakják majd a főnöki székbe Luka helyett. Neela Ray lakására megy, keresi őt erősen. Persze Ray nincs ott, mert kurvára elütötte egy kamion, de senki más nem tudja ezt továbbra sem, ami számomra rejtély. Tony és Sarah beszélgetnek, Sarah az iskolai csip-csup ügyekről magyaráz, de Tony egy kicsit se figyel rá. Aztán végre kiböki, hogy mi foglalkoztatja, mégsem akarja, hogy nagyiékhoz menjen Sarah, azt szeretné ha vele maradna és most megtudta, hogy jogilag is vele maradhat a kiscsaj, ha akar. Sarah válaszát nem tudjuk meg, csak egy barátokközötös nézést kapunk a jelenet végére.

A Kovac otthonban járunk, Luka és Joe focit néznek a tévében, érkezik Abby. Kis családi idill, kezdődnek a mézes hetek. Telefon csörög, Luka felveszi, horvátul beszél valakivel és szemmel láthatóan rossz hírt kap. Ugrunk a sürgősségi elé, az intenzíves doki telefonál, hogy meggondolta magát a sürgősségivel kapcsolatban, mégis vállalja. Na, ugye hogy igazam volt, ő lesz az új főnök.

22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.05.28. 14:57:57

Háát, sok dolgot nem értettem ebben az epizódban.
1. Hogy került Stanley Tucci ide?! Imádom, de nem sorozatszínész. Rosszul áll neki ez a karakter...
2. Senkinek sem volt furcsa, hogy a leszbi pár afro tagja kicsit sem volt deszkás típus? Annyira erőltetett volt ez a gördeszka baleset...
3. Hogy-hogy nem vették észre Ray balesetét????!!!!

És eléggé ténsasszonyos lett Hope, nem?

Jajj, nagyon elkapkodott rész volt ez.

toi 2008.05.28. 16:43:23

az ertéel már el is spoilerezte, hogy mi lesz ray-el.
aszittem, a pofám leszakad.
basszák meg.

kamarti 2008.05.28. 16:51:20

hát nemtom, már hogy vették volna észre Ray balesetét? egyikük sem volt a közelben, Ray meg nyilván nem tudott telefonálni + a telefonja nyilván vele együtt balesetezett, és ha jól vettem ki, ez volt az első munkanap a lagzi óta. Szóval nekem belefér, hogy nem tudják, bár talán hamarabb kezdeném keresni (szerencsére a jövő heti ajánlót nem láttam, szóval nem is szeretném idő előtt megtudni, mi lesz. köszi!)

az igaz, hogy Tucci nem olyan szép(szál), mint Goran, de százszor jobb színész, úgyhogy én nem bánom egyáltalán, ha állandó karakter lesz (épp elkaptam azt a Monk-részt, amiben egy kórosan átváltozó színészt játszott, elképesztően jó volt!)

Johnny336 2008.05.28. 19:17:10

Ha valakit elcsap egy kamion, jóesetben mentők is megnézik, maradt-e belőle valami. Valószínűleg vannak nála papírok. Abból kiderítik, hogy orvos, és a megyeiben dolgozik. Ezután felhívják a megyeit, és a titkárnőnek szólnak, hogy keresse meg a csávó felettesét, és szóljon neki, hogy mi történt.
Vagy ez túl bonyolult? :)

kamarti 2008.05.28. 19:47:13

épp nincs felettese... (és nem a hozzátartozókat értesítik, hamár?)

plusz akkor mér néznénk meg a következő részt? :)

Kenda 2008.05.29. 14:04:07

Stanley Tucci szerintem igenis jó választás ide, már látom, hogy szeretni fogom a karakterét :)

LouiS 2008.05.29. 14:12:08

Viszont egy félrészegen eltántorgok egy lagziról estébe simán belefér az is, hogy a papírjait szépen otthagyta a banketten egy kabát zsebében (mondjuk akkor utaltak volna rá, hogy hülye Ray elhagyta a kabátját). Második verzió: nem vitt magával papírokat. Telefon meg meghalta magát a becsapódáskor.

BBazsi 2008.05.29. 15:16:16

Sz.v.sz. elég profik a forgatókönyv-írók ahhoz, hogy kitaláljanak egy frappáns magyarázatot. És nem lehet, hogy direkte akarták, hogy a néző sejtse, h. a gördeszka-sztori nem kóser?

sherryl · http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:q-QXpNo7FzFwSM:http://2.bp.blogspot.com/_w3cdwJYuetM/SYYqkaYsTwI/ 2008.05.30. 09:10:17

Én azért reménykedtem benne,hogy összejön Ray és Neela,de már sajna nem sok esélyt látok benne:S
Az utóbbi időben egyre kevesebbet szerepel Ray,szerintem ki fogják írni a sorozatból,bár remélem nem,de mostanában azt vettem észre:S

2008.05.30. 12:09:04

Rosszul hallottam a legelején, de Abby mintha azt mondta volna Lukának, hogy már ÖT NAPJA férjes asszony, aztán viszont kiderült, hogy a rész az esküvő másnapján folytatódik, hiszen mennie kell dolgozni, mert a meglepetés esküvő miatt nem tudta, hogy szabit kéne kivennie.

Hope orgazmusos storyja elég aranyos volt.

Rayt simán nem kellett még, hogy felfedezzék, az amik nem olyan papírmániások, mint mi, simán elhiszem, hogy ha nem autóval ment, nem volt nála semmi, és fekszik valahol öntudtalanul egy intenzíven, és akár senki nem tudja róla, hogy kicsoda, míg magához nem tér, és el nem mondja...
Viszont, ha a retek elspoilerezte, mi lesz vele, ez talán azt is jelenti, hogy nem lesz nyári szünet, hanem megy majd a sorozat vagy hogy??? Megyek megnézem és nem kérdezek meg itt minden hülyeséget... ;-)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.05.30. 12:13:56

jövő héten lesz a évadzáró rész, tudtommal nem megy tovább a sorozat a következő évaddal nyáron. én szerencsére nem láttam a spoilert, úgyhogy még izgulok keddig:)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.05.30. 12:15:47

jaja, június 3.-a utolsó ER, júni 10.-én már a helyén van a Grace és utána a Doktor Addison.

Johnny336 2008.05.30. 12:29:24

Állítólag RTL előzetesben már kiderült, hogy mi lett Ray-jel. Nem láttam az előzetest, csak mondták. Sajnos az emberek túl nagy százaléka láthatta a trailert...lófaszt retekklub seggébe is. Kettőt, hogy ne lötyögjön...

mókus 2008.05.31. 01:31:29

Én láttam ezeket a részeket, szóval nekem nem volt spoiler, viszont mindenki másnak igen és nagyon durván mutatják az egészet.

Egyébként az ER már iszonyú unalmas éa ugyanazok az események ismétlődnek (esküvő, válás, gyerekelhelyezés, egyik munkatárs végtagja csonkolódik és/vagy totál kiírják).
A gyerekelhelyezés is negyedszerre van sacc!!
Green doktor lánya, benton gyereke, weaver gyereke, susan húgának a gyereke, akit nála hagyott, már számolni sem tudom.

mókus 2008.05.31. 01:32:20

ja, a retekklub szerintem a maffiózók utolsó részének promoját is spolerezte

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2008.05.31. 16:04:12

Én tegnap láttam véletlenül az előzetest, rtl tehet egy szívességet, meg a forgatókönyv iró is.

andyka91 2008.06.02. 17:11:05

Úristen én ma délelőtt láttam az előzetest és nagyon durva...ülök a tv előtt tátott szájjal.....
szegény Ray...miért kellett így kib*szni vele
Szerintem is megtehetik azt a szivességet...
jútubon meg a 14. évad promójában bekamuzták hogy Kovacnak vmi számlálós bomba izé van a szívében és a promo végén felrobban.....aztán kiderült h ez egy klipben van...apám idegelik az embert....
a 15. évad elején még lesz egy idegsokk a nézőknek....
attttom durva....

2008.06.03. 10:00:03

Nem kell műsoridőn kívűl tévét nézni, és akkor nem jut a szervezetünkbe spoiler :-P

A mai részt meg nagyon várom - én nem láttam az előzetest...

andyka91 2008.06.03. 16:39:53

Hát igen...:)
Jajj én is úgy várom....de olyan szomi...

andi1520 2008.06.05. 15:52:33

Nagyon sajnálom, ami Ray-jel történt :-( ő volt a kedvencem (a magyarhangjával együtt). Ha én szőném tovább a sztorit, így folytatódna:
Neela-t ugyebár egy kicsit eltaposták azon a gyűlésen...
Neela egy kórteremben ébred, előszőr nem tudja, mi a helyzet, aztán szép lassan eszébe jut minden. Itt lehetne bonyolítani egy kicsit a történetet, de a lényeg, hogy ami Ray-jel történt azt Neela álmodta.
... Itt a vége fuss elvéle :-)

Savafan 2008.06.10. 13:06:27

nekem az volt furcsa, hogy a buli napján járt ray a korházban a cd-ért. akkor úgy nézett ki a korház, mintha bomba robbant volna. erre rá 1-2 napra már ki van festve és minden szuper.
ilyen kivitelezőket és munkásokat kérnék a lakásfelújításomhoz:)))
reggel elmegyek és estére már teljesen máshogy néz ki a lakásom és szépen ki is takarítanak:))
ilyen "apróságokra" is figyelhetnének..

Savafan 2008.06.10. 13:09:50

nekem az a frucsa, hogy ray a buli napján járt akorházban a cd-ért.
akkor úgy nézett ki a korház mintha bomba robbant volna.
rá 1-2 nappal már minden kifestve és szuper.
ilyen kivitelezők és munkások kellenének nekem is a lakásfelújításhoz:))
reggel elmegyek a régi lakásból és estére minden kicserélve, kifestve és kitisztítva.
erre is figyelhetnének az írók. ilyen nincs...
süti beállítások módosítása