Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 13x20 - Lámpaoltás

2008. május 14. 17:00 - zaphodbb

Reggel van, Sam az ágyban egyedül, Sam a konyhában egyedül, Sam a fülbevalójával egyedül és Sam egyedül megy munkába. Alig rágták a szánkba, hogy Sam magányos. Sarah-nak a nagyapja mesél a tűzoltós élményeiről, Tony közben telefonál, aztán elküldené Sarah-t suliba de az ma nincs, nagyapa meg holnap kezd egy háztartási boltban, úgyhogy ezek ketten együtt gondolták tölteni a napjukat, ami ugyan nem tetszik Tonynak, de hagyja. Mentő jön a kórházhoz Pratt öccse néz ki belőle a beteg fölött, első napja a mentőzésben. A fotós petefészek rákos nőt hozzák, akivel találkozhattunk már, elájult. Pratt és az öccse a pihenőben megisznak egy kávét, itt derül ki a többiektől, hogy Kovac kötelező vacsorát szervez a sürgősséginek, minden évben van egy ilyen és senkinek se fűlik hozzá a foga.

Kovachoz jön a kórház igazgatója, hogy 20 órán belül bezárják a sürgősségit bizonytalan időre, mert nincs kész egy csomó minden, ami nélkül nem működhet tovább az osztály. Sam egy másik nővérrel lelkizik, hogy Sam mi bajod van. Jaj, hát egyedül van szegény Sammy. Sam kiszúrja a petefészek rákos nőt, odamegy hozzá. Áttétei vannak, máj, tüdő, csont. A hasüregében folyadék van, olyan mintha terhes lenne. Nem akar semmit, nem akarja, hogy szurkálják, nem akar kórházban lenni. Costa Ricára akar menni a tengerpartra. Nem tehetnek semmit, akarata ellenére nem kezelhetik.

Kovac összehív mindenkit és kiosztja, hogy ki melyik másik osztályon lesz a bezárás alatt. Mindenki fosik, hogy végleg bezárják a sürgősségit. Röntgenes nő jön Abbyhez konzultálni, Pratt lecsap rá, hogy szabad az estéje, vacsorázzanak együtt. A nő nemet mond kereken. Morris közbelép, hogy milyen cikkeket olvasott a nőtől, és nagy rajongója meg ő is szeretne kutatni, erre a nő elhívja ebédelni, Prattnek meg leszakad az álla. Egy klingornfélét, csillagközi felkelő vagymi, tolnak be akit egy romulán vert szét, kificamodott a válla. Mindez persze egy sci-fi találkozón történt.

Sam, keresi a fotós nőt, aki úgy tűnik lelépett. A klingornfejűt tovább kezelik, Morris olyat akar neki adni, amivel Tony nem ért egyet és hiába a felettese Morris, nem is adja be amit kéne. A fotós nő nem szökött meg mégse, csak a netre ugrott fel hogy repülőjegyet foglaljon magának. Sam próbálja rábeszélni, hogy legalább a hasüregét hadd csapolják le. A nő ellenkezik egy keveset de aztán rááll. Időközben Gates helyretette a csillagközi ember vállát Morris utasítása ellenére, aki erre bepöccen és haza akarja küldeni. Morris felsorolja, hogy mi mindent csinál szabálytalanul Gates. Tony Kovactól akarja hallani, hogy rossz fiú volt és már szalad is hozzá. Morris meg elrohan bejelenteni ezt a kis geciputtonyt írásban is.

Ray egy űrlényes nőt lát el, valami chipet akart magából kivágni, amit az alienek raktak bele szerinte, Ray ciciáterért kiált. Sam elintézte a fotós nőnek a repjegyet. A nő ott élt fél évig, áradozik róla, mesél a férjéről, akit ott ismert meg, és aki meghalt Bagdadban egy aknától. Rayhez vissza, Kathy, az egykori Neela utánfutó a pszichiáter, akit Ray párszor megdugott. Kathy felhozza a miért nem hívtál fel témakört, Ray bocsánatot kér, de Kathy nem érti miért nem kell Ray-nek, ideges, lilul a feje. Nem akarja megbeszélni, elküldi Rayt a picsába. Tony Kovacnál árulkodik, de koppan mert Kovac Morrisnak ad igazat és ő is hazaküldi. Kovac megdicséri Morrist, hogy ez jó húzás volt, Morris pedig leszidja Abbyt, hogy neki meg kellett volna akadályoznia Tonyt, ebben Kovac is mellé áll, de alig bírja visszatartani a röhögést.

A fotós nőt készülnek lecsapolni, aggódik, hogy nem jut ki a a kórházból már élve. Kovac lecsapolja, de a nő közben csipogni kezd, elájul, ki kéne ütni, de mivel nem mentendő ezért nem lehet. Sam kiborul, mert ugye ő dumálta rá a csapolásra. A nő aztán kiütés nélkül jobban lesz, valami allergiás reakció volt. Azt akarja, hogy leálljanak, de persze senki se hallgat rá. Kicsit unalmas, hogy az egész részen keresztül ez megy, hogy de ne próbáljanak segíteni, de ők akkor is és a menthetetlent is és ne add fel. Hogy ne adná fel, mikor végstádiumos rákos, mit nem értenek ezek?

Dimitrij nevű fiatal fekete fiút tolnak be hordágyon, elájult, egy zenekari társa jött vele, de ő sem tudja mitől. Tony őrjöng Morris miatt öltözés közben, Neela jön be, Tony előadja neki, hogy mi történt, de Neela is Morrisnak ad igazat, szopacs. A fekete fiúhoz vissza, valamit beszedhetett a fiú, de a haverja nem mond semmit csak gyanúsan néz majd elmenekül, Ray utána, elkapja, most de azonnal mondja el mi történt. A haver akarta a zenekarban a szólót játszani, ezért ként tett a fiú kajájába, attól ájulhatott el.

Kovac a fotós nővel, haza mehet a nő, de a repülőgépre nem engedik majd fel ebben az állapotban. A nő kiakad, nem lesz szép halála, az viszont közel van. Az előtérben minden beteg balhézik, hogy bezárnak, közben hozzák be Pratt öccsét matt részegen. Megtudjuk, hogy Dimitrij sarlósejtes, amit Pratt ért, én nem. Sam a fotós nőhöz be, haza akarja vinni, de a nő már nem akar menni, ott akar meghalni a kórházban. Sam akkor se engedi, hogy a kórházban maradjon, szerintem az lesz a vége, hogy hazaviszi magával.

Pratt öccse nem lélegzik, 15 tequilát itattak vele, ez ilyen újonc beavatásos idiótaság. Morris intubálni akarja, de Pratt nem engedi, inkább életre rázza. Sam nem a saját hanem a fotós nő otthonába viszi a nőt és ottmarad vele. Maratoni lelkizés, Sam mesél Alexről, mutat képet, amitől a fotós nő újra bedepizik mert neki nincs gyereke. Ennek kapcsán a karrier témakör kerül szóba, meg hogy Sam lemaradt róla Alex születése miatt. A fotós nő szerint sosem késő változtatni és Samnek még rengeteg ideje van karriert csinálni. Pratt öccse jobban van, benntartják éjszakára. A liftnél Pratt szembetalálja magát a röntgenes nővel, aki azt ajánlja neki, hogy olvasson utána a kutatásainak mint Morris, akkor esetleg lesz esélye. Pratt az osztályos vacsora utánra elhívja egy italra, a nő nem ellenkezik hevesen, haladás.

Ray a kénes fiú haverjéhez megy, megnyugtatja, hogy nem a kén miatt ennyire beteg, a haver kap egy bölcs szónoklatot, hogy mindenki azt kapja amit érdemel és csak akarni kell és sikerülni fog minden. Tony hazaér, utána pár másodperccel lép be Sarah és Tony apja, a videotékában voltak. Sarah-t elküldi, az apjával akar beszélni, hogy mi van a termoszában, apa be van állva, nyilván nem kávé van benne. Ilyen állapotban kocsikáztatta a gyereket. Tony bepipul és elkezdi összepakolni apa cuccát, majd kibassza a táskát az utcára apástul mindenestül. A vége a ordibálásnak, hogy Tony apa fejéhez vágja, hogy miatta halt meg egy újonc tűzoltó, mire apa behúz neki egyet, amiből verekedés lesz üvöltözéssel kísérve.

Utolsó képek, felvillanások jönnek, Sam és a fotós nő üldögélnek a kanapén, a kénes fiú haverja hegedül, Pratt fejet csóvál az öccse felett, Sam fotózza a haldokló nőt, Tony apja a földön. A kórház igazgatója jön a kiürült sürgősségire, Kovac megragadja az alkalmat és lemond a sürgősségi vezetéséről, neki ez nem kell, a sok papírmunka meg értekezlet meg kirúgások, ő gyógyítani akar. Megértjük, hogy teleszaladt a töke.

Címkék: vészhelyzet
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.05.14. 17:35:39

Engem kimondottan megrázott a fotós nő sztorija, hogy kivételesen nem egy bátor, mosolygó haldoklót mutattak (ez már klisé az ER-ban lassan), hanem pont azt, hogy hiába tudta, és élte át mások mellett sokszor ezt, mikor ő került végstádiumba, teljesen összeomlott.
Csak Sam zavart nagyon.

A vége is megható volt, azt hittem, ez az évad utolsó része, és azért lett ilyen, mert mát akkor is állt a zászló, hogy nem kapnak hosszabbítást, ezért ez lett volna a lezárás, ha muszáj, ha meg nem, akkor újranyitnak, de aztán néztem, hogy még van három rész.
Kíváncsi vagyok, mi lesz bennük...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.05.15. 08:44:49

Jó rész volt, bár Sam engem is idegesít. Miért viszi be mindennap a nyomorát a munkahelyére?
Tetszett a fotós nő, amint a végén kibökte, hogy senkije sincs. Sajnáltam, hogy fel kellett ébrednie a maga által kreált álomból, ahová menekülni szeretett volna.
De azt nem értettem, hogy miért ne engednék fel a gépre ilyen állapotban?

Llew 2008.05.15. 11:08:54

Klingon. Nem kell az "r" bele. Bocs.
Szerintem azért nem repülhetett volna, mert látszik rajta, hogy kibasztt szarul van és a gépen nincs orvos, hogy ha még szarabbul lesz akkor kezdjenek vele valamit. Szóval feleslegesen nem rizikózzák meg, hogy le kelljen szállni valaki miatt.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.05.15. 11:49:59

oks, klingon, még sose láttam leírva, valamiért a sorozatban belehallottam az r-t.

Los Alamuszi: végig volt egy ilyen évadzárós érzésem, nem is értettem mi van, de most már igen, kösz az infot:) nekem is tetszett a fotós nő szál, meg hogy eltértek a sémától, csak túl sok volt a nem akarom-de én rábeszéllek párbeszéd nekem. Sam me tényleg idegesítően szenved:)
süti beállítások módosítása