Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűbájos Boszorkák 1x13 - Péntek 13

2008. május 14. 19:20 - Hartmann

Kishúgi és Nagytesó éppen egy okkult boltban vásárolgat, ahol Ciciboszi egy szerencsehozó amulettet vásárol, majd a fizetéskor megadja a címét is. Ebből még lesznek galibák valószínűleg. Az eladó kissé ideges, valami rejtélyes oknál fogva éjfél előtt be szeretett volna zárni, de ebben a lányok megakadályozták. Ellenben tudja, hogy a lányok boszorkányok, de azt már nem tudjuk meg, hogy miből gondolja ezt. Sürgeti a testvéreket, a távozásra, mert nagyon szeretne zárni. Hiszen ez az a péntek 13 ami csak 1300 évenként jön el, és ilyenkor a negatív energiák összegződnek, és kitudja mi lesz ennek a következménye. Meg is jelenik hamarosan egy démon, aki egyből kezelésbe is veszi az eladónőt, és a legbensőbb félelmére alapozva megöli őt.

Másnap reggel Piper és Phoebe azon tanakodnak, hogy a tesójuk miért nem ejti ki a száján a szeretlek szót. Erre még párszor rá is játszanak a rész során, de Prue csak az 'Én is', 'Dettó', 'Úgyszintén' válaszokat adja. Tartanak egy kis értekezést a péntek 13 hatásáról, meg a babonákról. Phoebe gyorsan ki is száll a beszélgetésből, állásinterjúra hivatalos egy ingatlanirodában. Andy viszont beállít, az előző esti gyilkossággal kapcsolatban, hiszen a lányok megadták a nevüket és címüket az eladónak. Ő már nem az első áldozat, aki hasonló módon halt meg, az arcukra kiült a rettegés, és a hajuk hófehérré vált, mintha valami nagy trauma érte volna őket. Andy elbúcsúzik, majd Prue a könyvüket hívja segítségül, amiben szintén le van írva, amiről a boltos lány mesélt. A Rettegés Ura, minden 1300 évben eljön, és életet merít a boszorkák rettegéséből. Tizenhárom férjezetlen boszorkát kell megölnie ahhoz, hogy végleg kiszabadulhasson a pokolból és örökös szenvedést hozzon a Földre. Védekezni ellene csak a belső félelmek feloldásával lehetséges.

Közben a Rettegés Ura újabb áldozatokat szed, egy olyan lány személyében, akit éppen Prue készül meglátogatni. A ház portásától a nyomozók is megkapják az infót, hogy Nagytesó meglátogatta a nőt. Phoebe állásinterjúja több mint sikeres. Azonnal munkába is áll, ráadásul a főnökasszonya egyből bedobja a mélyvízbe. Ha a férj keresné, hazudjon neki, amíg ő etye-petyél a fiatal szeretőjével valahol vidéken. Egy telefonhívás során látomása támad arról, hogy Prue a zuhanykabinba fullad, egyből hívja is a nővérét, ám az nem veszi fel a telefont, mert zuhanyozni készül. A Rettegés Ura hamarosan fel is bukkan a zuhanyzó mellett, és Prueval elhiteti, hogy a vízszint folyamatosan emelkedik a kabinban, és a lány fuldokolni kezd. Trudo és Morriss éppen időben akarják kifaggatni Pruet a korábbi gyilkossággal kapcsolatban, mert így megmentik a lány életét, de mikor kérdőre vonnák a lányt, ő nem tud nekik mondani semmit arról, hogy mi történt a fürdőszobában.

A gyilkossági ügyben történő elbeszélgetés sem a legsikeresebb, hiszen Nagytesó folyamatosan hazudik arról, hogy miért volt ott a meggyilkolt nő lakásán. Azt a mesét adja be a rendőröknek, hogy az aukciós házhoz volt köze annak, hogy felkereste Zoet. De azt azért bevallja, hogy a nő már halott volt mikor odaért, és hogy ő hívta a rendőrséget. Mikor Phoebe hazaér, hogy megmentse a nővérét a nyomozók éppen távozóban vannak már. Majd nem sokkal később lekerül Prue hajáról a törölköző, és a feje tetején díszlik egy ősz hajtincs.

Phoebe a mélyvizet nemsokára meg is tapasztalja, hiszen feltűnik a férj. Vívódik magában, hogy a női szolidaritás vagy az őszinteség győzzön. Eleinte a szolidaritás kerekedik felül, de végül az őszinteség győzedelmeskedik. A férjnek be is jelenti a felmondását, mivel képtelen a falazásra. De mielőtt elmenne az irodából még egy telefonhívást is kap, hogy egy nő megnézne egy házat. Mivel a főnöknéni nincs bent, ezért ő megy ki, megmutatni a házat. Ahol a nő helyett a Rettegés Ura várja, és megkötözve bezárja egy kalyibába. Majd Phoebe hangját kölcsönvéve Pruet is odahívja, hiszen Kishúgi attól fél a legjobban, hogy elveszti a testvéreit.

A házhoz érve Prue meglátja a húgát megkötözve, a száját leragasztva. Mellette feltűnik a Rettegés Ura is, háta mögött pedig egy medence, amibe a férfi gyorsan bele is löki. A medencében lebegve Nagytesónak megjelenik az édesanyjuk aki elmondja a lánynak, hogy mi az a legnagyobb erő, amivel legyőzhető a Rettegés Ura. Ez pedig nem más mint a Szeretet. Mivel már nem retteg, így az ereje sincs megbénítva, ezért simán dobálni kezdi a Démont, majd mikor kimondja, hogy már nem fél tőle, a Démon visszakerül a pokolra. Pruenál, ahogy kiszabadítja Ciciboszit, megtörik a jég, és képes kimondani az a Sz betűs szót, amit az anyja halála óta nem mondott ki.

A föld így megszabadult az örökös rettegéstől, szenvedéstől. Piper pedig a kabaláktól, a babona tárgyaitól próbál megszabadulni, és bosszankodik azon, hogy elszalasztotta San Francisco egyik legjobb partiját, mivel a férfi nem kedveli azokat a lányokat, akik babonákra alapozzák a döntéseiket. Ő pedig ebben a részben nagyon is a babona körül forgott.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása