Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 4x06 - The Other Woman

2008. május 11. 22:10 - sixx

Az előző részt nemigen lehetett volna űberelni, így a készítők ebben a részben nem is nagyon próbálkoztak vele. Adtak ehelyett egy elég gyenge magyarázatot arra, hogy mi Dániel és Sárlott egyik feladata a szigeten, Dzsekk kapott egy romatikus pillanatot, amitől a hideg is kirázott minket, megmutattak még egy ádört és továbbra is Michael Emersonra bízzák a sorozat megmentését - ha valami nem megy jól, akkor jön Ben, és odabasz egy pillantással. A flashback Juliskáé, és ugyan van benne érdekes momentum, de ezen kívül felejthető.


Juliskával nyitunk, kicsit erős sminkben és nagyon idétlen frizurával üldögél egy pszichológus rendelőjében, akit Harpernek hívnak, és az a nő alakítja, aki Tommy Gavin felesége volt a Ments meg című sorozatban. Juliska nem örül annak, hogy celebritásként kezelik a szigeten, és mindenki bámulja, a pszichológus csaj meg csak néz rá, hogy ne legyél már ennyire beképzelt, lófasz se' vagy. Pont ekkor jön Tom, akit Szójer mellbelőtt a fináléban, és bemutatja Julist Bennek, Ádörfalva akkori polgármesterének. Kap szép kis házat, virágot, velkám tu Ádörvill.

Vissza a partra, Juliska és Szán kunyhót renoválnak, és egy kicsit dumcsiznak, de jön Dzsekk, aki megdöbbenten veszi észre, hogy Sárlott és Dániel leléptek az erdőbe, utánuk kell menni, mert ugye gyanúsak. Szán és Dzsinn is csatlakozik hozzájuk, és az eső is elered, királyság. A felhőszakadásban kóválygó Juliska egyszer csak suttogásokat hall, és megjelenik neki az első jelenetben látott Harper, szarrá ázva. Harper Ben üzenetét hozza, legalábbis ezt mondja: Sárlotték a Vihar állomás felé mennek, és ha kieresztik a gázt, akkor mindenki meghal. Juliskának meg kell állítania őket, mert Ben ezt akarja. Megjön Dzsekk is, aki szintén látja a nőt, tehát nem szellem, de attól még halott lehet ugye. Aztán eltűnik, nabazmeg.


Flesbekk, Juliska keservesen sír egy orvosi rendelőben,  és meglátja Gudvint, akiről tudjuk, hogy később dugta is a dokinőt, most majd kiderül, hogy bandáztak össze. Gudvin megégette a kezét az erőműben, Julis meg bekötözi. Közben kiderül, hogy még egy terhes nő meghalt aznap reggel, és emiatt Juliska felelősnek érzi magát, hiszen pont azért hozták ide, hogy ez ne történjen meg. Gudvin azt javasolja, hogy beszéljen Harperrel, Juliska erre elkezdi kutyázni a nőt, útál az engem, mint a szart, meg eleve egy gyökér. Ja, mondja Gudvin, a feleségem. Király. Az is kiderül, hogy Gudvin karján a seb nem égési sérülés, hanem valami vegyianyag ömlött rá.


Vissza a jelenbe, Juliska és Dzsekk mennek a Vihar állomásra, ami egyben az erőmű, az eső meg csak szakad. Reggel van, Sárlott és Dániel egy térképet nézeget, és keresi az állomást. Dániel nem biztos abban, hogy  végig tudja csinálni, amit kell - és ekkor megjelenik Katinka a bokrok közül, akinek nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy pont akkor kerüljön elő, amikor senki nem számít rá. Ti meg mit kerestek itt, kiskedves, kérdezi Sárlottól, aki nagyon gagyi hatugságot ad elő, így Katinka tovább gyanakodik, de Sárlott leüti. Ez jó pillanat volt. Dzsekk és Juliska rohannak az erdőben, az epizód beszólása most hangzik el: "It is very stressful being an other, Jack" mondja Julis, amikor a faszi rácsodálkozik Harper foglalkozására (agyturkász).


Flesbekk, SminkesJulis Bennek magyarázza a laborban, hogy azért halnak meg a terhes nők a szigeten, mert az immunrendszer a magzatot ellenségnek tekinti. Ben arcán látszik, hogy hóttszerelmes Juliskába. Gudvin jelenik meg az ajtóban, amiről Ben azonnal leveszi, hogy nem aszpirinért jött. Ebből még baj lesz. A következő snittben Harper mintegy melékesen megjegyzi Juliskának, hogy de jóban vagy te a férjemmel, bazmeg, mióta dugod? Juliska köpni-nyelni sem tud, akkor meg pláne nem, amikor kiderül, hogy Harper megkukkolta őket. Harper baja nem is ez, hanem az, hogy ha ezt Ben észreveszi, akkor szar lesz a palacsintába, mert a) Ben szerelmes Juliskába, b) Gudvint meg megnyúzza elevene, ha dugni meri.


Ádörfalvára ugrunk, Lokkbácsi éppen egy nyulat belez, Kler meg beszélni akar Milesszal, amitől a kopaszember ideges lesz. Nem beszélsz vele, oszt kész. Ben éppen Philip K. Dick Valis című könyvét olvassa, kiváló darab. Lokkbácsi jön a kajájával, mire Ben megjegyzi, hogy reméli nem volt szám a nyuszin, és hozzáteszi, hogy fellázadtak már ellened, Lokkbácsi? Miért lázadtak volna? Mert nincs terved, azért, és ezt megérzik a népek. Erre a kopasz viszavág azzal, hogy ha a te terved az, hogy összekaparj 3.2 milliót, akkor itt egy dollár kezdetnek. 1-1. Ben ajánlata: engedj ki, és mindent elmondok neked. De tudod mit, meg is mutatom.


Flesbekk, Juliska fürdik a tengerben, Gudvin várja a parton, ahhoz képest, hogy figyelmeztetve lettek, egész felhőtlennek tűnik a délután. Gudvin is tudja, hogy Ben szerelmes Juliskába, de szerinte a gülüszemű nem faktor. Ugrunk a baleset napjára, amikor is Ben elküldi Gudvint és Ítönt a két partra - na, ennyit arról, hogy Ben nem faktor, itt a bosszú a dugásért. A jelenben Dzsekkék ráakadnak Katinkára, aki csak nyög egyre, mert a feje fáj neki, de nagyon. Dzsekk átvált megváltó-módba, ő ezt élvezi igazán - Juliska meg lelép, és megy a Vihar állomásra, pedig lehet jobban jár, ha egy percet még marad, mert Katinka elárulja, hogy Dániel szatyra tele van gázálarccal.


Ádörfalva, Lokkbácsi kiengedi Bent a pincéből, aki cserébe egy videókazettát mutat neki, ami majd bizonyíték lesz arra, hogy micsoda szemétláda az, akinek a hajósemberek melóznak. A felvételen régi barátunk, Penelope apja, Charles Widmore látható, amint megöleti Ben egyik emberét. Hogy került ide a videó? Ki vette fel? Bennek dossziéja is van a gonoszról, amit átad Lokkbácsinak, valamint azt is elárulja neki, hogy ki a kém a hajón. Basszameg, mi meg nem halljuk. Katinka és Dzsekk mennek Juliska után, közben dumcsiznak, otthon mindenki engem keres, mondja Katinka, kit érdekel?


Juliska odaér a Vihar állomásra, ahol Dánielék gonoszkodnak, és pisztollyal a kézben indul befelé. Flessbekk, Ben vacsorát főz Juliskának, aki ennek annyira nem örül, sőt megehetősen kényelmetlenül érzi magát. Vacsi közben beszélgetnek egy sort, Juliska rákérdez Gudvinra, Ben azt kamuzza, hogy Gudvin jól van, és jó helyen, majd visszahozza, ha muszáj lesz. Vissza a Vihar állomásra, ahol a gázálarcba és vegyvédelmi ruhába öltözött Dániel a számítógépes hang ismételt figyelmeztetése ellenére a rendszerben turkál. A hang szerint illetéktelen behatolás történt, kézivezérlésre állt át a rendszer, és mindjárt ömlik a gáz. Dániel idegesen veri a billentyűzetet, és fogalma sincs arról, hogy Julsika menten fejbelövi.


Ez egyelőre nem történik meg, hiába fog fegyvert Juliska Dánielre, az egyre csak melózik, a hang meg azt mondogatja, hogy egy perc, és kiszabadul a gáz. Julis letépi a maszkot Dánielről, akkor szopjál te is, mondja, és néz keményen. Dániel azt magyarázza, hogy ő éppen hatástalanítaná a gázt, és ebben a pillanatban megjelenik Sárlott, így kialakul egy pofás kis csajbalhé. Miközben az amazonok a berendezést amortizálják, Dániel melózik, és az utolsó pillanatban sikerül leállítania a visszaszámlálást. A gázt ugyanis Ben használhatná fel, ha nagyon akarja, mint tette korábban (a Dharma kiírtása), ami annyira nem lenne fasza.


Flesbekk, Ben Juliskához jön a laborba, aki éppen Dzsekk aktáját olvasgatja, és közli a gülüszeművel, hogy segíthet rajta, ha elkapják. Ben erre inkább elhívja magával, hogy mutasson neki valamit: Guvint karóba húzva. Jó nagy geci ez a Ben. Juliska teljesen kiborul, és nem nagyon érti, hogy miért neki mutatja a hullát Ben. Aztán ráébred, hogy Ben direkt nyíratta ki Gudvint, mégpedig azért, mert Ben megszállottan szerelmes Juliskába, sőt. "You're mine!" üvölti kissé teátrálisan. A Viharból kijőve Julis és Sárlott a fegyvert rántó Katinkával találkozik, Dzsekk pedig egy meglehetősen erőltetett jelenetben csókot kap Juliskától, aki sírva elmagyarázza neki, hogy Ben távolról is a markában tartja, és mivel tudja, hogy Julis szerelmes Dzsekkbe, ezért meg fogja ölni. Bárcsak igaza lenne, Dzsekk végtelenül idegesít. Az utolsó jelenetben azt látjuk, hogy Ben kapott egy saját házat Ádörfalván - ezek szerint tényleg elmondta, ki a kém a hajón.

Címkék: lost
24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s3v3n 2008.05.11. 22:15:59

nemtom, eléggé negatív ennek az epizódnak a megitélése, pedig szerintem kurvajó volt... persze nem ér a 4x5 közelébe, de a flashback itt nagyon durván ütött nekem, főleg a Juliet/Ben jelenetek."You're mine!" :omg:(fogalmam sincs hogy volt fordítva..) a szigetes történések mondjuk enyhén kiszámíthatóak voltak, de Locke/Ben elvitték a hátukon a dolgot.

ebből is látszik, hogy Ben a legjobb karakter a sorozatban...

kla 2008.05.11. 22:35:11

Úgy, hogy "Az enyém vagy!", sőt még az otherös beszólást is korrektül lefordították.

Viszont szerintem ez a leggyengébb rész az évadban, a Benes részek jók benne, de a többi elég izzadtságszagú. És kár volt azt mondani, hogy Widmore a pénzért akarja a szigetet, nyilván nem így van, de ez nagyon hülyén hangzott.

Nem Penny hajója 2008.05.11. 22:37:38

Fura csaj ez a Juliska. Alapvetően nem egy jó nő, de mégis van benne valami, ami megfogja az embert. :)

Ja, és ebben a részben megint emlegették a nickemet. :))))

s3v3n 2008.05.11. 22:39:12

amúgy a bejegyzés címkéje survivor, gondolom véletlen.

candyperfumegirl 2008.05.11. 22:53:25

Szeretem ezt a részt. Az is igaz mondjuk, hogy amikor sok Juliet van, az nálam már rossz nehezen lehet. :) Sőt, ez éppen az egyik kedvenc részem a 4. évadban, a sok WTF-epizód közé jó, hogy betettek egy ilyet is, ahol nem esik le percenként az állam, hogy ezt meg most hogy, hanem főleg érzelmekkel és karakterkapcsolatokkal operál. És Jack is megkapta az első és egyetlen hiteles érzelmes jelenetét a Lostban, szép volt Juliska.
Ben utolsó mondata is zseniális. :)

lOc (a pasztafáriánus) 2008.05.11. 23:12:03

"de szerinte a gülüszemű nem faktor" :DDDD

Ju 2008.05.11. 23:17:49

candy, abszolút így érzem én is, nem egy "most mi a franc van" rész, több érzelem van beleszőve mint amúgy lenni szokott
látszik, hogy az egyik író Christina M. Kim volt
ráadásul én minden "weekdays in Otherville before/after the crash" visszatekintéseket szeretek és egyébként is, Juliet a csajok közül a kedvencem

ugyanakkor ha nem lennének azok a Michael Emerson zseniális pillantások és arckifejezések egy kicsit valóban gyenguskára sikeredett volna a rész

Abdani 2008.05.12. 00:09:05

Nya, sztem abba kéne hagyni, ezt a "jó rész - rossz rész - a múltkori sokkal jobb volt" dolgot, ez is nagyon ütött, én azokat is szeretem, amikor egy kicsit továbbszőjük a szálakat, nemcsak kikukkantunk a hajóra. De. Először is Ben kapta rész lerosszabb ("Enyém vagy.") és legjobb mondatát ("Találkozunk vacsinál"), az utóbbin szakadtam, mint a szamár. :D Nem tudom figyeltétek, ahogy Bennyboy kezében megáll egy pillanatra a sonkaszeletelőkés, amikor Juliska elszólja magát a szerelmetes vacsinál, na az kurva nagy volt. Jaj meg az,a mikor Ben, mindig megvárja, hogy a kopaszember már éppen rácsukná az ajtót, és akkor nyög be valamit. Nagyonnagy!
A hoppácska viszont ott van, hogy mostmár kiderült, hogy Pennyapja, aki geciember, meg akarja találni a szigetet, na de mi van, ha a lánya is neki segít megtalálni, és mégse szereti Dezt? És múltkor hiába bőgetett meg minket? Vagy ez túl meredek lenne? (Kurvaélet, hogy már csak két rész van, amit az AXN egyelőre levetít.)

BruceWayne 2008.05.12. 00:55:26

pedig ez a rész akkor is celluloidpocsékolás volt... de kb ez a leggyengébb az évadból max. egy van ami vetekszik vele, de az talán nem ennyire gáz....

f3 2008.05.12. 08:11:01

Az elején szerintem arra is rájátszottak, hogy ez most flashback vagy flashforward. Mert Julis csak azt mondja, hogy "kikészít, hogy hírességként kezelnek" meg iylesmit... pont ezeket mondják Jackékről is a forwardokban. Természetesen mikor Tom benyit, akkor derül ki, hogy mi van...

AXN tényleg csak az első 8 részt vetíti most? Lehet tudni, hogy mikot lesz náluk a folytatás???

reni0214 2008.05.12. 08:50:30

Ne mondjátok,hogy az AXN csak 8-at vetít??????????

Ne már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meghalok Lost nélkül:(((((((
És mennyi időre "jegelik" a többi részt????

Porcelán az elefántboltban 2008.05.12. 09:52:31

Szerintem teljesen rendben volt ez az epizód. Ha minden részben félőrült alakok rohangálnának és ötpercenként agyonvernek/lőnek valakit, miközben féltudományos elméleteket üvöltenek a nézők arcába, akkor vajon hány részt bírnátok végignézni? Szerintem max. 5-6-ot, de ahhoz már nagyon elszállt agyúnak kell lenni.
A Lost sikerének egyik lényege, hogy nagyon összetett, a lehető legszélesebb spektrumon játszadozik és ettől nézik olyan sokan mindenféle célcsoportból.

Egyébként ez egy amolyan karakterépítő rész volt, és az ilyenekre mindenképpen szükség van, hogy kötődjünk a szereplőkhöz és megértsük egymáshoz való viszonyukat.

Így jópár kérdésre választ adtak ebben a részben:
Miért akarta Juliet kinyiratni Bent Jackkel, miért akart mindennél jobban elmenni a szigetről, és Ben miért nem bánta volna, ha Juliet megfullad, amikor Jack kinyitotta a zsilipet. És miért hagyta volna végül mégis elmenni Julietet.
Továbbra is van egyfajta érdekes kötődés a két karakter között, ami elég rejtélyes és még vannak benne lehetőségek.

És érdekes, hogy Ben mindenről tud, pedig fogoly. Ez is egy érdekes vonal és már voltak előzményei.

És választ kaptunk arra is, hogy hogyan is van ez a gáz dolog. (valamelyest)

És Ben igazán nagyon cuki volt ott a verandán a virágaival.
:))

holott 2008.05.12. 09:59:34

Hát elég nyilvánvaló, hogy a nyár beköszönte miatt nem akarják a többi részt leadni, úgyhogy őszig biztos várni kell a 9. epizódra.

Ezt a Harper némbert pedig piszok ellenszenvesnek sikerült megismerni, szóval véletlenül sem jutna senkinek se eszébe, hogy sajnálja szegény megcsalt feleséget...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.05.12. 11:15:54

Az első jelenet tényleg nagyon jól volt megkomponálva

adam434_ 2008.05.12. 11:43:40

Villámkérdés: ha igaza van a Lostpediának, akkor 1992ben gázosította el Ben a dharmát. Rousseau meg 1988 óta van ott (2004-16). Hogy nem döglött meg?

aribeth 2008.05.12. 15:12:53

Ez a tizenkét év engem is zavar: ha jól tudom, Alex még kisbaba volt, amikor Ben elvette Rousseau-tól. Igen ám, de Benjáminunk akkortájt hivatalosan még csak egy kis dolgozó volt a nagy Dharma méhkasban, azalatt a négy év alatt mégis hogy nevelte, hol tartotta a kislányt? Maybelline Manéknél?

Ami a részt illeti: szerintem nagyon jó volt, szeretem, amikor a szereplők közötti kapcsolatrendszerre koncentrálnak. Többek között ezt szeretem a Lostban, az egyik epizód odab*sz, a másik meg a lelkizés iránti igényeket elégíti ki. Ilyenek is kellenek. :-)
(Bár a készítők túlságosan is bele vannak pistulva a szerelmi sokszögekbe.)

yves 2008.05.12. 19:22:58

adam434_ · pspgamez.blog.hu 2008.05.12. 11:43:40

Nyilván nem az egész szigetet gázosították el anno, nem hiszem, hogy az lehetséges lenne. (Ráadásul emlékezzünk: Ben is egy külön gázpalackkal ölte meg az apját.)

Gabba 2008.05.13. 08:40:32

Mi akart lenni Ben utalása a számozott nyúlra?

Azt figyeltétek, hogy a magyar szövegben most már 3,2 millió szerepelt? Hatott volna sixx dorgálása?

sélli_ 2008.05.13. 09:48:12

Igaz nem sok, de volt Jack, tehát jó rész volt!!! :))
Ben egy állat, komolyan mondom egyre jobban csípem a fejét. Ekkora pókerarcot, hihetetlen! Lockra meg tényleg ráférne egy parasztlázadás, mert úgy el van telve magától (csak tudnám miért???), hogy ihaj!

Erkacc 2008.05.13. 13:32:41

Gabba: A 3x20-ban volt, hogy Bennek volt gyerekkorában egy nyula, aminek egy 8-as volt a hátára festve.

Tényleg jó volt egy kis magánéleti szál, de a Ben-es részek nélkül elég uncsi lett volna szerintem is, pedig annyira nem bírom a fickót...

holott 2008.05.13. 17:39:25

A 8-as rajtszámú nyúl nekem abból a részből ugrik be, amikor Sawyernek beadták, hogy beültettek neki egy pacemakert, és a nyúlnak is olyan volt állítólag. Ben a nyuszival prezentálta a dolgot, megrázta - így a nyuszi nagyon felizgatta magát és meghalt (de igazából csak elájult, merthogy kamu volt az egész).

s3v3n 2008.05.13. 18:12:52

mégegy a nyuszira, aki esetleg még nem látta.. www.youtube.com/watch?v=4bTvAUVPyLI

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.10.20. 09:36:39

...és aki csak most látta, sikeres-e lehet-e?:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.10.20. 09:38:13

Igaziból az érdekelne, hogy a retekklub - jó:( szokásához híven - vág-e a filmből, hogy délután, 12-es karikával leadhassa?

(gondolom, igen:()
süti beállítások módosítása