Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x18 - The Gift

2008. április 27. 17:38 - the black ball

Újabb fontos résszel állunk szemben. Végre megtudjuk, hogyan képes érezni Teyla a lidérceket, és hogy hogyan alakultak ki a lidércek. És ha már lidércek, ne feledjük, hogy egy hét és itt vannak. Ami pedig a rész végén kiderül, nos, az nagyban megváltoztatja majd a stratégiát.

Atlantisz, éjjel. Pár katona őrködik, McKay számítógépezik, Ford forgolódik, Sheppard húzza a lóbőrt, Teyla szintén. Aztán megjelenik egy lidérc! Bemegy Teyla-hoz, és elkezd zabálni! Villanás. Teyla felébred. Csak álmodta. Na azért. Kiugrik az ágyból, és elrohan Sheppard-höz. Ez olyan, mint amikor a gyerek megijed a dörgéstől, és bebújik a szüleihez. Na de Teyla? Kopog az őrnagy ajtaján, de semmi válasz, úgyhogy beengedi magát. De Sheppard helyett csak egy csontvázat talál. Aztán megint feltűnik a lidérc, és... Megint felébred, ez is álom volt. Na, ezt fejtsd meg Freud!


Edzőterem. Teyla és Sheppard bunyózik két bottal, biztos van valami szép japán nevük, de én sajnos nem tudom, mi az. Viszont valami nem stimmel, ugyanis Sheppard megismerteti Teyla-t a padlóval. Ez általában fordítva szokott történni. Teyla közli, hogy keveset aludt, és akkor is rémálmai voltak. Legutóbb akkor volt ilyen, amikor az apját elvitték a lidércek. Ugrunk a tárgyalóba. Az expedíció jó sok tagja beállt egy csoportképre, de helyette csak egy Weir-t kapnak. Összegzik, hogy hogyan állnak a városvédő tervekkel. Na nézzük.

Ott van a szék, amilyen az Antarktiszon is van. De még nem tudták beindítani, és azt se tudják, mennyi energia kell neki. Aztán ugye egy Alfa-bázis kijelölése is folyamatban van. Teyla szerint, ha kell, az athosiak is készen állnak rá, hogy védjék a várost. Nini, itt van ESZCÜ is. Szerinte hülye ötlet arra gondolni, hogy szembeszállhatunk a lidércekkel. Elvégre egy csomó embernek nincs tapasztalata e téren. Sheppard szerint attól még megfontolandó. Weir szerint ez is egy lehetőség. De még várja az ötleteket.


Ugrunk. Az egyik étkezőben vagyunk. Teyla eszik. Jön egy szőke hajú nő, pontosabban egy szép szőke hajú nő, és leül Teyla-hoz. Haha. Micsoda kritika. A hölgyet dr. Kate Heightmeyer néven szólíthatjuk, aki pszichológus. Rögtön elkezd turkálni Teyla fejében, ez mondjuk mínusz pont. Aztán kiderül, hogy Sheppard volt a madárka, aki csiripelt Teyla rémálmairól. Erre Teyla ott hagyja Heightmeyert, és már megy is az őrnagyhoz. Leordítja a fejét, hogy ő megbízott benne, blabla. De Sheppard-nek kötelessége, hogy a csapata mindenhogyan rendben legyen. Elküldi Teyla-t aludni, ő meg megy körülnézni Alfa-bázis ügyben.


Teyla alvás helyett inkább mégiscsak beugrik agyturkászunkhoz. Útközben összefut McKay-jel, akiről kiderül, hogy hajt a doki nénire. Na, elkezdik a pszichocuccot, lényege szerintem nincs nagyon. (Nem mindenki képes érezni a lidérceket, ilyen érzés, olyan érzés, stb.) Újabb álom. Megint megy egy lidérc, aztán amikor rátámad Csipkerózsika Teyla-ra, látjuk, hogy Teyla az lidércként. Úgy még rondább. Vissza a doki nénihez. Nos ez...érdekes. A lényeg, hogy minél többet meg kell tudniuk ezekről az álmokról.


Irány a másik doki. Carson szerint semmi eltérés nincs az ő népe és a földiek között. Csak akkor tudna kutatgatni genetikailag, ha Teyla felmenőitől is lenne mintája. Ezután elugrunk az ugróval a szárazföldre. Itt egy különösen öreg nővel (Charan vagy Charin) nosztalgiázik egy csöppet, aztán végre rákérdez, honnan van a képessége. Az öreglány titkolózik, de aztán elárulja, hogy állítólag azoktól ered, akik túlélték a lidércekkel való találkozást. Egy bizonyos bolygón történt az eset. Teyla viszi vissza az infókat Weir-nek. Kiderül, hogy az egyik ilyen túlélő Teyla egyik őse volt. Ezek a túlélők nem kellettek a lidérceknek, hangokat hallottak, és néha bekattantak, úgyhogy a többi ember igyekezett megszabadulni tőlük (értsd: mészárlás).


Teyla el akar menni arra a bolygóra. Talán segíthet a lidércek ellen, ha többet tud a képességéről. Rendben, mehetnek. Odaát sötét van, villámlik, dörög, meg minden. Romok mindenhol. Ford el akar menni, de Sheppard szerint Teyla-nak meg kell tennie, amit meg kell tennie, szóval maradnak. Na de McKay valamit észlel. Egy sziklafal felől jön. Jól megtapogatják, de semmi. Aztán Teyla is megtapogatja, erre eltűnik a falban. Hoppá. Aztán eltűnik a fal, valami újfajta hologram volt. Bemennek. Ejha, ez egy, ez egy...


Ez egy titkos lidérclabor! McKay elcsórt egy lidérc pen drive-ot, és már azzal vacakol Atlantiszon. Weir kérdezget. Például: talán kísérleteztek az embereken? Passz. Miért titkolták? Elvégre ők a rosszfiúk a galaxisban, nem szorulnak rá. Ez is passz, amíg McKay nem végez. De most pont végez. Az eredmény egy csomó szöveg, ismeretlen jelekből. Weir szerint talán ez lehet a lidércek nyelve. Tovább akar vele foglalkozni, addig McKay elmegy a székhez. Lehet tippelni, ki lesz az illető, akinek be kell indítania. Úgy van, a doki. Megint gyáva, de most Weir kimenti McKay és Zelenka karmai közül. Weir lefordított valamennyit a szövegből. Eszerint a lidércek azután fejlődtek ki, hogy az ősök megjelentek a galaxisban.


Ugrunk. Weir és Carson egy laptop előtt gubbaszt, amikor odamegy Teyla. Közlik vele a híreket: egy lidérc a többi akarata ellenére kísérletezett Teyla őseivel. És... Nos, Teyla genetikai felépítésében lidérc DNS van! Khm, ez sok mindent megmagyaráz, khm. Ugrunk. McKay, Ford és Sheppard enyhén meglepődik. Teyla-ban kb. úgy van lidérc DNS, mint Sheppard-ben ősgén. Na újabb infók a kísérletezésről: a lidérctudós azon kísérletezett, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a táplálkozásukat. A nyelvük az ősnyelv egyik származéka. Carson szerint az ősök nem vették észre, hogy emberek éltek és fejlődtek egy olyan bogarak lakta bolygón, mint amelyik Sheppard nyakán is csüngött. A bogarak magukba szívták az emberi DNS-t, és bumm, így lett a lidérc.


Ugrunk. Teyla és Heightmeyer. Teyla fél, hogy a többiek hogyan fogják fogadni ezt a DNS-dolgot. Ugrunk. Weir tovább fordítja a naplót, McKay és Sheppard hallgatja. Kiderül, hogy a lidércek telepatikusan kommunikálnak. És amikor keveredett a lidérc és az emberi DNS, az emberek is hallották, hogy mit beszélnek egymás közt. Ezért állt le a kísérlet. Viszont így Teyla iszonyat jó kém, hiszen ha koncentrál, meghallja a lidércek minden tervét. Próbáljuk ki!


Agyturkászunk hipnózist ajánl, Carson felügyel, Teyla dolgozik. Kate arra kéri, hogy arra gondoljon, amikor elrabolták az apját. Ekkor Teyla elkezdi látni azt, amit egy lidérc lát. És ez a lidérc pont elkezd táplálkozni, amit Teyla is érez, és elkezd rángatózni, úgyhogy feloldják a hipnózist. Weir elszégyelli magát, hogy ilyet mert kérni. Teyla azonban újra akarja csinálni. Eljut egy lidércvezérlőbe, lát valami térképet, hasonlót az utazási útvonalhoz. Aztán kinyílik Teyla szeme, és ilyet szól, hogy szánalmasak vagyunk, mind meg fogunk halni. Hoppá, ez visszafelé is működik, a lidérc átvette az irányítást. Felébresztik.


Ugrunk. Bejövő féregjárat. Bates jön az Alfa-bázisról, megtámadták őket. A lidércek voltak, hajóval jöttek, és ide is leraktak egy olyan kék lézert, ezzel jelölik meg a bolygókat. Mintha tudták volna, hogy ott vannak Bates-ék. Ugrunk. Teyla szerint a lidércek aggódnak, mert túl korán és túl sokan ébredtek fel, nincs elég táplálékuk. Ugrunk. Bates vérszemet kap, amikor megtudja, hogy talán Teyla miatt tudhatták meg az Alfa-bázis helyét. Teyla megint megpróbálja. Újra megnézi a tervet, de ekkor elkapja a lidérc és megszállja. Teyla leüti Sheppard-öt, Carsont, és Fordot, aztán Bates lelövi bénítóval. Később Teyla magához tér, és elmondja a lidércek terveit: nem akarják elpusztítani Atlantiszt. A Földet akarják megszerezni. Jön a FINÁLÉ!

Címkék: atlantisz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása