Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x06 – The Return of the Kane

2008. április 20. 10:00 - foxglove (törölt)

Átlagos reggel Echollséknál. Logan elegánsan kigördül egy rolleren az újságért, ahol egy kisebb csoport rajongósereggel találja magát szembe. Bármennyire egzotikus látványt is nyújt Logan (pizsama+köntös+roller), a lelkesen kattintgató turisták nem rá kíváncsiak, hanem a híres Aaron Echolls-t akarják látni. Aki rögtön meg is érkezik, és le kell szögezni, sokkal stílusosabb a belépője, mint a fiának. Barátságosan autogramot osztogat, és nagylelkűen Logannel is lefényképezteti magát (otthon a rajongók majd úgy is kivágják szegényt a képről). Milyen szép apa-fiú pillanat.

Egy másik, hasonlóan megkapó családi jelenetben Jake Kane győzködi a fiát, hogy induljon az iskolai elnökválasztáson. Tudjátok, Duncan politikusi pályára készül, Schwarzenegger kormányzóval pacsizik, meg hasonlók. Nagy az atyai nyomás Veronicán is. Mars-apuka arra készül, hogy hétvégén az állatkertbe(!) vigye a lányát, mert több időt szeretne vele tölteni. Veronica nincs elragadtatva az ötlettől. Talán nem kellett volna kiutálni a tanácsadónőt. A „kinek szarabb a helyzete az apjával”-versenyt Wallace nyeri, mert neki nincs is apja. Közben éppen egy botrány készülődik a Neptune Highban. A helyi lázadó csaj, Wanda kínai kaját rendelt ebédre, ami a helyi szurkolólány-bitchnek szúrja a szemét. A szabály értelmében csak azok hozathatnak kaját az iskola területére, akik kalóz-pontokkal rendelkeznek. Kalóz-pontokat pedig azok kaphatnak, akik öregbítik az iskola hírnevét, például az iskolatanács tagjai, vagy a sportolók. Vagy a szurkolók. A szurkolás is sport. A jogaiban megsértett bitch az igazgatóhoz szalad árulkodni, aki erélyesen elkobozza a kínait. Nem foglalnék állást a helyzet komolyságát/komolytalanságát illetően. Wanda bepöccen, és az acélbetkós bakancsait nem kímélve széttrancsírozza a bitch pizzáit. Lázadás!

Mint ahogy azt a rendszer ellen okosan lázadók teszik, Wanda először is beépül a rendszerbe. Jelölteti magát az elnökválasztáson, és azzal kampányol, hogy ha megválasztják, eltörli az „igazságtalan és elitista kalóz-pontokat”, ami a gazdag diákok eszköze a szegények elnyomására. Ennek természetesen az iskola egyik fele nagyon örül, a másik fele kevésbé. Utóbbiak egyetlen reménysége Duncan-ben van, aki még mindig nem szeretné elfoglalni az őt megillető helyet. Ezért jó, hogy olyan barátja van, mint Logan, aki titokban jelölteti Duncant, egy kicsit sem hatásvadász kampányvideóval, amelyben teljes véletlenségből Aaron Echolls beszél Duncan érdekében. Duncan legszívesebben a föld alá süllyedne, de késő, a szavazás megkezdődik és ő is az öt jelölt között van. Veronica meglepő módon Wandára szavaz.

Biztos nem akar elfogult lenni, de a Kane-ék háza táján amúgy sem stimmel minden. Abel Koontz, Lilly feltételezett gyilkosa elutasította a kijelölt védő védelmét, mintha esélyt sem akarna adni magának, hogy felmentsék. Ez elég ok arra, hogy Veronica újult erővel belevesse magát a nyomozásba. Veronica listáján Abel Koontz mellett négy gyanúsított is szerepel: a teljes Kane-család, Duncannel együtt és Logan. Az előbbieknek megdőlt az alibijük, Logan pedig nem az a feddhetetlen jellem: a legújabb hobbija például, hogy a hajléktalanokkal szervez illegális bokszmeccseket a baráti körnek. Veronica újra-és újra átnézi Mars-apuka gondosan elzárt Lilly-Kane aktáit, és az egyik fényképen, ami a gyilkosság után készült, felfedezi azokat a cipőket Lilly szobájában, amikkel Abel Koontra rábizonyították a bűntettet annak idején. Hoppá.

Másnap délelőtt az egész iskola a választások eredményére kíváncsi. Miközben a tömeg előre élteti Wandát, Clemmons igazgató be is jelenti, hogy az idei elnök nem más, mint… Duncan Kane. Akit gyakorlatilag az utolsó pillanatban jelöltek. Veronica bundát szimatol, és úgy dönt, ha már úgy is ő írja a cikket a választásokról, nem ártana ellenőrizni a szavazás hitelességét. Az újságírás-tanárnő támogatásával (hogy neki is legyen jelenete) sikerül elérnie, hogy felülvizsgálják a szavazatokat, de akárhogy is számolják, az eredmény mindig ugyanaz: Duncané a többség. Az egyik szavazócédulán viszont feltűnik, hogy bár a kitöltője Wanda-párti (legalábbis erről tanúskodik a „Wanda a király” felirat a cédulán), mégis Duncant jelölte be. Az azonosítószám segítségével meg is van a név, és hogy a szavazás ideje alatt a rajzteremben volt órája. Veronica a rajzteremben rátalál a rejtély nyitjára: a táblán eltérő sorrendben voltak feltüntetve a nevek, más névhez más betű tartozott. Nemcsak a rajzteremben, hanem minden olyan órán, ahol elméletileg Wanda-szavazóbázisa tartózkodott (rajz, barkács, zene-szakkörök, vagyis a Neptune High szegényebbik fele), így tulajdonképpen az összes Wanda-szavazatot Duncan kapta. Nekem kicsit sántít ez a kifejlet, nemcsak azért, mert a szavazólapra nyugodtan ráírhatták volna a jelöltek nevét is, és probléma elkerülve; de főleg amiatt, hogy a gazdag diákok miért ne mehetnének ugyanúgy rajz-vagy zene-órára, és fordítva? De visszatérve a történethez, a kitöltési útmutatók fénymásolásért Madison Sinclair, azaz a pompom-bitch volt a felelős, aki bizonyítottan nem rajongója Wandának. A szavazást megismétlik, csak Duncan és Wanda között, Madison pedig búcsút mondhat a diákbizottsági tagságának.

Veronica itt megtette a magáét, úgyhogy végre nyugodtan szemügyre veheti közelebbről is azt a képet, ami a Lilly-akták között talált. A kinagyított fotón jól látható, hogy a cipőn egy szívecske van, amit még Veronica rajzolt rá annak idején. Amíg Veronica arra vár, hogy megérkezzenek a legfrissebbb iratok Abel Koontzról, Duncan és Jake Kane újabb apa-fiú beszélgetést tartanak. Jake Kane azt szeretné, ha Duncan kicsit jobban nyomulna a választásokon, Duncant viszont még mindig nem érdekli az egész. Ennek ellenére a kampánya egészen jól halad: az egész iskolát elborítják a Kane-matricák, Wanda összes plakátjára, de még a szekrényére és az autójára is ráfújták a „SPICLI” feliratot. Márpedig ez politikai körökben már ígéretes kampánynak számít. Veronica mint mindig, most is a gyengébb mellé áll, felajánlja, hogy este segít új plakátokat készíteni, aztán dühösen elviharzik számon kérni a bűnöst, aki mint mindig, szerinte ezúttal is Logan lenne. Logan már nagyon unja, hogy Veronica minden hülyeség miatt őt találja meg. Van elég aggódnivalója a saját szennyese miatt is. Most éppen az van terítéken, hogy a múltkori hajléktalan-bokszot valaki felvette és feltette az internetre. Nem valószínű, hogy Aaron Echolls karrierjére jó hatással lesz ez a reklám.

Az esti plakátkészítés a Szex és New York-féle csajbulik jegyében zajlik: körömlakkozgatás közben hogy-hogy nem ráterelődik a szó a pasiügyekre. Wanda arról kíváncsiskodik, hogy Veronicával és Weevil tényleg járnak-e. Merthogy a pletykák szerint Lillynek is viszonya volt a bandavezérrel, és hátha Veronicára is ráragadt Lilly vonzódása a rosszfiúkhoz. Csupa új információ Veronicának. Ha már rosszfiúk, Echollséknál inkább lincs, mint bulihangulat van. Aaron Echolls éjjel a sötét szobában várja a hazasomfordáló Logant egy kis elbeszélgetésre. Ahogy arra számítani lehetett, a csöves-boksz akció jobban érdekelte az újságírókat, mint Aaron Echolls jótékonysági munkája, vagy a legutóbbi filmje, és ez Mr. Echollsnak nagyon nincs ínyére. Barátian átöleli Logant, majd ugyanilyen baráti mozdulattal egy díványhoz vágja, és visszafojtott agressziótól elcsukló hangon figyelmezteti, hogy soha, de soha többé ne hozza ilyen kellemetlen helyzetbe. Logant még nem láttuk ennyire beszarva.

Másnap délelőtt Veronica „Szavazz Wandára!” matricákat osztogat az iskola bejárat előtt. Weevilnek is felajánl egyet, de Weevil nem szimpatizál a spiclikkel, különösen nem azzal, aki a legjobb haverját, Felixet dobta fel a seriffnek. Veronica elgondolkodik a hallottakon, és úgy dönt, tesz egy próbát. Elhívja Wandát egy rave-partira, és felajánlja, hogy gondoskodni fog „hangulatjavítóról” is. Akármi is sül ki ebből, a dolgok állásán érdemben már nem fog változtatni, mert a második szavazás perceken belül megkezdődik. Veronica nagy dilemma előtt áll, azon tanakodik, hogy a fura, semmilyen ex-barátjára; vagy a magát az elnyomottak védelmezőjének kikiáltó, viszont valószínűleg kétszínű állat Vandára szavazzon. Gondolkodás közben beugrik neki egy jelenet a múltból, amikor még Duncan is az igazság bajnokaként tündökölt: megakadályozta, hogy a bunkó Dick elüldözzön egy noname srácot az asztaluktól ebédszünetben, és ezért múltbéli-Veronica nagyon szépen nézett rá.

Logant már egyáltalán nem érdekli, hogy nyer-e Duncan, vagy sem. Aaron Echolls kocsikázni viszi a legközelebbi hajléktalanszállóra, hogy ott konyhai önkéntesként tegye jóvá a bűnét, lehetőleg az újságírók szeme láttára. Azért ahhoz is arc kell, hogy az ember egy ilyen autóval állítson be a hajléktalanok közé. A tervnek megfelelően Logan mosolyogva(!) ételt oszt, majd ünnepélyesen, és legfőképpen nyilvánosan bocsánatot kér mindenkitől. Halkan elrebegi, hogy szeretne egy nap méltó lenni az apja példájához. Szeretteljes családi ölelés, megható pillanatok, a riporternő mindjárt elbőgi magát, még Mr. Echolls is teljesen elérzékenyül. Egészen addig a pillanatig, amíg Logan tovább nem folytatja a kis beszédét, és bejelenti, hogy az apja fél millió dollárt szándékozik ajándékozni a hajléktalan segélyszervezetnek. Szép volt, Logan, de látva Mr. Echolls gyilkos pillantását, valószínűleg sokan fogadtak nagy összegben, hogy ő nem fogja értékelni ezt a húzást. Otthon Logan kinyitja a gardróbszekrényt, és rutinos mozdulatokkal választ egyet az apja nadrágszíjai közül. Mr. Echolls „te kerested magadnak a bajt, fiam” arccal átveszi tőle a szíjat, Logan pedig vetkőzni kezd. Innentől csak Mrs. Echolls arcát látjuk, aki alkohollal próbálja tompítani magában az ütések hangját.

Másnap délelőtt az iskolában Veronicát újabb szekrény-ellenőrzés várja. Vagy inkább ő várja az igazgatót és a seriff-helyettest, hogy leellenőrizzék a szekrényét. Most egy idétlen sapkát készített be meglepetésként, és egy pár nyalókát, hátha szeretnének szívni még egy kicsit igazgatóék. Közben megvan a választások végső eredménye: a diákbizottság elnöke… ismét Duncan Kane. Kezdődik is a „beiktatási ceremónia”, de előtte Veronica még átadja Wandának a legszívélyesebb jókívánságait, és tesz egy javaslatot, hova dugja fel a matricáit legközelebb. Wanda mentegetőzni kezd, hogy a priusza miatt csak úgy kerülhet be az áhított főiskolára, ha másokat feldob, ráadásul ő a jó ügyet szolgálta. Veronicát nagyon nem érdekli a magyarázkodás, ő egyébként is Duncanre szavazott. Duncan első intézkedése: meghagyja a kalóz-pontokat, de mindenkinek lehetőséget biztosít a pontgyűjtésre, gazdagnak-szegénynek egyaránt. Veronica egyik ámulatból a másikba esik a beszéd hallatán, de nem csak ő. Jake Kane nagyon büszkén feszítve figyeli Duncant az ajtóból.

Veronica rájön, hogy Mars-apuka megváltoztatta a széf kódját. Kölcsönösen tudják egymásról, hogy titokban a Lilly-Kane ügyben nyomoznak, akkor miért ne dolgozhatnának együtt? Veronica megmutatja a felvételt, amit Abel Koontzról küldtek neki, és a kinagyított fotót Lilly cipőjéről. Ugyanaz a cipő, de a gyilkosság után mit keresett Lilly szobájában, és hogy került később Abel Koontzhoz?

Címkék: veronica mars
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gonoszkiralylany 2008.04.22. 16:55:54

ezután jönnek a még ütősebb részek :))
süti beállítások módosítása