Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x17 - Letters from Pegasus

2008. április 20. 15:29 - the black ball

Ez egy filler rész lészen, kapunk jó sok háttérinfót mindenkiről, feltűnik a jó öreg idegesítő ESZCÜ, aki hozza a formáját, a dokiról kiderül, hogy érző lélek, McKay meg 5 résznyi sznobságot és hülyülést sűrít 5 percbe, ami az epizód legpoénosabb része lesz, szóval még több ilyet.

Az előző rész végén jött ugye a koppanás, hogy egy lidércflotta tart a város felé. Sheppard szerint nem kell a pánik, még van idő. Fordot megszállja valami, és azt akarja, hogy vigyék el a gyerekek lakta bolygóról az ős-duracellt (1x06). Weir már a jó oldalon áll, ebbe ugyan bele nem megy. McKay-nek van egy ötlete, bár a fő problémán nem segít: szerinte tud üzenetet küldeni a Földre. Jó hogy szól. Egy ember átküldéséhez nincs elég energia, de egy üzenethez van. 1,3 másodpercig lesz nyitva. Tömörítve jó sok mindent át lehet küldeni. Weir megkérdi, hogy mennyi információt tudnak átküldeni. Kapaszkodni: mindent. 1,3 sec alatt. Mi meg szarakodunk a WinRar-ral.


A vezérlőben vagyunk, Zelenka magyaráz. A lidércflotta időközönként kilép a hipertérből. Vagy azért, mert elmaradott a hiperhajtóművük, vagy azért, hogy táplálkozzanak. Ez alapján Zelenka kiszámolta, hol fognak legközelebb megállni. Sheppard szerint egy ugróval elmehetnek oda a kapun át, és felmérhetik a flottát. Már ki is szemeltek egy bolygót, Teyla ismeri a lakosait. Weir elengedi őket, de megígérteti az őrnaggyal, hogy ne harcoljon a hajókkal, mert hát ugye Sheppard-nél sosem lehet tudni.

Ugrunk. Odaát egy csomó gyerekkel karöltve találkozunk Orinnal, Teyla régi ismerősével. Elmondják, hogy jönnek a lidércek, és Teyla megint nem bírja ki, hogy ne mentsen meg egy családot. Sheppard-nek nem tetszik az ötlet. Maximum, ha lesz rá idő. Atlantiszon McKay végzett az adatok összegyűjtésével. És még mindig van 1 teljes másodpercnyi hely. Weir privát üzenetek küldését szorgalmazza, Ford kapja a feladatot, hogy kamerázzon. Ugrunk. Sheppard és Teyla mennek a lidércek elé. Közben összevesznek, mert Sheppard nem akar segítőkész lenni. A vitát félbeszakítja az, hogy egy rohadt nagy lidérc-cirkáló lép ki előttük a hipertérből. Aztán még egy. És még egy. És még egy. És így tovább. Aztán jönnek a kaptárhajók is, és egy rakat dárda.


Ford elkezdi a kamerázást, először saját magát veszi fel. A nagyszüleinek üzen, de a biztonsági besorolás miatt alig mondhat valamit. Csak annyit, hogy itt minden...rutinszerű. Haha. Aztán kapunk vágásokat korábbi részekből, ahol a hadnagyunk elugrál a veszély elől. Aztán elbúcsúzik, és mondja, hogy olyanokat lát, amikről nem is álmodott. Ismét flashback-ek, naná, hogy a CGI-s jelenetekről. Vissza az ugróhoz. Sheppard ott akarja hagyni Orint, de a kapu aktiválódik. A lidércek azok, így gátolják meg, hogy az emberek elmeneküljenek. Szóval most már mehetünk Orinért.


A következő üzenő a doki. Hát ez kész. Nagy nehezen rászánja magát, és üzen az anyukájának. Először is reméli, hogy egészséges. Aztán hogy a petúniái már biztos virágzanak, ja és hogy használta a kenőcsöt és elmúlt a gombája. Ez rohadt nagy. :) Ford felnéz, hogy mi az franc. Gomba? Inkább mondja azt, hogy szereti. A doki szerint azt nem lehet, mert akkor elérzékenyül. De azért megpróbálja. Elkezdi mondani, aztán kegyetlenül elbőgi magát. Hiába, a mi dokink.


Ugrunk. Orinra várunk. Teyla megint jön a lelki fröccsel, de most már kissé unalmas. Újabb üzenő: Zelenka. Csehül magyaráz, iszonyat nagy átéléssel, és közben flashback-eket kapunk a város kiemelkedéséről. Aztán Ford megkérdi, hogy ugye nem mondott semmi olyat, amihez biztonsági engedély kell. Zelenka értetlenül néz, aztán visszakérdez: „Biztonsági engedély?” Á, dehogy... Vissza az ugróhoz. Sheppard megint tenni akar valamit, de Teyla lebeszéli. Aztán kb. nyolcadszorra is megjegyzi, hogy Orin családját mentsük meg. Jól van, már rohadt idegesítő, de azért még egyszer mond el. Mellesleg már régóta rájuk várunk, de nem gond, áá.


A következő üzenő Bates. Kiderül, hogy van egy kisöccse, neki üzen, egész rövidet, de szerinte pont elég. Ford ezután McKay-hez megy, de ő már felvette magának. Egy teljes órányi anyagot, amiben az egész emberiségnek üzen, na meg a húgának. Hölgyeim és Uraim: Rodney McKay. Kukkantsunk is bele. Elsőre - mert jó sok verzió van - nagyon keményen beáll a kamera elé, és drámaian előadja menthetetlen helyzetüket. Aztán sztornózza, újrakezdi. Közben Sheppard-éknél megjelenik egy kék fénycsóva, ami az űr felé irányul. Sheppard kimegy megnézni, Teyla marad.


McKay csapó 2. Most barátiasan, de eszméletlenül sznob módon beszél. Szerinte a asztrofizikai szemléletei pár nélküliek, és ezek közül egy párat el is kíván mondani. Elővesz egy tömbnyi jegyzetet. Ennyit arról, hogy pár darab. Először a vezetőségről kezd beszélni. Ugrunk Weir-hez. Ő először az elhunytak családjainak üzen. A két katona, akik a kapuban ragadtak (1x04); másik kettő, akiket lelőtt a felderítő (1x16); a tudósok, akiket megölt a nanovírus (1x13); Sumner ezredes (pilot); Abrams és Gaul (1x12); újabb két katona, akiket Kolya lőtt le (1x10); és a többiek. Ezután egy japán tudóscsaj jön, aki isteníti McKay-t, és hát elég vicces jelenetek jönnek, de így is hosszú lesz a hogyvolt, szóval nem írom le. McKay csapó 3. Most arról beszél, hogy szereti a szőke, rövid hajú nőket. Aztán szerelmi vallomást intéz Samantha Carternek. Bókol ezerrel, hirtelen abbahagyja, és visszatér: a vezetőséghez.


Na most jön ESZCÜ. Amúgy ebben a részben hirtelen megváltozik a tárgyaló asztala. ESZCÜ leül, és O’Neill tábornoknak üzen. Elkezdi mondani, hogy miket tart hibás döntésnek, és hogy Weir milyen rossz vezető. Ford megunja hallgatni a seggnyalást, és magára hagyja. ESZCÜ nem tanult semmit. Kár, hogy nem látjuk majd, amikor O’Neill lecseszi ESZCÜ-t, mivel ő nevezte ki Weir-t vezetőnek. McKay csapó 4. Most már arról beszél, hogy nem szereti a kutyákat. Kész ez az ember. Ellenben a macskákat szereti. Aztán leszáll a földre. Hol is tartott? Ja igen, a vezetőség.


Teyla ezalatt befogadott az ugróba egy másik családot is, majd biztos kap Sheppard-től. Ugrunk. Weir csapó 2. Most az emberek hősiességéről és bátorságáról beszél. Főleg Sheppard flashback-ek jönnek, de egy Teyla és egy McKay is becsúszik. Aztán a tudásukról beszél, ergo Carson és McKay FB. Ugrunk. Sheppard visszaér. Nem éppen örül az újaknak. Közben lekapcsol a kapu, itt az esély. Teyla még várni akar, Sheppard szerint, ha tudtak volna, itt lettek már. Erre Teyla azt mondja, hogy akkor ő is marad. Az őrnagy beadja a derekát. Még pár percet vár.


Carson doki csapó 2. Összetartásról beszél éppen. ESZCÜ csapó 2. Ő még mindig rinyál. McKay csapó 5. Most arról beszél, hogy még nem látta a Niagara-vízesést. És egy csomó filmet: a Grease-t, a Hatodik érzéket, a Ghandi-t. Aztán eszébe jut a húga. Mindent töröltet, csak ez legyen. Elmondja, hogy szereti, annak ellenére, hogy nem éppen voltak jóban. Ezután, ha van idő, még beszélne egy kicsit. A vezetőségről. Ugrunk. Megjelenik Orin a családjával. Meg még egy tucat ember. Shepard habozik, de aztán feltűnik két dárda, úgyhogy mindenkit beterel az ugróba. Párat felszippantanak. Tárcsázunk, és húzunk is el innen.


Atlantiszon Sheppard tájékoztatja Weir-t, hogy jó nagy melaszban vannak. Aztán Weir megkéri Sheppard-öt, hogy ő is üzenjen. Nem akar. Viszont Weir valakinek a hozzátartozóinak nem üzent, Sheppard-öt kéri meg rá. Sumner ezredesről van szó. Aztán mindenki lezárja az üzenetét, Weir még üzen Simonnak, és elküldik a Földre. Odahaza Carter fogadja az üzenet, és igencsak meglepődnek, honnan jött. És ennyi lett volna. A következő részek már viszik tovább a sztorit, nem lesz megállás.

Címkék: atlantisz
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PantiRóka 2009.01.27. 17:53:30

És pont ezt a részt nem láttam! Mindig a jó részekről maradok le! A viharosat se láttam! :( Majd megszerzem valahonnan! ^^
süti beállítások módosítása