Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 13x13 - Adok-kapok

2008. március 19. 12:56 - zaphodbb

Kovac lakás, Abby telefonál, keresi Eddie-t, (ő az a fickó, akivel a bárban találkozott, még sok résszel ezelőtt) a laboreredménye miatt. Luka durcázik, hogy miért is olyan fontos ez az Eddie, ha emlékszünk még, már akkoriban sem csípte a búráját. Tony otthon, pakol, összecsomagolja a kis batyuját meg a hamuba sült pogácsáját, költözni készül. A kórházban, Tony és Ray unatkoznak a tábla előtt, semmi izgi eset, semmi halálos, semmi kihívás. Sam szól közbe, hogy épp érkezik két hómotoros balesetes gyerek, ne verjék már itt a nyálukat. Rá is cuppannak, az első kölök a kisebbik tesó, akin összevesznek, Luka közbelép, hogy nem az oviban vannak, ő viszi a gyereket. Ugrunk a néger kisöreg temetésére, aki a előző részben halt meg. Pratt lelkizik egy sort itt is az asszonnyal, aki továbbra sem haragszik. Hurrá.

Pratt a templom előtt vitázik a pappal, akit felkeresett a kamara, hogy függesszék fel a gyógyszerprogramot, ő meg elküldte őket a fenébe. Pratt kiszáll ebből inkább, félti a seggét. Kórházban: Kovac és Abby a kisebbik balesetes fiúval, megint belvillonganak a beteg feje felett, Kovac nem hallgat Abby-re, az meg besértődik. A nagyobbik balesetes fiúval (ő Dennis) Tony és Ray van, a fiú aggódik, hogy a mostohaapja ki fogja nyírni, mert hagyta a kisöcsit vezetni. Tony szerint sebész kell a fiúnak, Ray szerint nem, mivel itt most Ray Tony felettese, Tony-nak kushadnia kéne és laposkúsznia, de ő nyilván nem ezt fogja tenni.

Váltunk a kisebbik kölökre, még mindig problémáznak felette, aztán a tüdőultrahang alapján Abby-nek van igaza, fel kell vágni a gyereket. Luka nem örül, vibrál a feszültség, Sam próbálja oldani, kevés sikerrel. Közben a másik fiúnál, Tony már telefonál is a sebészetre, hogy küldjenek valakit, Neela közeleg. A kisebbik fiút Abby viszi a sebészetre, Sam és Ben egyedül marad, Sam közli Bennel, hogy ő hozott egy szabályt, miszerint nem jár kollégával, úgyhogy bocs a csókért de ez nem fog menni. Dennis-hez megérkezik a mostohaapa és amint azt a gyerek borítékolta, balhézik, mindenért a fiút hibáztatja. Szegény kiskölök. Tony, Ray és Neela a kisebbik balesetes kölöknél, Neela szerint is szükség van itt sebészre kérem, amin Ray kiborul. Egyrészt azért, mert Tony a háta mögött intézkedik és hívta Neelát, másrészt azon, hogy Neela Tony mellé állt a kérdésben.

Grace nagyi és Alex érkezik a kórházba, Alex vérig van sértődve, duzzog és mindenkivel kőtapló. Ma önkénteskednie kell a kórházban és ez nagyon nem tetszik neki. Ben kicsit gatyába rázza, elrángatja magával egy kórházi körútra. Nagyi meg Sam lelkiznek Benen, hogy micsoda fickó, ne szalaszd el a lehetőséget Sammy, a családban mindenki megszívta, hogy rosszfiúkkal akadt össze, végre egy jófiú. Ray és Neela még mindig vitázik a sebész kérdéskörön, Ray durván beszól Neelának, hogy biztos csak azért adott Tony-nak igazat, mert Tony dugogatja. Neela felháborodik, kiabálnak egy kicsit egymással, aztán jön Pratt és rendet tesz köztük. A gyerek nem megy a sebészetre, Tony-t meg lebassza, hogy mit ugrál, Ray a felettese, ne zsezsegjen nélküle.

Vérző szájú férfit tolnak be, kiestek a fogai, eltalálta egy hokikorong. Abby veszi át, Prattet hívja maga mellé Kovac helyett, amitől mindenki nagyot néz. Nincsenek jóban, nagy ügy. Ray és Dennis a másik vizsgálóban, a srác mostohaapjáról dumálnak, hogy de rossz a fiúnak, de mennyire szereti az öccsét. Ray sajnálja kölköt, mi is. Vérző fogún Pratt és Abby dolgozik, közbejön a kórház ügyvédje, Abby füle hallatára beszélik meg, hogy Pratt menjen el hozzá, mert bajban van a templomnak vitt gyógyszerek miatt. Abby felkapja a fejét és elámulva néz. Prattért kiált egy másik eset is, úgyhogy lelép a színről.

Kórház előtt Ray és Pratt várják a mentőt, közben Neeláról beszélgetnek, jobb lett volna, ha Pratt nem tanácsol semmit, mert Ray megfogadta amit mondott, csak várt, várt Neelára, egész addig, míg az Tony-nál kötött ki. Jön ki a kórházból nagyi és Alex, aki egy bátor rúgással feldönti a kukát, ezen összevesznek, Alex le vén szatyrozza Grace-t, mire az pofon vágja, erre a kis hülyegyerek visszaüt. Nagyi erősen befenyegeti és hazaráncigálja. Na, ennek a kölöknek sem ártana egy jól irányzott atyai pofon.

A pihenőben Ben vigasztalja Alex miatt Samet, hogy ugyanmár, Alex csak kamasz, ő, mármint Ben, ha tudnánk milyen elviselhetetlen volt kamaszként. Mondjuk az is igaz, Aéex erősen hátrányos helyzetű, bűnöző apa, aki elrabolta őket, végignézte ahogy megerőszakolja az anyját, aztán hogy anya lepuffantja, lehet hogy én is kattant lennék ezek után. Abby cirkál a kórház folyosóján, Prattet keresi, Tony elkapja, hogy segítsen neki egy betegnél. A nőnek kiakadt az állkapcsa szopás közben, hehe. A kérdésre, hogy próbálta-e már hátulról, Tony nagyot néz és elpirul, de Abby csak arra gondolt, hogy a nő mögött állva, hátulról megfogni az állkapcsát és úgy visszaakasztani. A vizsgálat közben jön Sarah balhézni, hogy hazudtál rosszgonosz Tony, meglátta otthon a dobozokat. Kergetőznek, kiabálnak, aztán ölelkeznek. Csak a szokásos.

A nagyobbik balesetes fiú bajban van, csipognak a cuccok, Ray kapkod ide-oda, Neeláért kiált. Vissza Sarah-hoz és Tony-hoz, a kiscsaj be van sértődve, Tony elvicceli a dolgot, amitől a lányzó megenyhül. A lelki masszázs közben megjelenik az ablakban Meg feje, most nem részeg, integet meg minden. Vissza Dennis-hez, természetesen mégiscsak sebészre van szüksége, szép volt Ray. Tényleg érdemes személyes baromságok miatt kockáztatni a beteg életét.

Abby megtalálja Prattet és elmondja neki, hogy ő hívta a kamarát, nem tudta, hogy Pratt benne volt a templomos balhéban. A pultnál már várnak a nyomozók Prattre és kihallgatják. Abby-hez csatlakozik Kovac, követi az öltözőbe, vitázva Eddie-n. Az öltözőben épp Weaver pakolja a cuccát, úgyhogy Luka lekattan Abby-ről és inkább megy a dolga után. Abby és Weaver előad egy búcsúzós, meghatódós, könnyezős jelenetet. Sírunk-rívunk, haladjunk.

Tony kikíséri a kórházból Sarah-t és Meget, közben megbeszélik hogy majd Sarah mehet Tony-hoz ha akar, vidámkodnak, bár Megnek eléggé kétségbeesett feje van. Dennis-t viszik a sebészetre, Ray szarul érzi magát, Neela után megy, próbálja elmondani neki, a legrosszabbkor, hogy ő szerelmes belé. Persze most jön be a képbe Tony, kárörvend egy sort azon, hogy mégiscsak kell a sebész a gyereknek és elmegy Neelával, Ray meg ottmarad csalódottan. Dühét kitölti az első emberen aki arra jár, Dennis mostohaapjának olvas be, hogy vegye már észre, hogy egy gigantikus, két lábon járó segglyukként viselkedik a fiúval. Ezzel a pinabajusszal nehezemre esik komolyan venni Ray-t.

Pratt a zsarukkal, az egyik vizsgálóban hallgatják ki, nincs ártatlanság vélelme, ők már ítéltek, úgy beszélnek vele, mint egy kupac teveszarral. Ettől idegesek leszünk. Weaver odamegy Ray-hez is, Ray is szépen elbúcsúzik, miután rájön, hogy Weaver nem Dennis apja miatt lekapni a tíz körméről. Átúszunk Prattre, akit épp hoznak a rendőrök, át a kórházon, bilincsbe verve, viszik a dutyiba. Sam ér haza, nagyi, a szomszéd és Ben ott vacsorálgatnak az asztalnál, szomszéd hamar el, Ben még marad.

Váltás Abby-re, aki megtalálta egy kocsmában Eddie-t. A fickó hárít, szarik rá, hogy tüdőbeteg, ő igazából nem is a betegsége miatt ment el a kórházba. Meg akarja simogatni Abby-t, aki perverznek nézi, de mielőtt még hallhatnánk a magyarázatot, Abby elmenekül. Eddie Abby után loholva kiböki, hogy "én vagyok az apád". Ismerős jelenet, csak ő nem szuszog meg hörög hozzá. 30 év után hirtelen kíváncsi lett a lányára, de Abby elküldi a picsába és elhúz egy taxival.

Kórház előtt Kovac is belebotlik Weaverbe, meghatódás, nagy ölelés, tiszta teletubbies már ez a sok ölelgetős búcsúzkodás. Ő nyakba ugrást, könnyeket és tanácsokat kap. Jóvan Kerry mennyé' má'. Pratt a börtönben, lefotózzák, bezárják. Szívünk szakad, de tényleg, Pratt jó arc, remélem nem akarják kiírni őt is. Samnél járunk, Ben annyira nem ment el, hogy reggelig marad, igen, dugás lesz ebből. Neela és Gates otthon, nevetgélnek. Tony épp lakáshirdetéseket nézeget, amikor Sarah hívja kétségbeesetten, Meg elájult a kocsiban, nem tudja felkelteni és fingja sincs hogy merre lehetnek.

Alex nem bír aludni, lemegy a nappaliba tévézni és mivel mással játszana a hülyegyerekje, mint a gyufával és az asztalon maradt piás pohárral, amibe beledobja az égő gyufát. Aztán, miután jó sokat lángolt már, MEGFOGJA a poharat, aztán eldobja, amitől szépen felgyullad az asztal. Ez a gyerek überidióta baszki. Nem lehet valaki ennyire egyszerű, hogy ne tudja, hogy az üveg forró, ha ég benne a láng. ááááááááááááá.

Abby ér haza Joe-val, próbálja hívni Lukát, de ő nem veszi fel. Térül-fordul és a fotelben meglátja Ames-t. Jézusúristen, a frászt hozzák rám. Abby-re is, főleg mikor Ames felszólítja, hogy hívja fel a férjét de hirtelen. Húbazmeg, milyen vége lett már. Az utolsó 10 percbe annyi fordulatot raktak, hogy az ész megáll és hátranéz.

14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Savafan 2008.03.19. 13:15:55

az uccsó 10 perc dolgiaval el leszünk most pár hétig:))
majdnem mindenkinek van-lesz baja bőven az évad hátralévő részeiben:))
forest whitakeren én is nagyot néztem, nagyon jól hozza a fazont, zseniális szinész!!

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.19. 15:46:50

jaja, most ebben a 10 percben annyi szálat indítottak el, ami egy évadra elég lett volna. Nem is értem miért kapjuk ezt most így tömbösítve? Nekem kicsit sok így egyszerre ennyi esemény, nem vagyok én ehhez hozzászokva, hogy már a Vészhelyzet alatt is izgulni kell meg kapkodni a fejemet:))

2008.03.19. 16:31:20

Tegye fel a kezét, akit meglepett, hogy Abbynek az apja az a fószer...
Meg, az is, akit meglepett, hogy Sam fia a nagyinak adott pofon után szépen felgyújtotta a házat is. Sőt, az is meglepne, ha a bácsi, akit a nagyi a tűz előtt vendégül látott, nem lenne a következő részben élet-és halál közt a kórházban, ahol majd nyilván Sam ápolja...

Johnny336 2008.03.19. 16:40:14

Los Alamuszi 2008.03.19. 16:31:20

Felteszem a kezem. Ez a fickó a Danny Duquette apja a Grace klinikából... :)

Bi-Shop 2008.03.19. 17:02:20

Ha nekem ilyen gyerekem lenne, mint ez az Alex már kétszer pofán vágtam volna. És olyan hülye mint egy szőke nő.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.19. 18:19:42

Alex viselkedésével erősen megleptek, mert eddig azért nem volt ennyire idióta taplóbunkó gyökér. Nagyon bedurvultak a karakterrel szerintem most. Meg engem Ediie is meglepett, én azt hittem, hogy ő Ames haverja, akit Ames állított rá a Kovac családra vagy ilyesmi.

Úgyhogy én is felteszem a kezem, mert rendesen megleptek. És igen, Alexet nagyon arcon kéne csapdosni szerintem is.:)

Savafan 2008.03.19. 19:13:08

az én kezem is lengedezik!!

én is arra gondoltam, hogy eddie egy beépített faszi, aki majd jól tőrbecsalja kovac család egy tagját.

alex tényleg egy gyökér kissrác lett:(( ennyire nem volt tapló és még jeleit sem mutatta ennek. de majd remélem valaki a nagymuteron kívűl is jó pofonvágja:)

tookie clothespin 2008.03.19. 20:25:49

Engem egyvalami lepett meg: Neelának más lett a magyar hangja. A múlt részt sikerült kihagynom, ott is már az új hangja volt??? Szerintem nagyon nem illik hozzá.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.20. 07:21:14

tookie: bizony, ebben a részben nem Majsai-Nyilas Tünde volt Neela, hanem váltottak, valahol azt olvastam, hogy innentől Törtei Tünde lesz a magyar hangja.

Nekem is zavaró volt, de könnyebben megszokható, mint a House-nál a váltás vagy mint amikor Woody Allen nem Kern hangján szól. Az az igazán brrr:)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.20. 07:24:22

Csak hogy legyen hova tenni Töreti Tündét:
Az elnök emberei: Kate Harper
A Narancsvidék: Julie Cooper
Kés alatt: Grace Santiago
4400: Devon
Dexter: Rita Bennett
Alias: Nadia Santo

további infok róla még itt:
gportal.hu/gindex.php?pg=11741142&PHPSESSID=3cc90d00458674fb87832f570142472d

ripsie 2008.03.20. 09:37:49

Valaki avasson be, légyszi, hogy ki az az Eddie, meg Ames! Azt hiszem valahol nagyon lemaradtam.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.20. 17:11:32

ripsie: a 12. évadnál maradtál le?:)) Ames az utolsó képen látható fazon, akinek a keze azért használhatatlan, mert Kovac elbaszott valamit és most ezért már jópár rész óta terrorizálja az egész Kovac családot.

Eddie szintén pár résszel ezelőtt tűnt fel, Abby vizsgálta ki a tüdőbaját, de most kiderült, hogy nem a betegsége miatt jelent meg a színen, hanem mert ő Abby apja, aki 30 écve lelépett és most hirtelen látni akarta a lányát. Vele beszél a Pratt börtönfotó feletti képen Abby. Kb. ennyi:)

ripsie 2008.03.22. 10:27:38

Köszi, így már rémlik valami. Az utóbbi időben mindig csak úgy néztem, hogy közben mást is csináltam. Most bezzeg, hogy nincs lehetőségem nézni, hiányzik. :)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.22. 19:08:16

ripsie: ha nincs lehetőséged nézni, akkor ezt a hogyvoltot neked találták ki:) legalábbis próbálom mindig úgy megírni, hogy aki nem látta, az is tudja követni miről volt szó nagy vonalakban.
süti beállítások módosítása