Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Drót 1x04 - Régi ügyek

2008. március 11. 12:15 - sélli_

Az előző rész tartalmából: ott tartottunk, hogy folytatódott a tető-megfigyeléses fotópályázat. Freamon segítségével végre találtak egy használható fotót Avonról, höjj! Baltimore legfenébb- fenegyereke Omar bejelentkezett: raboltak egy isteneset Deeéktől. Minden észérv ellenére a BÜFI-sek rajtaütöttek a Gödörbéli-bandán, persze minden eredmény nélkül, valamint kiderült, hogy Daniels sem annyira arany, mint amennyire fénylik. Az évad egyik legviccesebb jelenetével kezünk, helyszín a Bunker. Freamon a szokásos bútorait gyártja aprólékos figyelemmel, míg Herc egy íróasztalt próbál keresztül-szuszakolni az egyik ajtón. Ám a gaz kredenc beragad. Érkezik a felmentősereg: Carv, Jimmy és Sydnor személyében. Asztal-elhelyző project indul. Mindenki Fekete Lacit megszégyenítő erőbedobással próbál segíteni, semmi. Megjön Daniels is, -aki még a zakóját is leveti !- , és szintén beszáll a területrendezésbe. Feszülnek az atléták, az izmok csak úgy sercegnek. Semmi. 10 perc izzasztókamra és 3 sérv után feladni látszanak az íróasztal projektet. Két lihegés között Herc hangot ad kétségének: Ilyen tempóban sosem érünk be vele. Csönd... Mindenki lefagy, Sydnor még a rágócsócsálást is abbahagyja. Jimmy: BE? Jaja, be.-mondja Herc. Unfuckingbeliavble! Mert a hülyék azt hitték KIfelé kell tolni. Muhahaha.


Kórház: az arcon vert Mahon bekött karral, és horzsolásos orcával készül hősi halált halni. Itt van a cimborája Polk, és természetesen Daniels is tiszteletét teszi hisz egy embere megsérült. Esés közben teknőc módjára felfordult, és megrepedt a 6. csigojája, hát akkor ebből hosszú betegszabi lesz. Jobbkor nem is jöhetett volna, úgyis mindjárt itt a nyugdíj, ha most bedobja a törölközőt, megkapja a nyugdíj 2/3-át – és persze addig már nem is kell dolgozni. Tehát hadnagyom, további szép életet! Daniels távozása után Mahone megpedzegeti Polknak, mi lenne, ha úgy VÉLETLENÜL leesne a Bunkerbe vezető lépcsőről. Te is jöhetnél velem a sógor videótékájába szexfilmeket árulni. Polk hümmög, bár amiatt már jobban aggódik, hogy esetleg kitöri a nyakát.

Bodie, Mahon-hoz hasonlóan, szintén karcos ábrázattal ébred a Prince George fiatalkorúak intézetében. Hiába, a helyi rendőrök kivételesen jó munkát végeztek. Ébredés után kb. 10 perccel már únja is a helyet, no irány a folyosó nézzünk körül. Talál egy felmosóvödröt, aminek álcájával simán eljut a bejárati ajtóig, és huss már kint is van. EZT nem hiszem el! Csak úgy lazán kisétált! Ezalatt Carv és Herc éppen Bodie felé tartanak: be akarják szaratni mindenféle kitalált történettel, a cerka-letépéstől kezdve, ‘Mahone kómában van, és a fél rendőrség rád vadászik’-ig mindent bevetnének. Mert úgy gondolják ettől majd Bodie jól megtörik, és tuti beköpi Avonékat. Persze majd ők lesznek a hősök, mivel megoldották a Barksdale ügyet. Hehe, ha tudnák mi vár rájuk mikor megérkeznek.


Jimmy belátogat a gyilkosságiakhoz, és elmeséli Bunknak az előző napi elcseszett rajtaütést, valamint,  hogy egyszerűen nem jutnak 5-ről a 6-ra a Barksdale ügyben. Közben belibeg Fat Jay egy aktát lobogtatva: nézzétek mit találtam: itt egy akta amiben szerepel egy ‘D’ nevű lehetséges gyilkos-elkövető. Hopp! Az áldozat: Dierdie Kresson, egy főiskolás lány, akit kb. fél évvel ezelőtt öltek meg. Egy tanú szerint pedig a halála előtt egy D nevű emberrel talákozott. Ugyan, legyint Jimmy hány ember neve kezdődhet D-vel egész Baltimoreban és ez különben sem kapcsolódik Avon-ék ügyéhez. Bunk sem túl lelkes, le akarná passzolni az ügyet Santangelonak. Aki persze sehol sincs, már vagy két napja nem látta senki. Jimmy mentegeti, hogy biztos valami másodállása lehet, és falaz neki. No, hát akkor valaki kezdjen el nyomozni, szól Jay! Az akta elég soványka: pár fotó és rövid feljegyzés a helyszínről + 1 telefonszám. Hát akkor nézzük a számot: a szám persze nem kapcsolható, irány a telefontársaság.


Kima és Bubbles járőröznek illetve inkább autókáznak: Bubbles beszámol az Omar-rablásról, jobban mondva ecseteli a fehér furgon világító hátsó lámpáját, mert ennyit látott. Azt mondja: a Teraszon az a hír járja, hogy Omar volt. Ki azaz Omar?- kérdi Kima (van egyáltalán olyan bűnöző akiről a baltimorei rendőrség tud valami?) ‘Omar, a fenegyerek’- évek óta rabol és lop, tiszta modern Robin Hood, azzal a különbséggel, hogy Ő megtartja amit elvett. Ugrunk Omarékra, ha már úgyis róluk volt szó: tesójával és lieblingjével, Brandonnal örömködnek, hogy milyen jó Avon drogja, viszok mint a cukrot. Omar azért szóváteszi a rablás alatti névelkottyantást, Brandon szabadkozik is miatta. De Omar konkrétan leszarja, ha megtudják hogy Ő volt, vagy sem inkább attól tart, nehogy Brandonon csattanjon az ostor. Milyen figyelmes, jóember ez az Omar!


Tornatermi kosárlabdás testedzés ala Barksdale-galeri. Avon -teljes joggal- kivan akadva, hogy ilyen pofátlan módon lenyúlták, ezért vérdíjat tűz ki Omarék fejére. Omar 2000-, a bandája pedig 1000 dollárt ér. Bird és Servino állítólag már rajta vannak a témán, sőt egy dolgot bizton tudnak Omarról :  -mivel együtt ült Birddel-, nem a lányokat szereti. Micsoda ? Ráadásul köcsög is ? Na, itt aztán végleg elgurulnak Avon gyógyszerei: tudjátok mit, duplázzuk meg a fejkvótát: 4000-et is megadna Omar fejéért, sőt, ha élve hozzák elibe, még 6 rongyot is kifizetne érte. Stringernek kicsit gyanús, hogy honnan tudták melyik ajtó mögé kell nézni, és az is, hogy másnap a rendőrség is tiszteletét tette a Gödörben. Lehet hogy van valami amiről nem tudnak…?


Másnap a Gödörben: az ominózus narancssárga kanapén ötlenek a srácok –Dee, Wallace, és Poot : vajon Omar honnan tudta, hol a rejtekhely. Biztos valaki besúg neki, vagy leskelődik a szenny! Megérkezik a kicsit megtépázott Bodie, halál lazán kisétáltam a ketrecből, túl rossz vagyok én ehhez a gyerekszanatóriumhoz – keménykedik. Dee nem kérdez sokat, csak kettőt: hát a városi börtönbe voltál-e? És hullát láttál-e már? Mert ha nem emlékeznél rá, én onnan jövök! Ja, és ha már itt tartunk hadd meséljem el:  egy éve volt Avonnek egy csaja aki az Eastsideon lakott, dúlt is a szerelem, ám mivel Avon nem az a monogám típus, hát más lányokkal is kavart. Viszont ezt megtudta az éppen aktuális nő, és elkezdett fenyegetőzni, hogy felnyomja Avont a zsaruknál. Mit volt mit tenni, el kellett hallgattatni. Itt jöttem én a képbe - mivel volt némi leróni való tartozásom - felkerestem az egyik hajnalban a leányt. És hát lelőttem. Ennyit rólatok, mű-májer csávókáim!


Burrel a Bíró irodájában feszül: hogy is állunk a Barksdale üggyel barátom?- kérdi a Bíró. Burrell csakhogy felkészültnek látsszon, elővesz egy aktát és mutogatja milyen fasza munkát végeztek a rajtaütésnél. Vásárlás, középszintű résztvevők behozatala, na mitszólsz? Azt szólom, hogy ez mind szép és jó, de sort sem látok Avon Barksdaleről, vagy Bellről, vagy a gyilkosságokról – azt szólom. Itt azért már facsarodik Burrell feje, szal húzás vissza dolgozni! Carv és Herc vonalon folytatódunk akik fegyveres ajtó-dörömböléssel bukkannak fel Bodie nagyanyjánál. Átkutatják a lakást, de persze semmi, csak Bodie Nagyija hajtogatja rendíthetetlen nyugalommal a frissen mostott ruhákat. Úgy látszik nem ez a rendőrség első beköszönése. Herc elnézést kér az attakért, meg hogy káromkodott is egy-kettőt. A mami csak annyit kérdez: már megint a drogok, mi? Herc csak bólogat. A nagyi hellyel kínálja udvariaskodó barátunkat, és elmeséli, hogy Bodie 4 évesen került hozzá, mikor is meghalt anyutája. A drog már akkor is szepet játszott életükben, tekintve hogy anyu is drogfüggő volt. Nem túl vidám családi történet. Herc távozáskor átadja a névjegyét és kéri, ha erre jár, adja oda neki mert beszélniük kell.


Közben járunk egyet Rawls irodájában is, ahol teljes elképedésemre az eddig nem túl szimpatikus Fat Jay igen rafinált módon veszi védelmébe Jimmyt. De főnök, nem tehet arról, hogy önmagába szerelmes, és azt hiszi, hogy Ő a legokosabb a világon. Télleg tenyérbemászó, de JÓ ZSARU! Tavaly még egy vizihullás gyilkosságot is megoldott, na! Rawls némileg ellágyul, majd ad még két hetet, hogy dolgozhasson a Barksdale ügyön, sőt olyan jó fej, hogy részéről ha Jimmy visszajön tisztalappal indul.  Gödör: Bodie-ék kövekkel iktatják ki a helyi kamerákat, nesze nektek köcsög infógyűjtők. Freamon parkírozik a szemközti úton, és megfigyel. Illetve tárcsáz egy számot a mobilján, és várja a hatást. Láss csudát: Dee a csipogója után nyúl, majd odaballag az utcai telefonhoz, és visszahívja a hívót. És hopp, Freamon telefonja csörög. Megvagy apukám! Legalábbis a csipogód száma!


Bunker: Daniels eligazítana, de nem teljes a létszám, a reggel óta kallódó Santangelo még mindig nem került elő, Jimmy persze itt is falaz neki. Akkor uraim, hogyan tovább? Ötletek? Kima felhívja a figyelmet, hogy a múltkori rajtaütésből behozott fiúknál csipogó volt, és Deenél is volt személyhívó, mikor Jimmy behozta. Mi lenne, ha elkezdenénk személyhívókat klónozni? Ha őket csörgetik, minket is csörgetnek – kontrázik Jimmy. Herc persze szokás szerint sötétkedik: mijé nem vesznek mobiltelefont? És itt bekapcsolódik a beszélgetésbe Freamon is: mert ez a szabály! A személyhívót nem lehet lehallgatni, viszont ha a Gödörbeli utcai telefonokra állnának rá, valamint a személyhívókhoz tartozó összes telefonra, no akkor abból már lehetne is valami nagyobbat szakítani! Viszont ehhez be kell bizonyítani, hogy SEMMI MÁS módszer nem működik (hát ezt nem lesz nehéz, tekintve az elmúlt két hét zero eredményét) Az ötlet tetszik Danielsnek, már csak egy kérdés van hátra: van csipogószámunk, emberek? Csend….. Freamon előhúzza a kalapból a rajtaütésnél falon talált számot, plussz a délutáni megfigyelésből származó Dee fotót, és voila mindenki álla a földön koppan! Akkor vágjunk bele!!!

Bunk és Mcnulty felkeresik a délelőtti Diedre Kresson nevű megölt fősulis csaj kéróját. Útközben Jimmy rákérdez: te ismered ezt a Freamont? Egész nap a hülye bútoraival foglalkozik, úgy csinál mint aki semmihez sem ért, erre az öreg villantott egy olyat délután, hogy még mindig cseng a füle mindenkinek. Bunk csak röhög, igen, Ő ismeri Freamont korábbról, a gyilkosságiaknál volt egy ideig. És hogy került el onnan? Hát kérdezd meg tőle. No, helyszínen vagyunk, és kezdetét veszi a sorozatok történelmének egyik toplistás, legkafább jelenete, szigorúan CSAK kábelen sugározva. Nettó 5 perc fákk! Jimmy és Bunk az anno helyszínen készített fotókból rekonstruálják a helyszínt: mégpedig Grissom helyszínelő lámpája, és lézerbiszbaszai nélkül! A két baltimori hekusnak nem kellenek ilyen kütyük: kizárólag a verbális kommunikációra (fuck, motherfuck, fuck me) szorítkozva valamint egy mérőszalag segítségével visszakövetik az ablakból bekukucskáló golyónyomot. A golyónyom pedig a hűtőben végződik, és még a golyó is benne van! Kis kertészkedés az ablak másik oldalán a füves területen: hopp, itt is egy töltényhüvely! Na ezen a nyomon már el lehet indulni!!!


Az elmaradhatatlan esi körkapcsolásnál ezúttal Jimmy, és Freamon a soros. Jimmy meghívja egy piázásra – mi másra??? - Freamont, hogy meséljen kicsit a nemlétező szakmai karrierjéről. Egy bárban iszogatva Freamon elmeséli, hogy igen, régen valóban a gyilkosságiaknál volt, ám egy kényes ügyben rossz döntést hozott (az egyik gyanúsított apukája nagyember volt, ergo rászóltak fentről, hogy hagynia kellene a vádemelést ezesetben) szaladni kellett volna hagyni a gazt. Ám, akkor még őt is az ifjonti lelkesedés hajtotta, figyelmen kívül hagyta a parancsot. No ennek következtében áthelyezés címszó alatt csak annyit kérdeztek tőle: Hová akarsz menni? Mindegy, csak irodai munka ne legyen – volt a rossz válasz. Mert mint tudjuk, ennek a válasznak köszönhetően az elmúlt 15 évet Radírmenedzserként töltötte a bizonyítékraktárban. Szal Jimmy egy jótanács a jövőre nézve: Ha neked is felteszik ezt a kérdést – mert fel fogják - csak fogd be a szád, és ne szólj semmit. Jövő héten innen folytatjuk.

Címkék: drót
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EasyFriend 2008.03.11. 12:50:52

Az az íróasztalos jelenet zseniális, egy klasszikus. Szimbolizál minden elcseszett csapatmunkát.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2008.03.11. 12:56:36

Nagyon jó egy sorozat, imádom, a hogyvóltokat is... (előre hadd kérdezzem meg, a második évad is lesz ? )

Ebben a csúcsejelenet amikor Fat Jay elkezdi előadni Rawls örnagynak a késő esti tünődésést egyik kezében doboz sörről másikban másról, és hogy jutott el igy McNultyhoz a gondolatmenete..:-)

Diosdy.Krisztian · http://gennyessub.blog.hu 2008.03.11. 16:19:26

Az epizód után irány nyelvvizsgázni! :)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.03.11. 17:30:06

A jó öreg sokat emlegetett fuck-os rész. :D

craig 2008.03.12. 15:27:22

Nagy rész! Kezdem megkedvelni :)

sélli_ 2008.03.13. 10:54:41

Ez az egyik legviccesebb rész szerintem is :)
Craig, örülök, hogy kezdessz rákattanni, a java csak most jön!
Sigis, igen lesz második évad is, sőőőőt terveim szerint a harmadik is, de ne szaladjuk ennyire előre!
A helyesírásért szorri, igyexem!

kla 2008.03.18. 23:06:01

Az asztalos, a fákkolós meg a "maszturbálás közben McNulty jut eszembe" jelenet zseniális volt! :D Bár az furcsa, hogy egy árva szót sem szóltak Daniels sötét múltjáról.

RTB 2017.06.21. 19:22:04

Most darálom harmadszor, még mindig jó
süti beállítások módosítása