Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shark 1x09 - A Mónika-krónika

2008. január 31. 12:17 - mg_b

Kettősgyilkossággal nyitunk, mellbe lőnek egy autóban ücsörgő párocskát, s amikor a feldúlt Jessica beviharzik a tetthelyre, kiderül, hogy a jól szituált úr Dean Gorman helyettes körzeti ügyész volt. És nem, a mellette talált nő nem a felesége, pedig még gyerek is van. Na de akkor ki? Felsőkategóriás kurva, és valami azt súgja Starknak, nem politikáról beszélgettek.

A stáb rárepül az ügyre, kikérdezik az özvegyet (kegyesen elhallgatják a kurva foglalkozását, viszont fura, hogy senkiben sem merül fel, hogy az asszony lett volna a tettes), meg gyűjtik az infót a fasziról. Kétszer is kérte már az áthelyezését a drogellenes csoporthoz, de mindig elutasították, szabadidejében viszont saját szakállára nyomozott. Otthon fényképek és újságcikkek a falon, jelentések, megfigyelések, ki mit akar, kutakodhat. A fele is elég lenne, hogy a dílerek ki akarják nyírni.

Mellékszálként Julie bejelenti a pasijának, hogy kész a dugásra, amitől Eddie-nek fülig ér a szája, és gyorsan elutaznak az apja távoli vityillójába. Stark mintha érezné a közelgő vihart, előtte arról okítja Julie-t, milyen fontos váratni a férfiakat, aztán kiköti, hogy estére haza kell érniük, de Julie telefonál, hogy lerobbant az autó, szóval ott kell tölteniük az éjszakát. Vágóképet nem kapunk, de kettőt tippelhetünk, hogy mivel. Stark persze sík ideg a dologtól, de mert ez már az epizód végén történik, csak a következő részben lesz folyománya.

Időközben kiderül, hogy a szöszi kurva, Allison Adams a szintén szőke Monica Tanner tündérkéje volt, egy közismert madamé, akivel Stark meglepő módon jó barátságban van. El is látogat hozzá, hogy elkérje Allison klienseinek listáját, no meg hogy érdeklődjön, milyen kapcsolatban állt Allison a drogosokkal, például Freddie Hopper drogdílerrel. Monica persze megmakacsolja magát, de Stark sem ma jött a falvédőről. Egy ideig tartja a hátát, és próbál együttműködni vele, de mégiscsak egy ügyészt öltek meg, szóval Jessica is, ő is bekeményít: elkapják Freddie Hoppert (kis üldözés után a nyílt utcán), az asszisztensek pedig kirajzanak, hogy találjanak egy tanút. Kevés eredménnyel, de legalább Casey és Madeleine megint dugnak, miután kivesznek egy szobát elbeszélgetni egy kurvával. Ő rövidre zárja a beszélgetést, Madeline viszont beindul…

Annyi végül kibukik, hogy Monica és Freddie régi ismerősök, ellentétben azzal, amit Monica állított. Monica ezután jól bemószerolja Freddie-t, aki úgy megijed, hogy mindent bevall – igen, ő őlte meg Gormant és Allisont, de Allison volt a cél, és Monica bérelte fel. Allison ugyanis kezdte túlbízni és túlnőni magát, saját vállalkozásban gondolkozott, el kellett tenni láb alól.

Ekkor aztán megindul a harc: Stark elrendeli a letartóztatást, Monica viszont kiszivárogtatja a kliensei listáját, amelyen Stark is szerepel – állítólag egy védence helyett, de ezt persze mi sem hisszük el neki, nemhogy Jessica, aki majd felrobban a dühtől. Hogy mutat ez a médiában, Stark?! Rosszul, és még a polgármester is aggódik, látszik az arcán.

De innen kezdve bonyodalom nélkül folynak a dolgok, csini kurvák tanúskodnak Monica és Allison hatalmi harcáról, Stark nyeri a szópárbajt a tárgyalóteremben, és már csak Freddie vallomása hiányzik – az egyetlen bökkenő, hogy holtan találják a börtön zuhanyzójában. Mindenki lefagy, egyedül Stark pörög fel, és alkut ajánl Monicának, ügyesen elhallgatva a tényt, hogy a koronatanú kipurcant. Monica már majdnem aláírja, amikor az ügyvédje telefont kap, és megállítja Monica kezét. Aztán ránéz Starkra, és elküldi a pokolba.

A bíró ezek után befenyíti Starkot, hogy ha megtudja, hogy Stark akkor már tudott Freddie haláláról, nem csupán kirúgják, de börtönbe is csukatja. Stark szerint ez így fair, és mozgósítja Isaacet, aki eltűnteti az ezt tanúsító bizonyítékokat (például a börtönkamerák kazettáit). A börtönőrök szerencsére tartják majd a szájukat, hiszen mégiscsak egy ügyészt öltek meg. Mundér becsülete, vagy mi, így bízzunk az igazságszolgáltatásban.

A végére pedig a fordulat, hogy legyen mivel lecsukatni Monicát: előkerül egy széf, benne Gorman egy pendrive-ja, rajta Monica és Freddie egy telefonbeszélgetésének felvétele. Ebben Monica azzal fenyegeti Freddie-t, hogy feladja a zsaruknak őt és a főnökét is, ha nem tesz meg neki valamit. A bizonyíték persze nem felhasználható, no meg nem is esik szó emberölésről, a fő-fő drogdíler viszont aligha örülne, ha Stark eljuttatná hozzá a felvételt. Utána Monicát darabokban szednék össze LA-ben.

Nincs más hátra, Monica elfogadja a felkínált alkut, mégiscsak jobb 20 évet tölteni rács mögött, mint szerezni egy ekkora ellenséget. Stark meg boldogan indul haza, ahol Julie üzenete fogadja a lerobbant autóról. (De csak azután, hogy a polgármester megköszöni neki, amiért megvédte a seggét: az ő nevét fedezte Stark anno, amikor felkerült Monica listájára. Szóval ezért volt olyan aggodalmas arca.)

Címkék: shark
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EasyFriend 2008.01.31. 14:14:49

Tele volt az epizód király beszólásokkal, sajnos nem mindre emlékszem, de pl.:
Ügyvéd: - Menj a pokolba!
Stark: - Van ott egy házam.

JMBG 2008.01.31. 17:35:18

Igen, a szinkronos verzióban volt valami beszólás az itthon oly népszerű Mónika show-val kapcsolatban.

Ezen gondolkodom már vagy öt perce és egyszerűen nem jut eszembe, ha valaki emlékszik, akkor ossza már meg velem, mert már a hajamat tépkedem a szenilisségem miatt.

Mindenesetre legközelebb már kénytelen leszek kijegyzetelni minden poént.

h492019 2008.02.01. 01:42:11

tetszett a rész, bár ez az epizódcím azért a fájdalomküszöb pengeélén táncol...
süti beállítások módosítása