Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 3x14 - Exposé

2008. január 20. 11:30 - sixx

Furcsa egy epizód volt ez, hiszen két karakterre fókuszáltunk midössze, a többiek az ún. másodhegedűs szerepet játszották a fizetésükért, és az Ádörfalván héderező kommandóról egy mukkot sem hallottunk. A két említett szereplő Nikki és Paolo voltak, a színészek (Matt Fox) és a rajongók által egyaránt rühellt páros, akik tulajdonképpen egy kísérlet szereplői voltak a sorozatban: a készítők látni szerették volna, hogy a háttérben lebzselő túlélők közül elő lehet-e szedni kettőt csak úgy, és a sorozat szerves részévé tenni őket. Nem lehet.


Két szálon megy a cselekmény: a parti népség körében a jelenben, és Nikkiék flesbekkjeiben, amik kellemesen csatlakoznak az eddig látott eseményekhez - itt jegyezném meg, hogy szerintem ez volt a harmadik évad egyik legjobban megírt epizódja, klasszikus noir elemekkel és sokkoló befejezéssel, kár hogy pont két olyan szereplőről szólt, akiktől behányt a rajongótábor 99%-ka. Először nézzük a flesbekk sziget előtti részét. Nikki tévészínésznő, és egy Exposé című sorozatban játszik amolyan Pamela Andersonos (VIP) jócsajt, aki az évadzáró epizódban meghal, de ez a tévé világában nem mindig állandó állapot, mint tudjuk Bobby Ewing óta. Hörli természetesen a sorozat rajongója.

A forgatásra Ausztráliában került sor, a producer egy klasszikus Andy Vajna karakter, aki bukuk a fiatal tyúkokra (habár a Nikkit játszó Kiele Sanchez az idén lesz 31 éves), és Nikkit dugja, de csak addig, míg Paolo, aki elméletileg a szakácsa lenne, meg nem mérgezi Nikki segítségével és áldásával - rögvest az elején  kiderül tehát, hogy ezek ketten geciemberek, bármi is történjen velük, megérdemelték. A producer széfjében egy rakás gyémánt lapul, ez kellett a párosnak, no meg egy repülőjegy az Oceanic 815-ös járatára, irány a reptér, ahol találkoznak Boone-nal és Shannonnal - itt kezdődik a két arc történetbe ágyazása.


A szigetes eseményeket időrendben kapjuk, és kiderül, hogy minden fontos történésnél (parti armaggedon, szörny a bozótban, stb.) ott voltak ők ketten is, csak éppen a háttérben - ezért nem forgattak új jeleneteket, csak digitálisan beillesztették őket a már meglevőkbe. A "kapzsi geciemberek soha nem nyerik el jutalmukat" elvnek megfelelően végigkövetjük, ahogy a párocska szépen elhidegül egymástól, illetve Nikki Paolótól, aki valahol nagyon is szerette a csajt, akit csak a gyémántok érdekelnek EGY SZIGETEN, AZ ISTEN HÁTA MÖGÖTT.


Az epizód kétharmadában a gyémántokat kutatják (a parton, a tóban, ahol Szójer a zsaru fegyverekkel teli táskáját találta), és Paolo rá is akad a cuccra, de mivel nem bízik abban, hogy Nikkinek innentől kezdve is érdekes lenne, így elrejti a cuccot, először a parton (Lokkbácsi szól neki, hogy nem biztos, hogy jó ötlet), aztán abban a bunkerben, ahol a sok tévé volt, és Mihály először jelent meg a képernyőn - itt Paolo a wc-tartályban rejti el a cuccot, amiért később visszamegy, és kihallgatja Ben és Juliet beszélgetését Dzsekkről - mindez azelőtt, hogy Ben HenriGélként csapdába nem esik.


Nikki rádöbben arra, hogy kis kedvese átvágja, mint szart a palánkon, mert megtalálja a nikotinos rágógumiját, ami ugyanabban a táskában volt, amiben a gyémántok is - ideges lesz, és lenyúlja Artz doki egyik pókját, amiről megtudjuk, hogy olyan mérge van, amitől lebénul az ember, és halottnak tűnik. Az erdőben elkezd veszekedni Paolóval, tudom, hogy nálad van a cucc, most nagyon meg fogod szívni, és ráereszti a pókot, ami arról híres, hogy olyan erős feromonokat bocsát ki, hogy az összes hímpók odamegy, és szarrá csípi az illetőt - s lőn, Paolo az erdőben dermed kővé, a földön fekve, látszólag halott, Nikki elcsaklizza a gyámántokat, és megindul a part felé, de őt is megcsípi egy pár pók, és csak annyi ideje van, hogy elássa a zsákmányt, majd kitántorog a bozótból a partra, és összeesik, hullamereven. (A magyar szinkronban mit mondott Hörlinek?)


Most jönnek a parti népek: Hörli, Szójer, a hobbit és Dzsinn elkezd nyomozni, hogy mi az isten történhetett, Szójer megtalálja a gyémántokat, először megtartaná, de aztán mégsem, mert minek, megenni nem lehet, így odaadja Szánnak, aki meg sík ideg, mert a hobbit elköpi neki, hogy ő volt az, aki "elrabolta" korábban, amikor Szójer a fegyverekre tette rá a kezét. Szán pofánvágja Szójert, aki ekkorra már Nikkiék sírját ássa, hiszen mindketten halottnak tűnnek, ilyen szopást! Az epizód utolsó jelenetében Nikki tágra nyílt szemeit látjujk, de már késő, Szójerék élve eltemetik őket. Bye-bye Nikki és Paolo.

Címkék: lost
51 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabasz · http://www.rabasz.com/CPG/index.php 2008.01.20. 12:47:41

Magyarul azt mondta: "paralízis"...
ami Hörli szerint "Paolo hazudik" :-)

dupi 2008.01.20. 12:52:13

ha nem kötött epizódszám lenne, nyugodtan elférnének ilyen részek is. a rész maga jó volt, de nem sokat tett hozzá a sztorihoz.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.20. 13:04:07

Dupi. Ezért filler epizód.
Szerintem, ez egy fasza rész volt. Kicsit durva, de fasza.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.01.20. 13:33:14

ez milyen faszság már a bloghu motortól, hogy a váztalban lévő poszthoz 5 komment is jött??? eszem megáll bazmeg, holnapra volt időzítve, de most már mindegy.

akyyy 2008.01.20. 13:43:10

digitálisan lettek odatéve?:D lol

pedig anno senki se mondta

[Sven] 2008.01.20. 13:56:46

Ez meg egy vázlat-komment. Az készet holnapra időzítem. :)

nagylori 2008.01.20. 14:08:25

Az index címlap pont ide vezet még most is.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.01.20. 14:34:15

nagylori: persze mert utána már mindegy volt, és élesítettem.

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.20. 14:36:20

:))))
jó kis rész volt, és a vége... az nagyon ütött:D

winnie 2008.01.20. 15:09:39

klasszikus filler és szokás szerint a fillerek a legjobbak a sorozatból. ez is a 3. évad egyik legjobbja volt.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.01.20. 15:18:38

win: a bsg esetében pont a fillerek a legszarabbak, de itt igazad van, kurva jól megírták ezt a részt. a kommentárban a két író beszélt róla, érdemes meghallgatni.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.20. 15:41:06

Oh.. bocs! Ez azért van sixx, mert ennyire szeretjük az írásaidat. :D Inkább örűljéé! :P
Na, de komolyan.. én is elfelejtkeztem róla, hogy ez még nem volt kint, és automatikusan reagáltam a kommentekre..

Azért milyen szar lehet már, ahogy pereg rád a homok, te meg ott fekszel és bámulod bután..eh..

winnie 2008.01.20. 15:47:01

sixx: bsg-t passzolom érthető okokból, de amiket végigpörgettem, ott mindig érezhető, hogy jó az íróknak kiszakadniuk a korlátok közül.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.01.20. 15:53:10

nem érthető ok az. tessék megnézni.

LouiS 2008.01.20. 16:01:12

Meghallgatnánk mi az a kommentárt, drága sixx barátom - csak hát még nem adták ki kis hazánkban a 3. évadot ;)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.01.20. 16:04:43

Jön az majd, aki nem bírja kivárni, az angoloktól már hónapok óta meg lehet rendelni :)

morbiczer 2008.01.20. 16:17:24

Egyik kedvenc Lost részem.

Gabba 2008.01.20. 20:50:59

Ebbiony egy nagyon jó rész volt, és hát Kiele Sanchez ugye... kár érte.

EasyFriend 2008.01.20. 21:23:15

Szerintem nem hülyeség előrángatni a háttérszereplőket, bennem már többször felmerült, hogy kik lehetnek azok az arcok ott a háttérben és mit kavarnak vajon. Vicces volt, ahogy beépítették őket a korábbi sztoriba, amit már láttunk. És szarul se volt megírva, plusz Nikkit mindentől függetlenül szívesen nézegetném :-).

EasyFriend 2008.01.20. 21:24:56

Ja és aki nem tökhülye, az szerintem pókcsípés esetén azzal kezdi, hogy ráírja magára jó nagy betűkkel, hogy "nem vagyok halott, csak lebénultam egy időre", és aztán kezd el szaladgálni vagy amit szeretne.
Na jó, én se biztos, hogy ezt adott esetben hidegvérrel lenyomnám. :-)

candyperfumegirl 2008.01.20. 23:31:48

Matt Fox rühellte őket? WTF? Ha van kedved, írnál erről bővebben? A színészekről szóló pletykák engem az esetek 99%-ában elkerülnek, de ez most érdekel, mert mégis kinek képzeli ez magát? Valahogy furcsa nekem, ha színészek között nyílt utálkozás megy.

Nikki és Paolo engem amúgy nem irritált, csupán totál fölösleges szereplők voltak, akik baromira nem hiányoznak a kiiktatásuk óta. ( a nagy főszereplő Jacket viszont szívből utálom)
De legalább Nikkiék kaptak egy nagyon jó részt, tényleg baromi jól van megírva és megszerkesztve, sok kikacsintással, öniróniával, nosztalgiával, nekem nagy kedvencem ez az epizód.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.01.21. 05:37:16

candy: nem a színészekkel, a karakterekkel volt baja. ha naprakész vagy (láttad a harmadik évadot végig), akkor klikkolj.
comment.blog.hu/2008/01/08/matt_foxnak_bejott_a_lost_elozo_evada

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.21. 09:16:22

Mondjuk azt sejtettem, hogy nem forgatták le a polit epizód egy részét újra, egy kicsit drága lett volna :-)

Viszont az érdekelne, hogy amikor az évad elején elkezdték előtérbe tolni őket, és ők is ott voltak a kiscsapattal a bunkerben, és benne volt az a rész, hogy srác kijön a klotyóból (erre emlékszem), akkor már megvolt a sztorija a mai résznek, és azért rakták bele azt a (az akkor még fölöslgesnek tűnő) jelenetet, vagy később találták ki, hogy még se kellenek, kiírják őket, és az a jelenet adta az ötletet, hogy ők korábban találjanak rá a repülőre és a bunkerre, és hogy a klotyóba rejtse Paoló a gyémántokat.

Amúgy én bírom az ilyen sztorikat, amikor egy háttérszereplő előrelép, és újralátjuk az egyszer már látott sztorit az ő szemszögükből, új megvilágításba helyezve néhány eseményt (mint pl. itt a klotyólehúzást, vagy hogy Benék már mikor kiszúrták maguknak a dokit a műtétre). A legzseniálisabb film, ami erre a megoldásra épít, az a Rosencratz and Guildenstern halott Gary Oldman-nal és Tim Roth-tal, ami ugye a Hamlet hátulról, de így készült pl. részben a Ponyvaregény is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.21. 09:30:51

kösz. Sejtettem, a másik verzió csak amiatt ugrott be, mert ugye azt írtad, hogy megpróbálták őket főszereplővé tenni, és csak a rajongói nyomásra írták ki őket. Gondoltam hátha...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.21. 10:40:19

Az jutott még eszembe, amikor a temetést láttam, hogy amikor egyszer majd megmenekülnek (mert gondolom csak az lesz vége), eszébe jutnak -e valakinek az eltmetett gyémántok, és lesz -e gusztusa exhumálni a párocskát értük, hogy a bomlófélben lévő mellkasukból szedje össze a későbbi vagyonkáját, és esetleg azt is felfedezze néhány nyomból, hogy élve lettek eltemetve...

Ja igen: ha a csajt marta meg később a pók, akkor miért ő ébredt fel előbb? Nem csak az időfaktor miatt furcsa, elvileg egy nagyobb súlyú férfi szervezetének hamarabb fel kéne dolgoznia a méreganyagot egy filigrán csajénál, nem?

f3 2008.01.21. 12:00:06

Mi lenne, ha Gil Grissomot is ide enné valami a szigetre és megtalálná a hullákat... Hurleyék mennének a dutyiba :) Élő embereket elásni csúnya dolog ;)

BruceWayne 2008.01.21. 12:23:54

a feliratba anno a Nikki által kinyögött "Paolo Lies"-t (Paolo hazudik) Hurley úgy értelmezte hogy "Pákó haluzik", komolyan :-)
de az még mindig nem derült ki hogy pénteken miként fordították ezt le.

a rész pedig ismét előtérbe hozott egy szokásos szigetes problémát, hogy a túlélők mi a f***ért nem kommunikálnak egymással????

zolij 2008.01.21. 13:56:02

Ilyen lebénulásnál pupillareflex vagy pulzus nincs? Mert ha esetleg van, nem kell dzsekknek lenni ahhoz, hogy megnézzük

EasyFriend 2008.01.21. 14:17:30

Tudtommal a sztorik lényegi részét egybe írják, egy egész szezont, még a forgatás megkezdése előtt. Aztán persze menet közben polírozzák, ahol szükséges, meg talán a dialógok sincsenek pontosra kiírva előre.

f3 2008.01.21. 14:33:35

Paralízis / Pauló hazudik a fordítás.

Andal 2008.01.21. 17:38:16

Szvsz nagyon gáz rész volt megint. Halottnak néznek két lebénult embert, akik gyémántkeresés közben már az elejétől tisztában voltak egy csomó dologgal, amire a főbb szereplők hosszú hónapok után jöttek rá.

Szvsz megöli a misztikus hangulatot is ez a rengeteg logikátlanság.

szinkrobi · http://iszdb.hu 2008.01.21. 17:47:10

Sixx egy "b" betű kimaradt az első képből! :-)

Én sem utáltam őket, jöhettek volna még nyugodtan.

Amúgy azt nem értem, hogyha láttuk a szemét kinyílni a csajnak a sírban, majd ráment egy lapát homok, akkor az azt jelenti hogy még nem voltak teljesen eltemetve, max egy lapátnyi homok volt rajtuk, vagyis akkor miért nem ültek fel?

Arról nem is beszélek, hogy a csávót jóval hamarabb csípte meg a pók, vagyis a csávónak kellett volna hamarabb ébredni, nem?

akyyy 2008.01.21. 18:10:48

csávóra ráment egy rakás pók, csajt meg csak egyetlen 1 árva pók csipte meg a lábát.

s3v3n 2008.01.21. 19:06:12

egyrészt mindenkinek más erősségű a szervezete, ergo nem mondható biztosra melyikük fog elöbb felébredni. másrészt meg az hogy a szemét ki tudta nyitni nem jeletni hogy fel tudott volna ülni. harmadrészt meg ez is "csak" egy sorozat.

EasyFriend 2008.01.21. 19:29:52

Én azt nem szoktam érteni az ilyen lebénulós sztorikban, hogy azok az izmok, amikkel pl. lélegeznek, hogyhogy nem bénulnak le? Nyilván van erre orvosi magyarázat. (Nem azért mondom, hogy most menjünk ebbe bele, mert annyira azért nem érdekel. :-))

kukacka 2008.01.21. 20:38:27

Ajánlott olvasmány: szimpatikus-paraszimpatikus és vegetatív idegrendszer.
Gimis biosztankönyv.
De azért pulzusnak kellett volna lennie.
De ezt a sorozatot nem a tudományos tények miatt nézzük, ugyi?

Nekem egyébként nagyon tetszett, szerintem szükség is van eféle "lazításra".
Amúgy is idegesítő, hogy állítólag 48-an túlélték, és ehhez képest, mintha csak tucatnyian lennének a parti népek, a többi túlélőt mintha semmi nem érdekelné, semmit nem csinálnának, szóval nekem ez sem igazán reális.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.21. 21:40:32

Jah... azért a pornép el van nagyolva. Csak mászkálnak ott a parton, mint a zombik. Ha nem lennének Dokiék, még vizük se lenne. :D

ssjani 2008.01.21. 23:01:29

Az meg van, hogy a Paolot játszó színész volt a 300-ban Xerxész ?

candyperfumegirl 2008.01.21. 23:27:02

Köszi a linket sixx!

A paralízis valóságosságáról, pulzusról, pupillareflexről, stb annyit, hogy eleve ez a pókfaj sem létezik, szóval egy nemlétező pók csípése tőlem egész nyugodtan produkálhat nemlétező tetszhalál állapotot. Főleg a Lostban.

sélli 2008.01.22. 10:03:25

Nekem kimondottan tetszett a Paolos szál... és nem útáltam egyiküket sem. Számomra sokkal izgalmasabb karakterek voltak mint monnyuk Boone, meg a folyton picsogó tesója. Hiába no, kinek a pap, kinek a paplan.

Xerxész megvan! :)

BruceWayne 2008.01.22. 12:44:25

ssjani: ez nagyon dúrva, az életbe rá nem jöttem volna. pedig tudtam hogy a xerkxész az rodrigo santoro de a lostba valahogy sose tűnt fel. komoly

Dark Wolf 2008.01.22. 20:15:29

Andal: logikátlanság? gratulálok, ha sikerült találnod

kujoon 2008.01.22. 23:52:57

Hú, de nem irigylem azokat, akik csak a retek klubon tudják nézni és még csak it tartanak...bár ha vki a net ellenére se tölti le, az nem is akarja valszeg...
Az epizód télleg nem volt rossz...Logikátlanság: nagyon sok merült fel bennem, mikor néztem.Most éppen egy se jut szm-be(kb fél éve hogy végignéztem az egészet), de nagyon nem értettem egy két dolgot.És legfőképpen azt nem tudom, hogy szintén bizonyos dolgokat hogy a rákba fognak kimagyarázni úgy hogy az reális legyen.Pl a füst hogy ölhette meg a Gazdaságos feka barátot... :-)
Q módon remélem, hogy nem az derül ki a végére, hogy az egészet csak valaki álmodta.Sztem akkor a rendezőket valszeg meglincselik (Lynchelik)

Andal 2008.01.23. 09:24:04

Dark Wolf 2008.01.22. 20:15:29
"Andal: logikátlanság? gratulálok, ha sikerült találnod"

:) jel hiányzik asszem.
Csak az rtl-en szoktam nézegetni a sorozatot, de a 2. évad záró epizódjától kezdve eléggé lelohadt a lelkesedésem.

Vegyük ezt a részt: gyémántkeresés közben rábukkannak a "központi" bunkerre, de le se szarják, senkinek el nem mondják. Az első évad záró részének nagy durranása, hogy bejutnak egy másik bunkerbe Lockék, ehhez képest ezek már az elején találtak egyet. Ahol a csávó látta és hallotta beszélni Bent és Julikát, ám amikor később Bent elfogják és lassan az összes túlélő tud róla, a csávó megint nem volt sehol. Sőt, nem is szólt az adörökről. Sőt, azt a nyamvadt adó-vevőt se használta.

Azt megint nem tudni, hogy amikor Paolo kihallgatja Benéket, ki honnan került a bunkerbe. Paolo elvileg felülről bemászott, de Benék? Később Lockék is kiszúrják a repülőt, de ők nem veszik észre a lejárót, csak ráejtik a gépet.

De ez a rész még szvsz mind semmi a 2. évad záró epizódjához képest. Májkell lelőtte két csávónak (Hörli és Szójer) is a "csaját" és bevallja. Spongyát rá, mennek tovább. Hiszen van egy tök jó tervük: az adörök azt hiszik, hogy 5-en mennek, közbe meg 6-an.

Tetszik amúgy a sorozat, de számomra egyre kuszább az egész,pl. nem tudom lesz-e még szó az elrabolt túlélőkről, vmelyik részben turistáskodtak egy 10mp-et Dzsekk cellájánál, és ennyi.

PetDrag 2008.01.23. 21:14:30

paralysis-nak és Paolo hazudik-nak (Paolo lies) a kiejtése nagyon hasonló, de csak angolul... nyilván nálunk ez a "szóvicc" nem "ülhetett"...
süti beállítások módosítása