Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 2x02 - Fehér por

2008. január 18. 14:13 - kiricsiz

Alter és Bordás megfigyeli Demsát. Kocsiból, távolról. Demsa meg mit sem sejt, a muterjához megy rántott csirkét, meg metélttésztás húslevest zabálni. Most még csak megfigyelik, de Kolonicsék nagy terve az, hogy Demsa egyik megszokott útvonalán lejátszanak egy közúti ellenőrzést. Az ellenőrző rendőr Alter lesz, és beleköt majd minden szarba, aztán Bordás meg épp arra jár és megmenti Demsát. Persze ezt úgy kell csinálni, hogy Bordás és Demsa beszélgessenek, újra összehaverkodjanak és találkát dumáljanak meg. Szóval ne az legyen, hogy Bordás megment, Demsa meg elhúz a vérbe. Bordás szerint a terv egy nagy hülyeség, Kolonics hülyeségeket talál ki. Én ezt kedves, önreflektív, önironikus elemnek tekintem, olyasminek, mintha csak a mi fejünkkel fikázná az akciót Bordás és a forgatókönyvírók. Mintha csak tudnák, hogy itt a Hogyvolton úgyis szét fogják trancsírozni az egészet a fanok. De mostmár megvan a főbűnös. Nem a forgatókönyvírók találnak ki béna ötleteket, hanem Kolonics. Úgyhogy itt a Hogyvolton is csak őt hibáztathatjuk, hiszen Bordás szerint is baromság a terv. Ő is megmondta!

Az őrnagy persze arra is ráérez csalhatatlan rendőrszimattal (habár ő nem rendőr, hanem kommandós, na mindegy), hogy Demsa pár évvel azelőtt, autóbalesetben elhunyt felesége valószínűleg nem baleset áldozata, hanem elintézték. Ez egy érdekes szál lesz a jövőben, gondolom én.

Kriszta viszont úgy indítja a napot, hogy az idióta narkesz öccsével veszekszik egy jót. A csávó nagyon tenyérbemászó egyébként, jól lett a fickó kiválasztva, még ha néha kicsit hamisan is játszik. Aztán Zoli persze el is húz otthonról, miután nem talált tiszta poharat a konyhaszekrényben. Kriszta meg pakolássza a ruhákat a srác szekrényében, ilyenkor szokott az ember nagy felfedezéseket tenni, van, aki a dimenziókapuk hollétére jön rá, van, aki az őrült öccse titkos herkáját találja meg. Kriszta ez utóbiak közé tartozik. Ami persze elég vicces, mert egy olyan tapasztalt drogger, mint Zoli, nem a ruhák közé rejtené a cuccot, hanem olyan helyre, ahol tuti nem nyúlkál be véletlenül a nővérke matató keze. De mindegy, valahogy meg kellett találni a zacsit, hogy nőjön az aggodalom, és szaporodjanak Kriszta szeme alatt a karikák.

Az őrsön, a pultnál egy őrült csajszi tesz följelentést, mert a szomszédja nappal énekel. Pircsi hiába próbálja megértetni vele, hogy ha nappal énekel valaki, az nem számít csendháborításnak, a csaj nem fogja fel. Szerencsére pont jókor fut be Kálmán bá, hogy átvegye a nehéz esetet. De az őrültek feltorlódnak, mert egy másik őrült nő is pont ekkor bukkan föl, neki meg a kutyáját lőtték le.

Kende meggondolta magát és visszajött dolgozni, szolgálatra jelentkezik Bordásnál.

Kálmán bá viszont újból nagyot alakít. "Kihallgatja" az éneklős csajt, majd a ledurvább magánnyomozós dumával kábítja: "nézze asszonyom, ez az ügy komolyabb, mint ahogy első pillanatra gondoltam volna." "Vállalom az ügyet."

Pircsi és Johnny meg az eltűnt pisztoly után nyomoznak, Gyulát faggatják a Dühösben. Ráadásul valaki kutyákat is lelövöldözött a környéken, azt is ki kell nyomozni. Úgy látszik az új széria minden részében lesz egy-két ügy, amit rendesen kinyomoznak a zsaruk, és ezt szövi át a fő szál, a Demsa becserkészése és levadászása.

Otyó testvérügyi szaktekintélynek számít az őrsön, mert van neki vagy hat darab. Úgyhogy Kriszta tőle kér tanácsot, hogy mit kezdjen a narkós Zolival. Persze azt nem árulja el, hogy narkós, de mivel azután érdeklődik Otyótól, hogy mennyi az a narkómennyiség, aminek a birtoklása már büntetendő, hát ezzel villámgyorsan lelepleződik. Otyó nem hülye, rájön, hogy Kriszta öccsével gondok vannak.

Erika nagyjelenete következik. Jó szokása szerint beállít az őrsre Lackóval, akit Krisztára hagy, amíg bemegy balhézni Bordáshoz. Ezt egyébként nem értem, mert Mike kint várja a kocsiban, tehát hagyhatta volna kint is a gyereket. Erika valamit kurvára kavar, nem akarja aláírni a válási megállapodást, hanem valami homályos hisztit vág le, de nem lehet érteni, hogy mik a céljai. Pedig így is övé a lakás, a kocsi. Az biztos, hogy "elege van mindenből", és hogy visszamegy Rómába. A gyerekkel együtt persze, ami Bordást sokkolja. Aztán a csaj felpattan, Bordás meg ordítva rohan utána, végig az őrsön, ez hatalmas jelenet. Az ordítozás az utcán folytatódik, Mike kimenti a gyereket a balhézó szülők kereszttüzéből (elvégre kommandós).

Ezek szerint Erika és Bordás végső nagy kibékülése csak a stressznek volt köszönhető, azóta ugyanúgy fasírtban vannak, mint eddig. Mike pedig nem halt meg. A poén pedig az, hogy Erika nem mondta meg Mike-nak, hogy el akar húzni Olaszba, sőt, egy ideig nem is akarja elárulni a csávónak. Szóval Mike is jól megszívja, hogy összejött ezzel az idióta csajjal.

Alter újból megbeszél Bordással, finomítottak a terven. Indul az akció. A baj csak az, hogy Bordás egyáltalán nem bízik Kolonicsban, szerinte el van cseszve az egész. Az új terv egyébként hasonló az előzőhöz. Demsával az utcán fognak ismerkedni, közlekedés közben megállítják majd valamilyen ürüggyel, ennek érdekében még kamu közlekedési táblákat is kihelyez a KMCS. Bordás szerint a terv szar, és gúnyolódik az egészen, de az én titkos elméletem továbbra is az, hogy csak azért teszi, hogy mi ne gúnyolódjunk a forgatókönyvírókon. Mindent Kolonicsra lehet kenni, hogy ez direkt lett ilyen szarra megírva. Ha a terv szar, akkor nem a forgatókönyvírókat kell hibáztatni, hanem Kolonics viszi el a balhét.

Hosszú először életében tuti fülest hozott. Méghozzá arról, hogy kinél van az elveszett pisztoly. És Móricz is jó fej lett, érdemes volt az előző szériában aszfaltba alázni: ezúttal meghallgatja a törpét. Az meg boldogan távozik az ezressel. Hogy teljes legyen a tabló, befut a feljelentett operaénekes is. A fickónak az orra alá dörgölte az őrült nő, hogy följelentette és emiatt be fogják idézni. Az énekes berontott az őrsre és el is kezdi zengetni a hangját, de Bordás szerencsére megmenti a helyzetet és eljátssza a művész úr nagy rajongóját, akit megkülönböztetett figyelemben kell hogy részesítsenek az őrsön.

Móricz, Kovalik és Pircsi kiszállnak a Dühösbe, ott kiszedik Gyulából ezt a sapkás dolgot, amiről Hosszú regélt. A nyomok Repülős Ferihez vezetnek, úgyhogy a zsaruk haladnak tovább Repülős lakása felé. Repülős Ferihez Móricz hatol be először egyedül, nehogy megijesszék a fószert és lövöldözni kezdjen. Aztán Móricz után bemegy Kovalik és Pircsi is. Repülős Feri egyébként éppen modellezik és első csöngetésre nem is akarja beengedni őket. Elrejti gyorsan a fegyvert.

Móricz bemegy, aztán behívja Kovalikékat is, és elkezdi zúzni Repülős Feri modelljeit. (Aki egyébként már nem repülős, hanem vonatos, de ez részletkérdés.) Úgy látszik, a főhadnagy kezdi tanulni és alkalmazni Bordás módszereit. Feri persze először nem akarja elárulni, hol a pisztoly, de lehet-e Móricz rábeszélésére nemet mondani? Repülős Feri egyébként azért nyírta ki a kutyákat, mert tele van kutyaszarva minden. Ja, végül is meg tudom érteni, de ilyenkor szoktuk gyorsan hozzátenni, még mielőtt lerasszistáznak, hogy persze nem ez a helyes módszer.

És ritka esemény a sorozat történetében: Bordás megdicséri Móriczot a szép elfogás miatt. Persze előtte húzza egy kicsit.

Kálmán bá új terve, hogy elmegy körzeti megbízottnak. Reméljük, nem sikerül neki, mert akkor itthagyja az őrsöt. Vagy lehet, hogy ki akarják írni Kálmánt? Bordás meg hazaviszi kocsival Kendét. De nem forrnak össze csókban. Sőt. Bordás le is szögezi, hogy nem jönnek össze. De az legalább kiderül, hogy Móriczot azért helyezték vissza az őrsre, mert Bordás intézkedett. Milyen jófej ez a Bordás. Szarban lettek volna a forgatókönyvírók, ha Bordás nem intézkedik és Móriczot ki kell írni a sorozatból.

Az őrsön eközben egy informatikus csaj menti meg a gépeket a kék haláltól. Móricz meg kibicel. Persze mindennyiunknak az jut eszébe, hogy Móricz végre-valahára orbitális módon becsajozik. De mivel tapasztalt Tűzvonalban-nézők is vagyunk egyidejűleg, ezért már gyanakszunk is egy kicsit. Nyilván még egyszer nem lehet azt a poént elsütni, hogy szerelőknek álcázott titkosszolgák ültetnek mindenhova poloskákat. De talán mégis lehet, hogy a csajszi beépített ember és az a feladata, hogy összejöjjön a hadnaggyal. Ez nem is olyan hülyeség, mint amekkorának elsőre hangzik, hiszen az epizód végén pont azért cseszegeti a szöszi csajt Demsa, mert az rossz emberrel jött össze. Persze erre lehetne mondani, hogy Móricz sem túl magas rangú rendőr, meg hogy semmi köze a drogügyikehez. Na, de hátha. Átbaszós sorozat volt ez mindig is, még Kálmán bá is okozott pár meglepetést, nem árt résen lenni.

És jön is az emlegetett szöszi csaj, átül Demsa kocsijába, aki éppen operát hallgat nagy átéléssel. A csajszi egy pénzügyőrrel jött össze, tőle szedett ki információkat és ezeket a morzsákat adja át Demsának. De nem elég magas rangú a pénzügyőr, ezért az infók hézagosak. A csaj persze kérne cserébe ezt-azt, de Demsa bunkó és inkább befenyíti, aztán lerázza.

A szöszi egyébként nem más, mint Labancz Lilla. FHM csaj, Bravo Tv-s műsorvezető, meg egyebek. És a valóságban is így beszél, ahogy Demsával. Videó itt.

Ja, és az epizód címe (Fehér por), talán néhányan emlékeznek rá, ez egy remek Ed McBain-krimi címe is volt. Mondjuk nem biztos, hogy direkt utalás, végül is adja magát ez a cím.

Címkék: tűzvonalban
36 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2008.01.18. 14:47:01

Ekkora filler epizód még nem volt a sorozat történetében... :(

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.18. 14:49:00

Azt a veszekedést én se értettem. Mi baja van a zasszonynak? Gondolom az célja az íróknak, hogy valahogy visszaállítsák az egykori véd- és dacszövetséget a Mike és Bordás között, hisz a közös gyerekkori egykori barát az új rosszfiú.

Aki egy kicsit sablonosra sikerült. Ez a "művelt, finom, komolyzene-rajongó rosszfiú" figura tizenvalahány éve még ütött, amikor a Leon, a profiban Gary Oldman játszotta (pedig már akkor se volt túl eredeti, gondoljunk csak néhány James Bond főgonoszra), de ma már egy kicsit elcsépelt, nem? Bár az is igaz, hogy az erőszakos bunkó még elcsépeltebb :-)

Ja, és az egyértelműen látszik, hogy mindenképp javítani akarnak Móricz imázsán...

h492019 2008.01.18. 15:19:57

Ekkora hogyvolt még nem volt a sorozat történetében... :)
hatalmas volt!

(azért az első éved elejéhez képest ez sztm magasan jobb most, azt nem tudtam végignézni, 5-6. rész körül kapcsolódtam be)

2008.01.18. 15:29:42

Biztos írták már itt korábban, de az egész sorozat akkor lépett egy hatalmasat a szememben, amikor megszünt az az idegesítő szar végefőcím-zene.

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.01.18. 15:43:22

Birka: IGEN, IGEN, IGEN!
Bár azzal együtt is nagyot tetszett a sorozat, de örülök, hogy még tovább tud javulni! Az éneklős móka a végén olyan fájóan Kisvárosos volt.

Fedor: "Azt a veszekedést én se értettem. Mi baja van a zasszonynak?"

Hát majd nyilván ki fog derülni...

"rosszfiú (...) Aki egy kicsit sablonosra sikerült."

Szerintem is. Remélem, árnyalni fogják a továbbiakban. Bár a satuba fogott orr nem volt annyira rossz.

kiricsiz 2008.01.18. 15:51:59

ja, ez az operahallgatós, meg entellektuel főgonosz tényleg túl papírmasé figura. malek jobb volt. mondjuk ez még csak a második rész.

Gn · http://www.google.co.hu 2008.01.18. 15:54:38

vicces volt, ahogy a veszekedéskor stohl mint egy pingvin, úgy rohant az asszony után (gondolom sérült még a lába)
a főgonosz rohadtul klisékből áll, már csak valami sátáni kacagás kéne neki. vagy fogadjunk van macskája, amit néha az ölében cirógat...
de egyre jobbak a dialógusok, szóval hajrá!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.18. 15:56:57

lehet h. nagyot tévdeek, de nem Labancz Lilla volt már Malek nője is? (midnenképp hasonlít rá)

Vince Larkin 2008.01.18. 16:08:06

Szamárfül, nekem is az volt az első gondoltaom, hogy minden főgonosznak ugyanaz a szőke a ribanca a filmben :-) Szerintem is ő volt Malek nője. Hamat elfogyott az a 2 milla. Most meg véletlenül megtalálta magának Demsát. Vagy fordítva.

A vezekedős jelenet tök gáz volt, főleg az első évadvégi nagy lelkis lamur után, amit Májk fülesen hallgatott végig...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.18. 16:56:42

"ja, ez az operahallgatós, meg entellektuel főgonosz tényleg túl papírmasé figura. malek jobb volt. mondjuk ez még csak a második rész."

No, akkor nem csak én éreztem így... Remélem lesz még jobb is, mert amúgy kedvelem László Zsoltot, még ezzel az idétlen hajjal is.

nagylori 2008.01.18. 18:29:48

Én meg arra jöttem rá ma délután, hogy Kálmán-bá korábban Vasváron volt alezredes.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.18. 19:20:36

nagylori
nem végváron??:))

az informatikus csajról nekem is az ugrott be, hogy ez is beépitett csajszi lesz, de már olyan sokszor elkövettem azt a hibát ezzel a sorozattal kapcsolatban, hogy túlkombináltam:)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.18. 20:54:14

Csak a ti kedvetekért kikerestem, mert nekem is feltünt a hasonlóság.

A szőke ribi a Malek nője volt. Ugyanaz a csalánszopó száj, idegesítő hanghordozás, no meg az anyajegyek az arcán. :)

KÉP: bruti.uw.hu/ribi.jpg

2008.01.18. 21:36:36

A keddi ismétlésben pont ott bírtam az m1-re kattintani, amikor a gyári munkás csajszi feljelenti a nappal éneklő szomszédját.
Kövezzetek meg, de, mintha valami francia vagy századfordulós magyar bohózatra kapcsolatam volna.
Az első évadban kimondottan szerettem az őrsön zajló napi apró-cseprő ügyecskéket, de ez nem volt ide való.
Szerintem.

Erika és Bordás veszekedése:
csak nekem volt az az érzésem, hogy Erika a válaszával Bordás felvetésére tkp. elismerte, hogy kurva volt Olaszországban?
(Bordás megvádolta, hogy annyi hapsival volt Rómában, hogy a nevükre sem emlékszik, erre nem azt mondta, hogy dehogyis, hanem, hogy most nem ebből akar megélni...)
Mindenesetre, ha így van, akkor érdekes múlt egy főterrorelhárító feleségének, különös tekintettel a nemzetbiztonsági kockázatokra, és mellékhatásokra ;-))))

Ja, és ebben a részben volt, hogy ALter lendületesen bekanyarodik egy Skoda Fabiával, majd megállva kiszáll egy Skoda Roomsterből?

Vessetek a mókusok elé, de engem nem érdekel ez a Demsa szál: igen sablonos a karakter, ráaádsul, és nekem, bár kedvelem, valahogy maga László Zsolt sem jön be ebben a szerepben.
Meg az a lézeres v. milyen mobil, amivel szétlőtte a lámpaoszlopot, meg "bejelölte" a csajt...??? Mi ez, James Bond film K-Eu változatban?

Apró bökkenő, hogy mikor Kriszta bemegy Bordáshoz (nem zavarja, hogy a főnökénél valaki épp jelenésen van, és bepofátlankodik), Bordás megkérdezi, hogy mi lett azzal az üveggel, amit ő maga dobott ki az előző részben.
Na, de bumm, az előző részben is megkérdezte Pircsi, hogy Bordás megtalálta-e Krisztát, holott, 10 méterre a padon ülő és jól látható Krisztától tette ki az autóból Bordást, de mindegy.
Csak, fura, hogy ennyire nem nézik össze az egyes jeleneteket az előzőekhez.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.18. 22:00:23

Roomserrel kanyarodott be és Fábiából szálltak ki. De legalább a színe egyezett. :DD
Apróságok ezek a dolgok, de elég idegesítőek.
Amatőr, de nézzük. :P

p3d3str1an 2008.01.18. 22:54:07

Szerintem nem lézeres mobil volt, csak felhívta a mesterlövészét, aki "értett a szóból".
Nekem se tetszett, hogy (bár nem tudom a valóságban hogy van), de a hierarchia úgy van letojva magasról, ahogy csak lehet... az őrnagy beszól az altábornagynak, a főtörzs beront az őrnagyhoz stbstb... ígyvanez?

p3d3str1an 2008.01.18. 22:54:56

vagyis akartammondani a mesterlövész készen állt, Demsa csak a kilövendő célokat mondta be a telefonba, csak nemvagyokérthető

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.01.18. 23:17:54

Ha már kocsik. Muikor megláttam a sorozatban egy KAF szendszámos rendőrautót, káromkodtam, hogy még egy rendes rendszámot sem tud adni nekik a rendőrség... rre másnap a kékfényben egy ugyanolyan KAF rendszámos rendőrautó volt... Azt hiszem lemaradtam valamiről és rendőrség átállt az RB, RR + 4 szám kombinációról a KAF + 3 szám kombinációra?

2008.01.19. 11:00:14

Nem tudom, lehet, de nekem nem tűnt fel, hogy a piros vonal máshonnan érkezett volna (pl. a kocsi belsejébe, a csaj kezére, még, ha lehetséges is)
Meg, honnan tudja a mesterlövész, hogy kit kell lelőnie?
És, elég macerás mindig felvennie a pozíciót mindenhol, ahová Demsa megy...
De, mondom, ettől még lehet igaz a mesterlövész, egy féllel kevésbé James Bondos, de azért még elég fárasztó megoldás az is ;-))))

redzsihemond 2008.01.19. 15:20:01

Gáz a s02e03-nál becsatlakozni ebbe a sorozatba?

kiricsiz 2008.01.19. 16:02:59

redzsihemond!

jobb későn, mint soha.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.01.19. 16:26:42

redzsihemond!
Fent van az összes rész az m1 videótárban.

Itt: www.mtv.hu/videotar/?id=15991

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.19. 16:56:47

los alamuszi
demsa tárcsázott, és azt mondta, hogy látod azt a lámpát? mire a mesterlövész(testőre) kilőtte. a telefont végig bekapcsolva hagyta, mikor megfenyegette a csajt, ezért tudta a lövész, hogy mikor kell a infracélzót a csajszira irányítani. gondolom, nem messze egy másik kocsiban ült, és onnan rálátni a demsa kocsjára is, meg a lámpára is.

persze sokkal egyszerübb lett volna egy kicsit többet fizetni a csajnak, de akkor mi nem láthattuk volna mennyire faszán védik demsát. gondolom ennek még lesz szerepe a későbbiekben.

SevenDeadlySins (törölt) 2008.01.19. 19:57:00

A sorozat ott fog megbukni hogy elregényesítik a valósághűség hatására. Például én megpróbáltam megkeresni az átépítéses részben említettbbűnözési térképet, de csak egyetlen kerületben érhető el. Ott se olyan minőségben haogy "beharangozták"

Plusz házkutatás:
(7) Az ügyész a bíróság határozata nélkül tarthatja a (6) bekezdés szerinti házkutatást, ha a házkutatás késedelmes foganatosítása a (2) bekezdésben felsorolt célok elérését veszélyezteti.

(8) A (7) bekezdésben szabályozott esetben a bíróság határozatát utólag be kell szerezni. Ha a bíróság az indítványt elutasítja, a házkutatás eredménye bizonyítékként nem használható fel.

Ha jól emlékszem nem volt ez így megindokolva s nem is fognak kérni utólagos engedélyt. Másik: az egy dolog hogy nem lúgozott példarendőrök, de ez a rosszfiússágot mindig megúszni? Kisstílűséget, sikkasztást, bürokráciát akarok és korrupciót akarok! Rendben, legyen ez a gárda sérthetetlen, de akkor hozzanak be "rosszzsarukat" akiket majd jól lebuktatnak! Legyenek jobban árnyalva karakterek, jellemibákat akarok, az nekem nem elég hogy a Bordás révén királynői magasságokba emelkedő Juhász szekrényében ott az öcsi csontváz, aki miatt jól lelkifurdal. Drámát akarok, látni akarom hogy a renndőr hogy ezteti össze a megélhetést, a magánéletet a kollegiális viszonyokkal, a rendőriességgel.

Ezért bírtam Móriczot.

S ezért fog fájni, ha egy hatalmas ugrással sablonizálódik. Remélem visszahoznak valamit az elmúlt részek földszagúságából, attól jó ez a sorozat hogy magunkénak érezhettük, az életünkről szól. Az örökké éhes kíváncsiságat elégítette ki aziránt hogy vajon mi zajlik a kék egyenruha túloldalán.

Hozzánk tartozik, mint a bakijai is, nélkülük nem is lenne hihető. Ilyen még nem volt, más nem is kell, szappanoperának ott a Barátok közt, jó kriminek meg a 24.

A rántotthúsos zsemle nélkül ez a sorozat olyan mint a vega babgulyás. Szar.

2008.01.19. 22:08:47

Akkor csak én néztem túl sok kémfilmet, de én azt hittem, a csajnak mondja ;-))))

dupi 2008.01.20. 14:14:59

kicsit valóban a könnyed irányba vitték ezzel a résszel, de legalább kaptunk egy csomó idéznivalót :)

a mesterlövész meg hülyeség.

Toszkána Grófja 2008.01.20. 20:50:07

Szokás szerint voltak hatalmas szövegek, és a Gergő bácsi is megvan - jó rész volt; Móricz meg ha nem jön össze ezzel a csajjal, én is írok a forgatókönyvíróknak :)

Van Veeteren 2008.01.21. 09:50:50

Én is a fürdőszobában szoktam elesni borotválkozás közben... Na de hol van Kálmán bá? tán csak nem lett télleg KM? Amilyen balfácán ez a Gergő bá, még valamit el fog cseszni...

h492019 2008.01.21. 12:57:02

két kérdés: -Gergő bácsi kivel dumál mikor észreveszi Bordást?
-ki volt az a csávó Alterrel?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.21. 19:15:32

szerintem sokat javult az első évadhoz képest. sokkal finomabban adagolják az átívelő szált, és mellé kapunk minden részre egy-egy megoldott ügyet.
lassan nem lesz mit írni ezek be a kommentekbe, mert a sorozat kezd egyenletes jó teljesítményt nyújtani, és nincs mit kritizálni:))
a hause mellet ez a másik sorozat, amit hétről, hétre várok, hogy mikor jön már a másik epizód.
persze lehet azt mondani hogy ellaposodik, túlságosan amerikaiasan sablonos lesz, de az első évadban pont ezt a profizmust hiányoltuk, és szapultuk a logikai bakukgrásokat, gagyi megoldásokat. gyanítom a készítők olvassák ezeket a kommenteket, meg a külömböző forumokat, és igyekeznek megfelelni a mainstreamnek. majd kiderül, hogy jó-e ez nekünk. egyenlőre nekem tetszik:))
ja! és egy több a jó duma. többször is hangosan felröhögtem, de a mennyiség miatt már nem is tudtam megjegyezni őket. az előző szériában ezt jobban adagolták, és szállóigévé is vált jópár beszólás.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.01.21. 20:06:23

Ja nekem is kedvenckaraktereim Kálmánbá, meg Móricz. Különösen a szövegek miatt, kár lett volna ki(ny)írni őket.

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2008.01.21. 21:11:37


ribancz lilla :)

bocs, ezt a poént nem tudtam kihagyni.

egyébként én is függő lettem. és egyre kerekebbek a második széria részei.

dupi 2008.01.22. 00:00:52

még friss, ezért csak ennyit fűzök hozzá:

- Csak Bordás túl ne játssza a szerepét.
- Tehetséges. Még színésznek is jó lenne.

:D

nagylori 2008.01.23. 19:13:54

Bombadil Toma: hülye vagyok, Vasvár, Járai, persze.
süti beállítások módosítása