Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 2x12 - Válaszút

2007. november 16. 12:59 - sixx

Baszott nagy cliffhangerrel ért véget az előző rész, a dokicsajt akarta éppen vízbe fullasztani Kellerman haver, és akkor még nem is beszéltünk a panamai járatra váró Vidám Fijjugról, vagy a hobbitnak öltözött Tíbegről. Májki fájdalomtól elgyötört arcával nyitunk, most majd előjönnek a gyermekkori sérelmek, a fater cserbenhagyásos lelépése, és úgy általában minden, amit egy ilyen arckifejezésből ki lehet hozni. Nem ragozzuk, Májkinak nem tetszik a dolog, különösen az a része nem, hogy gyermekkorában a nevelőapja bezárta egy pincébe (innen a szökés-hajlam és a kiváló tervek készítése).


Sara fulladozás közben a fogával kihúzza a dugót, Kellerman tévézik, és előkészül a csaj feldarabolására, gumikesztyű, fűrész, műanyag lepedő, és így tovább. Vissza Linkékre, Májki újabb fájdalmasan mesterkélt arckifejezést eröltet arcára, és kiböki, hogy gyermekkora legnagyobb traumája az volt, amikor fater agyonverte a mostohafatert (ha volt rendes fater, minek a nevelő? Ja, lelépett.) és ez örökre megsebezte a lelkét. Kellerman meghallja, hogy Sara kiügyeskedte a dugót annak rendeltetési helyéről, berohan a fördőszobába, de megszívja, mert egy vasalóval a mellére égetik, hogy Braun - The Best You Can Get. Egy valóságshow-ban ezért milliókat fizetne a cég. Sara kiugrik az ablakon, és meglóg. Kellerman, you dick.

Mehón mint magányos kovboj érkezik a szikkadt mezőre, pisztollyal a kézben vadászik a Vidám Fijjugra (egyszerre hármat is kinyírhat, ha ügyes). Májki közben a fatert baszogatja, a Cég tehet mindenről! Én nem akartam lelépni! Szukrénak kezd elege lenni az egész szarakodásból, mennyünk mán', Keresztes Mária nem vár rám sokáig. Májki drámázik, fater elárulja, hogy van egy felvétel a dokinőnél, na most akkor mi legyen? Repülő Panamába, vagy Sara? Kellermant hívja MiszterKim, küldjél fotót a halott nőről barátom, mert nem hiszek neked. Joggal.


Színót és a kislánya a folyóparton, ez most minket nem érdekel, még akkor sem, ha a csaja jónő. A gyerek beteg, kell majd neki gyógyszer, ez lesz a szál lényege. Bellik szarban van, a rendőrnő kicsit megfingatja Ray halála miatt, és közben lazán lebuzizza, ami vicces. Sivatag, Májkifater a szalagért, Szukre Panamáért lobbikzik, erre megjön Mehón, és nem sokat vacakol, hanem azonnal lövöldözni kezd. A várható "fater feláldozza magát a gyerekekért" jelent következik, az idősödő McGyverre kísértetiesen hasonlító id. Scofield/Burrows haslövése tragikus véget sejtet, hiába állítja ennek ellenkezőjét a hirtelen orovssá avanzsált Link-Májkül páros.


Bellik egyre mélyebbre ássa magát a szarban, Színót neje készpénzzel akar fizetni a gyerek orvosságáért, de a patikus észreveszi a képét az újság címoldalán, és mi már tudjuk, hogy ennek nem lesz jó vége. Májkiék kórházat keresnek, fater utolsó kívánsága Sara megtalálása, Szukre bazmeg, ezt megszívtad. Mehón a nyomukban, amikor egy hívást kap: a faszi akit nem lőtt le Májki a sivatagi randi során, beköpi a repülő helyét és idejét neki, ha Mehón lesz oly szíves, és üzletet köt vele. Linkék temetik a fatert, Szukre tűkön ül mi meg olyan mondatokat hallagtunk, hogy "mindössze egy napunk volt". Jaj.


Mehón alkudozik egy kicsit a gonoszemberrel, de nem tetszik neki az, ahogy a gépekre kötött ember beszól és feltételeket diktál, ezért kihúzza a drótokat, és kissé zilált képpel kiszed belőle mindent. Így kell alkudozni, kérem szépen. Belliknek már a nyakáig ér a szar, különösen úgy, hogy a rendőrnő megkapja az ominózus hangfelvételt, és megtalálja azt a papírt, amit Tíbeg nézegetett az előző részben (Bellik hitelkártyás vásárlása után adott blokk). Sitt lesz ebből, babám. Színót neje kb. 40 perce vár már a váltópénzre és a gyógyszerre, majd mire kiér, megjönnek a rendőrök is, gyógyszer a szemetesbe, hogy megtalálja a férj - mert őt elviszik a zsaruk.


MiszerKim idegbeteg a telefonon keresztül is, hogy lehetsz te ekkora fasz, Kellerman? De most komolyan? Sara egy budiban Rambózik (varrja össze a sebeit), de ő legalább ért hozzá, nem úgy, mint Johnny az erdőben. Májkiék 5 perc újabb melodráma után a cselekvés mezejére lépnek, de nem tudják, hogy Mehón a repcsi nyomában van, sőt, azt kéri a mexikói hatóságoktól, hogy lőjék le a francba, ha meglátják. A gép leszáll, Szukre beszáll, és elindul, a tesók mennek Sara után, könnyes búcsú. Mehón még megpillantja a felszálló gépet, és káromkodik, aztán örül, mert egy katonai gép veszi üldözőbe, ráadásul megpillantja a két tesót is, amint az út mellett sziesztáznak.


Kellerman az elnökkel akar beszélni, de a hívását fogadó kolléga úgy tesz, mint aki nem is ismeri - MiszterKim nem sokat szarozik, és kitörli még a nyomát is a rendszerből. Májkiék térerőre vadásznak a mexikói határ mellett, és egy rádiótorony környékén sikerrel járnak, de csak addig, míg meg nem jön Mehón, a Terminátor, és bele nem hajt a kocsijukba tiszta erőből. Tűz, roncsok, elfogott tesók. Innen folytatjuk.

Címkék: a szökés
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akyyy 2007.11.16. 13:14:21

Azon a blokkon mi volt anyira fontos Tbagnél? ez nekem nem esett le

Dorkapa 2007.11.16. 13:21:50

Mi lett Brutival?

Egyébként úgy tűnik Májkinak nem lett igaza: Mehón nem nyírta ki egyből, ahogyan ezt anno Szarának vízionálta...

Dorkapa 2007.11.16. 13:22:45

...upsz, összekvertem: ő (Bruti) 24et ír, bocs! :)

ultraf*ck 2007.11.16. 13:34:17

Miről beszél ez? már rég a 3. évadot izgulom éshát Kellerman meg Sara???? Mahonról nem is beszélve. De nem lövöm le a poént

mjordan 2007.11.16. 13:46:08

A legmulatságosabb ebben a részben:Állnak a sivatagban,Májki aszongya:hallottam valamit...:DDD.És előbukkan Mehon ügynök.Beszarás!!!

pajaro 2007.11.16. 13:50:45

mjordan :)))))))))))))
Tokigaz.

sélli 2007.11.16. 14:08:01

Mehone kezdt Jack Bauer-i magaslatokba érni kínzás terén. Így is van, ki a drótot a 220-ból, oszt tessék nyilatkozni de villámgyorsan, különben baj lesz :)

Gabba 2007.11.16. 14:18:43

ultraf*ck, muszáj volt ilyet benyögni ugye, hadd rontsd el azok örömét, akik még nem látták végig a 2. szériát.
Eszem megáll az ilyen tájékozott fasziktól, menj valamelyik rajongói topikba, ott szpojlerkedjél!

sélli 2007.11.16. 14:22:22

Jaj, Gabba, hát nem lőtte le a poént -tiszta szerencse, mert egy féltéglával kínálnám meg érte- csak azt hiszi, valakit is érdekel, hogy Ő MÁR_A_3.SZÉRIÁT_NÉZI.
Nos ezúton jelezném: k.ra nem érdekel senkit...!

Gabba 2007.11.16. 14:43:24

De amikor nekem a dokinéni a kedvencem, ultra meg arra utalgat, hogy ő és a másik két faszi már bye-bye....

sélli 2007.11.16. 14:55:07

Én is láttam már a 2. évadot végig... akkor ne mondjam meg, hogy a Béla a gyilkos? :)

Dorkapa 2007.11.16. 15:00:47

...asszem azé kevertem bele tudatalatt(?) a dologba a 24et, mert Mehon már tényleg Dzsekkbauert idézi. Nadenem? Szerintem tisztára! :)

mjordan 2007.11.16. 15:29:36

Színót neje sem lehet egy észlény,ha 40percnyi várakozás után nem vágja le,h valami nem stimmel.Mondjuk a csúcs tőle akkor is az,hogy simán bevette,hogy Színót katona,nem pedig a sitten ül.

EasyFriend 2007.11.16. 16:52:12

Sixx, most remek állókép-ziccereket hagytál ki. Az elején a szomorkodós családi blokkban volt egy Arany Málna-díjesélyes sírós Májki, meg egy atom ostoba hentes arcot vágó Link. Bár meglenne fájlban, hogy kivágjam és feltegyem azoknak, akik kihagyták.

kla 2007.11.16. 17:50:40

Hát ez elég gyenge rész volt, egyedül a Bellickes szál kötött le igazán (meg Kellerman, kár, hogy megtudtam, hogy nagyjából mi fog vele történni), az meg nevetséges, hogy Michael először elküldi az apját a francba, utána meg egyik pillanatról a másikra együtt lelkiznek.
Egyébként ami nem világos, az az, hogy ez az egész összeesküvés Lincoln ellen csak arra ment ki, hogy kiugrasszák az apját a bokorból? Mert ez így nagyon ellentmondásos.

Gabba 2007.11.17. 15:10:44

Sztem az összeesküvés csak arra volt jó, hogy lehessen folytatni az 1. évadot.

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2007.11.19. 10:50:45

Érdekes, hogy a hangposta nem tárolja el, hogy mikor lett küldve az üzenet? Bellick már a kapitányságon hívta Royt. És utána, épp amikor ment ki, szállították el a holttestet. Hogyan vádolhatják mégis őt?
süti beállítások módosítása