Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Alias 3x22 - Hétpecsétes titok

2007. június 07. 09:28 - sixx

Onnan folytatjuk, hogy Fogas szabadlábon, Darth Vaugh a nyomában, KémFater a sógornőt dugja, Syd csak néz azokkal szép szemekkel, és a húgát pátyolgatja, Arvinbácsi pedig ellóg. Ja, és a Rambaldi-jóslat vagy üzenet a beteljesülés felé halad. Az epizód angol címe mellesleg Resurrection, azaz "feltámadás", meglátjuk a végére, hogy a bátor magyar címadó szakmunkásoknak volt-e igaza, vagy JJ Abramsnek. Syd egyenesre vágott, frurfus hajjal csörtet be a nyitójelenetbe, és bemutatja, hogy milyen nehéz a munkahelyére bejutni, vérmintától retina-leolvasásig minden van itt kérem szépen. Ja, közben minden sarki kukába dob valamit a táskájából, kicsike sziklát, kenyérgalacsint, hasas bankót, stb. Valami nem stimmel.

Marshall 92%-át fejtette meg a Rambaldi cuccnak, de meglesz az a nyolc is, csak idő kell hozzá. Mit is keresünk? Rambaldit magát, azt. Az olasz tudóst a középkorból. Nem csodálkozom én semmin, ez az Alias, lehet itt bármi. ÁlSyd közben leül egy géphez, és Marshall éjszakai fárdatságos munkájának gyümölcsét tölti le Sarknak, és ezzel egyidőben tönkreteszi a CIA példányát, mert ő nem is Syd, hanem a Fogtündér. Jó az álca, mi?

Igen ám, de megjelenik Marshall, és Fogas LELÖVI, mert idegeli kicsinyég, rohadt állat ez a nő. Marshall a haslövés ellenére megnyomja a riasztót, elszabadul a pokol, mert ÁlSyd és Sark meg a korábban szétszórt cucckat robbantja fel. Vaughn utánaered - persze ő Sydnek hiszi - cserébe az asszony jól leüti egy vascsővel, de nem öli meg. Minden jónak vége szakad egyszer: a garázsban pocoló Sarkot elkapja a CIA, Fogas azonban elmenekül. Főcím.

Sydet a terrorista-elhárítás vegzálja, hol járt kedves Bristow kisasszony? Mert  ők persze nem tudják, hogy az álca mögött a szőke rohadék lapult. Hah! Syd gyanúsított, mert nincs alibije, szar az élet. Kémfater meg van róla győződve, hogy EvilBiccs áll a háttérben, és Dixnek javasolja, hogy Darth Vaughn hallgassa ki Sarkot. Ezt senki nem tartja túl jó ötletnek, de belemennek - azzal a feltétellel, hogy a foglyot nem lehet agyonverni. Na ja, két perc sem kell hozzá, hogy Darth Vaughn Sark fejét az asztalba verje.

Sarknak ennyi elég is volt, azonnal elkezd beszélni, dugtam a nejed kisfiam, a liftben, a garázsban, a kocsiban, hahaha. Nem kellett volna, mert a bal karját Darth Vaughn elkezdi kitépni a helyéről. Nem viccelek. Közben Syd magyarázza a Rambaldi történetet az őt kihallgató ügynöknek, engeggyé' má', a tesómmal együtt hamarabb elkapjuk a szőkét, mint ti mind! Így történik, de Syd nem mehet bevetésre. Ez biztos így lesz. Közben Darth Vaughn kb. 180 fokot tekert Sark karján, aki ezek után akár a cirkuszban is felléphet majd.

Weiss beszámol Sydnek, 18 ügynök kórházban, ne nagyon menj a környékükre, mert agyonvágnak. Jó ötlet, Syd inkább telefonoz Darth Vaughnnal, aki az esőben álldogál valahol, és a nejét akarja kinyírni, annak ellenére, hogy Syd külön megkéri ennek az ellenkezőjére. Fogas egy házban gazemberkedik egy akcentusos manussal, Vaughn meg kilesi a koordinátákat, amit a Rambaldi szöveg meghatároz. Palermóba kell menni, ott van a megoldás. Darth Vaughn csak nem nyírja ki a nejét, pedig van rá lehetősége - a sötét oldal még nem teljesen kerítette hatalmába.

Syd a cégnél az apjával veszekszik egy kicsit, mondd csak meg hova ment a faszim! Nem mondom, elment megölni a szőke kurvát, oszt jónapot. Syd a muterjával történteket emlegeti KémFaternek, ezt most azért csinálod, hogy Irina Derevkón bosszút állj? Ja, pontosan, kislányom, most pedig kuss. Fogas szarban van, Darth Vaughn ugyanis egy lánccal a mennyzethez erősíti, a pornóváltozatban most jönne a műpénisz és a korbács. Vaughnné könyörgőre fogja, a Társaság a geci nem én, hozzádmentem az utasításukra DE megszerettelek. Muhaha, mondja erre Darth Vaughn, ne hazudj, mert úgyis megkínozlak!

Darth Vaughn terve elég geci, ugyanis Fogas létezésének minden nyomát törölni fogja elektronikus úton, aztán fog egy üveg sósavat, és azzal fogja megöntözni. Yeah, welcome to  the dark side, bitch! Vaughnné próbál a férj érzelmes oldalára  hatni, Syd miatt volt az egész! És ekkor megjelenik valaki (nem látjuk) és hátbaszúrja Darth Vaughn-t! Arvinbácsi pedig a lányát látogatja! Titokban! Gyere velem, Nadia, tudod hol van a cucc amit keresünk, majd mi ketten uraljuk az univerzumot! Arvinbácsi esze komplett elment, isteni kinyilatkoztatást lát a dolgokban, és a fanatizmus tüze lángol szemében.

Vaughn kórházban, elég súlyosnak tűnik a dolog, de mivel csak ebben az egy évadban már harmadjára kerül a pokol tornácára, mi csak nevetünk az egészen, nem lesz baja, hét élete van! KémFater és Syd tervet eszkábál, kinyírjuk a kurvát, ki, de nyomban! Hoppácsak, a Sark melletti cellába kit hoznak? Fogast! De nem is ő az, hanem Syd, Fogas-öltönyben! Hülye ez a Sark, ha ezt beveszi. Elárulja valami szerver passwordjét, mire Syd letépi magáról a Fogas-álarcot, és csak kacag önfeldten. Sark is, mert ezek szerint Darth Vaughnnak annyi, gondolja, de hamar örül, mert nem is.

Syd otthon belép a szerverre, megvan a cél: Palermo. KémFater ellátja dokumentumokkal, atyai tanácsokkal, és aggódik kicsinyég, sok lesz az ellen, kislányom. Eh, mi az nekem, mondja syd, és máris Palermóban vagyunk, ahol Syd hegyet mászik, és egy első blikkre régészeti ásatásnak tűnő tábort kémlel, de mit keresnek a vegyvédelmi ruhás gazok egy ásatáson? Na, ez az. Valami itt nem stimmol, meg kell tudni, hogy mi. Vaughn magához tér, és Weisst látja az ágy mellett, Sydet vártam, mivanmár? Hát elment kitépni a nejed haját, az. Vaughn azonnal kelne fel, de nem megy, mert a tüdeje át lett szúrva, és az rossz. Sydet csapdába csalták, Weiss, a körösztanyja volt az, aki KémFaterrel is csak álcából dug! Weiss életveszélyt szimulál a szobában, és ellógnak, átszúrt tüdő ide vagy oda. Vaughn ismét az erő jó oldalát használja, kevésbé karikás a szeme, és a borostája is visszahúzódott kicsinyég. Vaughn Weisst nem viszi magával, inkább egyedül megy Sydet menteni.

Hősnőnkre közben ráesteledik, és megjelenik Nagynéni is, aki hazudik mint a vízfolyás, én is azért vagyok itt, amiért te, a jó oldalt szolgálom. Fogtündér is itt volt, mondja, de már elment. Hah, hazudik! Syd odaadja neki a fegyverét, elárulja, hogy egyedül jött, tulajdonképpen a halálos ítéletét írta alá, DE amikor a rokon ki akarja loccsantani az agyvelejét, a pisztoly üresen csattan, Syd okos kislány volt, és kivette a tárat. Erre varrjál gombot,  bábuska! (A nagynéni per pillanat nem ugrik be oroszul.)

Syd kábítópisztolyozik egy kicst, legyakja az őröket, és a rokont is, majd megvárja  Fogast, akit befog egy helyes kis célkeresztbe, de mire lőne, a csaj elé belép egy random geciember, kurvaélet. Közben otthon a CIA észreveszi, hogy Nadia sehol, tehát elhitte apu dumáját, kislányom, mekkora pofáraesés lesz ez! Arvinbácsi elmondja neki, hogy a Társaság rátalált a Rambaldi izére, erre Nadia kiröhögi, hülye vagy? Azt hitted az igazat írtam bekómálva a zöld cucctól? Hát nem. Csak én tudom hol van a Rambaldi-gömb! Fasza, ez lesz a következő évad főszála?

Syd vs. Fogas párviadal jön, csajbalhé rulz. Karate, hajtépés, karmolás, székkel verés, környezet leamortizálása, vascső, beszólások, és egy pár érdekes infó Fogastól. Syd, kispofám, asszed véletlenül nem lelt rád a CIA 3 évig, és nem keres anyád? Véletlen, hogy te is ügynök vagy, és a kedves testvéred is? Van egy bank valahol, ahol válaszokat kapsz, drágám, csak ne verd szét a fejem azzal a lapáttal! Vaughnné végül felülkerekedik és pisztolyt is szerez, de megjön a tüdősérült Vaughn, aki jól lelövi. Vagy nem? Ebben a sorozatban nem lehet tudni, s lőn, felkel a kis geci, de most már kajakra fejbelövik. "1062" ezt a számot még kinyögi, a széf száma, amit emlegetett korábban.

Az évadzáróból már csak 3 perc van hátra, tehát a cliffhanger a széf tartalma lesz, vajh mi lehet benne? Wittenberg, banki páncélterem, szemüveges Syd jön megfejteni a titkot. Kellemesen néz ki Garner ezzel a vörös hajjal és szemüvegben. Jó ez a jelenet, csak zenét kapunk, és lassított felvételt, aztán kinyitjuk a széfet, és mi van benne? Egy csomó dokumentum, fekete papíron fehér betűkkel, király. Egy SAB 47 nevű projectről szól, aminek az alanya Syd, a főnöke pedig nem más, mint Kémfater, aki egyszer csak megjelenik a bankban. Aztakurva.

Kedves olvasóink, köszönjük a türelmet és a kritikákat, jövünk vissza, amikor az Alias is.

23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bééééci 2007.06.07. 09:43:06

És én elaludtam rajt... kúúúúúrvaélet... végnéztem az összes részt és az évadzárón bealszom... Jó a hogyvolt sixx, de akkor is sajnálom... (halkan kérdezem de le lehet vajon szedni valahonnan?)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.06.07. 09:45:56

béééééci:((((
pedig olyan jó volt...

Bééééci 2007.06.07. 09:46:21

NE KÍNOZZ MÉG TE IS!!!!!:'(

josey 2007.06.07. 09:48:21

én még most fogom majd megnézni, ha lesz rá időm :-))
Kifejezetten fárasztónak tartom, hogy olyan hosszan vonszolják a történetet.
A szuperügynökök minden gonosszal szemben eltudnak járni, elfognak, lelőnek, csak azokat nem birják elkapni akik az orruk előtt vannak. Hát ez borzacskó. :-(((

Bééééci 2007.06.07. 09:54:05

josey 2007.06.07. 09:48:21
felvetted??? vagy hogy?

Mme du Tancin 2007.06.07. 09:57:21

hah, én is ezen röhögtem, hogy ezt a Vaughn-t minden második részben viszik az intenzívre, de likas tüdővel is úgy szaladgál, hogy még.

És az milyen már, hogy ha a jelszó Nietzsche-idézet, akkor az tuti, hogy az "Isten halott."???!!!

Nektek nem gyanús tökre ez a Kémfater? Csakmert a nagyon titkos titkosszolgálat igazgatójához képest sokkal több mindent vág, meg vannak neki mindeféle magánraktárai, fegyverekkel, papírokkal, anyámkínnyákkal. És fonogatja szépen a szálakat a háttérben...

Bééééci 2007.06.07. 09:59:35

Kémfater lesz a Rambaldi:)

huligánpalánta 2007.06.07. 10:20:29

Sixx! Múlt héten ígérted hogy megpróbálsz infót szerezni a folytatásról (AXN, Retekklub?) Tudtok már valamit?
Amúgy megint király a Hogyvolt! Köszi! És az előzőeket is! Várom a folytatást!

Bééééci 2007.06.07. 10:26:14

huligánpalánta 2007.06.07. 10:20:29
igen épp akartam kérdezni hogy hogy és hol lesz tovább!!!!!

Bobesz 2007.06.07. 10:35:15

Bééééci nem vagy egyedül :)
Én mindig Videoról nézem, mert későn van, de tegnap sikerült olyan jól belőnöm a videot, hogy csak a Csontos első fele van meg :)
Pont az utsó résznél:(

josey 2007.06.07. 10:44:37

Bééci!
Igen videjóra a többi nem nézett müsorral egyetemben, mert nálunk ha szerda akkor doktor mauz és a hősök kötelező olvasmány a többit másnap matinéban nézzük meg az első sorból :-)))
De sajnos nem tudom másoloni, mert nincs módom rá. :-(((

Gabba 2007.06.07. 10:55:10

Sixx: az úttörő ahol tud, segít!
Nagynéni oroszul: tyótya
(Bónusz: a nagybácsi meg gyágya.)

Bééééci 2007.06.07. 10:58:43

josey 2007.06.07. 10:44:37
nem baj, kűdd el a kazot magát:D:D:D:D:D:D... talán torrenten fent lesz... max megnézem angolul....

Jakuza 2007.06.07. 11:09:40

"(halkan kérdezem de le lehet vajon szedni valahonnan?)"

"Kapus" oldalon fent van.

Mostani (seeder/peer) állás szerint, 10-20 perc alatt letölthető.

Bééééci 2007.06.07. 11:13:23

derelye vágó 2007.06.07. 11:04:05

király vagy:)

Sloane (törölt) 2007.06.07. 13:30:59

Van olyan fan, aki még a tv-n követi pláne szinkronnal?
Csak egy tipp: akinek nincs kedve töltögetni, viszont dvd-ről 5.1-be szeretné nézni, az megveheti mind az 5 szezont dvd-n USA-ból, van rajta angol felirat, korrekt kiadványok.
Én nem bírtam volna tv-n követni, minden szezonzáró cliffhanger után szétvetett az ideg, hogy hogyan folytatódik...
Volt hogy 4 epizódot néztem meg egymásután, annyira nem bírtam magammal :-)

bedovera 2007.06.07. 17:28:07

hogy van az,hogy az ember összeesett tüdővel megmenti a szívszerelmét??na mindegy...az a "szia szivi" az ott volt....

bedovera 2007.06.07. 17:56:58

sixx..nem tudnál valami jó kis sorozatot ajánlani?...vége mindennek...se alias,se vészhelyzet,se grace klinika...tudom h nyári szünet,de ez azt jelenti,hogy olvassak?:)

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2007.06.07. 18:01:34

ott van még a Third Watch is az is jó lesz első részt már megnéztem jól sikerűlt

KékFény6 2007.06.08. 01:29:16

Szennyes T-kábelen meg valamit piszkálgattak v. valahol vihar volt, mert a reklám után pont a legizgalmasabb pillanatokban ment el a kép...

A végét eléggé összecsaptad: nem egy "sima" projektről van szó, hanem egy kísérletről (lásd Lost?), és ennek alanya Syd. Valamint Kémfater utolsó mondata sem volt semmi...
süti beállítások módosítása