Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 14. rész

2019. június 04. 12:00 - Gillotte

Romantikus autómosással indul Gyuri reggele, a gólyaszart letakarítandó (ami fél méterrel a kocsi mellett csapódott le) és Erika közben sündörög körülötte. A nagy romantikában, Erika elkezdi dúdolni a közös dalukat: ,,lá-lá-lá-lá-lá”. Gyuri is úgy néz rá, ahogy éppen Ti, hiszen halvány fogalma sincs, mi ez a dal. A tősgyökerek is becsatlakoznak a kórusba, de ez sem segít, viszont Gyuri kocsijáért cserébe megmondják, mi a nóta vége. Na ennyit nem ér ez az egész Gyurinak, inkább elmegy dudorászni a házuk elé, de egyik dallam sem találja el a ,,szerelmük himnuszát” hogy Erika szavaival éljek, így Gyuri a kocsiban kénytelen éjszakázni.

14_1.jpg

Teca kocsmájában áruhiány van, ugyanis a szállító az útra dőlt fa miatt nem tudott bejutni a faluba, így most a tősgyökereket krónikus kiszáradás kínozza. Azon spekulálnak, hogy kéne egy másik út is a faluba, és mivel Laci pont ott van és még mindig imponálni akar Tecának, elhatározza, hogy megoldja a problémát. Elsőként mindenkivel beleíratja a polgármester által pár hete adott Kívánságfüzetbe a ,,nép hangját” miszerint nem akarnak többé zsákfalu lenni. Károly erre is megtalálja a pénztárcabarát megoldást: a most faluba vezető út előtt csinálnak egy másik faluba vezető utat, ami megkerüli azt, és így a faluba való ,,régi” bejárat lenne a kijárat. Zseniális… zsákfaluból hurokfalu. Laci kimegy a tősgyökerekkel kijelölni a helyet, rendkívül lelkes, ám miután meglátja, hogy a vizsgálóbizottság elnöke az az ürge, akivel a polgármesternek már volt egy-két kínos ugye, inkább lemondanak a dologról.

14_2.jpg

Dr Kalosi érkezik a fogyasztóvédelemtől, akit egyébként a mi Matyink játszik (két szerepet, egy gázsiért). Persze nem fedi fel magát rögtön, hanem előadja az otthon haldokló aranyhörcsögének történetét, amire a mi doktorunk ásót és kis dobozt javasol, illetve kisebb hörcsög esetén vécén lehúzást. Érkezik az egyik pajkaszegi lakó, akinek a feje fáj, s Reviczky doktor orvosolja menten, hiszen fontosabb ez, mint egy majdnem halott hörcsög. Ekkor mutatja meg az igazolványt Dr Kalosi, és láthatóan nagyon élvezi, hogy többéves papírokat szedet elő a dokival. Az ellenőr jóízűen mogyorózik, miközben felvázolja a doktornak a tényállást: beszünteti az engedélyét és addig megtiltja, hogy négylábú pácienseken és madarakon kívül bárki mást ellásson. Igen ám, csakhogy egy mogyoró megakad a torkán, és így egyből más lesz a doktor úr fekvése. Dr Reviczky kicsit megjátszatja az ürgét, de amikor lilul a feje, kiüti belőle a mogyorót. Nyilván az élet még a fogyasztóvédelmisnek is fontos, pláne, ha saját, úgyhogy eltekint az engedély bevonatásától.

14_3.jpg

Gyuri még mindig a dalt keresi, s a kocsit ugyan nem adja, de egy rekesz sört ajánl a tősgyökereknek a megfejtésért cserébe. Sajnos a megfejtés helytelen, így ugrik a sör, Gyuri pedig összepacsizik Stokival, és bejelentkezik hozzá éjszakára. Stoki simán belemegy, sőt, még a biztonsági óvintézkedéseit is megosztja új lakótársával: lépd át a damilt, mert ráesik a fejedre a két kalapács! A hűtő lakatkódját azért nem mondja meg, hiszen biztonsági óvintézkedés is van a világon, nem véletlenül!

14_4.jpg

Gyuri fülébe jut, hogy Erika randira igyekszik - ami persze nem így van, csak Kati tanárnő tanácsolja neki, mint bevethető fegyvert s a csel be is válik. Gyuri több üveg sör után rohan, hogy megakadályozza a randevút, de Stoki nem engedi: ,,nem ve-zet-hetsz! Ez nem egy titkos üzenet amit meg kéne fejteni!” – rivall rá Stoki. ,,Titkos üzenet!” – csap a fejére Gyuri, megcsókolja Stokit és rohan Erikához, a kocsiból üvöltetve a dal folytatását: ,,…száll a széllel, hozzád is elér, még az éjjel…” Erika kimegy, Gyuri a kezébe dobja a mezőn szedett virágcsokrot, és felmutat egy régi mozijegyet: ,,Titkos üzenet. Ezt a filmet néztük az első randin, és ez a szám ment, amikor először smároltunk” - ,,Csókolóztunk!” – javítja ki Erika. Most is valami ilyesmi történik, és Erika kedvesen elsiklik afelett, hogy a mozijegy azt a célt szolgálja, hogy a hátulján lévő firkálmány alapján mindig fel lehessen hívni a Gumis Ferit ha szükség lenne rá…

14_5.jpg

Címkék: A mi kis falunk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása