Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 2x13 - Beside The Dying Fire(18+)

2018. június 14. 10:00 - Chat Géza

Az első évad ikonikus helyszínén, az Atlantában felejtett tank és a mellette lévő dögrováson lévő ló közelijével nyitunk. A Zombik még mindig elnyammognak rajta, de hallanak valamit, kicsit szüneteltetik a tetem nem túl kulturált felzabálását, majd meglátják az égen elhúzó helikoptert, és öten-hatan a nyomába erednek. A kis csapat aztán szépen felduzzad, mígnem már kétszázan csapatnak keresztül több napon keresztül az erdőn, amikor meghallják az ominózus pisztolydördülést, amivel Carl lőtte le zombi Shane-t, és a hang irányába mozognak tovább. A veszélyt még nem konstatálva Carl tök nyugisan kérdezi, hogy Shane hogyan és mikor változott zombivá, amikor közel s távol nem is volt egy se. Ricknek szerencsére nem kell magyarázkodnia, mert mire szóra nyitná a száját a háttérben sündörgő zombik halk hörgése megüti a fülét és gyorsan becibálja Carlt a pajtába.

A házban is megy a matek, mert Glenn és Daryl megérkeztével kiderül, hogy Rick és Shane sehol sincs, és a fogoly gyerek halála és átváltozása körül is vannak gyanús dolgok. Ezen sincs idő túl sokáig mélázni, mert az ablakon kitekintve döbbennek rá, hogy cirka 200 kóborló néz vissza rájuk. Itt veszi kezdetét 15 perc masszív szopás. Gyerekek és nők maradnak a házban, mindenki más fegyvert ránt és kocsiba ül, hogy párosával cirkálva ritkítsák a ház felé igyekvő zombikat. A lőszer csak fogy, a zombik csak jönnek, és még az sem segít, hogy T-Dog meglátva a farmon driftelgetés legnagyobb előnyét, simán keresztül szánt pár zombin. A házban sipákoló Lori rájön, hogy nem csak férje miatt kell mások idegeire mennie, ugyanis a kis szopadék Carl richtig nincs a szobájában, hiába nézte meg kétszer, biztos elcsámborgott és az apja után ment.

Carl a pajtában intézi apjával a zombik felgyújtását. Eztán Rick integet a lakókocsis fószernak, hogy guruljon már oda. Fel is pattannak a tetejére, de hogy a sofőr csávó miért nem hajtott tovább azzal a lendülettel, az jó kérdés, mert így a kóborlók hogy, hogy nem pont berántották maguk közé és főétellé minősítették. Rick és Carl meg szépen elsomfordál. Lori nehezen bírja idegekkel, hogy nem tudja mi van családja 2/3-val, de T-Dog magabiztos ráhatására Beth-szel együtt elzúznak a farmról. Nem is veszik észre, hogy Andrea, aki épp megmentette Carolt, az őt megtámadó zombit is sikeresen fejbe lőtte, csak szerencsétlenségére pont ráesett, így azt hitték: neki annyi, reszeltek, elkapta egy zombi. PEDIG NEM! Carol se rohan hogy segítsen, inkább szalad bele a vakvilágba. Szerencsére megtalálja Darylt, aki biztonságban elviszi a motorjával.

Már csak egy ember van talpon a vidéken és az Hershel, aki nem sajnálva a drága muníciót, eszetlenül irtja a zombikat. Az egyik lesből érkezőt azonban nem veszi észre, aki már cuppanna is rá a fincsi nyaki ütőerekre, ha Rick nem segít be egy jól irányzott lövéssel. Menni kell, itt nincs maradás. De hát ez az én farmom. – mondja Hershel. Ez már nem – érkezik a válasz Ricktől, kinek szavai igazságát a birtokon csámborgó zombik példázzák. Pont van még egy szabad kocsi, abba bepattannak és tiporják is neki, nem is néznek hátra, mert ha így lenne, akkor látnák a veszettül kapálózó Andreát, de nem, így ő magára marad egy zsák lőszerszámmal.

1.12.jpg

A nagy kiindulópontnál, Spohia elvesztésénél, az autópályánál állnak meg Rickék, de sehol senki. Carl hisztizik, hogy vissza kell menni anyáért, de hogy egy klasszikust idézzek, túl sokat volt vidéken, ezért nem fejlődött ki az agya, nem fogja fel, hogy vissza nem érdemes menni, mert aki ott maradt az tutira meghalt. Hershel egyre csak azt hajtogatja, hogy biztonságban kell tudni a fiút. Nem, még várnak, hátha megérkeznek a többiek, mondja a sheriffünk. Carl megint rákérdez a Shane-ügyre, de Rick szerencséjére pont megérkeznek a többiek. Így már konvojba verődve mehetnek tovább egy biztonságos hely felé. Egyszer aztán Rickék kocsijából kifogy a benzin, úgyhogy nincs tovább. Az út mellett egyből letámadják Ricket, hogy mi volt a fogoly gyerek rejtélyes halálával. Nem lehet tovább halogatni. Rick feszülten bámul maga elé és kiböki: MINDENKI FERTŐZÖTT. WTF? Már a felrobbant járványügyi központ óta tudja… Kicsit odébb, a többiektől távol, Lori támogatólak megöleli hátulról férjét, aki elárulja, hogy ő ölte meg Shane-t. Szar ügy, de Shane simán lelőtte  volna, ezt meg nem hagyhatta. Az meg amit a járványügyis faszi mondott, nem lehetett biztos benne egészen Shane haláláig. Ja, és a zombivá vált Shane-t meg Carl iktatta. „Na, mész a faszomba”-tekintettel Lori ezt a szart nem nyeli le és haraggal távozik.

1.18.jpg

Andrea eközben kiköpi a lelkét, úgy menekül a zombik elől. Minden lőszer elfogyott, már a pisztoly markolatával veri agyon a kóborlókat, de annyira erőtlen szegény, hogy egy utolsóra már nincs energiája, csak kapar hátrafelé az őszi avarban, de a halálos harapást majdnem bevivő zombinak hirtelen feje vész. Egy szamurájkardos rejtélyes csuhás alak áll Andrea fölé. A helyzetet súlyosbítja, hogy a megmentőhöz két pórázra fogott állkapcsától és kezeitől megfosztott zombi tartozik. Elég durva.

A megtizedelt csapat a tábortűznél sutyorogva beszéli ki Ricket a háta mögött, hogy mennyire volt fair vagy unfair dolog nem elmondani ezt az igenis fontos infót a fertőzésről. a nagy diskurzust egy nesz szakítja félbe, ami bármi lehet, de a lényeg, hogy az emlegetett szamár is feltűnik, aki végre rávilágít a lényegre, hogy nélküle sehol se lennének, ő megölte a legjobb barátját a kibaszott társaság miatt, de nyilván ne foglalkoztasson senkit, ám! Ha valakinek nem tetszik, akkor el lehet menni, de aki marad, az úgy készüljön, hogy MÁTÓL NINCS DEMOKRÁCIA!!! *A kamera szépen kizoomol és a távolban feltűnik egy hatalmas börtön.*

Címkék: 18+ twd
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása