Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 2x08 - International Assassin

2017. október 18. 13:00 - Szencsike

Kevin Garvey haláli túrája is lehetne a címe ennek az epizódnak, ugyanis most azt fogjuk látni, min megy keresztül, hogy megszabaduljon a másvilágon Pattitól. És egy jó tanács, érdemes a Nabucco című opera „Mint a fecske/Va pensiero c. dalát  is meghallgatni olvasás közben, ugyanis ez az epizód egyik fő zenei témája. Egy fürdőszobában kezdünk, Kevin szó szerint kizuhan a teli eresztett kádból és azt se tudja hol van. Csuromvizes teste köré tekeri a törölközőt, majd szép lassan körbemegyünk vele, szállodai szobában lehetünk. A magától bekapcsolódó tévé a frászt hozza szegényre, de csak néhány pillanatig tart ez is. A szekrényen egy különös üzenet áll: tudd meg, ki vagy és öltözz aszerint. A szekrényben pedig egy papi ruha (Matt atya), egy Bűnös Maradék fehér egyenruha (Patti), egy öltöny és egy rendőr egyenruha függ, Kevin az öltönyt választja. Kopognak, egy küldönc egy csokor virágot hozott Harvey névre, Kevin javít, Garvey. Nem, Harvey, mindegy, Kevin átveszi a csokrot. Kér pár perc türelmet, és visszavonul a borravalóért, a tárcájában csak euró lapul, de a küldönc nem az, akinek látszik, verekedni kezd Kevinnel. A szoba berendezésén kívül Kevin szétzúzza a pasas fejét is, ez eddig nagyon nem jó.

1.png

Kevin keze megsérült, gyorsan bekötözi, majd elhagyja a szobáját. Megszólal a tűzjelző, a lift nem működik, kénytelen a lépcsőn menni. Közben megmutatják, ahogy a medencénél egy kislány álldogál, majd a recis kér elnézést Kevintől, mert a személyzet épp hajkurászik egy berepült kismadarat, kissé nagy a felfordulás. Kevin a virágról kérdi a hölgyet, de ő a portáshoz küldi, aki micsoda meglepetés, Virgil. Kevin sík ideg, magyarázatot követel az öregtől, hogy a fenébe került egy szállodába, de az öreg nem tud semmit, sőt, meg se ismeri Kevint. Ehelyett egy szakembert javasol neki, leírja neki a nevét, de a papíron egy üzenet áll, 5 perc múlva legyen a parkolóban. A madárka közben ott repked felettük, Virgil reméli, hogy nem kapják el. Virgil már mit sem törődik Kevinnel, aki a parkolóház felé veszi az irányt. Közben ismét megmutatják a medencét, a kislány ott lebeg a víz tetején, mozdulatlanul…

Kevinből azonnal előbújik a megmentő, a medencéhez rohan és kimenti a vízből a kislányt, aki így túlélte a vízi kalandot. Sajnos Kevin még egy köszönömöt sem kap, megérkezett a gyerek apja, aki kiabál egy kicsit a lányával, hogy még úszni se tud, minek jött ide, majd kikapja Kevin kezéből a gyereket és elcipeli. Kevin megérkezett a parkolóba, egy nővéregyenruhás spanyol nő vitatkozik egy kosztümös hölggyel, de Virgil már villog neki egy kocsiból. Feltűnik neki, hogy Kevin vizes, és rögtön megígérteti vele, hogy sose igyon itt a vízből. Kevin még a gyilkossági kísérletet is megemlíti, Virgil ezen sem csodálkozik, hisz Kevin itt bérgyilkos. Hogy a francba, hisz Virgil adott neki valami löttyöt, majd itt ébredt fel?! Ez most nem az a világ, amit megszokott, itt másképp kell gondolkodni, hisz az áldozata is másképp gondolkodik. Patti az, bizony ám, de itt a nő nem is akárki, mégpedig az Egyesült Államok egyik elnökjelöltje. Kevin „Kevin Harvey”-ként van a hotelban, nagyon komoly összeget adományozott Pattinak a kampányára, így találkozhat vele hamarosan, hisz ő is jön a hotelba. Kevint keresni fogják, ha megérkezik, átvizsgálják, de nem lesz nála semmi. Patti lakosztályában a mosdóban fog találni egy pisztolyt és hangtompítót. Kevin ne hezitáljon, lőjön azonnal, mert Patti megpróbálja őt befolyásolni, ha hagyja beszélni. Ha lelőtte, hazatérhet. Van egy kis Lost érzésem, amikor a Fekete ruhás elküldi Richardot Jacobhoz, hasonló utasításokat adott neki. Kevin feldolgozta az utasításokat, neki a Keresztapa jutott az eszébe, ott is hasonlóképpen rejtettek el egy fegyvert. Viszont eszébe jut egy kérdés, ő meghalt, hogy ide jöhessen, de hogy került ide Virgil? Neki bűnhődnie kell. Közben befut néhány autó, csupa fehér ruhás emberke száll ki belőle, köztük egy középkorú szőke hölgy, aki az előző szezonban megkövezett Gladys. Kevinnek pedig nem szabad addig elhagynia a szobáját, amíg nem hívják, mert nem biztonságos.

Kevin visszatért a szobájába, a halott gyilkos még mindig ott van, de ő legalább kapott egy új öltönyt.  Átveszi, majd megnézi a csokrot, van hozzá egy kis kártya, „Jobbulást” szól a felirata, és egy embert és egy kutat ábrázol, ám nincs más üzenet hozzá. Közben újból megszólal tévé, mintha befogott volna valami adást, valami tűzesetről beszélnek, de újból kikapcsol a készülék. Ezután megszólal a tűzriasztó, és mellé egy hang, a vendégeknek el kell hagyni a szállodát. Kevin is megy, balszerencséjére a szomszédja a kislány és az idióta apja, akit nem érdekel az evakuálási parancs, ha bennégnek, hát bennégnek. Kevin elhagyja a szállodát, kint van minden vendég, köztük a fehérruhások is, és a latino nővérke egy öltönyös pasassal vitatkozik, spanyolul magyaráz neki valamit, a kezében pedig egy biológiai hulladékokat tároló doboz van. Kevin észrevesz egy futárt, akinél mindenféle lufi van, odamegy hozzá és kiderül, hogy a lufik Mary Jamisoné lesznek. Közben elmúlt a veszély, a recis hölgy hívja vissza az embereket az épületbe (lehet ezalatt érkezett meg az elnökjelölt asszony, ezzel terelték el a figyelmet róla), de Kevin persze megy a saját kemény feje és a futár után. A futár megérkezett Mary szobájához, a nő most egyáltalán nem kómás, nagyon is élő, amikor az ajándékát átveszi. Kevint közben egy fehér ruhás pisztolyos alak támadja meg, közösen bezuhannak az érkező liftbe, ahol még két fehér ruhás várja őket.

Lecipelték a szálló mosodájába és megkötözték, és igen, megérkezett Gladys, ő a biztonsági főnöke Levin szenátor asszonynak. Egy hazugságvizsgálóra kötötték Kevint, hogy ellenőrizzék valóban "ide" tartozik. Sajnos már a nevénél jelez a gép, majd egy fehér ruhás valami szert spriccel a szemébe, amitől jó nagyokat ordít, így kénytelen az igazat mondani. Valójában Kevin Garvey és csak azért jelentkezett be más néven, hogy megvédje magát. A pénzadományos kérdést is jól vette, de elbukott a dohányzáson, nem jó válasz a nikotinfüggőség, így ismét spricc, majd jön a válasz: Kevin a világvégére akar emlékezni a dohányzással, mintha csak a BM tagokat hallanánk és a gép nem jelez. Gladys elégedett, elengedhetik őt, megkínálja vízzel is, Kevin nem szomjas, köszi szépen, de még mindig rá van csatlakoztatva a gépre, ami ennek az ellenkezőjét jelzi. Szerencsére ez nem ad okot a gyanakvásra, Gladys köszöni a támogatását, szólnak ha jöhet. Kevin visszatért a szobájába, kimossa a szemét, de szerencsére nem iszik a vízből most se. Megint megszólal a tévé, úgy tűnik valami pasas látja a szobát, és nohát, kiélesedett a kép, és idősebb Mr. Garvey beszélgethet a fiával. Ő nincs egyedül, két őslakos ausztrállal van és egy kis tábortűz ég mellettük. Ő is nagyon reméli, hogy ez nem vicc, mert beszedett valami hallucinogén anyagot, hogy beszélhessen a fiával. Ő küldte a csokrot, de a kártyán nem állt semmi. Furcsa, pedig az öreg ráírta, hogy vigye el a forráshoz. Kit, Pattit? Őt meg kell hogy ölje! Lehet, hogy mégse, vagy ki tudja, de valakit (angol eredetiben a „her” szócska hangzott el, szóval tuti egy nőt) el kell vinni a forráshoz, de sajnos a tűz kezd elaludni apunál és az adás megszakad, az utolsó üzenete az volt, hogy szereti Kevint.

Közben megérkeztek Kevinért, mehet Pattihoz. Útközben egy megbilincselt rendőr/biztonsági őr egyenruhás férfit visznek el, az arcát egy zsák takarja el. Kevinék megérkeztek a stábközpontba, tiszta, nem jelent veszélyt, mehet a lakosztályba. Ott Gladys fogadja, mindjárt jön a főnökasszony, kapnak 5 percet, tilos Észak-Koreáról, az abortuszról, a fegyverekről és az ex-férjéről kérdezni, és készíthet vele egy darab közös fotót, úgyhogy ne pislogjon. Oké, egy kérés, a mosdóba szeretne menni, ott azonban már van valaki, épp a fenekét készült kitörölni, mikor Kevin betoppant. Egyébként az illető Ölelős Wayne, csak itt Patti testőre. Szegénykém totál zavarodottan kifordul onnan, Gladys pedig újból innivalóval kínálja. Nem köszi, Patti hamarosan érkezik, közben Wayne is végzett, és rákérdez Kevinnél, hogy nem ismerik-e egymást, de nem. Fura, mert neki az az érzése, hogy mintha legutóbb is a vécében találkoztak volna (végül is nem téved, ha visszaemlékszünk az első évados eseményekre), de akkor ezek szerint csak az elméje játszik vele és nagyokat nevetgél magán. Wayne kap egy pohár vizet Gladystől, jóízűen kortyolgatja a nevetgélés szüneteiben. Kevin csak kedvesen mosolyog, majd visszamenne a mosdóba, de Wayne megállítja, a főnökasszony megjött.

11.png

Patti igazán friss, a smink meg a csinos fehér kosztüm jól áll neki (egyébként a stábja a testőrök kivételével fehér ruhát hord), és furcsa, de ő sem kér a kínált vízből. Patti elnézést kér a biztonsági intézkedések miatt, de tudja, hogy meg akarják ölni, nem árt az óvatosság. Vajon Kevin mit gondol, miért akarják őt megölni? Patti elfilozofál a bérgyilkosok lelkivilágán, és újra felteszi a kérdést. Kevin gondolkodás nélkül kiböki a választ, tönkreteszi a családokat. Patti jót nevet ezen, hatásos szöveg, Gladys már írhatja is a következő szónoklatba. Patti elmesél egy sztorit egy árván maradt kisbabáról, akit szó szerint az ő kezébe adtak el, mielőtt elhagyták volna. Ez a gyerek is elcseszett lesz az átélt traumák miatt, de ez a túlélés eszköze, mert október 14. után semmit se lehet biztosra venni, még az egymás iránti szeretetet sem és bárkit, bármikor elveszíthetünk. Na most, vagy a múltban ragadunk vagy átalakulunk, választani kell. Ebben a világban a BM egy párt lehet, de Kevin felesége még itt is belépett közéjük. Fájdalmas, szól Patti, és Kevin szóba hozza Neilt, az ex-férjet, Gladys már véget is vet a beszélgetésnek, Patti meg utasítja Wayne-t, hogy lője le Kevint. Wayne csak azt nem kérdezi meg, hány golyót repítsen belé, úgy ugrik a parancsra, de hála az égnek, Patti csak poénkodott. Le se szarja Neilt, vagy is igen, néha a mellkasára tojt, de ma már nem érdekli. A dumcsinak vége, menjenek fotózkodni, Kevin gyorsan kimegy még a mosdóba.

12.png

A WC-tartályban megvan minden, amit Virgil mondott, összerakja a fegyvert és vajon kire hallgat? Az alig ismert Virgil-re, vagy az apjára?  Kevin kimegy, azonnal kilövi Wayne-t, majd Gladyst, Patti pedig könyörög, ugyanis nem ő az igazi Patti Levine. Ő csak egy hasonmás, akit a stáb bérelt fel, még a plasztikai műtétet is fizették, hogy még jobban hasonlítson rá. Ő csak egy senki, sose találkozott vele és ne ölje meg. Fura, a rimánkodás alatt Kevin leengedte a fegyvert, de talán csak megtévesztés volt, Kevin lelövi az (ál?) Pattit. Viszont hiába pislog, még mindig itt van, nem tért haza. Lemegy Virgilhez reklamálni, de az öregnek halvány fogalma sincsen, hogy miért van itt, sőt, a kismadár rászállt a pultjára, ő pedig egy mappájával leüti. Vagyis ez a Virgil már nem a jófej Virgil és még a kismadár elintézésével is elbüszkélkedik az embereknek. Kevin sejt valamit, megkérdi tőle, hogy ivott-e a vízből, és a válasz igen. Kevin megértette, Virgil itt ragadt, így elmegy, beszáll a liftbe, ott egy fiatal pap már ácsorog, majd megnézi a sérült kezét, a seb már nincs is ott. Visszamegy a szobájába, az idióta apa a folyóson vedeli a whiskyt, mert a kislánya kizárta, megérdemli. Sajnos Kevin kulcskártyája sem működik, nem tud bejutni a szobájába. A pasas jót röhög ezen és megkínálja a piával, amit Kevin elfogad, remélem ebből nem lesz baj. Elkezdenek beszélgetni, apuka rákérdez Kevin munkájára, nemzetközi bérgyilkos, jót röhög a válaszon, de Kevin halálosan komoly arccal mesél a melójáról, épp most végzett valakivel. És mit csinál az apuka? A nagy büdös semmit, mert meghalt, egy átkozott csirkecsont miatt fulladt meg és itt ragadt a hotelben. A legtöbben már a nevükre sem emlékeznek és mindenféle hülyeséget csinálnak, mondjuk bérgyilkosként. Még nők sincsenek itt, akik leszarnák őt. Mármint szó szerint, és ezek szerint a híres Szaros Neil-hez van szerencsénk.

Kevinnek is leesik, hogy kivel is beszél, de akkor a kislány nem is az ő gyereke, akit megmentett? Inkább hagyta volna megfulladni a kövér picsát, vagyis a kislány Patti volt. Kevinnek több se kell, szépen kitöri a nyakát a fickónak. Ezután bekopog a szobába, a kislány nyit ajtót, rajta egy cetli, be kell fognom a számat. Megismerik egymást, Kevin leszedi a cetlit róla és mehetnek is. Lent Virgil rájuk köszön, mint egy kedves portás, ha már így alakult, Kevin megkérdi tőle, hogy hol találnak egy kutat? Keresgél egy kicsit a szórólapok között, majd a texasi Jarden lapocskáját nyomja a kezébe és elmondja az utat is. A kicsi Patti tudja, hogy bele fogja őt dobni a vízbe, Virgil azt hiszi csak mókáznak, így egy fürdőruhát ajánl a kislánynak. Útközben Patti az ismertetőből olvassa fel mit kell tudni a jardeni kútról, ősi indián törzs építette és az élő és a szellemvilágot köti össze és sok utazó is felkereste már az évszázadok alatt, hogy a (lelki) terhüket ide dobják. Késő este megérkeztek a nemzeti park bejáratához, ahol a migránstábor még most is áll, igaz, egy teremtett lelket se lehet látni és a hídon hordókban ég a tűz. Kevin is észreveszi, hogy valami megváltozott, de nem fél. Betörik a kocsi ablakát, és egy férfi kirángatja a kocsiból és egy kötelet teker a nyaka köré. A kislányról is kérdezi, és Kevin elmondja a tervét, de a férfi nem tűnik meglepettnek, hogy a gyerek hagyja magát. A hídkorláton közben előkészíti Kevin akasztását, jó páran függenek már ott. A pasas közben választás elé állítja Kevint: menjenek tovább vagy ugorjon le, kötéllel a nyakában, hisz gyereket akar ölni, igaz? Kevin szerint ez nem valóságos, a pasas szerint az. Kevin döntött, leszedi a kötelet a nyakáról, majd útbaigazítást kér a kúthoz, igaz oda már gyalogolni kell. A pasas még súg valamit Kevinnek, de mi nem tudjuk, hogy mit, ugyanis a kicsit Patti szemén át látjuk ezt a kocsiból.

Bármit is mondott Kevinnek, nem tett jót a lelkének. A kislányt kiszedi az autóból, aki azt hiszi, hogy róla beszéltek, de Kevin azt mondja, hogy nem. Elindulnak hát, és mivel a kislány fáradt, Kevin felveszi őt. Hajnalra érkeznek meg a kúthoz, közvetlenül mellettük a jardeni tavacskát látni. Patti felül a kút szélére, és még ő adja a tanácsokat Kevinnek, hogy mit csináljon. Talán lökje bele, be is csukja a szemét, ráadásul megérdemli. A kislány aranyos, érti ő is, hogy felnőttként milyen hibái voltak, nem is keres mentségeket. Szegény Kevin idegei már totál kész vannak, sír és azt kéri a kislánytól, hogy hagyja abba, aki még mondaná tovább, de Kevin inkább belelöki őt a kútba. Még mindig nem történik semmi, Kevin majdnem elhányja magát, egy madár vijjog az égen, majd a kút legaljáról valaki segítséget kér. Patti. Bizony, már a felnőtt Patti üldögél a sáros vízben és Kevint hívja. Kevin le akar mászni hozzá, de megcsúszik a lába és több métert zuhan a kút aljáig. Se ő, se Patti nincs jó állapotban, mindketten véresek az esés miatt. Patti visszaemlékszik, hogy részt vett egy pénzdíjas vetélkedőben, ha sikerül, lett volna annyi pénze, hogy elváljon Neiltől. Egyik vetélytársa teljes csendben koncentrált a játék előtt, hatalmas erőt látott ebben. Végül egész sokáig eljutott, 63 ezer dolcsit nyert végül, többet is, mint amire számított, de mégsem vált el. Most pedig nagyon fél. Kevin oda megy hozzá, átöleli, majd egy adott pillanatban Pattit a víz felé nyomja, és addig tartja lenyomva a fejét, amíg meg nem fullad. Kevin leül egy sziklára, próbálja feldolgozni a dolgokat, majd megremeg a föld, a kút is beomlik, Kevin alig tud kimászni belőle. Viszont amikor kimászott, már nem öltönyt, hanem pólót és farmernadrágot visel, és nem is a kútból mászott ki, hanem egy gödörből. Néhány méterrel arrébb egy tábori szék áll, gázfőzővel meg egyebekkel, majd egy elemlámpa fénye világítja meg a földből kimászott Kevin arcát. Michael az, és csak annyit tud mondani, ami talán jól kifejezi a lényeget: Szent szar!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása