Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 2x06 - Lens

2017. október 05. 13:00 - Szencsike

Egy tudóssal kezdünk, az irodájában mindenféle műszerek, a táblán az összefüggések mellett egy cikk a jardeni lányok eltűnéséről, ő maga pedig izgatottan telefonálgat. Hamar összepakol, majd útnak indul Miracle-be. A csomagvizsgálat után lelkes japán turistákkal jön be a városba, majd golfautót bérel, amivel majdnem elüti a kecskés bácsit, szerencsére ő és az állata is megússza a találkozást. Útközben a rejtélyes menyasszonnyal fotózkodnak páran, majd megérkezik a céljához, Johnékhoz. Bekopog, Erika nyit ajtót, a tudóska csak annyit kérdez, hogy itt lakott-e Evangeline Murphy? Erika tudni akarja, hogy kicsoda, a pali ezután egy fura szerkezettel lefotózza a házat. Majd átmegy a szomszédba, Nórinak bemutatkozik, Dr.  Joaquin Cuarto-nak hívják és Nóriék beköltözéséről érdeklődik, ugyanis Evie 22-én tűnt el, fontos lenne tudni, hogy Nóri megismerkedett-e vele, és szóba hozza a férje október 14-i eltávozását is. Közben előszed egy fura műszert, Nóri pedig dühösen elzavarja a tudóskát. Erika látja a jelenetet, de Nórival minden oké.

1.png

Valamikor hajnalban Nóri bedobja a szomszédék ablakát, gondolom dühében. Később már jókedvűen ébreszti Maryt, majd nekikezd ő is a reggelnek. Egy titkos számról egy hölgy hívja fel, aki tudja, hogy a tudóska meglátogatta. Nóri nem akarja, hogy többé keressék, majd lerakja a telefont. Érkezik Jill, milyen kedves tőle, vállalja, hogy megeteti Maryt, Nóri menjen vissza aludni. Kevin még alszik, egyik keze az ágykerethez van bilincselve, jó alkalom lenne egy kis összebújásra, de Kevin a nagy csókcsata közben megriad, ugyan nem mutatják, de tuti Patti zavarta meg. Közben Lily is felébredt, fuccs a reggeli szexnek. Szomszédék, Erika fülében nincs ott a hallókészülék, teljes csendben vagyunk, ő az e-mailjeit nézi. Közben John értetlenkedik a háttérben, de nem halljuk mit mond, egészen addig, amíg Erika be nem teszi a kis készüléket. Valaki bedobta az ablakukat, de John is hiába puffog, ő is átaludta, majd Erika nekikezd az üvegek takarításának. Közben csengetnek, egy férfi áll az ajtóban, de nem a tudóska, ám neki sem fognak ajtót nyitni.

2.png

Nóri és Lily az újságot szedik össze, a pasas rájuk köszön és kiderül kolléga, így Nóri máris megenyhül. George-nek hívják és a Hirtelen Eltávozások Osztályától jött, a másodlagos eltűnésekkel foglalkozik, a Murphy-lány miatt van itt. Igaz, most csak reggelizni szeretne, Nóri ajánl egy helyet, közben Erika gyorsan a kocsijához siet, George utána kiállt, de Erika nem reagál semmit, közben már Nóriék is visszamentek a házba. Erika az erdőbe autózott, kiásta a dobozát, egy halott kismadár van benne, amit kidob a többi közé, mert már három madárka meghalt. Lehet a lányok eltűnése miatt döglenek meg a bedobozolt madarai? Erika beautózott a városba, a munkahelye előtt találkozik a másik két lány anyukájával, mindketten győzködik, hogy beszéljenek a HEO-s fickóval, de Erika az, aki, nem akar tárgyalni. A rendőrség és az FBI is nyomoz a lánya után, nem fogadta el, hogy más is lehet. A HEO-s sem tud mást kérdezni, mint amit a hatóságok már megkérdeztek, de a két anyuka nem is mondhatja el, mert titoktartási szerződést írtak alá. Erika elköszön, az esti adománygyűjtő partin találkoznak, ám félvállról még odaveti egyiküknek, hogy bűzlik a piától, hát lehet, hogy ez az anyuka sem igazán tette túl magát a dolgokon.

Nóri elmegy a kis étterembe, amit ajánlott George-nak, bámulatos gyorsasággal vált mosolygósan érdeklődő arcra, mikor leül hozzá. George elégedett a hellyel, nagyon finom a kaja, és elcsevegnek a lányokról. Mivel Jardenben nincsen Eltávozott, ezért rögtön Washingtonból küldték őt kivizsgálni az esetet, de eddig semmi gyanús. Van egy új kérdőív is, a japánok találták ki, és úgy tűnik a válaszok eddig megfelelnek a másodlagos eltávozás feltételeinek. Sajnos Nóri nem nézheti meg, hisz ha kiderülne a titok, akkor George-ot kirúgnák, ráadásul lehet a másodlagos eltávozások miatt is kitörne a pánik, hisz a jelenség újrakezdődött. A lányok kocsijának járt a motorja, szólt a zene, semmi nyoma bármilyen erőszakos távozásnak, szóval ha minden stimmel, akkor bizony Eltávoztak. Nórinak eszébe jut egy elsőre ártatlannak tűnő kérdés, mi van, ha egy másik személy felelős valakinek az Eltávozásáért? George vágja mire gondol, valaki tett valamit, ami miatt valaki elment, mint a lencsével felgyújtott hangya esete. Még egy tudományos cikk is született erről az elméletről. Erika a kórházban egy férfit kezel, ő volt az, aki az első epizódban a vizet merte ki a tóból mikor a lányok fürödtek ott és a tó vizét most jó pénzért árulja. Sajnos valakinek ez nem tetszik, feljelentést is tesz, a támadója még kézlenyomatot is vett tőle. Erika sejti, hogy ki volt a támadó, a férje. Azt tanácsolja a betegének, hogy jobb, ha nem viszi tovább az ügyet, mert újra a kórházban fog kikötni és estére már van programja.

Erika hazatért, de a szomszédék kocsijának a motorházán ott van a pici Lily a hordozójában. Csúnyán kint felejtették a kislányt, és meg is tudjuk miért. Nóri olvassa azt a bizonyos cikket, a „Lencse eltávozásokról”, és Marynek magyarázza az anyagot. Erika becsönget, visszahozta Lilyt, Kevin a felelős, hogy a kicsi kint maradt. Mindketten megnyugszanak, hogy Evie is néha elkószált, és Nóri gyerekei is, Erika gyorsan sajnálkozik egyet, hisz Nóri már múlt időben emlegette őket. Nóriék elköszönnek, Kevint keresik, aki a tapétát szedné le, de magában beszél, Patti biztos a munkáját becsmérli. Kevin meglátja őket, és észbe kap, bizony, Lily kint maradt, de nyugi, Nóri részéről nincs harag. Elugrik Mary-vel Matthez, estére Kevin kapja össze magát, mennek az eltűnt lányokért szervezett partira . Kevin nem is érti, minek mennek el, hisz Matt Johnék miatt él a táborban, de jön a cáfolat, Matt önként vonult ki oda, és a jó szomszédok támogatják a másikat. Murphyéknél, John lelkiismerete ébredezik, talán pont az önbíráskodása miatt dobálják az ablakukat. Erika szerint nem, és tudja, hogy John azért vett tenyérlenyomatot, mert a lányok kocsiján is volt egy lenyomat. De az is lehet, hogy John csak simán meg akar verni embereket. Bárhogy is van, John lelkét ápolni kell, megölelik egymást és Erika az ablakból látja, hogy Michael és Jill már egymás kezét fogva beszélgetnek.

7.png

Nóri kirittyentve keni be Mary arcát, mikor érkezik Jill, hívja őt is az esti partira, de a leányt már Michael elhívta. Remek, de mit szólnak a szülők vajon? Az újdonsült barát biztos, hogy nem mondta el nekik, Jill is csak udvariasságból szólt. Legyen így, Nórinak nincs ellenvetése mostohalánya tervei ellen. Nórit megint a rejtett számról hívják, ugyanaz a kedves hölgy, mint reggel, ráveszi Nórit, hogy most hallgassa meg. Először bocsánatot kér a tudóska viselkedése miatt, remek szakember, de az emberekkel már nem tud bánni. Sajnos engedély nélkül végzett méréseket, Nóri már sejti, hogy a Lencse-kutatáshoz kellettek. Igen, és úgy tűnik az adatok használhatóak, csak pontosítani kellene a méréseket, ha Nóri megengedi, hisz rögtön azután, hogy Jardenbe költözött, hárman is eltűntek, egyikük a szomszédja volt. Vagyis ő is Lencse, de mégis mi alapján gondolják ezt róla? A kedves hölgy, Alison előad egy olyan mesét, hogy Nóri füle kettéáll, állítólag ő lenne Azrael démon földi végrehajtója, a démon felelős mindazért a káoszért, ami Nórit körülveszi. Már megkeresték a Vatikánt is, de hogy mi lesz az ügy vége, nem tudni, ugyanis Nóri kinyomja a telefont és a képtelen mese után kínjában sírva nevet.

8.png

Erika keresi az elemeket a hallókészülékéhez, a vészhelyzeti csomagban talál is. Mialatt cserél, megint nem hallunk semmit, de az ajtónál valaki van, majd letesz valamit és elmegy. Erika odamegy, egy pitét rakott le, de még látja ki volt a futár. Egy fiatal srácot kell üldöznie, akit hosszú futás után elkap és szájról olvasással tudja meg az infót. A srác csak küldönc, a feladó az imádkozós pasas, Virgil, Erika viszi is vissza neki a sütit. Virgil azért küldte ezt is, és a szülinapos pitét, mert szenvednek Johnnal. Erika nem kér semmit Virgiltől, és nem is szenvednek. Michael ehhez képest rendszeresen jön imádkozni hozzá és akár tetszik, akár nem, még mindig rokonok. Ha szeretne, vigyen egy madarat, de Erika nem akar semmilyen madarat és elhajt. Nóriék megérkeztek a táborba, Matt atya státusza megváltozott, kiváltotta őt egy másik bűnös, jobban mondva, ő utasított vissza valakit, aki át akarta venni a helyét és ezzel szabadult ki. A migránsokkal is megtalálta a hangot, minden oké vele. Nemsokára mennek közösen ultrahangra, de addig még túl kell élni egy partit. Maryt is viszik, de Matt nem érti miért, hisz Murphyék tagadják a „csodájukat”, lehet ezzel Nóri megsérti őket, de nincs ilyen szándéka. Biztos? Biztos…

Murphyéknél már lassan kész mindenki, Erika pont azt a láncot vette fel, amit a lánya kinézett magának. Michael még nincs kész, de öltözés előtt még felszólítja a fiát, hogy ne járjon többé imádkozni, de a srác kitart amellett, hogy mindenkinek jár megbocsájtás, még neki is, igaz, ezzel tuti magára vonja az apja neheztelését, aki korábban már rálőtt Virgilre. Parti, Nóri és Mary megérkeztek, pár méterrel arrébb ott van George, az egyik lány szüleivel beszélget. Nóri telefonja újra csörög, és köszönés helyett feljelentéssel fenyegetőzik. De nem Alison hívta, hanem Laurie Garvey. Nóri hirtelen nem tud mit mondani, Laurie a neten találta meg a számát, és a fiát, Tomot keresi. Nóri nem tud semmit róla, de megígéri, hogy átadja Laurie „sajnálom” üzenetét neki, szegény nő is elég leharcoltnak tűnik. Na, itt vajon mi történt? A hívás után mennek Maryvel a partira, Kevin már Lilyvel várja őket. Nóriék 500 dolcsit fognak adományozni a keresésre, Kevint nem kérdezte meg erről, de kénytelen jó képet vágni hozzá. Nóri pont George közelébe akar leülni, be is mutatja neki Kevint és Maryt, majd a Lencse-cikkről beszélnek, Nóri szerint hülyeség, de George szerint már a Kérdőív 3.0-át tervezik ez alapján.

11.png

A parti kezdődik, George kamerázza az egészet, biztos ez is valamilyen bizonyíték lesz, Nóri pedig kinézte a férfi táskáját. Az estet a kórus nyitja meg, majd a szülők köszönik meg a segítséget, majd jön egy vetítés a lányok közös fényképeivel. Ezalatt Nóri beleturkál a táskába, és kiveszi a kérdőívet. John és Erika, mint akit karót nyeltek, úgy ülnek a színpadon, közben jön a kecskés bácsi, most akarja rituálisan megölni szegény állatot. Erika leállítja a vetítést, és el akarja zavarni őt, érdekes, de a többi szülő és a közönség is azt akarja, hogy maradjon és tegye amit kell, mert segíteni akar. Erika dühös, Jerrynek hívják az öreget, és október 14-én is megölt egy kecskét, de akkor még senki nem tudott semmit, még börtönbe is került, de sajnos kiengedték, és a lakosság úgy döntött, csinálja tovább, hátha segít és ezért vannak biztonságban. John csitítja a feleségét, de Erika tőle is kérdi, hogy őt miért engedi kecskét áldozni, ha Miracle-ben nincsenek csodák?! Itt van a menyasszony is, ő okt. 14-én épp ruhapróbán volt, azóta mindennap viseli, hátha segít, és még turista látványosság is lett. Erika teljesen szétesett, senki sincs már biztonságban, az ő leánya Eltávozott, majd a kecskével együtt kiviharzik. Nóri szintén lelép, táskájában a kérdőívvel.

Nóri eljött Erikához, magával hozta a kérdőívet, itt a lehetőség, hogy bebizonyítsa, a lánya valóban Eltávozott. Ha még emlékszünk az első évad kérdőívére, ez annyiban különbözik tőle, hogy a válaszadó személynek is szólnak bizonyos kérdések. Mindennapi jó-rossz szokásokra, személyiségre, betegségekre vonatkozó kérdések mellett elhangzik az is, hogy a válaszadó vett-e le a bankszámlájáról 1000 dollárnál nagyobb összeget, ha igen, miért? Erika bizony vett le pénzt, ugyanis el akarta hagyni Johnt. Hoppá, hoppá, látja ő is, hogy Nóri meglepődött. Erika elmeséli, hogy a nagymamája is itt élt Jardenben, igazi paradicsomi hely, mert Isten is annak szánta. Gyerekként nem hitt neki, de elmondta, hogyha fog egy kismadarat, beteszi egy dobozba, és három napra elássa az erdőben valahol és ha a madárka él, akkor kívánhat valamit. Erika nem hitt se a madarakban, se kívánságokban, se Istenben. Október 14-én Jardenben senki sem tűnt el, és a nagyijának mégis igaza lett, a hely különleges. Egy hónappal ezelőtt talált egy beteg kismadarat, szinte biztosnak tűnt, hogy három napot étlen-szomjan nem fog kibírni egy dobozban. Ehhez képest mikor visszament a dobozkához, mielőtt kinyitotta volna, azt kívánta, hogy a gyerekei legyenek erősek, hisz nem tudták, hogy el akarja hagyni a férjét. Michael erős gyerek, erős hittel, de Evie nem biztos, hogy kibírta volna. Ehhez képest kinyitotta a dobozt, a madárka életben volt és elrepült és a lánya eltűnt. Nóri szerint elég kicsavart a sztori, hisz ha el akarta hagyni a férjét, akkor miért nem John tűnt el, vagy miért nem ő? Nóri szerint csak arról van szó, amit ő maga is érzett a családja elvesztésekor, saját magát hibáztatja. Nóri túllépett ezen, mert belátta, hogy nem az ő hibája, hogy ez történt. Rossz dolgok mindig megtörténhetnek, de nem teheti saját magát felelőssé értük. Erika szeme villámokat szór és megkérdezi Nórit, hogy a családja meghalt vagy eltávozott. Eltávozott. Volt egy kérdés a kérdőíven, hogy mik voltak az utolsó szavaik egymáshoz, Erika kegyetlenül megkérdezi ugyanezt Nóritól, aki sírva fakad és elmegy.

Nóri hazaért, Kevin már várja, beszélniük kellene, most nem fogják halogatni a dolgokat. Nóri legnagyobb csodálkozására Kevin nem az ellopott kérdőív miatt akar lelkizni, hanem saját maga miatt. Oka van annak, hogy ennyire feledékeny és frusztrált, ugyanis látja a rég halott Pattit. Kb. azután kezdődött, hogy Nóri az életük része lett és csak remélni tudta, hogy befejeződik ez az állapot, ha idejönnek, de nem változott semmi. Patti most is itt van, és szerinte nem kellett volna elmondani és hogy hibát követett el. A pillanatot egy ablakon bedobott kő zavarja meg, Erika visszaadta a kölcsönt Nórinak.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása