Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x16 – A hívő

2017. március 22. 13:00 - Kapitánylány

„Ki ki saját magának ördöge és csinál a saját életéből poklot.” - Oscar Wilde

A fűszerüzlet alagsorában a kis csapat a merénylet előtti eseményeket nézik vissza, amikor is Rachel pontosan az orvgyilkosra néz fel. Lehet, hogy Renard akkor még nem tudott az összeesküvésről, de ma már biztosan mindent tud, szóval vigyázni kell azzal mit mondanak el neki! A beszélgetést Monroe csörgő telefonja zavarja meg, professzor ismerőse az, aki meg tudná nekik nézni a lepelt és a rajta lévő írást, le is egyeztetnek egy találkozót. A bolt csengettyűje szólal meg, Eve jött, aki azonnal közli is, hogy Renard-dá akar átváltozni, hogy így tudjon meg még több fontos információt az ügyükhöz. A többiekre azért van szüksége, hogy jelentsék merre van a százados, nehogy egy helyen legyenek egyszerre, majd értesíti őket mikor lesz az ügy aktuális!

01.jpg

Dwight Eleazar tart a gyülekezete előtt beszédet, a rejtőzködő sátánt hívja elő, hogy költözzön belé ezzel békén hagyva a nyáját, ő majd átveszi a gyülekezet vétkeit. Dwight ekkor rángatózni kezd, majd átváltozik mindenki előtt ördögszerű keveréklénnyé, és ezt az egészet közben az egyik hívő fel is veszi titokban. Dwight szépen küzd magával, vagyis a belé költöző sátánnal, majd a „Távozz tőlem Sátán!” felkiáltással visszavedlik emberré, a gyülekezet tombol a „csodától”. Az őrök egyike ekkor veszi észre, hogy a nyáj egyik tagja felvette az egészet, és távozni készül, indul is elvenni a mobilját. A parkolóban kezdenek el dulakodni, majd a lesikamerás durván ellöki az őrt, akinek a feje beleverődik az aszfaltba. A többi biztonsági ember csak ekkor ér oda, de a támadót már nem érik utol, és a társuk se élte túl a verekedést.

02.jpg

A fiúk érnek ki a helyszínre, Wu gyorsan el is mondja mi történt, Nick rögtön körözést ad ki az arizonai rendszámos autóra. Dwight Eleazar-t is kihallgatják, aki azért tiltja a hittérítés felvételét, mert nem szeretné, ha az internetre felkerülne, nem hiányzik neki, hogy mindenki mutatványosnak tartsa. Portland-ben még két napot maradnak, meg is hívja a nyomozókat a következő prédikációra. A lesikamerás érkezik meg egy másik gyülekezethez, bizonyítékot szerzett arról, hogy Dwight-ot megszállta az ördög, el is határozzák, hogy kiűzik belőle!

03.jpg

Az őrsön a biztonsági személyzet tagjainak (Luke /Lukács/, John /János/ és Mark - értitek) múltját nézik át, mindegyiknek büntetett előélete van, de megtértek amikor a prédikátor mellé szegődtek. Nick Dwight-nak is utána nézett, több cikk is szól arról, hogy a térítőt valóban megszállja az ördög, tényleg meg kell nézniük azt a műsort.

Sean Renard és Steven Gallagher tévéműsorban vesznek részt, kiderül, hogy fej-fej mellett állnak épp. A műsorvezető a fegyvertartásra kérdez rá, kezdődhet is a vita. Mi ezt már nem halljuk, mert Adalind-ra váltunk át, aki épp a vitaműsort nézi, Nick ekkor érkezik haza. Beszélgetnek kicsit a századosról, a varázsló- és boszorkányszörnyekről. Adalind előrukkol a Diana témával is, Nick nem tudna segíteni abban, hogy hírt szerezzen róla? A férfi nem ígér semmit, de megpróbál utánanézni.

04-1.jpg

04-2.jpg

Nick a rendőrségi nyilvántartásokban próbál Diana után kutakodni, de eddig nem járt sikerrel a hiányzó papírok miatt. Wu érkezik, megtalálták az autót egy színház előtt. Ugrunk is arra a helyre, ahol a prédikátornő az ördögűzésre készül, bár az egyik tag szerint még nem állnak készen rá. Joan rá se hederít, Benjamin-t kéri meg, hogy szervezzen be valakit segítségnek, majd aranyérméket ad át, hogy könnyebben menjen a meggyőzés. Az utcára kiérve azonban nem jut messzire, a rendőrség őrizetbe veszi Benjamin-t Luke megölésének gyanújával. Az őrsön Mark azonosítja is, közli, hogy Benjamin annak a gyülekezetnek a tagja, aki ki akarja készíteni Dwight Eleazar-t. Benjamin a kihallgatóban önvédelemre hivatkozik, szerinte a prédikátor maga az ördög, aki kifosztja és becsapja a hívőket. Kint a fiúk megnézik a felvételt, keveréklény a tipp, Wu-nak utána kell járnia Joan gyülekezetének, míg ők segítséget kérnek Monroe-tól és Rosalee-tól.

05.jpg

Rosalee rögtön rá is vágja, hogy Dwight egy vörös sátánfajzat (Furis Rubian). Ezek a keveréklények csak morognak, de nem harapnak, szóval veszélytelenek. Nick és Hank kíváncsi rá élőben is, a házaspár is csatlakozik hozzájuk. Az őrsön Wu kideríti, hogy Joan és Dwight valaha házasok voltak, azonban hirtelen rosszul lesz, a homályos látás mellé a tarkóját is elkezdi fájlalni.

Dwight Eleazar előadja az ördögi nagy alakítását (by Rosalee), mint mindig most is őrjöng minden hívő, Monroe szerint ezzel senkinek se árt, inkább segít. A műsor alatt Mark-ot kihívják, Joan akarja lefizetni, persze csak azután, ha teljesítette Mark, amit ígért, Joan ki akarja űzni az ördögöt az exférjéből! Mark előre akarja a jussát, szerintem inkább Júdásnak kellene nevezni.

06.jpg

Kint a parkolóban Monroe arra kíváncsi, hogy Dwight emberei vajon tudják-e, hogy a főnökük keveréklény, de Hank szerint nem, ők is csak hívők. A fiúk megkérdezik Mark-tól, hogy mi a menete annak, ha a hívők felvételt készítenek, Mark válasza egyszerű, meg kell akadályozniuk a képek, videók kikerülését, szóval akkor önvédelem is lehetett az egész támadás. A prédikátor is megérkezik, Nick és Hank a lakóbuszban négyszemközt szeretnének beszélni vele, Dwight nem látja ennek akadályát. Nick hamar rátér arra, hogy tudja mi a prédikátor, aki az átváltozás után persze azt hiszi, hogy Nick meg akarja ölni. Miután tisztázzák, hogy nem, kérik, mesélje el mire utasította az embereit a kéretlen felvételek esetén. Dwight megveti az erőszakot, de mivel a biztonsági embereinek múltja van, ezért azok meg tudják védeni magukat. A prédikátor ezután arra kéri őket, hogy vagy öljék meg vagy távozzanak, Nick és Hank megy is, ők nem ítélkeznek a térítő előadása miatt. A kocsijuk felé tartva megbeszélik, hogy tanúk hiánya miatt Benjamin-t el kell engedniük és önvédelemnek kell nyilvánítaniuk a gyilkosságot.

07.jpg

Mark végül engedett Joan-nak, elárulja a főnökét, a kiütött Dwight-ot elhurcolják a lakóbuszból. Az őrsön a fiúk a tizenkétezer dollár értékű aranyérméken merengenek, valószínűleg Benjamin vérdíjnak szánta, szóval csak el kell engedniük és kivárni mire vagy kinek szánja. Közben Eve átváltozik Renard-dá, Nick-et telefonon keresztül kéri, hogy foglalja le a századost pár órára, mivel épp a házába akar betörni. Wu érkezik a két gyülekezeti vezető házasságának illetve válásának a hírével, talán ezzel az egész üggyel le tudnák a századost foglalniuk. Jelentenek Renard-nak, az ügy különlegessége miatt a segítségét kérik, a százados engedélyt ad Benjamin kiengedésére.

08.jpg

Rachel érkezik meg Renard házához, ki is derül, hogy átalakult Eve hívta ide, beszélni akar pár dologról a nővel. Rachel is, de előtte lezavarna egy gyors mentet, meg is csókolja a teljesen ledöbbent ál-Renard-ot, majd felvezeti a hálószobába. Rachel gyorsan meg is szabadul a ruhájától, Eve pedig azután érdeklődik, hogy mi a tervük vele, ha megnyeri a választást, ki a főnök? A nő nem válaszol, csak el kezdi vetkőztetni a férfit, ál-Renard arca egy külön tanulmány. Persze a vártnak megfelelően nem működött a szerszám, ál-Renard sajnálkozik is, ilyen még nem fordult elő vele. Rachel kicsit szomorú, de a kérdések megválaszolása után majd újra megpróbálják. (Komolyan! Ez az évad egyik legjobb jelenetsorozata! Készítettem pár képet...)

A színházban Dwight kikötözve tér magához, egy felfestett pentagramra fektették az ördögűzéshez. Joan a sátánt akarja előhívni a férfiból, a prédikátor tiltakozik, ordítozik, hogy nem tudják mit művelnek. Joan kipeckelteti Dwight száját, így hallgattatja el. Közben Benjamin megérkezik a sátorhoz kifizetni Mark-ot, de hamar távozik is, a fiúk benéznek mitől ijedt meg ennyire, az eldobott aranyérméken kívül a felakasztott Mark-ot találják, nem bírta elviselni a bűntudatot. A színházban felforrósított vaspálcával akarják az ördögöt elűzni, Benjamin rohan be, Mark megölte magát, biztos, hogy ez is a sátán műve. A gyülekezeti tagok el kezdik a forró fémmel szurkálni Dwight-ot, aki a fájdalomtól átváltozik, Joan ekkor vágja bele a saját fémrúdját. A prédikátor ezután elszakítja a béklyóit, lekavar egyet Joan-nak, a többiek is rátámadnak, a hátába is szúrnak, elkeseredett küzdelem bontakozik ki. A rendőr trió ekkor érkezik meg, lecsillapítják Dwight-ot, aki vissza is változik, Joan ezt sikernek tudja be. A férfi még a halála előtt megköszöni, hogy megmentette a nő, de a rendőrök már nem ennyire engedékenyek, mindenkit letartóztatnak emberrablásért és gyilkosságért.

10.jpg

A megbeszéltnek megfelelően elviszik a leplet a professzorhoz, aki különböző vizsgálatoknak veti alá, így kerül elő egy csomó írás. A fűszerüzletben hozzáfognak a fordításhoz, az első szó, amit megfejtenek a csoda, a következő a veszélyes, ajjaj!

Címkék: grimm
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2017.03.22. 19:23:21

Miraculum periculosum! hajrá!
(tisztára, mint egy varázsige a harrypotterből :)

Pácsó Ármándó 2017.03.23. 21:02:19

Köszi a hogyvoltot és a lényképeket! Rachel jól néz ki oroszlányként! :-)
süti beállítások módosítása