Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x05 - The Weaponizer

2017. február 07. 11:00 - Szencsike

A fontos eseményekhez apró lépések vezetnek el. A miénk egy alattomos, sunyi, patkányképű férfi megjelenésével kezdődik, aki egy nyugis kertvárosi környéken sétálgat. Egyik háznál arrébb rak a kertben egy gördeszkát, majd megérkezik a házban lakó Családanya, aki mindig rohan és megbotlik a deszkában. Dylan fiát szidja, aki egy lakli kamasz, és természetesen visszafelesel a muternak. A srác valahogy kiengedi a család cuki, sárga labradorját, aki kirohan az utcára, és egyenesen egy kocsi elé szalad. A kocsi még idejében fékez, hogy el ne üsse a kutyust, viszont letér a sávjából, majd cikázva belerohan a mi drága Chloe Deckerünk kocsijába. Vagyis most megnézhettük az előző rész végén látott baleset előzményeit, de szerencsére Chloénak semmi baja egy csúnya fejsérülést kivéve, kissé kábán ugyan, de a saját lábán száll ki az autóból. Patkányképű elégedettnek tűnik.

1.png

Később, egy kórházi kezelés után, Chloe az új lakásban, pakolás közben hallgathatja Lucifer jajongását. Ez a baleset nem egyszerű baleset volt, lehet az Apjának volt valami köze hozzá! Chloe legyint, semmi különös nem volt ebben a balesetben, ennyire nem kell paráznia! Jó, ha ettől nem kell, akkor aggódik a szobatárs Mézi miatt, mint az elefánt és az egér esete. Luci kivesz Mézi cuccai közül egy „játékszert”, Chloe már látja, hogy kell egy kis egymásra hangolódás, de barátfélék lettek, szóval ne aggódjon. Megérkezik közben az esetünkhöz szólító hívás is, addig Lucifer tovább nézegeti Mézi különlegességeit és betoppan Trixie is. Chloe befejezte a hívást, Trixie meg határozott hangon ráparancsol az anyjára, hogy olvasson neki mesét. Lucifer szerint ennél nincs jobb születésszabályozás. Szerencsére a kislány elmagyarázza a hirtelen jött változást, egyik barátnője szerint a rendőri munka veszélyes, és aggódik az anyjáért, a baleset is megrémisztette. Chloe elmagyarázza, hogy ez az ütközés csak véletlen volt, és a munkájában igazán óvatos, nem kell aggódnia. Összebújnak egy nagy ölelésben, Lucifer módosítja a szavait, ez az igazi születésszabályozás.

2.png

Irány az eset, a halottunk egy karateklubban fekszik, Lucifer azonnal felismeri a férfit, ő Wesley Cabot, a verekedős akciófilmek koronázatlan királya, a Body Bags filmsorozatban játszotta az egyik főszereplőt. Imádja a filmjeit, és óriási elismeréssel beszél róla, de Chloe jó szokása szerint nem lelkesedik túlzottan a hapi munkássága iránt. Talán drogproblémái lehettek, de Lucifer visszakérdez: mi számít problémának? Ő egy átlagos keddi napon szív el annyi kokót, mint amit Wesley eddig. A jelek szerint Wesley a filmes karrier után karate oktató lett, a klubban lakott. Nem rablás közben ölték meg, mert a pénze nem tűnt el, és egy nuncsakut formázó díjjal ütötték le, amit a legjobb harcjelenetért kapott pár éve. És elől van a Body Bags 4. filmes doboza is, szerződések, meg egyebek vannak benne. Luci hozza a formáját, a hullával készítene egy képet az Instára, de Chloe még idejében elveszi a telefont, ez túl ízléstelen, igaza is van. Viszont Lucinak legalább van egy ötlete, hogy ki a gyilkos. Valami nindzsát emleget a Body Bags 6., tokiói részéből, és megesküszik, hogy megbosszulja a halálát. Van egy tanúnk is, egy fiatal tanítvány, látott egy Hummert távozni, Chloe megy is kikérdezni. Ella kérdezni akar valamit Lucitól, aki benne van, igaz kicsit mocskosnak tűnik a hely, és Chloénak ne szóljon, mert nem szereti, ha a munka és az élvezet keverednek. Lucifer már gombolja az ingét, mikor Ellának leesik, hogy vissza kell utasítania a szexre hívást, ő csak azt akarta megkérdezni, hogy miért szereti úgy ezeket a filmeket? Mert a pasit mindenki imádja, amiért agyonver másokat. Ella mindezt összeköti azzal, hogy Lucit arra emlékezteti, hogy ő „Lucifer”, de Luci kikéri magának, hogy színjátszó lenne, ő tényleg az, aki. Viszont Patkányképű elsétál az ablak előtt, Luci utána megy.

3.png

Patkányképűvel egy közeli háztetőn találkoznak, és ő nem más, mint maga Uriel arkangyal, vagyis Lucifer testvére. Luci szokás szerint nem veszi komolyan őt, röhejesen is öltözködik, de Patkányképű Uriel annál komolyabb dolgot közöl vele. Be kell tartani az alkuját Apával, van 24 órája, hogy megoldja az Anyu ügyet, vagy befejezi azt, amit Chloéval elkezdett. Lucifer lakásán összeült a válságtanács, Mézi jól látja, Patkány Uriel Chloén veri el Anyu balhéját, ha nem oldják meg az ügyet. Ámenka nem aggódik, a törvények szerint angyalok nem ölhetnek embert, tehát Chloe biztonságban van. Luci cáfol, ezzel csak az a baj, hogy Uriel képes befolyásolni az eseményeket, elintézi, hogy egy pillangó meglibbentse a szárnyait és valahol egy háziasszony nemi beteg lesz. Vagy Chloét baleset éri… Mézi szerint a legegyszerűbb megoldás az, ha Anyus visszatérne a Pokolba, de ezt Luci nem fogja kijátszani, akkor mi legyen? A kis csapat fegyvere Ámenka lesz, az ő szerepéről az ügyben Uriel nem tud semmit, szóval győzze meg szépen, hogy menjen haza, vagy simán mosson be neki egyet. Neki mindegy, csak oldja meg a szupererejével az ügyet.

4.png

A rendőrségen Lucifer Chloe-védő üzemmódba kapcsolt, minden veszélyt okozó tárgyat (tollat, ollót, levélbontó kést) elzár előle, még a kávéját sem öntheti ki, mert kozmikus erők vették célba, bármi lehet. Legyen kiszámíthatatlan, nehezebben fogják elkapni, tegye mindennek az ellenkezőjét. Jó, mert Chloe ma akart volna lefeküdni Luciferrel, amit derék Ördögünk el is hisz, de a nyomozó csak poénkodott. Érkezik Fafejke, meghalt Wesley Cabot, imádta a filmjeit ő is, még az esküvői előkészületekről is meglógott, csakhogy a 6. részt láthassa a moziban. És lám, nem csak Lucifer, de ő is tud idézni a filmekből.  Lám, van bennük valami közös. Fafejke építő hozzászólása az lesz, hogy a tanítvány emlékezett a Hummer rendszámának utolsó 3 számjegyére, van is pár találat, köztük Cabot ex-feleségének (ex-playmate, a Body Bags 4. részének forgatásán jöttek össze) kocsija is a listán van. Luci és Dan a filmes szólamokkal vázolják a tényt, hogy a nő meggyilkolhatta az exét. A hölgy, Jamie már a kihallgatóban ül, és elismeri, hogy járt reggel a volt férjénél. De nem megölni ment oda, korábban felhívta és hagyott egy üzenetet, hogy minden a Body Bags 4. része miatt romlott el. Mire odaért, Wesley már halott volt, ő megrémült és elmenekült. Reggel 7 körül (Wesley halálakor) ő a pilates oktatójával edzett. A dolgot az teszi pikánssá, hogy a jelenlegi férje, Kimo van Zandt, Wesley társa volt a Body Bags filmekben. Egyik akcióhős karjaiból esett egy másikéba, a ’90-es években ez járta, meg a kokó. Viszont Kimo és Wesley finoman fogalmazva sem kedvelték egymást, a mai látogatásról sem tud a férje, de neki is van alibije, egy renoi rajongói találkozón volt.

5.png

A két akcióhősről előkerült egy régi videó, amin veszekednek, Wesley osztja Kimot, ha nem lenne a Body Bags 4., most sehol sem lenne. Luci és Dan egymás szavába vágva lelkesen magyarázzák, hogy Kimo a 4. részben tűnt fel, de ahogy lenni szokott, az ő karaktere is megkapta a maga sikersorozatát Weaponizer címmel. Chloe fura módon aranyosnak találja az urak lelkesedését, de maradjunk a tárgynál. Kimo végleg hidegre tette Wesleyt, meg kell őt találni, hisz vagy a felesége hazudott, mert őt védi, vagy Kimo hazudott a feleségének, hisz az a rajongói tali, amit Asszonyka említett, az mindig augusztusban van. Ezt onnan tudja, mert az ő édesanyja is járt oda aláírásokat osztogatni. Lássuk Anyust, épp az irodában próbál ügyvédként helytállni, de emellett gyermekei anyja is, az iskolából telefonáltak rá, hogy már sokadszorra késnek a srácok és egyikükön nem volt alsónadrág. Ciki. Anyus az idegösszeomlás határán áll, a mindennapi apró-cseprő ügyek leküzdhetetlen toronyként állnak előtte. Szerencsére megjött Ámenka, ha más nincs, akkor vigye csak vissza a Pokolba, egyszerűbb ott az élet. Mivel Ámenka nem válaszol a poénosnak szánt megjegyzésre, Anyu tényleg azt hiszi, hogy visszamennek. De nem, Ámenka gondolkodott, mi van, ha a többi testvére is eljön Anyust keresni. Minél többen lesznek, annál jobb neki, hisz ő a családjával akar lenni. De lehet már nem ismeri úgy a gyermekeit, mint ahogy hiszi, elég régóta távozott az életükből. Itt az esély arra, hogy újra megismerjék egymást, és akármennyi ideje van itt a Földön a valódi családjával, annak minden egyes percét kiélvezi.

6.png

Este, Chloe és Luci megtalálták Kimot. Valami lepukkant bárban tanyázik, ők pedig megfigyelnek. Chloe egy szendót enne, megéhezett, de Luci kikapja a kezéből, ez is veszélyes lehet! Chloe nem is érti, hogy Luci mit csinál, de megjelenik Kimo, Luci rajongó üzemmódba kapcsol, viszont amit látnak, az nem túl szép. Kimo mint verőlegény dolgozik, egy hapit akar elintézni, de Chloe időben közbelép. A verésre ítélt hapi azonnal kattogtatni kezdi a fényképezőgépét, mikor Kimo lelepleződik, Luci lelkesen vigyorog. Kimot már vallatják, Luci egy filmbe illő, szaftos sztorit vár, de a megveretésre ítélt hapinak pusztán szerencsejáték tartozása van, Kimo meg elszegényedett akciósztár, aki a maffia verőlegényeként kíván boldogulni, hogy fizethesse a számláit. Luci beveti a trükkjét, Kimo bárgyú vigyorral elmondja, hogy boldoggá akarja tenni a feleségét, ezért vállal el minden melót, hisz asszonyka elég sokba kerül, de megéri, mert nagyon szereti. Luci elszörnyed a nyálas szövegelés láttán, de Chloe visszaveszi a gyeplőt, miért ölte meg Wesley-t? Ő aztán sose emelne kezet a barátjára, mert Wesley-vel barátok voltak, még a vitájuk ellenére is. Ugyanaz volt az ügynökük, Wesley még azt is megbocsájtotta, hogy elszerette tőle Jamie-t, de a barátságuk töretlen maradt. A feleségének azért hazudta a rajongói talit, mert nem akarta neki elárulni, hogy rosszul állnak, amúgy egy kis képregényboltban dedikált. Viszont egy kolléga behozza a mindent eldöntő bizonyítékot Kimo ellen, az ujjlenyomatai rajta voltak a díjon, amivel Wesleyt megölték, vagyis Kimo le van tartóztatva. Megdöbbenése őszintének is tűnik, még Lucifer is elgondolkodik.

7.png

Lucifer hangot is ad a kétségeinek, ez a Kimo már nem az a véreskezű gyilkológép, akit a filmjeiben is játszott, ő már csak egy puhány, aki a feleségével törődik. Na persze, mert olyan jó meló a maffiának dolgozni, mindenesetre csak 500 ezer dolláros óvadék ellenében lehet szabadlábra helyezni, úgyhogy egy ideig a börtönben csücsül. Hát, nem éppen, Lucifer kifizette, a kedvence nem ülhet börtönben! És tényleg, Kimo szabad, a rendőrkollégák meg majd megvesznek egy aláírásáért. Megérkezik hozzájuk Kimo menedzsere, megköszöni Lucinak, hogy kifizette a pénzt, Chloe inkább arra kíváncsi, hogy Kimo miért ment csődbe. Szórta a pénzt, van egy saját szigete, egy albínó tigrise, csak ilyen apróságokra verte el. A menedzser távozik, Lucifer elszomorodik, átvállalta volna a tigrist, ha tudja mi a gondja a kedvencének. És legalább ugyan ilyen szomorú az is, ha megölnek valakit, rántja vissza Chloe a valóságba, akit meg Fafej hoz vissza. Fafejke ahelyett, hogy dolgozna, nagyban készíti a selfie-t Kimo egy régebbi fotójával… Egyébként Luci észreveszi, hogy Ámenka figyeli őket, így jöhet egy beszélgetés vele. Ámenkának van egy erőszakmentes megoldása a helyzetre, rejtsék el Anyut, vagy Chloét, vagy mindkettőt és várják meg, míg Uriel elmegy. Nála sose tudni, lehet csapdát állított nekik! Lucifer nem hiszi, amit hall, a mindig kemény Ámenka így megváltozna? Ő az elsőszülött, Uriel meg állandóan félt tőle. Sőt, visszagondolva mindenki felnézett Ámenkára, hiába volt elviselhetetlenül idegesítő alak, még Luci is tisztelte őt, de Uriel… Összecsinálta magát ijedtében, ha Ámenka megjelent. Ámenka fejében kigyulladt a lámpa, csak az kell, hogy Uriel az erős Ámenkát lássa.

8.png

Itt az ideje a talinak, Ámenka felöltötte a régi gúnyáját, határozott, magabiztos léptekkel közelíti meg a kisöccsét, és Keep Calm and Go Home a jelszó. Uriel úgy érzi, hogy nagyon is elkélne itt a segítsége, de Ámenka továbbosztja őt. Tipikusan a középső testvér szindrómában szenved, senki se figyel rá, elveszik a hangja a tömegben. És Ámenka a Teremtő végrehajtója, nem pedig Uriel, így semmi keresnivalója itt, csak hátráltatja őt! Uriel látszólag belenyugodott, megy is haza, ha így akarja, de valamit még mondana. Az igazi, erős Ámenka nem dumálna ennyit, és lazán megveri őt, amit a régi, erős Ámenkával nem lehetne megtenni.  A rendőrségen halad a munka tovább, Lucifer a Body Bags akciófigurákkal játszik, mialatt Dan ismerteti a helyzetet. Wesley a Body Bags 4-et emlegette, és meg is van a szerződése, 1% jár minden eladás után. Viszont bekért a stúdiótól is egy másolatot, ott 10%-ot írnak. És érdekes módon Kimo szerződése is ugyanígy néz ki. Mivel az urak menedzsere ugyanaz, ő lehet a sáros. Wesley rájött erre, a menedzser meg ezért megölte. Chloe hívja Lucifert, de ő már abbahagyta a szittelését, egy időre elmúlt a veszély és családi ügyeket kell intéznie. Akkor megy egyedül, Ella meg elejt egy megjegyzést arról, mintha máris összejöttek volna, de Fafejke meghallja, lehet nem kellett volna, amúgy, hogy halad az ügy? Ella megemlíti, hogy Wesleyt a díjjal ölték meg, mire Dannek beugrik, hogy közösen kapták a díjat. Rohan is Chloéhoz, két díj volt, mert a verekedéshez ketten kellenek, egy jutott Wesleynek, egy pedig Kimonak, de valaki kicserélte a díjakat. Jamie ugye járt Wesleynél, kicserélhette a díjakat, talán azért, mert összedolgoztak a menedzserrel. Dané a feleség, Chloe megy a menedzserhez.

9.png

Lucifer hazatért, de nem a győztes Ámenkát találja ott, hanem a csúnyán agyonvert és leszerepelt Ámenka fogadja, akit épp Mézi ápolgat. Mézi mérgesen otthagyja őket, ő megmondta előre, Ámenka pedig bevallja, hogy elhagyta az ereje. Talán mert nem vigyázott a Pokolra, vagy kamatyolt egy démonnal, vagy Anyus az oka? Vagy csak simán nem méltó rá? Bukott angyal lett belőle, és Lucifer ne vegye olyan könnyedén ezt a hírt! Nem is, mert neki kell helyrehozni, amit elrontott, a nyomozó még mindig veszélyben van, hisz Patkányka még mindig itt van! Uriel a tengerparton kószál, egy útfelújítás melletti járdaszakaszon ácsorog, neki megy egy férfinak, aki elejti az újságját. De a férfinak egy anyuka akar segíteni azt felvenni, ám a kislánya az irányváltás miatt elejti a labdáját, ami kipattan az útra, egyenesen Kimo kocsija elé. Az egyik munkás épphogy megússza a balesetet, Kimo mérgesen kiszáll, de olyat lát, amit nem szabadna.  Drága kis felesége és a menedzsere épp csókolóznak egy közeli szálloda előtt és onnan bizony szobára is mennek. Kimo elmegy, Chloe érkezik, Patkánykának újabb terv kell.

10.png

Született Édesanya, szegénykém idegein épp a 10 év körüli kisfia táncol, akire rájött az ugathatnék. Igaz, Anyus kikötözte a srácot a focikapuhoz, érdekes, de láthatóan hatástalan a módszer. Mézi érkezett hozzá, Anyus neki is panaszkodik, rájött, hogy működik a férje, a munkája, és most a gyereken van a sor.  De nem jött be, Mézi intézkedik, démonhangon visszaugat a gyereknek, aki rögtön bocsánatot kér. Viszont nekik beszélniük kell. Szálloda étterme, Menedzser és Asszonyka gyorsan szétcuppantják az ajkaikat, mikor megjelenik Chloe. Neki tiszta sor, ünneplik, hogy elszedhették Wesley és Kimo pénzét, most meg úgy tesznek, mintha ők nem lennének bűnösek semmiben. Ám Asszonyka megtörik, hisztériázva bevallja, hogy a Menedzser ötlete volt, aki meg Asszonykára keni a dolgot, ő volt a felbujtó. Ám megjelent Kimo, puskával és igazi akcióhősként kész megbosszulni a barátja halálát és a közös sérelmeiket. Chloe beveti a legjobb túsztárgyaló képességét, Kimo az áldozat, ne tegye tönkre még jobban magát ezek miatt, akik elnyerik majd a büntetésüket. Közben Lucifer is megjelenik, ő a nyomozóra koncentrál, mert ő van a legnagyobb veszélyben. Chloe továbbra is Kimot figyeli, és elmondja neki, hogy pár nappal ezelőtt volt egy autóbalesete, mindenkit arról győzködött, hogy nem nagy ügy, de csak tagadta a nyilvánvalót. Egy pillanat alatt vége lehet mindennek, látszólag ok nélkül, de most itt van, csak azt szeretné, ha felolvashatná a kislányának az esti mesét. Úgy tűnik hatott a dolog, Kimo bánatos szemekkel a feleségére néz, de nem hősködik tovább és egy rendőr viszi is őt, meg a párocskát is. Chloe is megnyugodott, Lucifer mondjon bármit, most egyedül szeretne hazamenni, jöjjön, aminek jönnie kell. Legyen, ő pedig elintéz egy családi ügyet.

Lucifernek otthon sem lehet nyugta, megjelenik Anyu, aki kész visszatérni a Pokolba Uriellel és itt van Mézi is, aki támogatja ebben. Ez a legjobb döntés, hisz így Lucifer betartja az ígéretét, Chloénak meg nem lesz baja. Bár ilyen egyszerű lenne, Lucifer azonban hajthatatlan, kiabálva közli velük, hogy rohadtul elege van abból, hogy mindenki azzal jön, hogy tudják, mit akar a Teremtő, de egy frászt! Senki sem tudja ezt igazából, ő meg van olyan mocsok, hogy ne mondjon senkinek semmit! Anyustól megtudjuk, hogy Urielt Lucifer közösítette ki a társaságból, de ő még ezek után sem adta fel. És ha valamit a fejébe vesz, azt végre is fogja hajtani, de Lucifer talán megállíthatja. Lucifer így egy felújítás alatt álló templomba megy, ott megpróbál még Apuval is beszélni, de semmi. Az öcsi már várja őt, Patkányka nem arra számított, hogy Anyu nélkül jön el, de így is jó lesz.  Vagy a nyomozó fog meghalni, vagy Anyus megy vissza. Ugyan nem tudja, mit akar az apjuk, de azt tudja, hogy mire van szüksége. Anyu megtalálja a módját, hogy visszatérjen a Mennybe, és ha Lucifer ilyen könnyen megbocsájtott neki, akkor mi lesz Apuval? Ha visszajön, Anyus mindent meg fog tenni, hogy elpusztítsa őt.  Úgyhogy biztosra fog menni, így előhúz egy kardot, amit Lucifer Azrael kardjaként nevez meg. Bizony, a Halál angyalától vette el, mikor ő nem figyelt, így tiszta meló lesz. A kard ugyanis minden létezőt eltöröl, Anyu se a Mennybe, se a Pokolba sem fog kerülni, egyszerűen csak megszűnik. Bizony, és Lucifernek két napja van, hogy átgondolja a dolgokat, mert azt világosan látja, hogy a nyomozójával nagyon is törődik. Az orgonán le fog nyomni egy billentyűt, innentől számított két nap múlva Chloe meghal, hacsak Anyust nem adja át neki.

Lucifer döntött, rátámad Patkányra, aki számított a verésre, hisz tudta, hogy ez lesz a vége, csak a hogyan volt a kérdés. Elég kiegyenlített a küzdelmük, sokáig tartana, ha Mézi nem jelenne meg. Luciferen nem próbálná ki a kardot, de egy mocskos démonon igen, így jöhet Mézi és Patkányka párbaja. Mézi ugyan kiüti a kardot az angyal kezéből, de Patkányka tudja, mi lesz a következő mozdulata, így könnyen elintézi a démonkát. Sajnos azonban emiatt változtatott a tervén, a nyomozó és Anyus is meg fognak halni. Uriel lenyomni készül a billentyűt, de Lucifer jó mélyre döfi benne Azrael kardját. Uriel még motyog valamit, közel is húzza magához Lucifert, de nem lehet kivenni, hogy mit mond. Mézi is kíváncsi erre, de Lucifer vagy valóban nem értette, vagy hazudik. Mézinek mindegy, a mocsok meghalt. Lucifer viszont nagyon megzuhant a testvére megölése miatt. Chloe-lak, a Coraline és a titkos ajtó az esti mese, rájuk már semmilyen veszély nem leselkedik. Lucifer is hazatért, Anyusnak még válaszolni sem tud, annyira sokkos, ő pedig már tudja, hogy mi történt a másik fiával. A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása