Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Westworld 1x01 - Az első (18+)

2016. október 20. 13:00 - zsitta

A Westworld nem más, mint egy western stílusú park, ahová a látogatók szórakozni mennek - és különböző vágyaikat, perverzióikat is kitölthetik az ottani, androidokból álló staffon, következmények nélkül. Mivel a robotokba kódolva van, hogy élőlényeknek nem árthatnak, és másnapra mindent elfelejtenek, a rendszer működik is egy darabig, na lássuk. A nyitójelenet egy meztelen robotcsajjal indul, akinek meggyőződése, hogy álmodik, de valójában éppen „agymosást” tartanak nála különböző kérdésekkel. Közben egy légy szabadon mászkál csórinak az arcán, lefogadom előtte meg valami trágyán kapirgált, na de mindegy, ennek még tuti lesz valami jelentősége.

west1.jpg

Aztán Dolores felébred egy szép reggelen, találkozik a faterjával, Peter Abernathyval, bájcseverésznek egyet a verandán, minden szép és jó, az életnek van értelme. Közben egy kalapos pasi éppen készül leszállni a vonatról, aminek a végállomása a Westworld park, tele androidokkal, véres lőpárbajokkal és kurvákkal. Az egyik luvnya éppen próbálja felcsípni Teddyt, amikor megpillantja élete szerelmét, Dolorest, és gyorsan utána fut, hogy lovagiasan felvehesse az elejtett babkonzervjét. Visszajöttél, igen vissza, de mondtam, hogy visszajövök baszod, és együtt vágtatnak a vadregényes tájon.

west2.jpg

Később Teddy hazakíséri a nőjét, amikor meglátják, hogy baj van, mert apu sosem engedné szabadon a nyáját. Így is történt, egy pali lelövi Dolly apját, majd jól leönti tejjel. Elég érdekes perverziói vannak ezeknek a robotoknak is amúgy. Megjelenik egy fura fekete ruhás fazon, akinek a golyó nem árt, ő viszont kinyírja Teddyt, majd elhurcolja Dolorest megerőszakolni, legalábbis elsőre ez jön le a sztoriból. Skip, a nap újraindul, Dolly cukiskodik apukával, Teddy pedig megérkezik a városba, hoppá, itt kiderül, hogy ő is egy robot. 

west3.jpg

Aztán egy laboratóriumban vagyunk, ahol az androidokat tákolják össze, újítják, meg ilyesmi. Bernard, a fejlesztőjük az egyik pucér csajt csekkolja, és megállapítja, hogy a főnöke, Mr. Ford egy új gesztust, az ábrándozást is beléjük programozta a legutóbbi frissítésnél. Majd odarendelik az irányítóközpontba, ahol megkapja a letolást az arrogáns Ms. Cullentől, hogy éppen rakoncátlankodik az egyik teremtménye, tessék lemenni a -83. szintre Hemsworth tesóval és csapatával.

west4.jpg

Doloresnek új napja van, apukával ugyanaz a beszélgetés, szeretlek lányom, én is szeretlek fater, Teddy meg újra jön a városba örömlányokat lepattintani. Eközben a seriff egy random epilepsziás rohamot kap néhány látogató előtt, ezért visszarendelik a központba. Bernard Cullennel és az agresszív Mr. Sizemore-ral elmélkednek azon, hogy mi a búbánatos kókuszpuding történt a seriffel. Valószínű az új frissítés okozza a bajt, felmerül a kérdés, hogy visszahívják őket, vagy ne, igen, ne, igen, ne. Közben Dolly úgy csinál, mintha tudna festeni, majd jön egy család, és a kissrác leszólítja, hallod, te is közéjük tartozol, mert rohadtul nem vagy igazi, Dolly meg azt se tudja, miről beszél ez a kis gyökér, ezért összezavarodik és hazamegy. Közben az apja talál egy fotót, amin egy nő felhőkarcolók előtt pózol, de ő meg ugye azt sem tudja, hogy mik azok. Hazaviszi a képet, és Dolores megerősíti, hogy fogalma nincsen, mi ez, sosem látott még ilyet. Fater gondolkodóba esik.

west5.jpg

Vissza a fejesekhez, Sizemore éppen megy puncsolni a bagózó Cullenhez, és azt javasolja, hogy ne frissítgessenek tovább, butítsák le az androidokat, mert így túl rakoncátlanok. Elmondja, hogy jó lenne, ha lecserélnék Fordot végre, és ketten együtt világuralomra törhetnének. Nőci közli, hogy semmit nem ér a kisköcsög támogatása neki. Közben Bernie egy képet néz egy rá hasonlító fiúról, miközben a pucér seriffet tanulmányozza. Jön a hír, hogy probléma van az egyik androiddal, merthogy nem kicsit eltért a programjáról, és szanaszét gyilkolta a bárt. Cullen szidja Berniet, hogy tré a frissítése, hívják vissza az összes robotot, a megtervezett rablást meg hozzák egy héttel előre. Bernie beszél Anthony Hopkinsszal Forddal, hogy az új ábrándozás gesztus okozta a robotoknál a problémát, de a főnök megkéri, hogy nézze már el neki ezt az aprócska hibát, mert kell a fejlődés, egyszer majd holtakat támasztanak fel meg minden. 

west6.jpg

Új nap, de Dolores nem tud bájologni az apjával, mert ő nem aludt egy szemhunyásnyit sem, nagyon zavarodott a felhőkarcolós kép miatt. Egy pánikroham keretén belül arra figyelmezteti a lányát, hogy szélsebesen húzzon el erről a helyről, mielőtt még nem késő, és a fülébe súg valamit. Dolly elrohan orvost keresni, de csak Teddyt találja meg. Egymás nyakába omlás, visszajöttél, igen visszajöttem, hát ez nagyszerű, de gyere velem gyorsan Teddy, mert apa kibaszott beteg. Indulni viszont már nem tudnak, mert jön a körözött bűnöző, Hector a bandájával együtt jól kinyírni mindenkit, naná, hogy Teddyt is.

west7.jpg

Maeve, a bár nagyasszonya flörtöl a rablóval a maga módján, te mocskos disznó, picsáért jöttél ide fosztogatni, amikor ott van az a rohadt bank is, de azért megdughatnál. Jó-jó, majd legközelebb ribi, de most lépek. A teraszra érve elkezd egy monológot, de nem jut vele sokáig, mert az egyik látogató lelövi. Ezzel oda a tervnek és a szép beszédnek, bármi is lett volna az. Gyorsan fényképészt hívnak, és röhögnek azon, ahogy a csóri rángatózik a nyakában egy golyóval. Eközben egy távoli helyen a fura fekete ruhás fazon az egyik majomfejű android koponyájáról hántja le a bőrt, mert abban valami gagyi útvesztőnek a térképe található.

west8.jpg

Összegyűjtik a robotokat, és elbeszélgetnek a laborban Doloresszel, akit egy sokk közepén stoppolnak le, hogy nem kell itt az érzelmi reakció kérem. Válaszoltatják a szokásos agymosó kérdésekre, és amikor megkérdik, hogy bántana-e valaha egy élőlényt, nemmel válaszol. A legtöbb androiddal nincs gond, de az egyikkel nagyon, ezért ugrunk Abernathyhoz, aki teljesen bekattan. Azt szajkózza, hogy meg kell mentenie Dolorest, Shakespeare-től idéz, pedig azt nagyon nem kéne, megfenyegeti a teremtőit, és ha nem állítják le, minden bizonnyal legyakja Fordot.

west9.jpg

A fejesek megdumálják, hogy az új ábrándozás gesztus miatt juthatott ezekhez a korábbi emlékekhez, nincs itt semmi probléma, de azért leselejtezik a picsába. Elvezetik a hűtőkamrába, ami olyasmi lehet, mint a férfiak által rettegett barátzóna, sötét, és tele van volt pasis dumákkal, na de mindegy is, Abernathy szemébe könnyek gyűlnek, én meg itt majd elbőgöm magam. Louis Herthum amúgy zseniális, de komolyan. Következő nap, Dolores a verandára érve bájcseverészik az új apuval, majd a nyakára száll egy légy, amit hirtelen lecsap. Lesz itt még szar Fordék levesében, úgy érzem.

Már így az elején felmerül sok-sok kérdés, amin lehet filozofálgatni, például

  • mikor játszódik a sztori, mióta működik a park, és van-e más funkciója a gazdag látogatók szórakoztatásán kívül;
  • lehetséges-e, hogy vannak más világok is Westworldon kívül;
  • kicsoda, micsoda pontosan a fekete ruhás alak, és mi a célja;
  • vajon van-e összefüggés aközött, hogy 30 éve látogatja a parkot, és hogy a hely 30 éve hibátlanul üzemel;
  • mit titkolnak az igazgatók, és mit akartak elérni a megtervezett rablással;
  • hogy juthatott hozzá Abernathy a mesterséges parkban egy felhőkarcolókat ábrázoló képhez;
  • emellett a talált fotó, az új gesztus, vagy valami más zavarta meg valójában a programját;
  • miért hűtőkamrába viszik a leselejtezett androidokat ahelyett, hogy megsemmisítenék őket;
  • ha Dolores azt mondta, nem bántana élőlényt, miért csapta le a végén a legyet, a fekete ruhásnak vagy az apja reakciójának volt köze ehhez?
Címkék: westworld 18+
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arculatervin 2016.10.20. 15:33:51

Nem figyeltél, mondták. 30 éve.

zsitta 2016.10.20. 16:40:03

@Arculatervin: azt mondta, hogy 30 éve hibátlanul működik, az nem ugyanaz, mintha 30 eve működne, szerintem.

Lazyday 2016.10.20. 17:22:32

A park látogatói honnan tudják hogy ki ember és ki robot?
Pl valaki beleköt valakibe a bárban és eltör a hátán egy széket (mert úgy is szabad, benne van a belépő árában). Honnan tudja az illető hogy robotot csap agyon és nem egy másik látogatót?

zsitta 2016.10.20. 21:27:54

@Lazyday: Jó kérdés, ez szerintem nem derült ki így konkrétan. Az a biztos ugye, hogy az emberekre ártalmatlan a használt lőszer. Akik meg balhéznak, azok rendezzék le egymás között úgy, ahogy a való életben is tennék, gondolom én. Ha eldurvul a dolog, csak közbelépnének, de mivel az androidokkal azt tesznek amit akarnak, csak nem egy másik ember fején verik szét azt a széket.

Pácsó Ármándó 2016.10.22. 07:46:53

"hogy juthatott hozzá Abernathy a mesterséges parkban egy felhőkarcolókat ábrázoló képhez"
A földön találta. Lehet, hogy egy látogató nem adta le átöltözéskor és kiejtette a parkban. De lehet szabotázs is.
A hűtőkamrát én sem értem, se a régóta hanyagolt karbantartást pont azon a szinten.

zsitta 2016.10.24. 16:50:51

@Pácsó Ármándó: szerintem nagyon komolyan átnézik, hogy mit vihetnek be a parkba, illetve a többi esemény tekintetében annyira nem gondolnám, hogy véletlen a talált fotó. Na de majd valamikor ez is kiderül, talán :D

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2016.10.24. 21:22:37

"ami olyasmi lehet, mint a férfiak által rettegett barátzóna, sötét, és tele van volt pasis dumákkal"
Ezen konkrétan behaltam. Nagyon jó a stílusod, annyira, hogy simán ráveszel, nézzek bele a sorozatba, holott az én ízlésemnél fényévekkel durvábbnak tűnik.

Asidotus 2016.10.25. 00:23:30

"a férfiak által rettegett barátzóna"
Ha esetleg nem vágnád, hogy ez nekünk mit jelent, akkor a másik oldalról megvilágítanám.
Adott egy álompasi. Jóképű, jófej, érdekes, és még pénze is van. De csak egyetlen szexéjszaka volt, és aztán ennyi. Többet nem hív, nem keres. (Legfeljebb az esküvőjére küld meghívót)

zsitta 2016.10.25. 00:26:25

@Asidotus: látom nagyon érzékenyen érint a téma, szerintem ezt nem velem kell megbeszélned.

zsitta 2016.10.25. 00:27:40

@m e o w: köszi, örülök, ha tetszik! :)

Asidotus 2016.10.25. 19:48:43

@zsitta: de azért jól esett odaszúrni vele a pasiknak

zsitta 2016.10.25. 19:59:22

@Asidotus: senki nem akart odaszúrni senkinek, egy vicc volt, nem kell mindent ennyire komolyan venni.
süti beállítások módosítása