Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x18 – Mishipeshu

2016. szeptember 22. 15:00 - Kapitánylány

„A szellem, melyet a vízben keresel, csupán önmagad tükörképe.” - Alan DiFiore

A részt azzal kezdjük, hogy Hank és Nick verekszik egymással, a fuldokló Nick próbálja emlékeztetni barátját barátságukra, de Hank nem törődik ezzel, átváltozik valami lénnyé!

01.jpg

Persze most rögtön nem tudjuk meg mi történt, visszaugrunk az időben, a friss házaspár várja vendégségbe a nyomozópárost. Próbálják kerülgetni a témát, de végül Juliette-ről kezdenek el társalogni, Nick teljesen ki van borulva, végül faképnél hagyja a többieket. Rosalee nem tud beletörődni a megmásíthatatlanba, el kell kérni a könyvet Renard-tól, na meg Juliette is kell.

Juliette egy bárba vonul be, ki is kezdenek vele, de az ismerkedés balul üt ki, a nő kicsit tapló is, majd lelépne, de a pasi nem engedi, a vége az egésznek, hogy Juliette átváltozik, majd félrelöki a srácot. A nő fellengzősen kivonul, a pultos pedig a rendőrséget hívja.

02.jpg

Takarító dolgozik az iskolában, amikor hangokat hall, majd visszatér a bekapcsolódó takarítógépéhez. Szitkozódik, de nem sokáig, mert hirtelen rátámad a rész elején látott lény, hogy van ez most? A fiúk kiérkeznek a helyszínre, Wu mellett Farris seriff helyettes is felbukkan, újabb fura ügyben kéri a fiúk segítségét, ki kell hallgatni az igazgatót az áldozatról.

Renard érkezik a meg a fűszerüzletbe, elhozta a boszorkánysüveget és a könyvet. Megbeszélik, hogy Juliette teljesen kivetkőzött magából, de lehet többet ártanak az ügyködéssel, mint amennyi haszna lehet.

03.jpg

Az igazgatónő nem sok mindent tud elmondani a gondnokról, nem kedvelték túlságosan. Farris rákérdez, hogy voltak-e a suliban gondok, az igazgatónő elmeséli, hogy zaklatták az itt tanuló indián kisebbséget, durva dolgokat írtak Simon George szekrényére. Valószínűleg diákok voltak, akiket egy belső ember engedhetett be, soha nem derült ki, hogy kik voltak az elkövetők. Simon betöltve a 18. életévét kiiratkozott a suliból, majd el is szökött otthonról. Az autó felé vonulva megbeszélik, hogy Simon-nak lehetett rá indoka megölni a gondnokot, mindenkit át kell vizsgálni. Farris velük szeretne tartani, tud egy pár dolgot a fiatal indián fiúról.

04.jpg

Az erdő közepén véres szájjal Simon riad fel, egy közeli csermelyhez kúszik, és mint egy állat, úgy lefetyel a vízből, majd a kezét kezdi el nyalogatni. A víz fölé hajolva nem a saját arcát látja, hanem a szörnyét, ami megtámadta a gondnokot, halálra rémülten távolodik el a víztől.

Az őrsön utánanéznek a gondnok múltjának, kisebb kihágásokon kívül az utóbbi időben meghúzta magát. Farris Simon-ról kezd el mesélni, a fiú 5 éves korában végignézte, ahogy az apját agyonverik, annyira megrázta az eset, hogy nem is tudott semmit se mondani az elkövetőkről. Ki kellene kérdezni a törzs tagjait, még szerencse, hogy Farris volt férje indián, neki meg fognak nyílni. Wu érkezik a hírrel, Juliette-t letartóztatták testi sértésért, Nick rohan is hozzá, végre tudja hol van a nő. Hank és Farris így édes kettesben vonulnak el a törzshöz, ahol Simon meghúzta magát eddig. Autószerelő műhelyben meg is van a következő áldozat, a lény végez vele.

05.jpg

Nick közben megérkezik a fogdába (annyira kihagynám Juliette jeleneteit), megy a szokásos lelkizés, végül ott lyukadunk ki, hogy Juliette örül az új erejének, nem akar lemondani róla! Nick közli, hogy nem fogja kihozni a nőt a rács mögül, nagyobb biztonságban lesz az őrizetben, Juliette rákontráz, inkább a Grimm lesz biztonságban tőle! (Haladjunk már!)

A törzsben Hector fogadja a rendőröket, nem tudja hol van Simon, mivel a fiú erőkeresésen van, meg akarja keresni a védőszellemét, feltárni a múltját. Ez a szertartás több napig is eltarthat, nem biztos, hogy meg fogják találni az erdőben, bárhol lehet. Nick jelentkezik be, van egy újabb áldozatuk! Wu kiderítette, hogy a halottnak is van priusza, viszont az utóbbi időben meghúzta magát, most már csak azt kell kideríteni, hogy ismerték-e egymást az áldozatok. Wu hamar kideríti, hogy ismerték egymást, következő lépésként más ismerősöket kellene keresni.

06.jpg

Simon az erdőben a védőszellemét idézi meg, aki eggyé is válik a fiúval. Az őrsön közben neveket vetnek össze, meg is találják a következő áldozatot, akire már Simon rá is veti magát. A rendőrök épp a támadás közepébe csöppennek, Max az ablakon keresztül épp a lábuk elé esik. A fiúk a támadó után rohannak, mindketten látják a fénylő lényt, aki nem hatódik meg a Grimmtől, helyette a ház tetejére ugrik. Simon Farris előtt érkezik a földre, de az ugrástól kificamodik a lába, azonban sikeresen elmenekül. Farris értetlenül néz maga elé, nem hisz a szemének, szerencsére Hank megerősíti, hogy ugyanazt látták, ideje Hector-ral beszélni.

07.jpg

Renard épp kávéért áll sorba, Rosalee hívja fel, kellene nekik pontosan pár összetevő mennyisége, mert a könyvben nincs benne. Sean érdeklődve figyel, bénító főzetet tudnak kikeverni, ha megváltoztatják az eredeti recept mennyiségeit. A százados nem tud segíteni, de majd kér valakitől segítséget. A férfi visszaáll a sorba, de az előtte álló teli pénztárcáját látva bekattan, követi, majd le is üti a pénzeszsákot, ajjaj. Az őrsre beérve immáron Renard találja meg a kabátjában a pénztárcát, nem emlékszik hogyan került hozzá. Wu érkezik meg, a százados át is adja neki az ismeretlen tárcát, név nélkül kellene visszajuttatni a tulajdonosának.

08.jpg

Hector meg is találja a védőszellemet, Mishipeshu az, Simon anyai ágának szelleme. Simon felkutatása nem egyszerű, ehhez el kell merülniük a fiú álomvilágába, akkor megtudhatják merre tart. Megkezdik a szertartást, Hank és Farris elmerül Simon múltjában, de Hector Nick-et kirekeszti, nem lenne szerencsés átmennie a másik világba azért ami. Hank-nek sikerül az 5 éves Simon emlékeit felidéznie, eggyé válik a fiúval, elmeséli, hogy hárman támadtak az apjára. A megidézés közben Farris rosszul lesz, Nick cipeli ki. Hector közben vissza akarja hozni Hank-et, de nem sikerül, a nyomozó másállapotban rohan ki a sátorból. A rendőr a fiúhoz fut, Mishipeshu szelleme pedig át is száll belé. A többiek későn érnek oda, magáról mit sem tudó Simon-t találják csak. Hector rossz érzéssel küzd, Mishipeshu-t valószínűleg a bosszú hajtja, Nick kapcsol, Max még nem halt meg!

09.jpg

Hank megérkezik Max házához, de a többiek várnak rá, most tartunk a rész elején. Hank és Nick verekszik, Nick-et a megfulladástól Hector menti meg, a megszállt Hank arcába fúj valamilyen port. Hank visszaváltozik, a szellem távozik a lakásból is. Hank az udvaron kirángatja Max-et az autóból, szívesen móresre tanítaná, de nincs bizonyítékuk a gyilkosságra. Max pöffeszkedve vonul be a lakásába, a többiek tehetetlenül néznek utána, nem tesznek semmit, mert különben Simon kerül bajba.

10.jpg

Két zárójelenet van, az egyikben Nick nézi a rács mögött alvó Juliette-t és közben a korábbi beszélgetésükre emlékezik vissza. A másodikban a fegyverét szorongató, szunyáló Max-et látjuk, akit az újra felbukkanó Mishipeshu öli meg, aki utoljára Farris bőrébe bújt, így végezve be bosszúját!

Címkék: grimm
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2016.09.22. 19:13:07

Köszi a hv.-t Kapitánylány! .-)
Szép ez a Mishipeshu!
Nemtom Julissal mit akarnak, de még most a negyedik évadban is kilóg a többiek közül.

2016.09.23. 20:34:30

itt már kezdi érezni zsüli, h valóban rohadt jó, és rohadt nagy hatalmat kapott. kár belé. érdekes, h a legcukkmukként viselkedő csajok tudnak a legrohadékabbak lenni, ha kapnak rá végre lehetőséget (fegyvert) kilépni a cukkmukk (felvett, mert elvárt) szerepükből.

Kapitánylány 2016.09.25. 09:49:19

@Pácsó Ármándó: @Biriksz_Krokiksz!: kellett valami kezdeni Julissal, ezt találták ki, szerethetőbb nem lett tőle, csak növelték az utálat faktort. Van az a gonosz, akit lehet csipálni is, lásd Adalind...

Pácsó Ármándó 2016.09.25. 10:28:09

@Kapitánylány: Igen, őt lehet! :-)
Miért nem költöztetik el egy évadra a Keleti partra vagy Ausztriába és bejönne helyette Trubel nővére vagy mittudomén!

Gabba 2016.09.25. 12:12:56

kicsit neztem az elején, amikor Hank átalakult, hogy mi van, késleltetett hatású keveréklény?

@Kapitánylány:
@Pácsó Ármándó: @Biriksz_Krokiksz!:
Julis az új tulajdonságát felhasználva inkább orgiákat szervezhetne, nem kocsmaszétveréseket :P

Pácsó Ármándó 2016.09.25. 13:07:24

@Gabba: Ha szervez, megyünk! :-)
Késleltetett hatású keveréklény? :-)))

(Mester, mikor jelenik meg a következő írásod?)

Gabba 2016.09.25. 13:52:34

@Pácsó Ármándó: vagy a fékezett habzású WU2 :)

(ez a hónap eléggé stresszes volt, de októberre vannak tervek :)

Kapitánylány 2016.09.27. 08:58:20

@Gabba: @Pácsó Ármándó: Ti csak menjetek Julis orgiájára, mi csajok inkább Nick/Sean partyjára mennénk! ;)
süti beállítások módosítása