Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 4x11 - Chinese Algebra

2016. szeptember 19. 13:00 - AaannnaaA

Várható volt, hogy Marisol holtteste nem sokáig lesz a vízben – már másnap reggel rendőrök állják körül a parton, ahova a folyó kivetette.

Mick a kanapén szundít, mikor felébred Ray bámul rá a szemközti fotelből meglehetősen szenvtelen arccal, és kéri a pénzt, amit apja megígért neki a Primm-beli balhéból. Az öreg lagymatagon tiltakozik: venni akartam belőle egy házat Bostonban – mindannyiunknak – mert itt már nem biztonságos. Ezt egy időre el kell halasztania, lévén az oroszok elkapták Avit, arra kell a zsé. Mickey megpendíti, hogy ha pár napja zsákolták be, talán már nem is él, de a fia letorkollja. Nincs mese, a lóvé sorsa megpecsételődött. Persze nincs itt a házban, az öregnek kell kábé másfél óra, hogy megszerezze, mire hősünk rámorran: oké, találkozunk a reptéren délben.

1.jpg

Pár szóval az asszonynak is előadja a tervet – konkrétumot nem mond, csak azt, hogy néhány órára átugrik Vegasba előteremteni a pénzt. Abby bólint, plusz kiböki, hogy megvannak a vizsgálati eredmények. Még nem tudja őket, mert nem érte el a dokit, de rosszat sejt, és már bánja, hogy nem egyezett bele a műtétbe. Nincs mit tenni, ki kell várni a következményeket – váltanak egy nagy ölelést, aztán hősünk balra el.

Damon és Daryll az edzőktől tudja meg a nagy hírt: ezentúl tagjai lesznek a Team-Camposnak, persze csak kifutófiú minőségben, de néha azért a ringben is, plusz kapnak rendszeres fizetést. Míg előbbi örül a hírnek, addig Daryll felhúzza magát, mert ő inkább edzőtárs szeretne lenni, ám Terry szerint ezt megbeszélték Hectorral, és ahhoz nem tud eleget. Erre testületileg elküld mindenkit a picsába, és kitrappol a teremből.

2_1.jpg

2_2.jpg

Mick egy pályaudvari széfben rejtette el a lóvét tartalmazó táskát, ide jött átvenni. A hangosbemondó közli, hogy vonat indul Bostonba, ő pedig olyan meredten nézi a kijelzőt, hogy attól tartok tojik mindenre, és inkább lelécel.

Nem tudjuk meg, átváltunk a Donovan házra, ahol Bunchy és Teresa távozni készülnek (pontosabban meg nem határozott úti cél felé, csak annyit tudni, hogy északra) –, úgy érzik itt már nem biztonságos. Abby kéri, hogy az ő két gyerekét is vigyék magukkal. Koncsíta azonnal rábólint a dologra (azt inkább ne firtassuk milyen lenne, ha a két kamasz ezentúl ténylegesen velük élne).

3_1.jpg

3_2.jpg

A teremben Raynek az az első dolga, hogy rámorran Terryre: bárki kérdezi Hector és te tegnap egész esete együtt edzettetek. Ezután az említetthez megy az öltözőbe, aholis közli vele, hogy megtalálták Marisol holttestét, hamarosan jönnek a rendőrök, hogy kikérdezzék. Szóval tessék azt mondani nekik, amire Terryt is utasította: este itt edzett, azt csá. A bajnok nagyon hálás a segítségért, de mint tudjuk, ingyen sör továbbra sem létezik – a problémamegoldásnak ára van. Mégpedig az, hogy elveszíti a nagy visszatérő meccsét, a hatodik menetben. Ezt a békát mocskosul nehéz lenyelni – Hectornak nem is akaródzik – de választhat: vagy ez, vagy a böri. Hát akkor már inkább a béka.

Anyu tényként közli Conorral és Bridgettel, hogy el kell menniük nagybátyjukkal, ám míg a lány megérti a helyzetet, addig a fiú szarik rá: ő itt akar maradni, hogy segítsen a faternak (mégis miben?). Abby hiába köti az ebet a karóhoz, Conor tesz rá, és inkább elrohan.

4.jpg

Ray eljött az oroszokhoz megkötni az üzletet Aviért, és persze a saját bőréért. A díl úgy szól, hogy 1:30 arányban feltesz két millert fogadáson arra, hogy Hector a hatodik menetben padlót fog, ezzel Dimitri 60 millert nyer. Visszaadja a képeket, ő meg visszakapja kollégáját, és annyi. Az orosz nincs meggyőzve (még úgy sem, hogy a fogadást nem a saját lóvéjával köti), ezért személyesen Hectortól akarja hallani a hírt. Oké.

Hősünk ezután a bukiját hívja Vegasban, és kéri hogy tegye meg neki a két milliót, amit a férfi meg is ígér. A beszélgetés után Lenát hívja fel, aki megpróbálja lebeszélni a dologról, szerinte túl veszélyes, és a vegasi bukméker sem egy szent; de ez nem az a szitu, amikor Rayt szép szavakkal le lehet valamiről beszélni.

5.jpg

A klubban Daryll újra előveszi a ’miért-nem-vagyok-elég-jó-Hector-bunyópartnerének’ témát, de a bátyus nem hajlandó vitát nyitni: ő túl könnyű falat a bajnoknak, ha vele küzd elkényelmesedik. A vitát nem tudják tovább folytatni, lévén megérkeztek a rendőrök Marisol halála miatt kérdezősködni. Itt az irodában kérdezik ki Hectort, de igazából nem viszik túlzásba a dolgot, ahogy nézem simán benyalják, hogy a testvérek nem találkoztak napok óta, csak a nő még előző este küldött egy sms-t, és annyi. Az alibi is adott, Terryvel edzettek a teremben.

Hősünk eljött a reptérre, hogy faterjától átvegye a pénzt (eszerint nem lépett le az öreg), de még ki sem száll az autójából már Frank Barnes kopogtat az ablakán: a nyomozó pont most gondolja úgy, hogy ideje elbeszélgetniük néhány dologról. Mielőtt Barnes kiszedné a kocsijából gyorsan felhívja Micket, és kéri, hogy maga vigye el Vegasba a pénzt megfogadni. Ezután már szóba áll az ügynökkel, aki azt hozza fel bűnéül, hogy megölte Belikovot. A tippet Wallertől kapta, az ügyvéd – gondolom nem sokkal a halála előtt – elment hozzá védelmet kérni.

6_1.jpg

6_2.jpg

Az öreg felszáll a gépre, alig ül le azonban, máris kiszúr egy fekete nőt. Hirtelen Sylvie-nek nézi, de csak egy fiatal lány. Nem zavartatja magát, átül mellé, és beszélgetni kezdenek. A nő Sugar-ként mutatkozik be, amúgy sztripper, van belőlük a gépen még pár. Hétvégére utaznak Vegasba pénzt keresni, hétköznap meg rendes lánykák, vagy mi.

Hősünk az FBI-nál kötött ki, Barnes külön irodába tereli (közben elkéri a mobilját), ahol megmutatja neki a felvételt amit korábban már láttunk: beviszi a letakart holttestet a raktárba Belikov kíséretében, majd egyedül jön ki onnan a testtel. Az persze nem egyértelmű, hogy halott van a karjában, de azért eléggé úgy tűnik. Mondjuk a nyomozót pont nem érdekli, ő azt akarja Ray legyen a besúgója, dobja fel Dimitrit. Ennek érdekében még a tanúvédelmet is felajánlja, ám a férfi nem él a lehetőséggel. Mindenesetre Frank hagyja még kicsit gondolkodni, hátha megjön az esze.

7_1.jpg

7_2.jpg

Mick és Sugar úgy nézem elég jól összecimbiztek, együtt mennek Ray bukmékeréhez a fogadást megkötni. Sajnos azonban erről a buliról lekéstek, lévén a tag halott – nem, nem pár rosszarc nyomta le, hanem a saját túlsúlya áldozata lett. Pech! Az öreg nem akar vadidegeneknél házalni a fogadásával, de a lánynak van megoldási javaslata: ő ismer valakit, akinél elintézhetik a dolgot. A tagot Jack Raleigh-nak hívják, el is indulnak hozzá menten. Ahogy elnézem igazi faszfej – legalábbis nekem ennyi jön át – plusz instagram sztár, szóval amint Mick belép már csinál is vele egy szelfit és lövi fel a netre. Hát, nem tudom ez jó ötlet-e, de Donovanapu nincs képben a dolog mibenlétét illetőleg.

Miután kölcsönösen megszaglászták egymás seggét az öreg elmondja miért jött: fogadást kötni arra, hogy Hector Campos leseggel a hatodik menetben, két millert tenne a dologra. Jack erre bekínálja egy tálcányi kokainnal, mindketten szívnak egy csíkot, majd megkérdezi, hogy mégis mire alapozza a tippjét? Hát arra, hogy utálja Hectort és a hatos a szerencseszáma. Ezt a bullshitet! A tagnak persze ez édeskevés, úh. lekoptatná az öreget, aki kínjában alkut ajánl: mérkőzzenek meg pingpongban itt és most (az asztal és az ütők adottak), ha Mick nyer Jack elintézi a fogadást, ha veszít itt hagyja a két millert. Baszki, ez aztán bátor ajánlat, fogom is a fejem rendesen.

8_1.jpg

8_2.jpg

Letelt a gondolkodási idő, Frank visszakocog Rayhez, aki persze újfent lepattintja, így visszakapja a mobilját és mehet istenke hírével. Ide nekem a nagybökőt, hogy megbabrálták a telefont: a) letöltötték róla az adatokat, b) lehallgatják, c) nyomkövetőt raktak rá. Vagy a-b-c változat egyszerre. Kurvára remélem, hogy ez hősünk buksijában is megfordul! Távozása után először Abby hívja a kérdéssel, hogy tud-e Marisol haláláról, és ha igen mit? Igen a válasz, de persze az igazat nem mondja meg. Az asszony erre elrebegi, hogy Bunchyék indulnának, de Conorért még el kell menni, mert megjelent a teremben, és nem hajlandó velük menni.

Gyorsan kiderül, hogy a meccsnek nincs igazi tétje, lévén Mick 11 éven át a börtön bajnoka volt, rövid úton kipicsázza Jacket (eskü, leizzadtam!), a csávónak nincs más választása, mint tartani az alku rá eső részét, és megkötni a fogadásokat az öreg helyett. Szól az asszisztensének, pörgősen kiadja az utasításokat, kezdődhet a biznisz.

9.jpg

A teremben Terry felelősségre vonja Rayt, hogy miért nem hagyta a kádban Marisol holttestét? Hiszen a nő túladagolta magát, aztán meg a kádba fulladt. Muszáj volt, amúgy meg jobb nem olyasmi után érdeklődni, amire az ember igazából nem akarja tudni a magyarázatot – jön a válasz. Ezután hősünk a fiához megy, és a lelkére beszél annak érdekében, hogy ő is Bunchyékkal tartson. Jó taktikát választ: nem arról győzködi, hogy miért nem szabad itt maradnia, hanem arról, hogy vigyáznia kell a testvérére; anno ő sem vigyázott Bridgetre (a saját húgára), ami miatt a mai napig bűntudat kínozza. Ez hat, Conor szó nélkül rááll a dologra, nem sokkal később a szülők közösen búcsúztatják gyerekeiket, amint beszállnak nagybátyjuk autójába.

Végszóra megérkezik Mickey is – a családtagokkal már nem fut össze – átadja a fogadások bizonylatait, aztán arról érdeklődik, mit akart Frank Barnes a fiától? Semmi extrát, hangzik az elterelő válasz, de az öreg sem most jött le a falvédőről. Azt ajánlja, hogy legyen besúgó, mint anno ő volt, ám Ray hallani sem akar a dologról.

10_1.jpg

10_2.jpg

Hősünk ezután felcsípi Hectort – Lena egy másik autóval megy utánuk – hogy a bajnok maga beszélhessen Dimitrivel. Útközben figyelmezteti a srácot, ha kihátrál a dologból a tag mindkettejüket kinyírja. Mikor találkoznak a bokszoló megerősíti a leendő vereséget, Ray átpasszolja a fogadási szelvényeket, és kéri, hogy az oroszok kövessék – átadja a műkincseket, ő pedig megkapja Avit.

Daryll még mindig azon rugózik, hogy nem lehet Hector edző partnere: ismét Terryt cseszteti a témával, most a zuhanyzóban. Bátyus nyugtatni próbálja, hogy minden rendben lesz, majd a következő pillanatban elvágódik, mint egy zsák. Daryll nagyon megijed, felülteti, orvost akar hívni, de ő elutasítja a segítséget. Egyelőre annyiban hagyják a dolgot, remélem az öcskösnek lesz annyi esze, hogy egy nyugodt pillanatban (lesz még olyan?) megemlítse a dolgot valamelyik tesójának.

11_1.jpg

11_2.jpg

Késő este lesz, mire Ray és kísérete megérkezik a raktárhoz, ahol az elcsórt műtárgyakat tartja, és átadja őket Dimitri embereinek. Az öreg nyugtázza a dolgot és visszaszolgáltatja Avit – elrebegek egy hálaimát, mert életben van! Alaposan összeverték ugyan, de megáll a saját lábán, és ez a jelen helyzetben fél siker. A maffiózó megjegyzi, ha összejön a meccs, és megkapja a pénzét, akkor végeztek egymással; mindenki mehet amerre lát. Ray belapátolja Avit az autójába és távoznak.

Nem jutnak messzire, útközben lekapcsolja őket az FBI. Hősünk hiába próbálkozik, hogy utasát kórházba kell vinnie, Barnes kiparancsolja az autóból, és megbilincseli. A letartóztatása oka már csak bent az irodában derül ki: Waller feldobta Soniát, az Interpol pedig elfogta, most a kihallgatóban csücsül. Frank állítása szerint már rengeteg dolgot elfecsegett (nem a levegőbe beszél, konkrétumokat is említ), szóval hősünk igazán bajban van…

Címkék: Ray Donovan
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2016.09.20. 17:49:38

"Ezt a békát mocskosul nehéz lenyelni – Hectornak nem is akaródzik – de választhat: vagy ez, vagy a böri. Hát akkor már inkább a béka." :-))
Köszi a hv.-t, tetszett! :-)
Ahogy ígértem, jó olvasmányért-jó dal :-)
www.youtube.com/watch?v=ufvZzhK_3X8&index=47&list=PL7A4D9C100657150E

AaannnaaA 2016.09.21. 23:06:35

@Pácsó Ármándó: Köszi, aranyos vagy! Ez is szuper dal, jó volt meghallgatni, köszönöm! :)

Pácsó Ármándó 2016.09.21. 23:10:06

@AaannnaaA: Én köszönöm, írjatok még jókat TimiPumával! :-)

tinipuma 2016.09.25. 10:53:46

Ez egyérteműen Mick epizódja volt, remekül szórakoztam a jelenetein :)
Még a végén kiderül, hogy az öreg egy jellem (Bostonba se ment el, a pénzt se nyúlta le)

AaannnaaA 2016.09.26. 10:37:20

@tinipuma: Oké, ha jellem nem is lett, mindenképpen kupálódott az évad során, ez tény. Nem is nagyon tehetett mást, Ray nincs olyan állapotban, hogy még egy húzást benyeljen.

Is 2017.08.14. 09:17:13

@AaannnaaA: Azért végiggondoltam, hogy milyen vicces lehet, hogy Ray gyerekei egy pszichopatikus csajjal és egy egy értelmileg némileg sajnos visszamaradott nagybácsival mennek el. Jól mutatja Abby kétségbeesését, hogy rájuk bízza őket.

Őszintén meglepődtem, hogy Mick tartotta magát, ahhoz, amit Ray mondott neki, és még fel is találta magát végül. Simán azt hittem, hogy lelép, hiszen annyi lehetősége lett volna. Le a kalappal. Azért a kétmilliós ping-pong meccsen én is fogtam a fejem... :O

Darrylt megértem, de azért egy kis hisztis pöcs. :)

Szegény Avi, jól helyben hagyták.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Hector valóban tartja-e magát a megállapodáshoz. Mindenkinek jobb lenne, személy szerint neki is, mert a 2. évadban már láthattuk, hogy Ray mit tesz azokkal, akik keresztbe tesznek neki. Még akár Ezrával is.

Ray tényleg rendesen fuldoklik a szarban. Frank meg jól kicombosodott, mióta nem Ray ribije. :)
süti beállítások módosítása