Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 1x05 - Sweet kicks

2016. szeptember 05. 13:00 - Szencsike

Lucifer és Maze egy divatbemutatón vannak, az ázsiai származású Benny Choi cipőguru legújabb kollekcióját szemlélik. A modellek gyakorlatilag alig viselnek valamit egy fürdőruhán kívül, testfestéssel lángokat rajzoltak rájuk, a cipők itt a lényeg. Mazenek bejönnek a kreációk, Lucifer a modelleken legelteti a szemeit, egyikük egy karddal játékból Lucifer felé nyúl, akinek kezd bejönni a halandóság gondolata. De Maze óvatosságra inti, se kések, se kardok, amíg ki nem derítik mitől lett sebezhető a Pokol ura. Lucifert mit sem érdekli ez, megy a modell után a színfalak mögé, akinek a szíve vágya egy sajtburesz lenne. A kifutón Bennynek tapsol a tömeg, de az este lövöldözésbe torkollik, mindenki menekül, Maze azonnal kitereli a főnökét, nem kellene kockáztatni még a potyaszex miatt se az életét. Az estének egy áldozata is van, egy fiatal lány maradt a földön, agyontaposták menekülés közben…

1.jpg

A rendőrségen Chloe nyugtatja meg a kétségbeesett szülőket, kideríti miért kellett meghalnia a lánynak. Fafej Dan is ráállt az ügyre, ő is a lövöldözők után kutat, ám Benny még mindig nem mondott semmit. Figyelmezteti Chloét, hogy talán túl kemény lesz ez az ügy, de hát melyik nem az a gyilkosságiaknál? Viszont Fafej azért morcos jobban, mert valahogy Chloe mindig Lucifer mellett köt ki egy véres ügy miatt. Lucifer már a múlt, nem is akar vele foglalkozni, de csak emlegetni kellett, Lucifer épp egy rendőrnővel flörtöl Chloe asztalánál. Meglepetésre nem Chloéhoz jött, hanem a kedves főnöknőjéhez. Bemártja a lövöldözés miatt?! Hisz megígérte, hogy nem mondja el senkinek a valódi sztorit, így elveszítheti az állását! Ugyan már, úgysem mondja el, hogy rálőtt, persze jó hangosan emlegeti a sztorit, hogy a kollégák is hallják, de szerencsére a főnökasszony behívja, és ugyan a lőtt seb már rég begyógyult, de sántikálva megy be az irodába, hogy bosszantsa a nyomozót. Az irodában Lucifer előadja a kérését, ott volt Bennynél a lövöldözéskor, részt akar venni a nyomozásban, hogy feszegesse a halandóságának a határait, és mellékesen kiderítsék ki miatt halt meg szegény lány. A főnökasszony elismeri, hogy hasznos volt Lucifer segítsége a korábbi ügyekben, de nem azért vannak itt, hogy a határokat feszegessék. Lucifer beveti a kis trükköt, a főnökasszony akar a városi rendőrkapitány lenni, de ehhez kell a helyi kisebbségek támogatása. Lucfer el tudja intézni, hogy megkapja ezt a támogatást, cserébe részt vehet ebben és a későbbi nyomozásokban is. A döntés megszületett, kint Chloe már pattan is fel és kész megmagyarázni a múltkori lövöldözést, de a főnökasszony nem kíváncsi rá, Chloe kapott egy segítőt a Benny Choi ügyben. A lány köpni-nyelni nem tud, mire Luciferhez fordulna, hogy számon kérje mit csinált, ő már rég a csini rendőrnővel flörtöl.

2.jpg

Chloe rögtön egy kis fejmosással kezdi a közös munkát, mégis mit képzel, mit ígért a hadnagyának?! Azt, hogy rendőrkapitányt csinál belőle, cserében ő részt vesz egy jó kis bandaháborúban! Úgy érti, hogy meg fog akadályozni egy bandaháborút, igaz? A lány vérnyomása az egekben jár Lucifer lelkesedésétől, ő alig várja a közös munkát, még fegyvert is kérne magának, de Chloe még a lánya fénykardját sem bízná rá. Ha már össze kell dolgozniuk, mindig Chloe szava a döntő. Pont úgy, mint mikor lelőtte? Na, témánál vannak, már százszor is megbánta, egy pillanatra elhitte az Ördög mesét, de kiderült, hogy csak kamu. Nem igaz, tényleg ő az Ördög, és ez a halandóság dolog csak új lehetőségeket ad, pont a veszély miatt fog új felfedezéseket tenni. Ha újabb dolgokat akar megtapasztalni, legyen, Chloe kezdetnek pofon vágja, de még ez is tetszik neki... Chloe következő terve az lenne, hogy hazaviszi Lucifert, de az Ördögnek más tervei vannak. Egyenesen Benny palotájába mennek, ahol a tervező, a testőre és a háziállatként tartott kismalaca, Pig Diddy fogadja őket. A testőrnek a karján ott díszeleg egy tengerészgyalogos tetkó, Lucifer és Benny pedig jó ismerősök, Lucifer indította el Benny karrierjét, az a bizonyos szívesség, ugye. Chloe felteszi a kérdéseket, de Benny-nek fogalma sincs ki támadhatta meg, sőt ha tudná, akkor se adná fel az illetőt, mert nem spicli. Akkor majd az őrsön beszélgetnek tovább, pár cellára ráférne egy művész szakértő munkája. Lucifer most kéri vissza a szívességet, amivel Benny tartozik, válaszoljon a kérdésekre! Pár pillanattal később Benny vall, a testőre Hector összebalhézott pár bandataggal a latin közösségből, akik a bulira akartak bejutni. Azért nem mondta el korábban, mert féltette a hírnevét, másrészt ő a helyi ázsiaiakkal futott, de kilépett, ám ha beköpte volna őket, még így is óriási balhé lett volna az ügyből. Most, hogy meg van a balhés bandák neve, Hector felnyom két tagot a latinoktól. Ezzel már el lehet indulni, de Benny még figyelmezteti őket, hogy pokoli felfordulás lesz, amit viszont Lucifer fog élvezni.

Bennynél végeztek, Lucifer szünetet javasol, ha már úgyis rendőr lett, igyanak egyet a Paddock bárban, az újoncokat mindig ott avatják fel. Eszébe se jusson, szolgálatban vannak és dolgozniuk kell! Másrészt nem szívesen tartózkodna egy helyen olyanokkal, akik utálják őt. Lucifernek aztán beszélhet, végső próbálkozásként előhozza a fájós lábát, akkor irány a klub, csak fel ne hozza többet a témát… A bárban az összes jelenlévő kolléga utálkozva nézi Chloét, ez még Lucifernek is feltűnik. Lucifer egy italt kér, Chloe csak vizet, majd a téma ez a szívesség dolog, hogy működik? A csapos hölgy a lehető legmegvetőbb pillantásával rakja le Chloe vizét, mi történt vajon amiért ennyire utálják? Vissza  témához, a szívesség dolog lényege az alku az Ördöggel. Sokan kérnek tőle valamit, amit szívesen teljesít, cserébe viszonzást vár, valamit azonnal, valamit később, elég sokan csinálják. Egy kolléga a söréért jön a pulthoz, Palmetto ribancának hívja Chloét, csak úgy mellékesen, erre a lány lehúzza Lucifer felesét. A fickó Anthony Paolucci volt, az ő társát, Malcolm Grahamet lőtték le a Palmetto utcai lövöldözéskor. Malcolm gengszterekkel találkozott ott, Paolucci szerint hős volt a pali, de Chloe szerint épp az ellenkezője, lefizették a tagot. Ezt bizonyítani nem tudta, amolyan női megérzés volt. Vagyis Chloe is spicli, mert nyíltan szembement a közvéleménnyel, ez már Lucifernek is tetszik, de Paolucci bunkóságára még mindig nincs mentség. Nem kell, hogy megvédje őt, de Lucifer a saját nevében igenis lehordja a tagot és egy jókora pofont kever le neki. Na, most aztán el kell tűnniük innen.

6.jpg

Mézi egy kávézóban lődörög, a pultoslánynak bediktálja a Mazeeken nevet, lepjék meg a névvel, mikor kihozzák a rendelését. Amenadiel pajtás is itt van, Mézi arról fecseg neki, hogy a kávézó a kedvenc helye, a sok vággyal teli emberrel, akiknek a többsége úgysem fogja ezeket megvalósítani, olyan, mint otthon. Ha már otthon, haza akar menni. Akkor mondjon valamit, amit Lucifer ellen lehet használni. Őt már nem avatja be a dolgaiba, de van egy doktornő, akit igen. Lám, így változik a világ, Méziből áruló lett. A kávét kihozták, Mike lett a kávézós keresztségben a démonka, aki mesél egy kicsit a dokinéniről. Doktor Linda napja is véget ért, lámpák leoltva, már csak ő van egyedül, mikor valami rossz érzés fogja el, mint ha nem lenne egyedül. Bezárja az irodáját, sehol senki, majd a lifhez érve váratlanul felbukkan egy magas, kopasz néger alak, aki épp a mi Amenadielünk. Bocs, ha megijesztette, amúgy most költözött be a szomszéd irodába, Dr. Canaan-nek hívják. Őt pedig Lindának, vagyis Doktor Martinnak. Az angyali báj most is hatással van a dokinénire. A Luxban is zajlik a buli, Lucifert teljesen felcsigázta a veszély lehetősége, de Mézi óvatosságra inti, akár még halandó is lehet belőle, ha nem vigyáz! Lucifer nem veszi komolyan a démonka figyelmeztetését, szerinte neki csak az a baja, hogy ezt a felfedezőutat nem együtt járják be, hanem a nyomozóval. És ne pattogjon, mert neki amúgy is az a dolga, hogy őt, Lucifert megvédje. Akárhol is van, akármit is tesz, Mézi akár akarja, akár nem, de mindig meg fogja találni és kihúzza a bajból. A démonka mérgesen elrobog, de Lucifer újabb károgót kap a nyakába, Fafej Dan érkezik. Az elmúlt néhány órát azzal töltötte, hogy meggyőzze Paoluccit, ne emeljen vádat Lucifer ellen testi sértés miatt. Lucifer is felnyomhatná, szolgálatban lévő, ittas zsaru, elég kellemetlen… Dan Chloet félti, egy bandaháború komoly dolog, ha mindenáron benne akar lenni a nyomozásban, akkor vigyázzon rá!

Reggel irány a két gyanúsított, Dani és Diego Ramirezhez ugranak be, egy házaspárról van szó, igazi forrófejűek a latin bandában. Lucifer alig várja, hogy betörjenek a házba, de ezt csak veszély esetén lehet megtenni. Lehetőleg ne hülyéskedje el a dolgokat, mert egy bandaháború… Igen, igen, egy bandaháború véres eseményt jelent, tisztára mint az exe… Chloe csodálkozik, mit beszéltek ezek ketten? Csak arról győzködte, hogy mindenképp figyeljen rá… Chloe kiugrik a kocsiból, de Lucifert bezárja, ez a bünti a gyerekes viselkedésért, gyerekként is fogja kezelni! Csak büntetendő dolog egy gyereket bezárni a kocsiba! Chloe odaér a házhoz, szól a zene, bedörömböl többször is az ajtón, de semmi válasz, ám a nő egy jókorát sikít. Chloe betöri az ajtót, fegyverrel a kezében robog be, a hálóban ott a rémült pár, és Lucifer csücsül a fotelban. Gyerekjáték volt bejutnia, és veszély volt, egy nő maradt volna kielégítetlenül a párja miatt. A párosból a nő a hangosabb, akár be is perli ezt a perverz alkot. Legyen, de Chloe a Benny ügyről akar hallani, tanúk látták őket, hogy be akarnak jutni a bemutatóra. Ők nem akartak vérontást, egyszerűen csak a cipőket akarták látni. A halott lány, Paola Diego unokatesója volt, egyáltalán nem akartak neki ártani. Diego el is sírja magát, hárman mentek a bemutatóra, de mindhármukat nem engedték be, így Paolának átadták a helyüket. Divattervező akart lenni, hát menjen csak be. Lucifer elszörnyed a síró rossz fiútól, viszont Chloe kezdi érteni a dolgokat, ha nem ők kezdték a lövöldözést, segítsenek megtalálni az igazi bűnöst. Ez jó ajánlat, Diego egy bizonyos Sárga Viperát emleget. Nem egy nemi betegséget jelent, hanem Benny egy ex-haverját. Pár nappal a bemutató előtt szabadult, régen Bennyvel lógott, kiváló graffitiművész volt, de egy betörés miatt 5 évet kapott. Mialatt ült, Benny híres lett, jó ok arra, hogy bosszút álljon. Sajnos Lucifer a páros előtt spekulál, ez nem helyes, de ő már felállította a maga teóriáját, Paola Sárga Vipera miatt halt meg. Diego nagyon reméli, hogy előbb találja meg őt a banda mint a zsaruk… Lucifer kezd elkedvetlenedni, bandaháború helyett egy picsogós valakit kapott, ez így nem oké. Chloe jobbnak látja, ha indulnak Bennyhez, bocsánatot kér Lucifer miatt, de valaki üzenetet küld neki. Benny az, meghalt valaki.

A páros Benny műtermébe érkezett, cipők mellett a festészettel is foglalkozik a tervezőnk. A földön vérnyomok, Lucifer megkóstolja, valóban vér, de nem emberi vér. Benny ott szomorkodik Pig Diddy letakart hullája felett, meglesz az esti vacsi, de természetesen őszinte részvétünk. Nem tudta kit hívjanak, amikor megtörténhetett, épp egy rendezvényen voltak. Nem tudott Sárga Viperáról sem, már régóta megszakadt a kapcsolatuk, Benny ugyan próbálkozott, de Vipera elutasító volt. Hector közben meghozza a gyertyákat a malackának, Benny meg a lehető legrosszabb képeket látja maga előtt, Viperának minden oka megvan, hogy elintézze őt, hisz belőle híresség lett, Vipera meg lecsúszott… Chloe rendőri őrizetet ígér neki, ha esetleg Vipera meglátogatná. Benny és Hector nekilátnak a malacvirrasztásnak, Chloe pedig felhívja Vipera pártfogóját, meg kell találni a fickót. Doktor Lindához befutott Kánaán doktor, egy szakmai tanácskozással egybekötött italozásra hívja meg a dokinénit. Mindkettejüknek vannak furcsa esetei, átbeszélhetnék őket. Dokinéninek is jólesne egy ital, hisz van egy nagyon fárasztó betege.

Viperát egy közösségi házban találják meg, Lucifer inkább egy bordélyt választana 5 év börtön után. Chloénak gyanús a szívesség, csak nem az volt, hogy Vipera ment börtönbe Benny helyett? Talált, süllyedt, de Chloe végigviszi a szálat. Ha Benny ment volna börtönbe Vipera nem áll bosszút semmiért, nincsen lövöldözés, Paola Cortez pedig életben marad. Most ő a hibás azért, ami történt, hát mégis, hogy gondolja? Az Ördög nem felelős azért, amit az emberek azután tesznek, miután megkötötték az alkut. A rossz embereknek meg kell bűnhődniük a cselekedeteikért. Igen, a rossz embereknek meg kell bűnhődniük, de Lucifer nem fogja a lényeget. A bűnösünk, Vipera graffitiművészetet tanít fiataloknak az alagsorban, hát Lucifer most aztán tényleg csalódott a rosszfiúban. Vipera meg sem lepődik, hogy itt vannak, de nem fog mondani semmit, vagy hoznak egy parancsot, vagy húzzanak el. Visszatér a srácokhoz, nem tűnik kamunak a viselkedése, fontosak lehetnek neki a fiatalok. Lucifer nem érti a szitut, de Chloe szerint nem volt semmi, nem kell beszélnie, ha nem akar. Viszont baj van, megjött a latin banda, Vipera mellett a kukkolós Lucifert is szívesen elintézik. Chloe próbál tárgyalni, Diego tűnik a meggyőzhetőbbnek, bár az asszonyka viszi a szót. Lucifer átveszi a tárgyalást, Diegoék elé sétál, háta mögött meg Chloénak mutogat, hogy vigye ki Viperáékat. Chloe kapcsol, Vipera és a fiatalok a hátsó kapukon kijutnak, Lucifer pedig csak osztja az észt Diegonak. Sajnos észreveszik a csalást, hát így Lucifer lesz az első halott, de valami történt, a fények kialszanak, Chloe fedezékbe taszítja Lucifert, addig a latin bandát valaki elintézi. Mézi a nap hőse, sorra karatézza le a rémült latinokat. Chloe csak ámul, hogy mit művel a csaposlány. Danit maga Chloe üti ki, majd miután Mézi végzett, odaszúr egyet Lucifernek, csak az ő hátsóját mentette meg, nem Chloén segített és lelép.

Később a rendőrség sorra tartóztatja le a szétvert bagázst, még Viperát is viszik. Dan hozza erre a bizonyítékot, a fegyvert, amivel lövöldöztek, Vipera táskájában találták. Viszont Fafej tartozik egy vallomással, beszélt Luciferrel, nem sokat ért, de végre rájött, hogy Chloe tudja őt kezelni. És minden jó, ha vége jó, elkapta a rosszfiút is, igaz Chloe mintha kételkedne ebben. Lucifer nagyon elégedett magával, ám Chloe elrontja az örömét. A szívességeket azért teszi, hogy felsőbbrendűnek, hatalmasnak érezze magát. Imádja a káoszt, nem is számol a következményekkel, valami istenkomplexusa van. Ez biztos nincs, elég sértett fejet vág erre a megjegyzésre de Chloe még nem fejezte be. Vipera kétszeresen is megbűnhődött a Bennynek tett szívesség miatt, és nem is biztos, hogy igazán bűnös volt. Chloe viszi Viperát az őrsre, mellette Lucifer vigyorog, hatott rá Chloe kis szentbeszéde, ismeri már őt annyira, hogy most is épp azon gondolkodik, Vipera vajon tényleg bűnös-e? Miért vinne fegyvert a gyerekek közé, hisz ártatlan, nem? Ártatlan, üvölti hátul Vipera, így jöhet a trükk, mire vágyik? Egyszerűen csak a művészettel akar foglalkozni, ha valóban el akarta volna intézni Bennyt, nem hibázta volna el… Ezen Lucifer is elgondolkodik, micsoda béna lövész az ilyen, nem talált el senkit se ekkora tömegben… Vagy épp a legjobb, Chloe egy hirtelen kanyart vesz.

Újra Bennynél, Luciferrel nézegetik a legújabb művét, készített Pig Diddy emlékére egy festményt, egy gyűjtő máris megvenné jó pénzért. Lucifer a szívességről kérdezi, átverte őt, nem említette anno, hogy helyette Viperát fogják vád alá helyezni. Ebbe neki már nem volt beleszólása és pont ekkor lép be Vipera és Chloe, Benny adja az ártatlant, de a sztori már világos. Vipera a nagyobb tehetség, Benny megijedt, mikor kiengedték, egyszerűen újból el akarta takarítani az útból, így megrendezte a lövöldözést. Sajnos Paola ott maradt, de úgy intézte a dolgokat, hogy a latinok még így is megtalálják őt. A lövöldöző pedig Hector volt, mesterlövészeknél szolgált, a tetkójukról lehet őket megismerni. De vajon miért? Hát, a kemény csávó felszín alatt egy érző szív lapul, Benny kényszerítette őt, hogy lövöldözzön, emiatt kellett Vipera cuccai közé raknia a fegyvert is, és már sírdogálva vallja be, ő ölte meg Pig Diddyt is, szerette a malackát… Chloe letartóztatja Hectort, Lucifer pedig megbünteti Bennyt, a malacos képbe löki őt, aki megláthatja az igazi, ördögi arcot. Később Paola virrasztásán járunk, a rendőrfőnökasszony igazán jól alakítja a megrendült, de határozott vezetőt, az ő rendőrsége bizony mindenkit elintéz, aki bűnös. Chloe elég szkeptikus, hogy ebből a nőből lesz a városi rendőrség feje, de hát a szívesség… Lucifer is nyert, immár hivatalosan is civil szakértő lett, vagyis munkatársak lesznek Chloéval. Meglepetésre Chloe sem tiltakozik ez ellen, sőt még el is hiteti Luciferrel, hogy akár ágyba is megy vele, de a lány még a kocsiba sem engedi beülni őt, menjen haza egyedül, ha ennyire vágyik a veszélyre. Lucifer épségben visszaért a Luxba, jó napot zárt, és még Mézi is megmentette, ahogy mindig is. Igaza volt, jobban oda kell figyelnie, de ilyen társsal, mint a kedvenc démonkája, sosem lesz igazi veszélyben. Valóban nem, megteszi, amit kell, hogy biztonságban legyen. Mézi Chloénál kutakodik, a lány a fotelben alszik, semmit sem vesz észre a démonkából, de mi megismerjük a démoni arcát, brr de ronda… Chloe felébred, de már senki sincs a szobában… A dalok!

Címkék: lucifer
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.05. 13:49:12

Maze nagyot ment ebben a részben. dr Canaan álnéven felnyüsszögtem. cucupiget sajnáltam. Am' miért van az, h bmit de bmit nézve, ha szerepel kiskedvenc, azt tutti kinyírja az aktuális gonosz...

Szencsike 2016.09.05. 13:53:51

@Biriksz_Krokiksz!: Kánaán dokinak még lesz egy-két jó beszólása :)
Gondolom azért öldösik a kedvenceket, hogy még kegyetlenebbek legyenek a mocskok :D

2016.09.05. 13:59:19

@Szencsike: naja, ő is nagy arc! jók ezek a hogyvoltok, segítenek kibekkelni a 2. évadig ;) tudunk már vmit a kezdésről esetleg?

Szencsike 2016.09.05. 14:52:07

@Biriksz_Krokiksz!: Aha, már van dátum, szeptember 19. hétfő lesz az Ördög napja :)

2016.09.05. 15:10:19

@Szencsike: uhhhh, deköszi, felírtam!
süti beállítások módosítása