Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Young & Hungry 1x01 - Pilot

2015. október 15. 11:00 - Lilac Scorpion

Egy nálunk még nem futó sorozat, az ABC Family 2014-es próbálkozása a Young and Hungry. Egyelőre csak angolul, magyar felirattal elérhető az első két évad (a második fináléját szerdán adják le az USA-ban). Főszerepben a Hannah Montana-s Emily Osment, és Jonathan Sadowski, aki a Micsoda srác ez a lány!-ból (She's the Man) lehet ismerős (ha nagyon odafigyeltél valamikor a 2006-ban), a vezető producer pedig a High School Musical-es Ashley Tisdale. Nézzük, mit tudnak mutatni nekünk az álomgyár szökött rabjai, amivel lerázzák magáról anyacsatornája sztereotípiáit.

01.jpg

Franciscoi lakásban szöszi csaj jelentkezik állásinterjúra – első blikkre feltűnően túl dumás és magyarázkodós, mint aki eltévesztette az ajtót a szomszédban tartott random Disney-sorozat forgatására menet. (Reménykedek, hátha kinövi a szerepkört a színésznő.) A szintén első látásra sablonos Fekete Csaj Karakter vagy háromszor elküldi a francba, de Gabi, a szöszi séf lerázhatatlan.Szokásos, pilot-ba illően unalmas percek, semmitmondóan kiszámítható poénokba ágyazott expozíció, feltűnik Gonosz Meleg Titkár (sztereotip szereplő, no. 2), egy irreleváns mellékszereplő – és épp amikor összeáll bennem a gondolat, hogy a jobb felső sarok piros x-ére kattintva megszabadítom magamat a földi pokoltól, amit a szöszi folyamatos lekoptathatatlan és rámenős rinyálása okoz – betoppan Josh. Na, nem mintha ettől érdekesebbé válna a történet (a milliárdos üzletemberek közelségétől valahogy mindig megoldódik az idegesítő szöszik élete, főleg, ha alattuk a sztori két főszereplőjét értjük, mint itt is). Még csak nem is válunk fordulatosabb történetszál szemlélőjévé: kiszámítható módon a Josh-t érdekli az, amit eddig Gonosz Meleg és Lojális Titkár figyelmen kívül hagyott – nevezetesen Gabi tehetsége a sütés-főzéshez, amiről az eddig eltelt három percben máris annyit rizsázott, hogy csuklóból nem hiszek benne. Ellenben hurrá, helyes pasi a vásznon, a tévé/laptop előtt kanapén döglő és nassoló női nézők kidörgölik az unalom csipáit a szemükből. Hát csak figyelem, lesz ez cifrább is.

02.jpg

Josh kínai üzleti útról érkezik haza, és láthatóan ő az egyetlen, aki nem csak elviselni, de még kezelni is képes Gonosz Koreai Titkárt – oké, elég a rasszizmusból, a továbbiakban Elliot. Hűséges beosztottjainak bemutat egy hiperdrága jegygyűrűt, amit a barátnőjének vett: ehhez, micsoda meglepetés, Gabi-nek is van hozzáfűznivalója. Elliot villámgyorsan leszerelné már a kiscsajt, ettől csak Josh éhsége és kíváncsisága menti meg, és Gabi – pár újabb öntömjénező megnyilvánulás kíséretében (ezt már igazán megspórolhatta volna) – végre be is mutatja, mire képes. Josh instant orgazmust kap a sült sajttól, Gabi pirul, mint egy jól nevelt sorozatkislány (nem, még nem sikerül kilépnie a szerepből, drukkoljunk neki), Elliot meg pufoghat, mert a szöszi fel van véve. Azért annyit kiharcol, hogy egy próbavacsorát dobjon már össze az újonc Josh tökéletes, fantasztikus menyasszonya számára, illő aláfestéseként a leánykérésnek. Gabi tökéletes magabiztossággal vállalja, miért nem vagyok meglepődve. Főcím.

03.jpg

Bérlakásba ér haza Gabi egy halom csomaggal, latina barátnő kötelességtudóan pattog körülötte: hogy ment az interjú? Minden pöpec, ha a próbavacsora jól sikerül. Visítozós-összekapaszkodós boldogság, majd Gabi végre mutat némi bizonytalanságot. Itt válik először élvezhetővé az epizód, ugyanis van szerencsém bemutatni Sofia Rodriguez-t (Aimee Carrero), aki egy olyan swages motivációs beszédet tol le a barátnőjének, hogy én például azonnal elkönyvelem kedvenc karakterként. Még mindig álomgyár-ízű a sorozat, de hátha…

04.jpg

Vissza Josh lakásába, Gabi vidoran kotyvasztja a munkaszerző-lánykérő csodavacsorát, Elliot azonban gyorsan elveszi a kedvét, ugyanis pót-vacsorával készült, biztosra véve, hogy az unszimpi újonc séf eltolja a nagy lehetőséget. Gabi még mindig nem adja fel – elismerem, a gombás-karamelizált-körtés csirke és szarvasgombás krumplipüré nyálcsorgatóan hangzik, de akkor még nem láttuk Josht öltönyben… aki viszont láthatóan feszeng és izgul, ahogy azt egy becsületes leendő vőlegénynek illik. Gabi lenyugtatja, menni fog az, nagyfiú, még az általa tervezett romantikus zenei aláfestést is bemutatja. Amikor együtt állnak neki karaokézni, már nagyon magasan van a szemöldököm – ha ebből nem lesz a nap végére lepedőgyűrés, gondolom én, már nem lesz hová tovább emelkednie. Persze a sorozatkészítők nem akarnak ilyen anatómiailag kényelmetlen helyzetbe hozni. Láss csodát, Caroline, a csodamenyasszony lefújja a vacsit (és az egész kapcsolatot is), az amúgy is eszméletlenül komplexusos Josh összeomlik, Gabi persze összekapargatja a kis lelkét, mire a pasi a szöszi társaságában benyomja a kaját, szó esik álmokról és idegesítő anyukákról (csak a szokásos kötelező érzelmi rizsa – már ebből sejthető a helyzet) majd snitt, éééés igen, a szex utáni reggelre ugrottunk. Újra nem lepődtem meg, ellenben újabb extra pont az Éhezők Viadala-mániás Sofiának, és az egyre szórakoztatóbb Elliotnak!

05.jpg

Gabi öltözik, Josh az érkező leendő anyós, Caroline anyjának hangjára ébred. Rémült egymásra pillogás, majd Gabi minden további nélkül órákra bezárva találja magát a gardróbba. Otthon Sofia azonnal megmondja a véleményét, ahogy azt egy rendes, és minden bizonnyal szentté avatott barátnő teszi, hiszen ő aztán sosem csinálna ilyet – spoiler alert: várjátok ki a második évadot! Gabi ellenben észreveszi, az önbecsülésén és a magabiztosságán kívül egy méregdrága késkészletet is Joshnál felejtett, így terve, hogy feltűnés nélkül visszalopja a cuccait, ha már egy harmincnyolc dolláros cipő fél párja bánta a pásztorórát (igen, kiszámoltam).

06.jpg

Joshnál is el kell viselnie pár percnyi fejmosást (lásd Yolanda, alias Fekete Szókimondó Takarítónő) és kárörvendő megjegyzést (lásd Elliot). Befut Caroline, és Gabi – természetesen merő véletlenségből (kezd ez az egész rosszabb lenni, mint egy brazil szappanopera) kihallgatja Josh és miss Tökély Menyasszonyjelölt igen drámai kibékülését, ha lehet ezt a jelenetet egyáltalán annak nevezni. Fogalmam sincs, ugyanis a karakter olyan elviselhetetlen, hogy végig a fejemet fogtam és migréngyógyszerért könyörögtem akárkinek, aki hajlandó volt meghallani, amit mondok. Ja, bocs, igen, a végén ez a hülye papucs Josh mégis megkéri a drámakirálynő kezét, majd lekapcsolja a négykézláb a konyhapult mögül szökni próbáló Gabit, és lejátszanak egy kötelességszerűen mű-kínos beszélgetés. „Igen, sajnálom – nem, én sajnálom – jaj, most biztos kirúgsz, álmaim állása volt, de megértem – dehogy rúglak ki, hülye lennék, még úgyis párszor visszahurcollak az ágyamba – na, végre, akkor most eljátsszuk, hogy barátok vagyunk, hogy aztán fantáziálhassak továbbra is rólad, míg neked dolgozom?” Oké, szóval kábé ennyi, meg egykét beszólás Yolandától, aki még jobb is, mint Sofia, de ez sem lep meg senkit.

07.jpg

Összefoglalóan annyit, hogy igen, tényleg Disney-be illő a széria, ahogy azt páran már elmondták előttem – a szexuális utalások tömkelegétől eltekintve -, de a mellékkarakterek miatt megéri nézni, ha már a főszereplő elviselhetetlen. Ja, és hála érte, hogy még senkinek nem jutott eszébe leszinkronizálni ezt a kalap kecskebogyót, többek között azért, mert a pilot utolsó jelenetében egy zseniális poént lőttek el, amihez a) nem árt alapfokú némettudás sem, ami miatt pedig b) ahogy én a magyar szinkronkészítést ismerem, nem lesznek képesek szórakoztatóan és/vagy érthetően lefordítani.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása