Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 3x07 - Gerontion

2015. október 12. 11:00 - AaannnaaA

A Javadi házban tovább folyik a helyszínelés, a gyilkos fegyver ugyan nincs meg, viszont annál jobbat találtak: a szomszéd biztonsági kamerája felvette az ajtóban álló Petert. Na baszki! A védett házban Fara dörgöli Javadi orra alá mindazt, amit megtudtak a pénzügyi machinációiról. A férfi flegmán hallgatja (láthatóan bosszantja, hogy egy nő buktatta le és ennek hangot is ad), aztán anyanyelvén szólalkozik össze a lánnyal. Pár mondat után Saul közbemorran: elég legyen, aztán egy pillantással gyengéden kiküldi kolléganőjét.

Mikor a két egykori barát magára marad Javadi kiböki, hogy tudja mit akar tőle kihallgatója – információt az atomprogramjuk helyzetéről. Saul mindössze sejtelmesen mosolyog, ezért a fogoly belelendül: velem lehet alkut kötni (nyilván ezért vagyok itt, különben már böriben lennék), kérek egy védett házat Miaimiban, testőröket és az összes lóvémat, és akkor beszélek. Hitetlenkedő horkantást kap válaszul meg egy riposztot: 219 amerikait megöltél, el vagy tévedve a kívánságaidat illetően. Nem véletlenül dokumentáltuk a lopásaidat, mégy szépen vissza a hazádba, onnan nekünk dolgozol, és ha nem viselkedsz jól a társaid megtudják, hogy megloptad a Forradalmi Gárdát, akkor pedig minimum kínzásra és nyilvános akasztásra számíthatsz.

1.jpg

A férfi láthatóan megrendül, és azonnal ellenérveket gyárt: már azzal, hogy itt vagyok lebuktam a társaim előtt. Kizárt, nem fogja elmondani nekik senki, az alibid még áll, szóval mégy vissza ha tetszik ha nem. A „visszamégy – nem megyek” szópárbaj eltartana még egy ideig, de Javadinak újra elered az orra vére (Saul ütése elég hatásos volt), úgyhogy ez egy kicsit lehűti az őrjöngőt.

Peter otthonában zuhanyzik, hogy egy kicsit a női nézők kedvére tegyenek az alkotók. Be is fényképezem menten (a kövi bekezdés alatt még több a galériában!), és egyben kedves olvasóimtól megigényelném plakátméretben a falamra, plusz ha már rendelek kérnék egy ugyanilyet J. Caviezelről, B. Cumberbathról, M. Goode-ról, és S. Roizról. Köszönöm! Na jó, térjünk vissza a témára. Szóval.

2_a.jpg

Quinn kikászálódik a zuhany alól, a váratlan vendég pedig nem más, mint Dar Adal. Felettese rámorran, hogy rég nem volt az irodában, ennek szíveskedjék az okát közölni. Az ügynök visszadobja a labdát: kérdezze meg Saultól. Adal kezd mérges lenni: a góré egyáltalán nem közlékeny, Petert viszont ő szervezete be, ezért cserébe elvár némi lojalitást. Mikor erre sem kap feleletet elpöttyinti, hogy nemrég megöltek két embert, akik egyértelműen Javadi családtagjai. Az ügynök faarcal kérdez: szeretné, ha utána járnék? Főnöke begurul ekkora arcátlanságtól és megmutatja a biztonsági kamera által készített felvételt azzal, hogy ő az első számú gyanúsított és egyben reméli szétrúgják a seggét.

Kicsivel később Quinn berobog a védett házba kezében a fényképpel, hogy Saullal beszéljen. Miközben a kihallgatóba üget Fara elkeseredetten kérdezi, hogy tudta-e, Javadit visszaküldik Iránba? A férfi nem válaszol, csak eltrappol mellette, kihívja a górét és közli a tényeket. Berenson kiadja az ukázt: Peter maradjon itt, hogy ne legyen szem előtt, Carrie pedig keresse fel rendőr ismerősét és próbálja elérni, hogy társuk képét levegyék a körözési listáról. A lényeg, hogy véletlenül se derüljön ki, Javadi itt van, mert az minden számításukat keresztülhúzná.

 

2_g.jpg

Orvost kellett hívni a rab orrához, mert csak nem akart elállni a vérzés; mikor a doki helyrehozza folytatódhat a szájkaraté. Sault most az érdekli, miért ölte meg a feleségét? Mert hűtlen lett hozzá. Faszság, az 35 éve történt, és amúgy sem a feleséged már. Allah előtt még mindig házasok vagyunk – jön a riposzt. Igazából meg kellett volna köveznie, de arra már nem volt ideje. Ó bazmeg! Kihallgatója ekkor előveszi a képet amin ők láthatóak feleségestől, Fariba 21. szülinapját ünnepelték és egész éjjel a jövőről beszélgettek. Javadi visszavesz az arcából az emlékek hatására.

Hősnőnk visszatért a kettős gyilkosság helyszínére, hogy szívességet kérjen rendőr ismerősétől. Ő azonban nem igazán jó fej, négyszemközti megbeszélés helyett kollégáit is magukhoz szólítja, a nyomozást vezető tiszt pedig – Johnson nyomozó – nem elégszik meg az „államtitok” ismételgetésével, ő választ akar a két halálesetre. Carrie nem tud többet mondani, mert a holttestek látványától elzöldül és elrohan a mosdóba kidobni a taccsot.

3.jpg

Tovább folytatódik a fogoly „megdolgozása”, most az általa elkövetett merényletek vannak terítéken, leginkább persze a CIA felrobbantása. Saul rájött, hogy ez utóbbival vége lehet a kölcsönös „te felrobbantasz nálam valamit, cserébe én meg nálad” vagdalkozásnak. Merthogy most itt ő lett a dolgok irányítója, Iránban meg majd Javadi lesz és együtt megállíthatják az adok-kapokot. Na persze.

A mosdó-affér után szőkénk nem kap túl jó híreket a rendőrtől: kollégái csak úgy hajlandóak gyorsan lezárni az ügyet, ha találkozhatnak Peterrel.

4.jpg

Mikor az ügynöknő visszaérkezik a védett házba Fara őt is megtalálja a kérdéssel: a kezdettől az volt a terv, hogy Javadit visszaküldik Iránba? Igen. A nő kiakad, neki nem szólt senki, márpedig szerinte a férfi olyan borzalmas dolgokat művelt odaát, hogy bíróság előtt kellene felelnie, nem visszamennie. Szőkénk leállítja Fara kirohanását és elküldi, hogy keresse meg Quinnt.

Összetrombitálja Sault is majd közli a verdiktet: a rendőrök Peterrel akarnak beszélni. Miután a Javadi-műveletet védeni kell nincs más megoldás, minthogy ügynökünk beismeri a két gyilkosságot, úgysem tehetnek vele semmit, mert CIA-s. Így Quinn elindul a rendőrökhöz vallomást tenni, Carrie dolga az lesz, hogy visszakíséri a rabot az embereihez és mellette marad amíg elhagyja az országot. Saul bemegy a céghez, mert Lockhart hiányolja, beszél vele (és Adallal) mielőtt balhét rendez az információhiány miatt.

5.jpg

A kihallgatásnak vége, a fogoly megkapja az ukázt: mehet átöltözni aztán szőkénk felügyelete alatt mielőbb távoznia kell az országból. Saul átkíséri egy másik helyiségbe ahol ruhát vételezhet, közben azonban megállítja a folyosón, mert itt nem láthatja őket a kamera és feltesz egy nagyon fontos kérdést: ki volt a Langley-i robbantó? Javadi először ködösítene de végül kiböki az igazat: nem Brody vitte oda a bombát, hanem Abu Nazir egyik embere. Ugyehogyugye?

A nap és az egész cirkusz végén Saul végre távozhatna, ám mielőtt beszáll a sofőr mellé kér még egy percet és felhívja feleségét. Elnézést kérni a közömbös viselkedéséért és bevallani, hogy igenis zavarja, hogy volt valami közte és Alan Bernard között. Az asszony nem köti az orrára, hogy elkésett a vallomással, lévén a férfi épp mellette fekszik az ágyban. Szívás!

6_1.jpg

6_2.jpg

Este van mire Qiunn visszatér a Javadi-házhoz, hogy beszéljen a nyomozókkal, meglehetősen feszülten várja a kérdéseket. Az áldozatok kilétéről kérdezik, ő pedig szűkszavú válaszokat ad, amivel felbosszantja Johnson nyomozót. Mégis mit várnak tőle, nagydoktori értekezést? A rendőr mindössze azt akarja tudni, a cég mi mindent művel az adófizetők pénzén és annak tudta nélkül? Peter ölte meg a két nőt? Igen. Johnson kiakad az elkövetés módjától, ügynökünk pedig megrendülten hallgat – ha nem ismerném azt mondanám a sírás szélén áll.

Javadi átöltözött, indulásra kész. Carrie kezébe nyomja az állítólagos bizonyítékait annak, hogyan találta meg és vadászta le a CIA hat emberét, így nem fog üres kézzel visszatérni. Sóhajt egy nagyot aztán elindul. Míg az ajtóhoz lépdel Fara mérhetetlen gyűlölettel néz rá, sőt az asztalon található ollót is felmarkolja – az arcát nézve tényleg képes lenne a rosszarcba döfni, ám végül nem mozdul, némán hagyja elsétálni.

7_1.jpg

7_2.jpg

A céghez visszaérve Saul alig lép ki a liftből máris Dal Adal állja útját magyarázatot követelve hol volt eddig és mit csinált, plusz figyelmezteti, hogy Lockhart az irodájában ugyanezen kérdéskörrel várja. Oké, akkor beavatlak mindkettőtöket.

Ezalatt szőkénk és Javadi közösen autóznak vissza utóbbi társaihoz – a látszat fenntartása érdekében a férfi vezet – és beszélgetnek. A pasi nagyon rossz dumával jön, miszerint Saul milyen kegyetlen dolgokat tett beosztottjával azért, hogy idecsalja, ő sosem tenne ilyet, mire a nő visszavág: ezt a dumát tartogassa ötéves óvódásoknak, ott voltam a családja házában, láttam mire képes. A letolás elszáll a füle mellett és azzal folytatja, hogy elárulja – a CIA vezetője azt kérdezte tőle négyszemközt, hogy Brody volt-e a Langley-i robbantó. És mi volt a válasz? Hát az, hogy Abu Nazir valamelyik embere, csak ennyit tud. De azért húzza egy kicsit némileg hősnőnk agyát mikor felveti a következő lényegi kérdést: és kitől kapta a robbantó Brody autójához a kulcsot? Carrie úgy dönt erre a kérdésre nem akarja tudni a választ, mert Javadi úgysem az igazat mondaná.

8.jpg

A három fél – Saul, Lockhart és Adal – bevonul előbbi irodájába, akitől szigorú utasításba kapják, hogy amit megtudnak annak közöttük kell maradnia. Szenátorunk bólint, Adalnak nem kell kétszer mondani, neki a vérében van. Ahogy egyre több részletet mesél el, Dar úgy lesz egyre döbbentebb és lenyűgözöttebb, míg Lockhart idegesebb. Átverték őt Carrie-vel együtt, hazudtak a bizottságának, amcsi földre csalták Javadit, usw. Tátott szájjal hallgatja a tényeket, aztán átesik a ló túloldalára és kiakad: ha Javadi még itt van az országban tilos hazaengedni, bíróság elé kell állítani. Saul lófaszt int, plusz még 10 napig amúgy is ő a CIA igazgatója, szóval az akció befejeződik úgy, ahogy azt eltervezte.

A szenátor felhorkan és kijelenti, hogy azonnal felhívja az elnököt, csak adjanak neki egy telefont. Saul és Adal összenéz aztán az egyik tárgyalóba kísérik Lockhartot, ahol ő a telefont kezdi stírölni – nem tudja hogy működik – míg a két ügynök kimegy a másik ajtón és egy mozdulattal rázárják az ajtót. A teljesen bepörgött fogoly az üvegajtón át üvölt és könyörög, hogy engedjék ki, majd mindenféle szitkot szór, végül Saul megnyom még egy gombot azon a távirányítón, amivel az ajtókat lezárta és ezzel lesötétíti az üveget. Nagyon hangosan röhögök.

9_1.jpg

 

Az autóútnak vége, Carrie és Javadi megérkezett a reptérre, ahonnan a férfi hazájába távozik. A géphez megy, felsétál a lépcsőn mikor szőkénk végre megtörik, utána szalad és kéri, hogy árulja el hogyan került Brody autójának kulcsa a robbantóhoz. Javadi annyit mond, hogy a robbantó, aki a járművet a CIA épülete elé vitte túlélte a merényletet és még mindig az országban van. Azt nem tudja hol, de Bennett – a nőt megkörnyékező tekintélyes ügyvédi iroda vezetője – annál inkább. Ezzel felsétál a gépre és elindul.

Saul irodájában ül Adallal mikor megkapja a jelentést, hogy Javadi gépe elhagyta az ország légterét, ennek örömére pohár viszkivel koccintanak. Aztán haza indulnak, de Saul még odaveti az egyik ügyintézőnek, hogy Lockhart szenátor véletlenül bezárta magát a tárgyalóba, szóljon a karbantartóknak, hogy engedjék ki.

10_1.jpg

10_2.jpg

A kihallgatása végén Peter egyszerűen kisétál a tetthelyről, meglepetésére a ház előtt szőkénk várja. A férfi elmondja, hogy megkönnyebbült ettől a vallomástól, mire kolléganője értetlen arcot vág: nem is te követted el. Valóban, de volt helyette rengeteg más amit meggyónhatott volna. Közben rájött, hogy mennyire elege van a CIA-ból, már nem hisz abban, hogy megéri az árát a munkájukkal okozott szartenger. Carrie kérlelni kezdi: most nem szállhatsz ki, Javadi távozása előtt mondott valamit a CIA elleni merénylőről, aki nem Brody volt, szóval segítened kell kinyomozni az ügyet.

Quinnek egy történet fut át az arcán, kb. azt lehet leolvasni (totál szubjektív vélemény), hogy „ne már, hogy én segítsek az ex-szeretőd rehabilitálásában, akitől állapotos vagy – de bassza meg, jó barátom vagy, és fontos nekem, úgyhogy legyen”. Sóhajt hát egy nagyot és igent mond: ha ezt szeretnéd, legyen.

11.jpg

Saul hazatér végre a családi házba, besétál Mira hálószobájába, elnézést kér csak úgy általánosságban mindenért, és megöleli meglehetősen zavarban lévő feleségét.

Címkék: Homeland
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2015.10.12. 12:09:11

Kedves Mónika! Az évadkezdésben mondják, hogy a robbantás óta 58 nap telt el, márpedig még a robbantás előtti napon is a tóparti házban élvezték egymás társaságát. Az évadnyitó óta is elég kevés idő telt el, szóval nekem meggyőződésem, hogy Brodyé.
De majd a többiek megmondják, illetve a történet előrehaladtával vszg. kiderül.

Gabba 2015.10.12. 20:47:55

Ez a Lockhart magára zárta az ajtót jelenet nagyon vicces volt, Saul nagy mókamester.

A kitől van a gyerek? érdekes kérdés, nem tudom, hogy lehetne Brodytól, ahhoz tényleg túl régen találkoztak.

AaannnaaA 2015.10.12. 21:01:33

@Gabba: Persze, hogy érdekes kérdés lenne, de inkább fel sem teszed, hanem helyette azt írod, hogy "nem várok választ". Ugye? :D

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.12. 21:34:00

Kezd nagyon tele lenni a zsákja Peternek, rendre sz*patják szegényt, múltkor a nem beavatás a dolgokba, most meg adja fel magát, de ne áruljon el semmit :)

AaannnaaA 2015.10.12. 21:46:00

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Igen, az a vallomástétel elég kemény dolog volt. Illetve a belegyezés itt a végén, hogy folytatja a melót - na az sem lehetett egyszerű.

Gabba 2015.10.13. 08:06:46

@AaannnaaA: revideálom magam, ha tényleg alig 2 hónapja találkoztak utoljára (hosszabb időszakra emlékeztem), akkor lehet Brody a papa.
Nem kell válaszolni ;-)

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.13. 08:45:48

@Gabba:

Reménykedjünk, hogy nem Saultól terhes :))))
Azért Brodyról is lehetne néhány snitt, mit sínylődik kukutyimban.
süti beállítások módosítása