Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 1x01 - Az ösvény

2015. március 03. 15:00 - Hoppancs

Sorozatunk első képkockáin Ben Crawford (Ryan Phylippe) segítségért kiabálva rohan ki az erdőből, ahol halott gyereket talált. Az ilyesmi ritkán vicces, ezért a szomszédok nagyon empatikusan vigasztalgatják a megtört családapát. (Most még…) „Jól vagyok”, mondja Ben hazaérve feleségének, Christynek, de maga sem gondolja, hogy egy perc múlva ez az állítás még kevésbé lesz igaz. Otthon ugyanis egy zord tekintetű rendőrnő, Andrea Cornell (Juliette Lewis) várja, aki nagyon sajnálja, hogy zavarnia kell ily’ vészterhes időkben, de azért kellőképpen gyanakvó fejjel kezdi meg a faggatózást az áldozat és a család kapcsolatáról. Jól ismerték szegényt, a nagyobbik lány, Natalie gyakran vigyázott rá. A rövid bemelegítés után Cornell rá is tér az őt foglalkoztató legfőbb kérdésre: miért ment Ben a szokottnál korábban futni? Sejtjük, hogy ez az egész a „mit keresett az erdőben, és különben is, miért ölte meg azt a szegény kisfiút” tematikát vezeti be finoman.

bscap0000.jpg

Crawford először az időnként mindenkit gyötrő álmatlansággal indokolja viselkedését, majd bevallja, hogy ivott egy-két pohárkával előző este, és szeretett volna magához térni. A sötét ellenére nem volt nála elemlámpa. Mielőtt ezt tovább feszegethetnék, előkerül Ben kisebbik, köszönni nem tudó lánya, Abby, arról érdeklődve, jól van-e Tommy. Mivel ő a halott gyerek, ezért annyira nem. Cornell viszont biztosítja, hogy ki fogja deríteni az igazságot, ami nem kétséges, mert első látásra is egyértelmű, hogy ő Columbo kevésbé barátságos kishúga. Megismerjük Dave-et, Ben kissé éretlen, duci haverját, aki éppen sikítozó egyéjszakás kalandjától búcsúzik el, úgy, hogy romantikusan segít neki átesni a kerítésen. Ennek a Cornell-lel kiegészült Crawford-család is szemtanúja lesz, Christy nem is nézi jó szemmel az előadást. Ben szeretne részvétet nyilvánítani Tommy anyjának, Jessnek, ezért lassított felvételen indul felé, de Cornell leállítja, hogy visszaterelhesse a szót az előző estére, különös tekintettel a Dave-vel közös tivornyára. Miért mondta Ben, hogy keveset ivott, amikor egyébként sokat? Hogyan és mikor mentek haza? Most akkor kettőkor vagy háromkor? Honnan tudta, hogy halott a fiú, minek nyúlt hozzá, és amúgy miért tetszik ennyire gyanúsnak lenni? A férfi egyre jobban összezavarodik, ami érthető, ennek a nőnek én rögtön beismerő vallomást tennék, függetlenül attól, hogy elkövettem-e valamit.

bscap0002_1.jpg

Ben megkéri Dave-et, hogy ne a gyerekek előtt műsorozzon, ha már fedelet adnak a feje fölé. A fickó is beszélt Cornell-lel és eléggé betojt tőle, de nem mondott neki semmi különöset. Kiderül, hogy Ben azért (is) zavart, mert nem emlékszik az éjszakára, és így nehéz keresztkérdésekre válaszolni. Dave elárulja, hogy veszekedtek Christyvel, ezért döntött úgy, hogy amnéziásra issza magát. Crawfordék családi vacsorája a gyilkosság emlegetése nélkül is lehangoló, ezért Natalie ott is hagyja az asztalt, amikor szóba kerül az ügy. „Bárki is tette, már nagyon messze jár innen”, nyugtatgatja kisebbik porontyát Ben, a karácsonyról viszont nincs kedve beszélni, amivel a kettes számú utódot is sikerül elüldöznie. Hajnalban felhívja Jesst, hogy a vidám, Tommyval közösen felvett üzenetrögzítő szöveg hatására flashbackelhessen egy jólesőt a régi szép időkről. Natalie közben titokban telefonálgat valakivel.

bscap0000_2.jpg

Christy számon kéri férjét, hogy miért pont arra futkározott, amerre hullák teremnek, és különben is, merre járt, miután kidobta otthonról. A tizenhét éves házasság eléggé inog, de az asszony úgy véli, egyelőre jegelhetik a témát, mert most a lányok miatt össze kell tartani. Másnap Bent a sajtó együtt érző munkatársainak jelenlétében hívják be a rendőrségre, mert a morci nyomozó néni újra konzultálna vele. Ez elég rossz hír, általában így lehet villámgyorsan tanúból gyanúsítottá avanzsálni. A tagadásban lévő férfihoz az őrsön ismerős ügyvéd közelít diszkréten, azt javasolva, hogy ne adjon DNS-mintát, bármilyen szépen is kéri a lefegyverzően kedves Cornell. Crawford hazaérve sógorával szembesül, akit gyerekfelügyelet céljából hívott át Christy. Nem örül neki, még nem tudjuk, miért. Natalie már meg is kapta a neten a kötelező „apád gyilkos, ezért öld meg magad” üzeneteket, ó, milyen csodálatos ez a modern technika!

bscap0000_3.jpg

Dave kételkedve reagál Ben kijelentésére, miszerint jelenleg minden rendben a nejével, mert a múltkori balhé durva volt. Ben a házasság hosszúságára hivatkozik, mint nehezítő tényezőre, miközben eddig is mogorva arca még jobban elborul. Este Kevin nevű szomszédja kopog be hozzá, aki már láthatóan eldöntötte, hogy bűnös, és úgy is beszél vele, miközben Christyvel mézesmázoskodik. „Aki bánt egy gyereket, halált érdemel”, közli a jóember Benre sandítva, majd drámaian elvonul. A feldúlt Ben ismét megpróbál kapcsolatba lépni Jess-szel, de megint elkapja Cornell, aki még egy kárörvendő mosolyt is megenged magának, amikor Christy felismeri az elemlámpát az egyik általa mutatott képen. Ki is mennek megkeresni Ben lámpáját, de persze nincs sehol. „Biiiiztos előkerül”, közli Cornell sokat sejtetően.

bscap0000_4.jpg

Hajnalban Ben baljósan berregő motorost észlel Jess háza előtt, de hiába osztja meg az infót a lámpa-témára rákattant nyomozóval, ebből is rosszul jön ki. Mert hogy láthatta meg? Talán arrafelé ólálkodott? Nocsak, nocsak! Cornell arra is kíváncsi, hogy Dave-vel együtt taxiztak-e haza az ominózus estén, amire Ben bizonytalanul mond igent, mivel gőze sincs, mit csinált, meg hogy. Cornell feltűnően erőteljes hümmögéssel nyugtázza a választ. Hazafelé Ben észreveszi, hogy zsaruk kutakodnak a lakásában, ahová Christy engedte be őket, miután a trükkös Cornell elcsalta az erdőbe. Ezen az indokoltnál egy fokkal jobban felhúzza magát – persze, csak ha abból indulunk ki, hogy nincs takargatnivalója - , és leordítja a rendőrnő fejét. Miután a helyi boltos is bunkó vele, és az újságírók sem hagyják élni, végső elkeseredésében mégis leadja azt a fránya DNS-mintát. Cornell szigorúan nézi, ahogy kedvenc leendő gyanúsítottja szájában turkálnak. Úgy tűnik, nem Christy árulta el a hatóságnak, hogy a bűntett éjjelén összebalhézott az urával, de valahonnan mégis tudják. Christy kíváncsi rá, hogy Ben titkol-e előle valamit. A sorozat címéből kiindulva igen. A családfő este kettesben marad Abbyvel a majdnem feldíszített fa mellett, mert a többiek idegei nem bírják az ünnepi jópofizást. Ben mosolya sem őszinte, de a gyerek kedvéért helyére kerül a csillag is, amiért cserébe megkapja az epizód első támogató mondatát: „Tudom, hogy nem te tetted, apu”.

bscap0000_5.jpg

A rövid idill nem tart sokáig, másnap vörös „gyerekgyilkos” felirat várja Bent a garázsajtón, ráadásul azt is megtudja Dave jóvoltából, hogy nem együtt mentek haza. Ezzel Cornell is tisztában van, tehát nem véletlenül adott ki hangokat, amikor Ben az ellenkezőjére tippelt előtte. Munka sincs többé, mert a toleráns környékbeliek nem akarnak a gyanú árnyékába keveredett festővel dolgoztatni. Cornell újabb hívása után hősünk ismét a gondtalan múltba tekint, majd bőg egy sort. A kedvén a rendőrségi látogatás sem lendít sokat, kénytelen meghallgatni, hogy az emberek milyen változatos okokból és módokon szokták megölni a gyerekeiket, majd Cornell nagyvonalúan lehetőséget biztosít rá, hogy bevallja a bűncselekményt. Mivel erre nem hajlik, a nő azt szeretné kideríteni, hányszor feküdtek le Jess-szel. Egyszer biztosan, mivel a DNS-minta alapján Ben volt Tommy apja. Hoppácska!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása