Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x07 – Power Outage

2014. december 03. 11:00 - SuperLawyerGirl

Két pasi és egy csaj – az optimális kezdő felállás – ja és kicsit visszamentünk az időben, hogy szemtanúi lehessünk a mai rész metahuman ellensége születésének. A sztori pofonegyszerű. Emberünk felmászik egy magasfeszültségű póznára – míg barátai lentről bátorítják – hogy onnan csodálja a részecskegyorsító indításának történelmi jelentőségű eseményeit. Mint tudjuk ezt egy big bumm követi, sugárzásgombával, és szegény szerencsétlenünk emberesen megcsapja az áram. Barátok a kocsiban ülnek remegve, majd miután leesett a fémről barátjuk a lány hozzárohan, és megfelelően magas frekvenciájú sikoltásba kezd, amit nem értettem. Ilyenkor nem szoktak sikítani, de lehet csak nekem volt fura a reakció.

vlcsnap-2014-11-27-17h19m48s236.pngHála az égnek végre látjuk hosszasan Dr. Wellst, és nem csak soványka ízelítőket ördögien fondorlatos tervéből. Bemegy a kis kuckójába, és virtuális asszisztense segítségével tovább írja naplóját. Barry kezdi kitapasztalni mennyi mindenre jó a szupersebesség a hétköznapokban, kelhetsz az utolsó utáni pillanatban, az téged kirabolni szándékozót kiröhögheted, megcsinálhatod mindenki kávéját a Starbucksban, ahelyett, hogy sorban állnál, ilyesmik. Na és pont ezeknek nem örül Harrison. Meglátása szerint Allennek a hétköznapi hősködés helyett az ő roppant gonosz és egyelőre a nézők elől gondosan elrejtett tervét kellene megvalósítania. És ha már úgyis itt van, megkukkantja, hogy a jövő még mindig ugyanúgy néz-e ki, ahogy ő akarja. Mindenki nyugodjon le, úgy néz ki.

vlcsnap-2014-11-27-17h32m33s239.png

Miután jó doktorunk befejezte a naplóírást, megy, hogy megleckéztesse Barryt, amiért ilyen rútul elhanyagolja a megállapodásuk rá eső részét, ergo nem viselkedik a labor kísérleti nyulaként. Allen borzasztóan elszégyellné magát, csak hát épp rohannia kell, gyilkosság történt. Bizony, méghozzá egy alapos, emberünk feketére égett, és felismerhetetlen, még szerencse, hogy a Star Labsben nincs az a probléma, amire ne találnának megoldást, így hamarosan meglesz az áldozat. A halál oka egyébként halálos, szénné égető áramütést. Furcsa, hogy a halottunk igazolványát arra használja valaki, hogy bejusson annak munkahelyére, és leszívja az áramot. Na jó, nem olyan furcsa, nyílván a gyilkos az, Flash már ott is terem, Dr. Wells „vigyázz magadra kincsem” köszönését meg sem hallva.

vlcsnap-2014-11-27-17h43m34s184.png

Pedig jobban járt volna, ha megfogadja a jó tanácsot. Metahumanünk ugyanis áramevő, és mikor megérzi Barryben a lehetőséget, jóllakik vele, ami Flash számára olyan hatással jár, mint mikor kiveszed a telódból az aksit. Nem fog működni. Flash eddig volt Flash, visszaváltozik a szuperlassan futó Barryvé, amit Cisco undorodó arccal nyugtáz, Dr. Wells világa pedig összeomlik, a jövőlátó orákulum nem lát semmilyen további szereplést Flashnek. Allen közli Joe-val a rossz hírt, de ezt olyan hangsúllyal teszi, mint aki elvesztette a kiskutyáját. Joe nem igazán hisz neki, szóval tesztképpen összetöri fogadott fia egyik bögréjét. Szegény Barry, ma sok mindennek búcsút kellett intsen. Itt jön be a képbe Iris, hogy óbégasson egy sort arról, hogy Flash minden rendőrnél jobb, beleértve apucit is. Szegény Allen próbál arra utalgatni, hogy mi van, ha nincs többé a kis szuperhőse, de a lány a rózsaszín ködben teljesen elveszett. Joe finoman elhessegeti fogadott fiacskáját, akinek így nagyszerű alkalma nyílik találkozni a Clock Kinggel, aki ahogy elnézem, kicsit rá van függve az órákra, de amúgy bilincsben van, nem zavar túl sok vizet.

vlcsnap-2014-11-29-19h13m25s101.png

Barry azon picsog Caitlinnek, hogy mennyivel jobb szuperhősnek lenni, mint nem szuperhősnek, és ő így már nem is tud élni. Cisco közben valami hasznosat is csinál, kideríti, hogy ki az energiaevő vámpírunk, épp időben, így az emlegetett szamárnak nem kell bemutatkoznia, mikor a Star Labsnél tett látogatása alatt elkezdte lezabálni a város energiaellátását. Ez némi zűrt okoz az őrsön is, a Clock King pedig él a lehetőséggel, hogy pár embert megölve és túszul ejtve próbálja saját jövőjét biztosítani. Barry elég gyorsan értesül az eseményekről, amit különösen a szívére vesz így, hogy nincs ereje, amiért folyamatosan hisztizik tudós barátainknak. A követelőzést megunva Dr. Wells előrukkol egy ötlettel, megütünk némi árammal fiam, aztán helyrejössz. Benne vagy? Persze Allennek már másfelé kapkod közben az agya, megyek beszélek villámmal, mert bár kiszippantották belőlem a hősiességet, akkor is hős akarok lenni, vagy legalábbis hősi halott. Szegény Harrison, főhet a feje.

vlcsnap-2014-11-29-19h30m36s173.png

Közben a kapitányságon túszejtőnk elmondja, miket követel, nincs jelentősége, mindenki tudja, hogy úgysem fogja megkapni. Kicsit ironikus, mikor Irisra, aki végig apuci háta mögé bújt, amíg le nem ültették őket szép körben, úgy hivatkozik, mint bátor civil lány; és élveztem a humorérzékét is: kiküldöm én a túszaimat szép sorban, halottan vagy élve gondoltad? Kérlek, legyél konkrétabb. Közben Eddie egy asztal mögül vár az alkalmas pillanatra, hogy lelője. Ezalatt a laborban Barry tart meggyőző beszédet, minden siker nélkül, amit bárki megmondott volna neki előre. Dr. Wells meg azon bosszankodik, hogy Egyenáram őt okolja, amiért metahuman lett belőle, és véletlenül megölte a barátait. Úgy fordítja el a fejét, hogy szinte hallom, ahogy azt gondolja: ugyan-ugyan, ne vedd már magadra, én csak Flasht akartam létrehozni, semmi személyes nem volt ebben haver. Elmélkedését Rázós áramütése Barrybe akasztja meg, és miután megkérdezi, hogy a fiatalúr kijátszotta-e magát, megkéri Ciscot, hogy tegye meg a szükséges lépéseket Flash újratöltéséhez. Cisco nem akarja otthagyni, de Harrison olyan hévvel magyarázza, hogy Barry a legfontosabb kreálmánya, hogy megadja magát.

vlcsnap-2014-11-29-19h44m28s28.png

Eddie közben a Clock King mögé lopózik, és jól lelövi, csak az idiótája nem fejre céloz, ha már ott van két lépésre, hanem törzsre (jó, jó, a rendőrség tényleg így szokta), és persze, hogy golyóálló mellényt viselt az ürge. Úgyhogy rendőrünk a rövidebbet húzza, kap egy szép kis lövést, hogy csendben elvérezzen a padlón. Iris szomorú, de persze annyira, mintha Flash haldokolna. Star Labsben Dr. Wells még az ördöggel is üzletel, csak, hogy a jövő elképzelései szerint alakuljon. Ráveszi Erős Pistát, hogy a szabadságáért cserébe ölje már meg Elektromosságot. Az iskolai rosszfiú benne van, egy jó bunyó mindig lelkesedéssel tölti el. Pont időben, mert aktuális első számú gonoszunk már majdnem elkapja Caitlint és Barryt, de így azok időt nyernek, és lehetőséget, hogy megáramozzák Barryt, hátha működik Harrison ötlete. Hát nem működött, legalábbis Barry szerint. Közben Eddie egyre több vért veszít, és Joe és Iris könyörgésére a Clock King megszánja, és elköti a sebet, hogy időt nyerjen emberünk. Mellékesen a homlokára írja a vérével, mennyi ideje van még hátra. Ez az ostoba Iris meg ahelyett, hogy nyekegne egy köszönömöt, inkább menőzik, hogy majd jön Flash, te meg mész vissza a dutyiba. Végülis épp csak segített a pasiján.

vlcsnap-2014-11-29-19h54m11s170.png

Nos, ha aggódtunk, hogy Tony tudja, hogy Barry a Flash, többé nem kell, mert a metahuman verekedésben bizony alulmaradt, és meghalt. Allen ezért végtelenül szomorú, aztán meg ideges, mikor Dr. Wells közli, hogy ő engedte ki, hogy időt nyerjen maguknak, de láthatóan felesleges volt, meghalt a rohadék, ahelyett, hogy teljesítette volna a küldetést. Barry ezért jól kiosztja Harrison fejét, majd mintha mi sem történt volna, megbeszélik, hogy le kellene lécelni innen. Amúgy meg Allen tökre visszakapta az erejét, csak túl gyenge fejben ahhoz, hogy kezelje. A túszhelyzetünk fejlődni látszik, a Clock King megkapta a kívánságlistáját, és megy átvenni az ajándékait, biztos, ami biztos, Irist viszi magával túsznak. Vagyis vinné, ha Joe nem szólna közbe, hogy had búcsúzzon el lánykája a pasijától. Mert Iris ezt nem kérte ám magától, de ha már így felhívták a figyelmét, csókolgatja egy kicsit. Persze Joe-nak és Eddie-nek több esze van, csak azt akarták, hogy el tudja venni a srác bokájára csatolt fegyvert. Ami szerintem kb. lehetetlen, mert mire a csaj felfogja, hogy mi van, addigra már hurcolják is elfele.

vlcsnap-2014-11-29-20h16m11s120.png

Akárhogy is, valahogy mégis sikerült neki, és lábon lövi a Kinget, akinek ettől nyílván a keze is megsérült, azért nem lőtt vissza. Közben tudósaink lécelnének le a laborból, de utoléri őket Áram, és egyesével számolna is lefelé velük, így Dr. Wells önfeláldozóan magára tereli a figyelmet. Először is bocsánatot kér, hogy nem égett a halálvágytól, meg tudja ő, hogy rossz fiú volt, amiért az élete műve sok embert megölt, akiket név szerint tud, de a felsorolásukban elég nyolcig jutnia, az is elég a kívánt hatáshoz. Persze ez nem hatja meg túlságosan Rázást, neki is lát a jó doktor kinyírásához, amitől Flash végre helyére kattan, és megmenti. Azért Dr. Wellsnek kemény önuralma van, hogy egy pillanatra sem esik ki a tolószékes szerepéből. Jutalma, hogy nézheti a mozit, ahogy Barry győzedelmeskedik némi fejfogás és ordibálás után, mert túl sok a benne lévő energia Blackoutnak, és technikailag túlzabálja magát – a kis mohó.

vlcsnap-2014-11-29-20h23m55s103.png

Ezek után Barry rohan is Irist megmenteni, de persze már eső után köpönyeg. Így inkább visszamegy a laborba Harrisontól bocsánatot kérni, amiért egy elviselhetetlen hisztigép volt. Dr. Wells meg éppen hogy csak nem vall szerelmet, hogy ő nem igazán szereti az embereket, de Barry, na az más. Őt nagyon szereti. Allen meglátogatja Eddie-t a kórházban, aki nagyon jól érzi magát a fájdalomcsillapítóktól, és így sokkal szórakoztatóbb. Joe lever egy vázát, amit Flash elkap, megnyugtatva ezzel apucit, hogy visszajött az ereje. Eddie meg csak pislog, hogy mi történik itt, de megnyugtatják, csak a fájdalomcsillapítók. Barry elszalad a folyosóra, hogy Iristól bocsánatot kérjen a késésért, de a lányt úgyis csak az érdekli, hogy szépeket mondjon neki, amit meg is kap, mindenki boldog. Beleértve Dr. Wellst is, hiszen már tudja, hogy Barryt emberekkel lehet motiválni, ráadásul jövőlátó gépe biztosítja, hogy a jövő a tervek szerint alakul. Allen reggel korán felbukkan, hogy fusson egy kicsit a tudomány és Harrison tervei támogatása érdekében.

vlcsnap-2014-11-29-20h40m21s45.png

Végül pedig professzorunk leveszi az elhunyt Blackout vérét, hogy megtudja, az hogyan volt képes Flash erejét leszívni. A jövő héten pedig vár ránk az epic Flash v. Arrow. Igazából tetszett, hogy pörögtek az események, ami nem tetszett, az Iris. De ő nagyon. Nincs még egy ilyen nőszemély. Eddie-t nem tudom hová tenni – és nem akarok spoilerezni azoknak, akik nem tudják – de ha ő az, aki gondoljuk, hogy lesz, akkor gyorsan meg kellett volna gyógyuljon, vagy valami. Szóval nagyon kíváncsi vagyok mi lesz vele, és mikor jön már végre Grodd.

Címkék: the flash
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.12.03. 15:06:10

Iris valóban irritáló volt, ráadásul tényleg érdekelne, hogy hogy a fenében sikerült lefegyvereznie és meglőni az Órakirályt, mert a jelenet, ahol azt elvágták, egyáltalán nem azt sugallta. Oké, láthattuk a múltkori részben, hogy milyen bunyós kiscsaj volt, de akkor is.

Viszont azt kell mondanom, hogy a hogyvolt szinte érthetetlen volt számomra, pedig láttam a részt. De anélkül tutira nem tudtam volna követni a leírás alapján, hogy ki-kivel van és ki mit csinál. Ráadásul nem tudom, hogy mennyire siettél vele, de érzek benne fogalmazás- és jelentésbeli hibákat, mintha túl gyorsan írtad volna, és néha épp az ellentettjét írtad le annak, amit gondolsz.

Várom már nagyon, hogy este láthassam a tegnapi részt, remélem, jó kis bunyó kerekedik belőle. :)

SuperLawyerGirl 2014.12.03. 18:08:27

@Is: Újraolvastam, hogy lássam, mi lehetett a gond. Nem siettem egyáltalán, sőt, szerintem pont az, hogy nagyon részletesen akartam mindent, és mivel több szálon futott a cselekmény, lehet nem sikerült teljesen elkülönítenem az eseményeket, bár nekem ez így utólag sem feltűnő.
De megértem a kifogást, úgyhogy felajánlom a lemondásom, mert mindenki elszámoltatható kell legyen. :D
A mai részt már én is nagyon várom, teljesen rákészültem, de előbb Agents of S.H.I.E.L.D., mert a bőrömből ki nem bújhatok. ;)

Is 2014.12.03. 20:57:51

@SuperLawyerGirl: "Iris szomorú, de persze annyira, mintha Flash haldokolna." Nem arra gondoltál, hogy nem annyira? ;)
Azért ne mondj le, ugyan ki írná meg ilyen szépen? :)
Szegény Kolosszus hasonmás, jól kifingott.
A tegnapi rész nem volt rossz, tetszett a harc megvalósítása. Minden más csak annak asszisztált.
A SHIELD meg... szépen lassan megágyaz az egyik eljövendő Marvel filmnek :) És nagyon jól ágyaz meg.

Dixonskickass 2014.12.03. 23:52:27

Bevallom őszintén, én az új részről íródott hogyvoltod várom már:D:D de tényleg nem volt rossz rész, Iris valóban sok és irritáló, de ha Barrynek az öröm, hogy csak a Flash énjét szereti a csaj, akkor egészségére. Kezdem azt hinni, hogy sose derül ki, kicsoda a sárga ruhás :D és most akkor acélfej meg áramcsávó meghaltak vagy sem? Miért tárolnak egy hullát egy titkos börtönben? Where is Grood?

Is 2014.12.05. 10:21:41

@Dixonskickass: Ja, azt én is. És ugye szerdán meg Flash látogatott az Íjász városába, szóval rendesen kimaxolták az együttműködést :D

foxwiththegloves (törölt) 2014.12.05. 10:36:37

@SuperLawyerGirl: nana, ha te lemondasz, én is lemondok a Flash nézési jogomról:)
szerintem érthető volt, sőt az utolsó pár percet nem is láttam (bealudtam és nem pótoltam) és azt is értettem. és még tolmácsot sem kellett kérnem hozzá:)
Robert Kneppert jó volt látni. Nagyon odavoltam érte annak idején:) végül is ez még most is vállalható:)
Az új rész HV-jára én is kíváncsi vagyok.

SuperLawyerGirl 2014.12.05. 14:42:01

@Is: az a vicces, hogy nekem a kommentedben is még egyszer neki kellett futni, hogy észrevegyem a hibát. :D
@Dixonskickass: én sem értem, hogy a halott metahuman miért foglal egy cellahelyet. :D A Reverse Flash kiléte szerintem a következő részben derül ki, a címből kiindulva. Persze így nagyon csalódott leszek, ha mégsem. De Eddie nem lehet, hiszen akkor gyorsan gyógyult volna. Hacsaknem a sárga Flash rosszabb képességekkel bír, mint a piros.
@foxwiththegloves: Rád mindig lehet számítani. :)
Egyebekben nem akarok spoilerezni a következő rész hv-járól, úgyhogy nem mondok semmit. Viszont egy gyors közvéleménykutatás: tetszett? :D

Is 2014.12.05. 15:49:43

@SuperLawyerGirl: Igen és nem. Számomra nagyon úgy tűnt, hogy nagyon a két hős összecsapására hegyezték ki a történetet, minden más csak assziszt volt ehhez ebben a részben, igazából nem a történet volt a történet, ha érted, mire gondolok :D
Meg volt olyan dolog, ami nekem fura, majd a következő rész HV-ja alatt kivesézzük.
De összességében jól szórakoztam. Még a következő napi testvérrészen is ;)

foxwiththegloves (törölt) 2014.12.05. 20:39:41

@SuperLawyerGirl: nem volt rossz, bár nekem mindig kicsit outsider érzés ilyenkor, hogy az Arrow-t nem nézem. De bírom Arrow-t, úgyhogy örülök mindig a felbukkanásának.

Dixonskickass 2014.12.06. 14:58:21

Én mindig is csíptem a szuper erő nélküli hősöket mint Batman és Arrow, és az Arrow sorozatban jobban tetszik az a kicsit sötét hangulat és a módszerei:D Azon mondjuk kiakadtam, hogy a szinkronos változatban (hiba volt úgy elkezdeni, bár annyira nem rossz) a Speedy-t Spurinak fordították:D Nekem a Fürge sokkal jobban bejön, de azt sajnálom, hogy már most Arsenalnak szólítja Royt.
@SuperLawyerGirl: igaz, a gyors gyógyulást nem vettem figyelembe:D hát reméljük, most már eléggé felcsigáztak vele:D

egy kis off: nem tudjátok a Gotham szünetel-e vagy mi van?:D

foxwiththegloves (törölt) 2014.12.06. 16:30:01

@Dixonskickass: Arrow módszerei komplexebbeknek tűnnek, ezért is szimpi, Barry egyelőre csak úgy szaladgál bele a nagyvilágba:)
Szuperhősök közül az Avangers csapatot nagyon bírom, azon belül is Vasember, Hulk(!) talán a kedvenc és engem Captain America is megvett, pedig őt sokan uncsinak tartják (szerintem egyáltalán nem az)

SuperLawyerGirl 2014.12.08. 10:08:32

@Is: határozottan az a benyomásom, hogy ha képben akarok maradni, el kellene kezdenem nézni az Arrowt. :D
@Dixonskickass: a Gotham most egy iszonyat hosszú téli szüneten van, valószínűleg január végére tér vissza, de még nincs semmi hivatalos információ. Idén már nem lesz, az tuti.
@foxwiththegloves: az Avangersből mindenkit szeretek, de Vasember a legjobb, azt mindenki tudja :P

Is 2014.12.08. 12:27:27

@Dixonskickass: A wiki szerint - szóval nem szentírás - a következő rész január 5-én lesz.
@SuperLawyerGirl: Nem járnál rosszul szerintem Arrow-val. :)
@foxwiththegloves: Ha már így bejön az Avengers, remélem, jársz a HálóZsákra a képregényeiket magyarul olvasni ;)

foxwiththegloves (törölt) 2014.12.08. 17:46:41

@Is: még nem, de ezután fogok:) köszönöm, hogy szóltál:)

Is 2014.12.08. 18:00:29

@foxwiththegloves: Szívesen, a jó cserkész ott segít, ahol tud :)
Ha valami gebasz van vagy nem találod, csak szólj ;)

Is 2014.12.08. 22:54:51

@foxwiththegloves: Ja, és majd mesélj, hogy hogy tetszett.
süti beállítások módosítása