Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 4x04 - Brotherhood

2015. június 11. 15:00 - AaannnaaA

Helyi banda tagjai érkeznek örményekkel bizniszelni kora reggel egy raktárhelyiségbe. Mi nem látjuk mi történik odabent, de halljuk, hogy amint a bandatagok belépnek, azonnal lövöldözés kezdődik. A város másik pontján John általános iskolához érkezett, ide jár ugyanis a mai célszemélyek egyike, a 8 éves Tracie Booker. A másik szám a 12 éves bátyjáé, Malcolmé, ő máshova jár suliba, oda Shaw ment. Hősünk piszkálja kicsit főnökét, miért nem ő jött el a suliba, de neki ma dolgozatokat kell javítania – kivéve azt, amit Medve szétcafrangolt. Vinnyogva felröhögök.

Főncsi annyit tud a gyerekekről, hogy édesanyjuk sitten ül illegális fegyverbirtoklásért, míg édesapjuk elhunyt, ők pedig jelenleg gyámság alatt vannak. Ex-ügynökeink egyeztetnek: Shaw már kiderítette az iskolatársaktól, hogy Malcolm nem ment ma be, szóval Johnon a sor, hogy kikérdezze Tracie sulijában a gyerekeket hol a hugi. Rendőrként persze nem jár sok sikerrel: egy cserfes kislány közli, hogy zsarukkal nem áll szóba. A férfi alkudozni próbál: oké, akkor játszok veletek ugróiskolát (na azt megnézném). Kár a gőzért, legyint a nagydumás, esetleg ha adna némi lóvét… A férfi nagyot sóhajt és a zakója alá nyúl. Pár perccel később jelenti amit megtudott: Tracie nem ment iskolába, de amúgy minden reggel Malcolmmal együtt jönnek, szóval visszaköveti az útvonalukat, hátha. Némi trappolás után helyszínelésbe fut bele, be is rongyol attól tartva, hogy a gyerekek az áldozatok.

1.1.jpg

1.2.jpg

De nem, csak a rész elején látott bandaleszámolás tetthelyére ért, ahol két kábszeres ügynökbe botlik: Lennox és Thomsen a nevük. A nő – Lennox – viszi a szót, felvilágosítaná „nyomozónkat” a részletekről, de nem kell sokat mondania, a férfi pár ismertetőjelből levágja, hogy a Testvériség harcolt az örményekkel. Vezetőjük a sokat emlegetett Dominic, elég kemény fejű ürge lehet – mint anno Elias is jelezte – még a DEA sem tudta beazonosítani. A Testvériség egyik embere egy likkal az oldalában életben maradt, ám sok infót nem várnak tőle, nem az a fecsegős tagokból álló bagázs. De ez a szitu nem ilyen egyszerű: halott bandatagok – pipa, drog – pipa, lóvé – nuku. Szóval valaki lelépett a zsével még a rendőrök kiérkezése előtt. A nőt kollégái elszólítják, John pedig Főncsivel konzultál.

Harold megtalálta a célszemélyeket a metróbérletükkel követve nyomon őket, és látja, hogy épp egy puccos üzletben vásárolnak maguknak új ruhát. Gyorsan megvan a verdikt: a csemeték lopták el a lóvét, jó lenne eltüntetni őket az utcáról, mielőtt az alvilágiak is rájönnek erre. Finch megpróbálja követni a gyerekeket az üzletből távozásuk után, de a fiú pillanatok alatt kiszúrja őt. Lerázása még ennél is gyorsabb – Malcolm a nála lévő táskányi pénzből előkap egy kis kupacot, leteszi az utcára, aztán hopp, egy kósza szellő, és máris két tucatnyi járókelő rohangál őrült módjára a bankjegyek után, míg a kölkök elszelelnek. John szerint jó lenne még a maffiózók előtt megtalálni őket, ezért is szólt a most megismert kábszeres ügynököknek a sejtéséről, miszerint a testvérek vitték el a lóvét.

2.1.jpg

2.2.jpg

A gyerekek nyomára bukkanni persze nem könnyű, így hőseink segítséget vesznek igénybe. Harold a metrón utazva Eliassal találkozik, de a maffiavezér már tud az ügyről, és rááll a dologra, hogy kicsit segítsen a csapatnak. Ígéri, hogy az örményeket féken tartja, de a Testvériséggel Főncsiéknek kell zöld ágra vergődniük. Ám a beszélgetésnek itt még nincs vége, Eliast ugyanis az érdekli, mire fel az álcaváltás – John rendőr lett, Harold meg tanár? Mégis miért? Valami megváltozott, ezt érzi, és gyanítja, hogy beszélgetőpartnere tudja erre a választ, de - ahogy az várható - nem kap magyarázatot, csak némi süketelést.

Nem sokkal később Reese beér az őrse, ahol Fuszkó morcos arccal fogadja amiért elvállalta a reggeli ügy kinyomozását, amiben hét maffiózó kinyiffant. Társa terel, Lennox ügynök vár rá, szóval szeretne olajra lépni a felelősségre vonás elől. Ám az nem olyan könnyű, mert Lionelnek más hírei is vannak: az első részben John által elfogott Testvériség-tag – Link – pár perce szabadult a sittről egy olcsó bandatrükkel: egy fiatalkorú srác magára vállalta a balhéit, szóval csak ejnye-bejnyét fog kapni a bíróságról, és most szabad. Nyilván lesittelője bőrére is pályázik, szóval hősünk kösse fel a gatyót. Említett azonban ránt egyet a vállán és az ügynökhöz lép. A nő is letolással kezdi, miszerint nem ismeri John múltját a kábszer nyomozói ténykedése előttről (naná, nincs is mit ismernie), de a férfi is megcsinálta a házit, válaszul felsorolja amit Lennox múltjáról tud; szóval a virtuális nemiszerv méregetés helyett dolgozzanak inkább.

3.1.jpg

3.2.jpg

Az ügynöknő azzal indít, hogy szerinte a Testvériségnek informátora van a DEA-n belül, nem is bízik meg a kollégáiban emiatt, hiszen nem tudja ki lehet a tégla. Johnban azonban bízik – a megérzése szerint a férfi rendben van. Sőt bizalma jeléül mutat egy nemrég készült felvételt amin a gyerekek szerepelnek mobilvásárlás közben. A nő igényelt végzést, pár óra múlva megkapja, akkor le tudja majd nyomozni a vásárolt mobilokat – azzal távozik. Harold John fülesén közbeszól, miszerint nincs pár óra felesleges idejük a gyerekek megtalálására, úgyhogy nekiáll meghekkelni a mobilszolgáltatók rendszerét, bár nem könnyű, mivel a felszerelése még nem olyan profi, mint a régi irodában volt.

Rico ezalatt mentőautó sofőrt játszik, ő szállítja ugyanis a kilikasztott Testvériség-tagot, persze nem a kórházba, hanem csak biztonságos távolságra a lövöldözés helyszínétől. Leáll egy félreeső úton és hátramegy a beteghez, stukkert fog rá, hogy így beszélgessenek. Kiderül, hogy a csávót Mininek hívják (ez a nickneve a naffarka miatt). Mehh! Utasítja, hogy hívja fel bandatársát (Link-et) megérdeklődni annak pozícióját – mikor ez megvan, kivezényli a sérültet a mentőből, hogy oda induljanak.

4.1.jpg

4.2.jpg

Kicsivel később Főncsi szól Johnnak, hogy sikerült bemérni a gyerekek telefonját, egy menő ügyvédi irodába jöttek (?), de nem a főbejáraton, hanem a parkolószintről akarnak bejutni. Úgy tűnik azonban, hogy nemcsak hőseink tudják a tartózkodási helyüket, hanem pár alvilági alak is – száguldva közeledő autóból lőnek rájuk veszettül. Ahogy elnézem a Testvériség tagjai lesznek azok. A kicsik szerencsére ügyesen elfutnak. Mielőtt a rosszfiúk kiszállnának, hogy utánuk induljanak, furgon érkezik tolatva ezerrel, és beledurrant a bandatagok járművének hátuljába, majd gázt ad és elszáguld. Shaw az, mögötte megbilincselve Mini csücsül. A bandások megdöbbenve kászálódnak elő, észlelik az eltűnő autóban elfogott társukat, de pár kósza lövésen kívül mást nem tehetnek érte – inkább a gyerekek után indulnak.

Akik már nincsenek szem előtt, kicsit odébb rohannak át a parkolón, mikor John toppan eléjük: igazolja magát mint rendőr, és segítséget ajánl. A testvérek nem kérnek belőle, sőt Tracie gázsprayt vesz elő, de ekkor előugrik Lennox ügynök (hogy került ide?), és segít hősünknek a gyerekek meggyőzésében. Shaw jelzi Johnnak, hogy felveszi őket a furgonnal, de társa nemet int: Lennox már így is túl sokat kérdez, nem akar lebukni előtte, szóval maguk próbálnak levegővé válni.

5.jpg

Kora este lesz mikor egy biztonságos lakásba érkeznek (John, Lennox és a két gyerkőc) – ez persze nem Főncsi rejtekhelyei egyike, hanem rendőrség által lezárt tetthely; hősünknek volt itt dolga nemrég, kulcsot meg valahogy kerített hozzá. Pléddel gyorsan leteríti a szőnyegre száradt vérfoltot, aztán utasítja az aprónépet, hogy helyezze kényelembe magát. Az ügynöknő jelenti, hogy felhívta a társát, Thomsent, erősítésért a DEA irodájából, és ő ígérte, hogy hamarosan jönnek. Addig is hízeleg kicsit a testvéreknek, próbál belőlük kihúzni infót arról, hogy mit láttak mielőtt elemelték a pénzt.

Ők inkább nem akarnak beszélni a dologról, félnének tanúskodni, és féltik a lóvét is. Hát pedig azt át kell adniuk, mint bűnjelet. Azt nem lehet, tromfol Malcolm, szükségük van rá. Mégis minek, kérdi egyszerre a két felnőtt? Anyukájuk kiszabadítására kell, hogy felfogadhassanak egy nagymenő ügyvédet, aki kihozza a Rikersből, hiszen még csak el sem sütötte soha a fegyvert, amit nála találtak. Ezért vettek új ruhákat, hogy jól jelenhessenek meg a felfogadni kívánt ügyvéd előtt, plusz oda előre kell perkálni – szóval erre kell a zsé. Az ügynöknő megértő, de a lopott drogpénz akkor sem a megváltás. Malcolm lógó orral átadja a vállán lévő táskát, ám gyorsan kiderül, hogy abban csak újságpapír van, nem a lóvé. Arról ugyanis nem hajlandó lemondani, gondolom elrejtette valahol. John elismerően vigyorog.

6.jpg

Lennox Tracie kezébe adja a mobilját, hogy játsszon vele egy kicsit – ezzel próbálja elterelni a gyerek figyelmét helyzetükről. Hősünk Malcolmhoz lép, de az élből hárít: úgysem mondom meg, hol a lóvé. Nem is kell, vág vissza John, kiderítjük. Na ja. A srác védelmet kérne a „nyomozótól”, de igazából maga sem hisz benne, hogy segíteni tudna, hiszen Linket is lecsukta, az mégis szabadon császkál. John azonban elmondja az igazat: egy kiskorú magára vállalta amit a bandatag elkövetett, így került ki a sittről. Malcolm meg sem lepődik, hiszen látott ő ennél már cifrább dolgokat is. Reese győzködi még kicsit, mire a fiú enged: kéri, hogy vigyázzon a húgára, cserébe leírja egy fecnire a lóvé rejtekhelyét. A férfi átadja a papírt az ügynöknőnek, aki közben megjegyzi, hogy nemsokára itt az erősítés, el is indul eléjük.

Shaw kiszedi a furgonból Minit, hogy további infót préseljen ki belőle a titokzatos Dominicről. Elhagyott csarnok alagsorába hozta, egy csőhöz bilincseli, aztán elkezdi faggatni a banda vezetőjéről, ám hosszas szájkaraté után sem jut semmire - a fogoly nem beszél.

7.jpg

A biztonságos lakásban John hívást kap Fuszkótól, miszerint a reggeli bandaleszámolás nyomozása közben talált egy telefonszámot, amit az egyik Testvériség tag hívott a helyszínről, vszg Dominic száma lesz, esetleg fel kellene hívni. Rajta, mondja John, Lionel pedig tárcsáz, hogy aztán a következő másodpercben mindkettejüknek méretesre nyúljon a képe: a Tracie kezében lévő mobil szólal meg, amit nemrég kapott Lennox ügynöktől játszani, baszki. Hősünk levonja a konklúziót, hogy a társa is értse a dolgot a vonal túlvégén: a DEA emberei között valóban tégla van, csakhogy az maga Lennox! Fuszkó azonnal indul, hogy csatlakozzon a lakásban maradtakhoz, de Reese megállapítja, hogy nem árt sietnie, mert a rosszfiúk már az épület bejáratán csörtetnek befele (közben egy futó pillantást azért vetünk az áruló ügynöknőre is, amint magához szólítja a pénzt a rejtekhelyéről).

8.jpg

Főncsi jelenti John fülesén, hogy Lionel még vagy nyolc perc, míg hozzájuk ér, szóval addig maguknak kell boldogulniuk. Harold felvet egy kérdést: Lennox már sanszos, hogy megkaparintotta a pénzt, akkor a Testvériség miért nem hagyja békén a gyerekeket? Valószínűleg azért, mert a csaj a bandát is átverte nemcsak a munkáltatóit. A mobilját is itt hagyta, nem igazán fogják tudni megtalálni. Közben Shaw is agyalt kicsit, ő meg arra jött rá, hogy miután az elfogott Miniért nem küldtek erősítést, foglya meglehetősen dühös lehet, ki kellene ezt használni; ha szabadon engedik, mérgében a feletteséhez mehet, szóval inkább el kellene engedni. Persze nem arccal előre kitessékelni az ajtón - Rico tud jobb megoldást, épp azt a csövet lazítja meg egy másik helyiségből, amihez a bűnöző van hozzábilincselve.

John a gyerekekkel elindul a lakásból, közben próbálja őket nyugtatni, hogy minden rendben lesz. Az épület földszintjén két bandatag hívja a liftet, hogy elinduljanak felfelé, ám amikor beszállnak és a kamerára pillantanak, hogy kilőjék - nos annak helyén csak egy gázsprayt látnak pont akkor felrobbanni, lehet is belezokogni a világba menten. Pacsi Johnnak (a sprayt a kislánytól nyúlta, aztán célirányosan megbütykölte).

9.1.jpg

9.2.jpg

Ő eközben a két lurkóval a tűzlépcsőn igyekszik lefelé, és mikor a rosszfiúkat hallják felfelé trappolni ügyesen elbújnak előlük a lépcsőfordulóban. Itt kezd el Malcolm lelkizni, és kiböki, hogy az anyjánál talált fegyver tkp az övé volt, csak az anyja magára vállalta. És mégis minek kellett neked stuki? Hát megvédeni a családomat. John szerint az önostorozás jogos, valóban a fiú felelős anyjuk sorsáért, de itt a lehetőség jóvátenni a dolgot, csak előbb jussanak ki innen. Közben Sameen jelenti Haroldnak, hogy Mini lelépett - ami ugye nem meglepő, szándékosan engedte el. De tett rá jeladót, szóval messziről lazán lehet követni merre jár. Nem mellesleg vigyorogva felvilágosítja főnökét, hogy rá, Lionelre és Johnra is rakott poloskát...

10.jpg

Reese-ék továbbindulnak a lépcsőn lefelé, mikor a kislánynak lerepül a lábáról az egyik cipője - sajnos a hang felkelti a néhány fordulóval feljebb tartózkodó bandatagok figyelmét is, akik rohanvást elindulnak lefelé. A menekülők épp leérnek a földszintre, mikor utolérik őket - John elenged két térdlövést, ám az előrébb futó gyerekeket elcsípi két újonnan érkezett Testvériség tag, hősünkre pedig stukit irányoznak. Így kénytelen feléjük csúsztatni a fegyverét, miközben felhívja a figyelmüket, hogy ő rendőr; akinek persze társa is van. Ebben a pillanatban jelenik meg a két bandatag mögött Lionel, gyorsan szellőzőnyílással látja el a megfelelő térdeket - az ellenség megjelent tagjai ezennel kiiktatva. Közben elvigyorodom, mert szerintem Fuszkónak ez az első megmozdulása, hogy átveszi társa módszerét, már ami a térdlövést illeti (kommentekben lehet ellentmondani).

Sok ideig nem tudnak örömködi, mert érkezik egy újabb rosszfiú különítmény, ezúttal furgonban. John hátra küldi a gyerekeket, hogy rejtőzzenek el, a felnőttek pedig elhelyezkednek, hogy megfelelő szögből lőhessék az ellent. Pár méterrel hátrébb az elbújt Tracie sírni kezd, mire Lionel hozzá lép, hogy gyorsan megvigasztalja. A kislány elhüppögi, hogy nem ijedtében sír, hanem mert a bátyja lelépett.

11.a.jpg

Malcolm az újonnan érkezett bandatagok furgonjához lép, és felajánlja az életét cserébe a húgáért. A lóvé ugyan nincs nála, de ígéri, hogy a bandának fog dolgozni, elviszi helyettük a balhét vagy bármi, csak a tesójának ne legyen baja. Felajánlását a frissen szabadult Link elfogadja, beparancsolja a fiút az autóba, ám nem hajtanak két métert sem, mikor a kocsi fékezni kényszerül, mert az úttest közepén a feltartott kezű Reese áll. Elkiáltja magát, hogyha a banda a pénzéhez akar jutni, akkor az csak rajta keresztül megy, ő pedig gyerek nélkül nem bizniszel, így Malcolm már ki is száll a kocsiból. Hősünk visszazavarja a húgához, maga pedig beszáll helyette.

Mielőtt folytatnánk Minire váltunk, aki egy mosodába érkezett, és épp az ott elrejtett fegyverért nyúl, mikor a háta mögött megjelenik Shaw szintén stukkerrel. Utasítja régi-új túszát, hogy bilincselje meg magát, aztán random belenéz az egyik szennyestartóba és láss csodát - jókora adag szépen csomagolt drog kerül elő.

12.1.jpg

12.2.jpg

Link hiába örömködik, hogy megvan a lóvé és az őt lecsukó zsaru is, John lelombozza: csak az egyiket csípted meg. A férfi feltúrja a hősünktől elszedett táskát, és bosszúsan konstatálja, hogy abban nagyságrendekkel több az összegyűrt újságpapír, mint a lóvé.

Reese faarccal felvilágosítja, hogy a zsé Lennox ügynökkel együtt távozott, valószínűleg az országon túlra, melegebb éghajlatra. Link bosszúsan lövésre emeli a fegyverét, mikor Johnnak megszólal a mobilja, amit az hidegvérrel fel is vesz. Rico van a túlvégen, alkut ajánl a meglepett bandatagnak: ha átadja "Riley nyomozót" + elfelejti a két kisgyereket, cserébe Shaw nem gyújtja fel a megtalált kábítószert. És biztosítéknak még itthagyja Minit is búcsúzóul. Az üzlet megköttetett, hősünk a következő sarkon kiszáll és elsétál, akárcsak Sameen a mosodából.

13.jpg

Másnap kora reggel a Booker testvérek együtt mennek a kislány iskolájába, John a közelben figyel. Mikor Tracie bemegy, Malcolm a férfihoz lép, ő pedig vigyorogva elújságolja, hogy elintézte, hogy a két lurkó együtt egy új családhoz kerüljön, míg édesanyjuk kijön a böriből. Sőt, a nő ügyében is intézkedett, beprotezsálta a gyerekeket egy ügyvédhez, hogy képviselje anyjukat. A fiú boldogan köszöni meg, és kijelenti, hogy ő is rendőr akar lenni, csak kevesebb térdet liggatna, mint John. Felröhögök, ahogy hősünk is.

Elias és Főncsi újra találkoznak az egyik metrón utazva. Harold virágnyelven elmondja a maffiózónak, hogy nem véletlenül nem válaszolt a múltkori faggatózására - a világ valóban megváltozott körülöttük, de saját érdekében jobb, ha a férfi mit sem tud róla. Részleteket természetesen nem mond, csak átadja "H.G. Wells: A láthatatlan ember' c. könyvét jótanácsként, és benne egy fecnin némi információmorzsát. A mosoda címét, ahol pár órája még a Testvériség tárolta a drogot - az nyilván már nincs ott, de Elias okos ember, kiindulási alapnak jó lesz, ha a banda után akar kutatni. És ha megtalálja Dominicot, szíveskedjen őt is tájékoztatni annak személyéről.

14.1.jpg

14.2.jpg

Link egy utcasarkon szedi össze Minit a tegnap este látott fekete furgonnal. Az extúsz elmondja társának, hogy szándékosan vezette Rico-t a mosodához, mert észrevette a nyomkövetőjét, és csak így tudta "lerázni", hogy dobott neki egy csontot. Ekkor derül ki, hogy a hátsó ülésen Lennox ügynöknő csücsül letakart buksival, összekötött kézzel - ezek szerint nem sikerült az országból dobbantania. Magyarázkodni azonban nem engedik, a Minihez intézett "Hol a főnököd?" kérdésre a férfi egy fejlövéssel válaszol, Link pedig egy rezignált bejelentéssel: "Épp most találkoztál vele." Bazmeg, Mini lenne Dominic? És hőseink futni hagyták? A kurva életbe!!

15.jpg

A főnök ezután utasításokat oszt: Malcolm anyját hozzák ki a sittről úgy, hogy a gyerek is tudja ők voltak, mert arra számít, hogy hálából csatlakozik a bandájukhoz. (Baszki, remélem a Johnék által megkeresett ügyvéd gyorsabb volt, mielőtt a fiú visszakerül a Testvériséghez.) Arról is rendelkezik, hogy nézzenek utána "Riley nyomozónak", és a "nőnek aki segített neki" (ez Shaw lesz). Kezd összeugrani a gyomrom! Aztán fogják Lennox ügynök holttestét, és kiakolbólítják a furgonból.

14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mijazaki 2014.10.23. 22:19:55

Köszi a hogyvótot!
Elég meglepő volt, hogy DoMINIc a főnök, ezt nem gondoltam volna, de Lennox-ról már akkor az volt az érzésem, hogy ő a beépített ügynök, amikor a lakásban voltak. Én is remélem, hogy az ügyvéd gyorsabb lesz. Elias-t nagyon bírom, folyton emlékeztetnem kell magamat, hogy ő tulajdonképpen egy rosszfiú. Én sem emlékszem, hogy Fusco korábban térden lőtt volna valakit eddig. De itt mindenki mekkora mesterlövész, hogy ilyen jól tudnak térdre célozni.

AaannnaaA 2014.10.23. 22:50:40

@Is: Mi az, hogy na végre, itt van du. három óta :)
@mijazaki: Igen, Eliast én is nagyon bírom, kíváncsi vagyok vele kapcsolatban a továbbiakra.

AaannnaaA 2014.10.23. 22:57:06

Egyébiránt képzeljétek el, szerda este ülök a gép előtt és épp a hogyvótot írom nagyban, mikor egyszer csak csörög a telefonom, és az egyik olvasóm kérdi: hol a heti betevő olvasnivalója? És egyben elmesélte, hogy mennyire tetszett neki az új rész, alig várja a folytatást, usw. Majd leestem a székről a meglepetéstől, de nagyon jól esett a gesztus.
Szóval kedves olvasóim bárkit bármilyen élmény ér a sorozattal kapcsolatban, amit azonnal meg akar osztani mindenkivel - bárkivel, hajrá, tessék bátran telefon vagy számítógép billentyűzetet ragadni! A hogyvótíró legjobb barátja a visszacsatolás :)

mijazaki 2014.10.24. 00:39:29

@AaannnaaA: Az első lépések a hírnév felé:-)

Neoprimitív 2014.10.24. 09:14:54

@AaannnaaA: Köszi a hogyvoltot!

A Mini húzás pikantériája, (és gondolom az írók pimaszsága), hogy direkt belerakták Elias-t is a részbe. Nem volt igazán érdemi szerepe, viszont eredetileg ő is csak egy jó nevű senkinek látszott...

Ez az átka a töménytelen, szarul megírt krimi epizódnak, az ember ezeket a finomabb nyomokat (amelyek pedig minden jó krimi alapjai) már nem is veszi észre. Nem is számít arra, hogy érdemes lenne ezen a területen is együtt játszani a készítőkkel.

Egyébként maga az eset (talán mert a két gyerekszereplő meg sem közelítette a Razgovor kislányát) annyira nem kötött le. Kicsit olyan volt, mint ha template-ből rakták volna össze. Eleve az induló helyzettől felszaladt a szemöldököm: két kiskölyök lövöldözést hall egy raktárból New York-ban. Erre nem elrohannak, mint a mérgezett egér, hanem bemennek, majd az ott heverő, még látványosan élő bandatag mellől elviszik a pénzt? Ejnye, ez a "remélem komolyan gondolták, mert viccnek durva lenne" esete.

AaannnaaA 2014.10.25. 21:28:13

@Neoprimitív: Látod, nekem ez eszembe sem jutott, miért nem menekültek visítva másfelé. Esetleg mert olyan környéken nőttek fel, hogy láttak már cifrábbat is? Nem tudom, vszg ez csak utólagos belemagyarázás. Mindegy, a rész annyira nem volt rossz, de a két gyerekszereplő valóban maradjon inkább a tanulásnál a színjátszás helyett :)

Neoprimitív 2014.10.25. 22:50:06

@AaannnaaA: Ha olyan környéken nőttek fel, akkor az első lecke, amit megtanultak, hogy a túlélés kulcsa: ne üsd bele az orrod! Szóval ez nekem nagyon nem volt kerek, de a végén a Dominic-es húzás azért keményen felpontozta az összhatást.

Kapitánylány 2014.10.28. 12:48:28

Köszi a hogyvoltot, a Medve résznél konkrétan le kellett állítani a részt, mert fetrengtem a röhögéstől. A rész maga unalmas volt, nem köt le ez a Dominic szál, ha így folytatják tovább nem fogom csodálni, hogy elkaszálják, ez az évad eddig nem valami nagy durranás.

Flankerr 2015.01.01. 22:18:48

Szerintem egy teljesen jó rész volt, alapozásnak tökéletes, és így Johnnak ott van Elias, Sameen-nek meg Dominic. Ismét kiemelném őt, és a Linket játszó színészt, mert ők IS jó casting. A DEA-s árulás elég egyértelmű volt, ott nekem is kilógott a lóláb. A kevés szereplős forgatókönyv átka és hibája.
Mondjuk nekem most könnyebb az évadot kedvelni, mert van még 6 rész amit tudok nézni :)

@AaannnaaA: Azért ez nem kispálya :) Lassan gyúrhatsz egy olyan író-olvasó találkozóra, ahol csak téged ünnepel mindenki, megdolgoztál érte :) Akkor én is visszajelzek: továbbra is jól HV-id, többek között azért mert beleteszed a személyes reakcióid. Amik, pünkt elég gyakran hasonlóak az enyéimhez :) Néha azon kaptam magam már máskor is hogy nézem és eszembe jut, hogy te itt mekkorát röhöghettél és mit fogsz róla írni :D

tnsnames.ora 2015.04.21. 10:35:08

A rész remek alaphangulatát megadta a "dolgozatjavítós" Medve, amit csak fokozott szokásos imádnivaló aláfestő morgása. Volt ötlet rendesen a részben, semmiképpen nem töltelék rész volt. Shaw rendesen villogtathatta szájkarate-tudományát. Csak a rész elején mekkora poén volt, hogy Johnnal szemben bezzeg neki sikerült infókat megtudni a célszemély Malcolmról a társaitól, igaz a telefonszámát is elkérték. :DD
Jó volt az Éliás-szál is. Amúgy hiába jól megírt karakter az övé, én sajnos nem tudok elszakadni attól, hogy Veronika Mars édesapja volt (mint zsaru, magándetektív)

AaannnaaA 2015.04.21. 10:45:10

@tnsnames.ora: Na igen, az a szájkarate-tudás kiváló, de azért én Fuszkó egysorosait is nagyon bírom!!
Elias ügyében könnyű dolgom van, nem láttam korábban őt sorozatban. Főncsinél is kb. a pilot elején üvöltöttem fel, hogy Ben!!!, aztán annyi. Viszont fura lenne most visszanézni a Lost-ot :)

tnsnames.ora 2015.04.21. 11:06:22

@AaannnaaA:
És a legjobb, amikor a kettő ötvöződik, mint az ENSZ-palota elött ül egy kocsiban Shaw és Fusco 3/18-ban a hetedik perctől. Na az a dialógus az egész sorozat egyik legjobbja volt.
Shaw és John tökéletes tézis-antitézis-szintézis volt a 3.évadban, Fusco szivatásában.

AaannnaaA 2015.04.21. 11:20:21

@tnsnames.ora: Na este visszanézem, csak nagyjából emlékszem arra a szájkaratéra.
süti beállítások módosítása