Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x04 – Eye Spy

2014. szeptember 12. 14:00 - Smokey the bear

Egy köztéren nyit a legújabb epizód, és a skandináv nyelvekből nem perfekt nézők kedvéért menten megjelenik a Stockholm felirat, valamint vidáman beúszik egy svéd zászló is, csak hogy képben legyünk a helyszínt illetően. Az össznépi dzsemborit egy hadosztálynyi piros maszkba öltöztetett öltönyös zavarja meg, akiknek drogcsempész bőrönd (az a tipikus fémszürke) van a kezükhöz láncolva. Értem én, hogy északi népek, meg egyenlőség, meg szociális mennyország, de azért ez mégis csak fura. Az osztag háborítatlanul, az obligát telefonos kamerázás közepette levonul a metróba, és felszáll a beérező vonatra. Velük tart egy afro csaj is, aki valamiért nagyon figyeli őket. Csukott szemmel. Amikor a vonat elindul, a nő akcióba lendül. Lekapcsolja a vagonban az áramot, és nekiesik az álarcosoknak. Mire a szerelvény beér a következő állomásra, az összes piros arcú ájult és/vagy halott, az egyikőjük keze pedig konkrétan félbevágva hever a padlón, mínusz bőrönd. Az alagútban aztán látjuk az áramot kapcsolgató nőt, ahogy kinyitja a bőröndöt, és egy csomó drágakövet talál benne. Azt hiszem, erre mondják, hogy véres gyémánt.

1_metro.jpg

Újra a Buszon vagyunk (csak nem bírtam ki, a "repülő" olyan semmilyen). Coulson Maynak fecseg, de a nő nincs beszédes kedvében, rámorog. Egy élmény lehet vele dolgozni. A főnök továbbáll, hogy megnézze a többieket. Fitz vagánykodik a saját fejlesztésű dendrotoxin fegyverrel. Ward és Simmons meg beszólogatnak neki kicsikét. Semmi különös. Skye előző részbeli elhatározása mégsem bizonyult olyan erősnek. Nem veszi komolyan az edzéseket, játszik és bénázik a fegyverekkel, bár olyankor legalább szem előtt van. Nem úgy, mint most, amikor a raktérben parkoló autóban üldögél, tökegyedül. Hiányzik neki a furgonja – mondja Coulsonnak. A főnök nem törődik vele túlságosan, meló van. Valaki gyémántokat rabol. Sokat. Skye-nak rá kell jönnie, hogy töri fel a bankok, kaszinók és egyéb szokatlan gyémántlelőhelyek biztonsági rendszerét.

2_job.jpg

Stockholmban folytatjuk, természetesen a rész elején látott balhét jöttek kivizsgálni. A maszkosok (55 fő) egy biztonsági cég emberei voltak, és csak az egyik táskában volt gyémánt. A rabló mégis pont azt szúrta ki. Gondolatolvasó vagy röntgenszemű? - ez itt a kérdés. A szemtanúk elmondása alapján ezt a bűnügyet is ugyanaz a nő követte el, mint a többit Európa-szerte. May nem érti, mi közük van ehhez a szimpla rabláshoz. Semmi, Coulson személyes ügye. Skye már szállítja is az épületes megoldást: nézzék meg az Instára felnyomott képeket, azokon biztos rajta van a nő. Bingo. Coulson felismeri, de a módszere miatt egyébként is számított rá, hogy ő lesz az: Akela Amador, a főnök egykori tanítványa. Remek a név, csak megjegyzem.

3_akela.jpg

A nő hét éve tűnt el egy Vanchat nevű gazember utáni hajszában. A társai mind meghaltak a dzsungelben, de Akela teste sosem került elő. Na, most legalább megvan. Ward kinyomozta, hogy a nő hamis útlevéllel Fehéroroszországba ment. May a szokásos utat követve a központra bízná a nő levadászását, de Coulson keresztbe fekszik az ötletnek. Skye-nak négyszemközt elmondja, hogy annak idején már tudta, hogy a nő nem csapatjátékos, de mégis erőltette az akciót. Magát okolja, hogy az Isten tudja, mi történt vele. Érzékeny ember, na. Közben látjuk is Akelát, ahogy csukott szemmel kémlel egy szállodai szobában. Egy vevő érkezik hozzá, de a nő már előre látta, hogy jön. A fickó, meg számos testőre, akiket a lépcsőházban hagyott. Átadja a gyémántokat, cserébe pedig egy teljes hozzáférést biztosító belépőkártyát kap.

4_master.jpg

A csapat is úton van Zlodába. Simmons megint felpörög, már alig várta, hogy ebbe az Isten háta mögötti kisvárosba jöjjön. A többiek megrökönyödésére elmondja, hogy innen származik egy Nobel-díjas tudós. Hehe, ezt még Fitz se tudta. A srác magyarázza a bizonyítványt, izgatott az újabb terepmunka miatt. Coulson megnyugtatja, maradhat a furgonban. May jelentkezik távrecsegőn („Nagybusz a Kisbusznak”), megtalálta a szállodát, ahol Akela rejtőzhet. Főnök és Ward útnak indul, a gyerekek a kocsiban maradnak. Alig távoznak, Skye hívja is őket telefonon: valami furcsa videó jelet fognak. Ha már beszélnek néhány közérdekű dolgot is megbeszélnek. Például hol lehet pisilni, amíg várakoznak (műanyag flakonba, igen a lányok is), illetve van-e kaja a kocsiban (nincs). Azaz csak beszélnének, mert Ward nem vevő a locsogásra. A két elfoglalt ügynök a hoteltulajtól megtudja, hogy Akela valóban ott járt, és mond még egy furcsát is: a nő becsukott szemmel végignézett rajta, és elküldte orvoshoz. Igaza lett, a hotelos néni rákos volt.

5_bottle.jpg

Skye megfejti a jelet. A képernyőn egy elég ismerős fehér furgont látnak, majd a kép hirtelen röntgenre vált, és feltűnik a kocsi belsejében három alak. Hoppá, saját magukat nézik! Nincs idejük ezen morfondírozni, mert a képen már látjuk is, hogy a valami közelít hozzájuk, és abban a pillanatban egy másik furgon száll beléjük oldalról. Akela ül a volánnál. Skye bénázik a fegyverrel, így Akela még egy rohamra indul, és belöki az idétleneket egy árokba. Még jó, hogy a biztonságos kocsiban maradtak, és nem mentek terepre.

6_scan.jpg

A csapat vert hadként tér vissza a Buszra. Senkinek nem lett nagyobb baja. May feje egy tanulmány. Mikor újra nekiállnak dolgozni Skye feltöri az adást, és nekiállnak mozizni. Na, innentől durvulnak el a dolgok. A képen egy nő arcát látják egy fürdőszoba tükörben. Akela az, aki kisvártatva egy hegyes eszközt nyom a szemébe, és hopp, a kép röntgenre vált. Baszki, ennek tényleg röntgenszeme van! Elvégez egy kisebb generáljavítást a műszemén, a csapat meg csak ámul-bámul. (Skye viccesen odaszól Wardnak: te is egy robot vagy, te is tudsz ilyet?) May tér észhez először, jelentsék a dolgot a Központnak, a nő egy fegyver, iktatni kell. Coulson természetesen ellenkezik. A feszült helyzetet Akela oldja fel, aki egy papírfecnire felírja az „Alhatok?” kérdést, mire egy szemére vetített válasz a felelet. Nocsak, a nő nem megfigyel, hanem őt figyelik és irányítják. A fejvadászat hivatalosan is lefújva, helyette megfigyelés lesz, előbb-utóbb csak ránéz a nő valamire, amiből kiderül, hol van. May kezdi az őrködést.

7_robot.jpg

A megfigyelés elég unalmas művelet, úgyhogy kapunk egy töltelék jelenetet. Skye jópofizik Coulsonnak. A lényeg, hogy semmit nem tud a férfiról (ő ellenben annál többet a lányról), de nagyon becsüli benne, hogy hajlandó volt neki esélyt adni, ahogy Akelának is. Fitz csukott szemmel őrködik, csak sajnos nála nem jön elő a röntgen. Coulson ébresztgeti, mert baj van. May eltűnt, és a felvett anyag visszajátszásából kiderül, hogy Akela ránézett egy éttermi számlára. És tényleg. Akela arra ébred, hogy May már a spájzban, akarom mondani, a szobájában van. Az ügynök igazságos tárgyalást ígér a nőnek, és már vinné is magával. Akela szándékosan kerüli a tekintetét. Elmondja, hogy a fejében van egy biztosíték, arra az esetre, ha nem engedelmeskedne. Mivel nem akar meghalni, ezért ha ránéz Mayre, akkor meg is kell, hogy ölje. Mayt ez az eshetőség nem hatja meg nagyon, és csajbunyó veszi kezdetét. Előbb hagyományosan, majd röntgenfénynél. Egy váratlan pillanatban azonban Coulson nyit rájuk, és kiüti Akelát a dendrotoxinnal.

8_fight.jpg

Akela a Buszon ébred, és nem kicsit be van parázva, hogy most mire nézhet, és mire nem. Coulson megnyugtatja, hogy teljesen feltörték a jelet, és Fitz, amikor épp nem a nyála csorgott az asztalra, összeütött egy ugyanolyan jeladót, mint ami a nő fejében van. Ez viszont külsőleg használandó, és egy szemüvegbe építve ott lapul Ward fején. Az ügynök Skye-jal karöltve autózik Akela következő célpontja a Todorov-épület felé. Be kell mennie, de mivel a megbízó azt hiszi, még mindig Akela az, ezért nem nézhet a kezére, vagy tükörbe, mert akkor lebuknak. Nem egyszerű mutatvány, de bejut.

9_look.jpg

Akela kicsit meglepődik Coulson segítőkészségén, de elmondja neki, hogy jutott idáig. A Vanchat elleni harcban megsebesült és fél szemére megvakult. Elfogták, és négy évig egy ketrecben tartották. Egyszer csak jöttek érte, kórházba vitték, és kapott egy műszemet. Először még örült is neki, meg azt hitte, hogy a SHIELD vette párfogásba, de aztán rájött, hogy nem erről van szó. Azóta aludni sem tud rendesen, mert minden lépést figyelik. Igazából visszasírja a négy év ketrec-magányt. A legszebb az egészben, hogy az mindezért magát okolja: ha hallgatott volna Coulsonra, a társai élnének, és talán ő sem tartana itt. May fülel, és kicsit magába száll. Vagy nem. Ennél a nőnél sosem lehet tudni.

10_story.jpg

Coulson tovább folytatja a kihallgatást. Azt kéne megtudni, ki a megbízó? Akela sosem látta, de abból, ahogy és amit ír, arra következtetnek, hogy egy 40’-es éveiben járó, nagydarab angol fazon. Csak meg kell találni, honnan jönnek az üzenetei, és akkor a fickó is meglesz. Coulson ered a nyomába. Simmons nem sokat szerepelt ebben a részben, ezért most kap egy kis munkát. Ki kell operálnia a műszemet Akela fejéből, mielőtt a megbízó rájön a turpisságra. Nem vagyok biokémikus, de gyanítom, hogy nem őket hívják, ha operálni kell. Annyi baj legyen, a Csillagközi szökevényekben meg az űrhajó egy élőlény, szóval nem kell kiakadni.

11_surgery.jpg

Ward bejut a Todorov épületbe, már csak az utolsó őrön kell átverekednie magát. Ezúttal csak átvitt értelemben, ugyanis a megbízó, azt gondolván, hogy Akelának parancsol, arra utasítja, hogy csábítsa el a fickót. Na, ez ciki. Az őr sem vevő a bájcsevejre, ezért ügynökünknek végül mégis csak az öklét kell használnia. Bejut egy belső terembe, ahol két férfi üldögél békésen egy-egy íróasztalnál. A falon egy csomó fura számítás és képlet. A megbízó lefilmezi őket, küldetés teljesítve, a kijutáshoz sok szerencsét! Most jön csak rá Ward, miért kellett volna békésebben közeledni. Az őr asztalán beindul valami visszaszámláló, az őr tudhatta a jelszót, ami a leállításhoz kell. Az óra nullára vált, bekapcsol a riasztó (tisztára, mint a Lost-ban, biztos cuki számsort nyomogatott az őr) a betolakodót üldözőbe veszik, Ward pedig egy óvatlan pillanatban belenéz egy tükörbe menekülés közben. Megbízó már püföli is a billentyűzetet, de hiába adja ki a megsemmisítési parancsot, addigra Simmons PONT eltávolítja a műszemet, így az egy biztonságos vödörben robban. Ward is szerencsésen kijut az épületből Skye segítségével. Csapatmunka, az.

Coulson is megtalálja az emberét, ám amikor közelebb lép hozzá, a fickó szemében felrobban valami, és holtan esik össze. A megbízó tehát ügyesen az árnyékban maradt. Újra a Buszon. Coulson elköszön az immár ismét félszemű Akelától, és megígéri, hogy mellette tanúskodik majd a tárgyaláson. A nő távozóban még odaszól Maynek: mit tettek Coulsonnal? Ejha, látott valamit, a röntgenszemével? May nem tud semmit. Coulson megint Skye-jal lóg együtt a kocsiban. Remélem ebből nem lesz rendszer! VÉGE.

Utolsó utáni jelentben Ward és Fitz pókerezik. Fitz nagyon magabiztos, mert a háttérből Skye segítségére számít. A nő közli vele a fülesén keresztül, hogy oké, de ha felteszi a röntgenszemüveget, akkor nem csak Ward lapjait fogja látni, hanem a geeket is, meztelenül. Fitz erre fülét-farkát behúzva lelép, mi meg nézhetjük, amint Skye kéjsóváran bámulja Wardot a szemüvegén keresztül. Na, kösz, erre aztán tényleg érdemes volt várni.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.09.14. 01:56:25

Ez egy elég jó rész volt szerintem. Csavar a csavarban.
süti beállítások módosítása