Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 4x12 - Shoot the Moon (Évadzáró)

2014. szeptember 09. 12:00 - Szencsike

Dinggel kezdünk, szegény néger, olyan mintha szellemet látott volna, valami nagyon megrémisztette. A városiak feszülten kémlelik az eget, a Holdbázis robbanását várják. Anne a fegyvereit élesíti, Matt kést dobál Weaver felügyelete alatt. A gépen Tom a kis könyvecskéjét bújja, amit Anne-től kapott ajándékba, a gép egyre közeledik a célpontjához, ami egy jeladó és egy bányászmasina lenne. Végre megtudjuk, hogy mitől fél Ding, a csapata földön fekszik, egy ködszerű anyag lepi be őket, a mellkasukba a béklyózó meztelen csigákhoz hasonló lények mélyesztik a karmaikat, nem tudnak elmenekülni a lények elől. Lehet ez lenne a szörnyű fegyver, amiről a spanyol túlélő beszélt?

1.png

A városban a srácok akcióra készülnek, ha apuék sikerrel járnak, akkor a kiscsapaton fogják először elverni a balhét, minden ember legyen készültségben. Anne az őrhelyén csak a rémült állatok hangját hallja, nem az ellenség közeledik. Weaver érdekes infót tud meg Matt-től a késdobálás közepette: Tomnál ott van a méreg, ha Lexi esetleg mégis átverné őket. Weaver reméli, hogy nem fogja használni, mivel Matt egész jól céloz, így elindulnak egy őrjáratra. Hal és Maggie már tudnak normálisan beszélni egymással, Ding felderítő csapatáért aggódnak. Pope röhög a markába, ha Égettpofa a környéken van, akkor Ding megszívta, ennyit róla. Viszont az érintett most ért vissza, mindent erejével futott, hogy túlélje a kalandot, Pope-nak sem olyan nagy az arca a sztorija után. Mindenki ott maradt az erdőben…

2.png

Toméknál a kaland az utolsó fázisba lépett, a gép befogta a Holdbázis jeleit, így egyenesen odatartanak. Akkor már csak a bombát kell beélesíteni, ám van egy aprócskának nem mondható probléma, a bomba tönkrement. Egyszerűen szétfagyott a nagy hidegben, amíg apa és lánya sztázisban voltak a bábban. Lexi minden energiát csökkentett, így a bombát nem védte semmi. Nincs idő azon agyalni, hogy ez szándékos-e vagy sem, mindenesetre van B-terv: Lexi. Ha szétcsapta a vadászgépeket, akkor egy bázis felrobbantása neki semmi. Nos, Lexi képességeinek is vannak határai, itt az űrben nem érvényesülnek úgy az adottságai, mint a Földön normál körülmények között. Célpont már közeledik, jeladó, bányász és újrahasznosító erőmű, ami vezeték nélküli energiát sugároz a Földre, ezzel irányítva az espheni gépeket. Bizony, szándékosan jöttek ide az idegenek, egy olyan bolygó kellett, ami gazdag a természeti kincsekben és a holdján hélium3-at tudnak bányászni. Az elmélkedésnek vége, valami zavar van az Erőben, megérkezett egy csillaghajó, és elkapta a kis vadászgépet, amit bedokkoltat magához. Tom nem fog várni a kivégzőosztagra, elébe megy a végzetének, de valaki élve akarja őket, senki nem támad rájuk, miután átléptek a nagy hajóra.

3.png

Anne a Földön azért aggódik, hogy a Hold robbanjon végre, de eddig még semmi jele az akció sikerének (ha tudná…). A fő csapatnak Ding meséli mi volt az erdőben: letáboroztak Denny és egy társa előrementek felderíteni, majd jött a baj. Először a köd borította el a tájat, majd az emberek mind a földre kerültek, senki sem tudott felállni, mintha valami kátrányba ragadtak volna bele. Majd szép lassan mindenki elcsendesedett és jöttek a lények. A mellkasra támadtak és átváltoztatták az embereket, valami vadállatias lénnyé, ha Ding nem indul el, ott maradt volna, vagy emberi Fürgének, vagy egyikük áldozatának. Akkor tökéletesítették az eljárást, mikor Lexi megmutatta Bennek, akkor még helyhez kötött volt a módszer, ezek szerint kitalálták, hogy legyen hordozható verzió is. Pope tudni akarja, hogy volt-e Dingék környékén más is, de sem Sara-t se mást nem láttak abban az irányban. Weaver feloszlatja a társaságot, legyenek készek, ha bármi történne. Matt a szörnyek miatt aggódik, de jobb ha Ding nem mesél neki semmit, mert csak pánik lesz a vége. Matt és Weaver együtt lépnek le, Ding és Pope a másik irányba indulnak őrködni.

4.png

Hal és Maggie visszafokozzák a kapcsolatukat egyszerű barátsággá, egy ideig jobb, ha nem erőltetik a dolgot. Mindeközben egy vadászgép húz el felettük, és ledob valamit: egy hordóféle, benne valami fura óriásnövénnyel, a hordóból jön a köd, a kátrányszerű anyag és még ki tudja miféle veszély. Az emberek többsége tátott szájjal bámulja a valamit, egyedül Ding tudja, hogy menekülni kell. Az első bambák beleragadnak ebbe a kátrányba, és meztelen csigafélék úsznak benne. Hal és Maggie párosát Ben figyelmezteti a rohanásra, de Hal és Ben lemaradnak és bennragadnak a trutyiban, barátnő egy iskolabusz tetejére pattan fel. A csigák elkapják az első fürgésítendő embert, egy Lexi-hívő lány lesz az első áldozat. Weaver és Matt egy pincefélébe bújik el, óriási furnérlemezekkel takarják be az ablakot, megakadályozva a köd és a trutyi bejutását. Az ajtó és a szellőzőnyílások kimaradtak, nagy veszélyben vannak. Ding és Pope a Lexi-hívő közelébe jutottak, a csiga kiszívja a lány vérét, cserébe olyan anyaggal tölti fel a szervezetét, amitől elfürgésedik.

5.png

Az űrben, Tomot és Lexit Égettpofa és a szócsöve, Mira várják, Halpofa élvezni fogja legnagyobb ellensége kivégzését. Égettpofa elsőnek Lexit veszi célba, a nyakláncával készül megfojtani a lányt. A városban Pope és Ding is a beleragad a trutyiba, és legalább egy valaki élje túl a kalandot, Pope Anne-nek kezd el ordibálni, hogy kerülje el a ködöt. Anne is köszöni a segítséget, igaz ő csak suttogva, mert nem szeretné a lények figyelmét magára vonni, ő egy barikád tetejére jutott fel. A pincében Matt kezd pánikba esni, Weavernek minden jó szóra szüksége van, hogy tartsa a lelket a gyerekben. Az első csigaféle már Matt előtt van, szerencsére a srác egyik keze nem ragadt bele trutyiba és egy pontos késdobással a falhoz szegezi a dögöt. A csillaghajón Lexi az életéért küzd, a nyaklánca nem egyszerűen a béke jelképe a három körrel, hanem másik célja is van, Lexi kordában tartása, ami jelenleg a lány megfojtását jelenti. A városban Hal és Ben a pisztolyaikkal lövik ki a lényeket, Maggie csináljon valamit, amivel kiragadhatja őket a trutyiból, szó szerint és átvitt értelemben is. Ben van hozzá a legközelebb, egy karnyújtásnyi távolságra, és a srácot a tüskéi erejével fel tudja húzni a busz tetejére.

6.png

A hajón Égettpofa Mirával végezteti a piszkos munkát, egy lávakövel kell a lánynak megégetnie Lexi arcát. A városban Pope továbbra is csak kiabál Anne-nek, Ding mérgelődik, ha Pope nem rohant volna egyenesen a ködbe, akkor nem lennének itt. Dinget nagy panaszkodás közben elkapta egy lény, Pope már ő utána kiabálhat. Anne a közeli rejtekéből hallja a kettőst, és hogy tisztábban lásson a sötétben kiold egy jelzőfáklyát. A tűz fényétől a köd visszahúzódik, megvan a gyenge pont és Anne hát nem talál egy lángszórót?! A hajón Égettpofa addig gázolt bele Lexi elméjébe, amíg a lány hirtelen Tom megölésére bujtogatja a lényt. Lexi az ő legjobb fegyvere, erre egy ember miatt képes lenne őt megölni, csakhogy fitogtassa az erejét? A pincében Matt még mindig pánikban, kintről egyre több ember halálsikolya és fegyverropogás hallatszik be, így Weaver utasítására a gyerek elkezdi skandálni, hogy a harcnak addig nincs vége, amíg be nem fejezik. Ezt hallja meg Anne, így először őket mentheti meg a lángszórójával. Matt és Maggie Hal megmentését tervezi, találtak egy jó hosszú kötelet. Pope Dingért kiabál, a lény csak szívja a férfi vérét, ám Pope felfedezi, hogy a csigafélének van egy jó hosszú csápja, ami pont mellette halad el. Pope elharapja a csápot, a lény veszít az erejéből, Ding kapott még egy kis időt.

7.png

A csillaghajón Lexi kiprovokálja Égettpofából, hogy személyesen égesse meg őt. Halpofa nem hiszi a lány szavait, a lávakővel kegyetlenül felsérti Lexi arcát. Viszont egy nem várt támadás éri, Tom beveti a méreginjekciót, amit Haltől kapott indulás előtt. Égettpofa hátába döfi, a lény összeesik, de nem hal meg, kell egy második adag, azt is megkapja, viszont Égett épp a csillaghajó irányítókábelei mellé zuhan, szét is tépi azokat, mielőtt elrohadna a méregtől. A lény halálát Lexi is megérzi, minden espheni kontroll elszáll belőle, újra önmaga lesz. Halpofa kivégezve, apa és lánya megúszta, a Holdbázis közeledik. Mivel bombájuk nincsen, a hajó lesz a bomba, nekivezetik a bázisnak. Lexi elirányítja a nagy hajót, beállítja a koordinátákat, közben elküldi aput a kishajóra, indítsa el a lekapcsolását, és így elmenekülhetnek. A nagyhajó irányítóegységével valami történt, de Lexi úgy tűnik, tudja mit kell tennie, sőt, mintha egy terv kezdene összeállni a fejében. Ugorjunk kedvenc Volmjainkra, Bubi Apavolmot próbálja elérni, eddig kevés sikerrel. Szerencsére Apavolm, ha recsegve, kásásan, de bejön, Bubi kezdhet mesélni neki az akcióról. Weavert és Matt-tet Lángszórós Anne megmentheti, egy dög sem marad életben a lángoktól. Hal mentése következik, a kötelet dobnak neki, kapaszkodjon belé, Ben és Maggie felhúzzák. Nagyon kicentizték, de Hal is túlélte a kalandot.

8.png

A pincében Anne a dögök utolsó darabkáit égeti el, már mindenki megnyugszik, hogy vége, de nem. Az ablakon egy csigaféle tör be és rátapad Weaverre. Anne nem tudja őt a tűzzel elintézni, mert a lángszóróból kifogyott minden, ami csak kifogyhatott. Szerencsére Weaver az ablakkal leszorítja a dögöt, de az nem hagyja abba teljesen a vérszívást. A kishajón Tom úgy hiszi, hogy lecsatlakoztatja a gépet, de valójában nem, mert az ajtók záródnak. Lexi átvágta, Tom a hajó egyik nélkülözhető rendszerét kapcsolta ki és egy videochat keretében megbeszélhetik az akció további részét. Lexi fogja a kishajót lecsatlakoztatni, majd elvezeti a nagyhajót, ezzel felrobbantja a bázist. Égettpofa megsemmisítette a robotpilótát, így kézzel kell irányítani a gépet és Lexi fog pilótáskodni. Tom nem fogadja el ezt a megoldást, Lexi azt kéri, hogy érintse meg a bábot, és ezzel apa és lánya egy álvalóságban találja magát, Lexi újra barna hajú, normális ember, Tom pedig az ő aggódó apja lehet. Ez az egyetlen megoldás, Tom térjen vissza azokhoz akik szeretik őt, legalább ő ne legyen a családja nélkül. Lexi büszke rá, hogy Tom mutatta meg neki, milyen a feltétel nélküli szeretet, és nagyon szereti őt. A kishajó beprogramozva várja őt a visszaútra, a létfenntartáshoz szükséges eszközök ki fogják bírni a haza utat. Tom visszatér a jelenbe, a kishajó valóban lecsatlakozott a nagyhajóról.

9.png

Lexi célba vette a bázist, Tom pedig egyedül figyelheti azt, ahogy lánya végrehajtja a küldetést. De ez sem fog ilyen simán menni, vadászgépek veszik körül őt illetve a nagyhajót. A trutyiban ragadt Pope csak kiabál és kiabál, a dögök pedig jönnek a hangjára. Ám ő és Ding kap egy váratlan segítséget: Sara lövi le a Pope-ra támadó lényt. Hol bujkáltál asszony, hogy megúsztad ezt a kalandot? A Dingen lévő dög nem múlt ki teljesen, mivel Sara pont lőtávolban van, Ding pedig nem akar tovább szenvedni, le kéne lőni. Pope persze megint jajong, Sara nem olyan jó lövész, mint amilyennek hiszi magát, de a nő rendre utasítja, és egy jó célzás után Ding életben marad, a lény meghal. Pope újra szövegel, neki aztán nem hiányzott a nő, de ez csak a látszat, jó páros lesznek. A pincében Weaver szenved a lénytől, és ha már így összejöttek, akkor Anne-t dicséri meg, lehet máskor nem lesz alkalma elmondani, mennyire tiszteli a nőt. A lény azonban egyre jobban kikészíti őt. A busz tetején a fiatalok elmélkednek, ha apu elpusztítja a bázist, akkor lehet ez a köd is eltűnik. Sajnos a lények már a busz oldalát döngetik, nagyon fel akarnak jutni hozzájuk.

10.png

Lexi egyre közeledik a bázishoz, Tom felkészült a halára, de nem stresszelünk sokat, Apavolm meghozta a felmentő sereget és sorra lövik ki a vadászokat. Bubi is bejelentkezik Tomhoz, már mindent kézben tartanak. Tom magában már nagyon örül, ha itt vannak a Volmok, lehet Lexi is megmenekülhet, de sajnos Lexi végrehajtja a küldetést. Egyenesen belerepül a bázisba, ami felrobban, a robbanás lökéshullámai elérik Tom hajóját, ami így csak tehetetlenül sodródik az űrben és Bubival is elveszíti a kapcsolatot. A Földön bizony minden jó, ha vége jó, a köd, a trutyi, a csigalények, mind elpusztultak. A pincében Anne, Matt és Weaver épségben túlélték az éjszaka hátralevő részét, mi történt a többiekkel? Benék is élnek, és a háború további részét tárgyalják. Tényleg ennyi lenne? Minden gettókerítés leomlott, minden espheni erőforrás leállt, hamarosan vége lesz? Mattékkel is egymásra találnak, Ding, Pope és Sara mögött néhány szerencsés túlélő is felbukkan. Anne tekintete az égre téved, a robbanás még mindig látszik, de mi van a családja többi részével?

11.png

Tom sodródik tovább, egy régi családi fotót nézegetve gondolja végig az életét. Bubi jelentkezik hírekkel a családnak és csapatnak, nem hoz jó híreket. Apavolm és a had visszatért a Földre, de Tomot és Lexit sajnos elvesztették a bázis robbantása után. Apavolmék elintézték a támadó haderőt, a bázis felrobbant, de Tomék hajójával elvesztették a kapcsolatot. Keresik őket, de ne felejtsék el, hogy az űr óriási, egy aprócska tű a szénakazalban, vagy épp az óceánban. Matt kiborul, még Bubinak is nekiront, de a masszív Volm meg sem érzi a gyereket. Weaver szedi le róla, minden rendben lesz szöveggel. Nehéz pillanatok ezek, de Anne biztos benne, hogy Tom megtalálja a hazautat és az is biztos, hogy folytatni kell a háborút. Végszóra Anthony és az ő felderítő csapata is befutott, ők máshol töltötték az éjszakát, de ők is sok embert vesztettek, köd-trutyi-fürgésedés miatt. Akkor aki csak számít az megvan, nincs más hátra mint előre, seggberúgni az espheniket. Ezután lássuk Tomot, békésen alszik, túl békésen, de mikor felébred, a régi otthonában találja magát. Ám ez csak egy hologram, semmi sem valódi. Egy űrhajón van, Lexi hangját lehet hallani, és kinyílik az ajtó. Ott egy soklábú lény álldogál és Tomra vár. No, vajon mi történt? Lexi lenne ez a fura lény, vagy lesz egy újabb idegen barátunk? Hölgyeim és uraim, ez lenne az évadzáró epizód, hőseinkkel legközelebb jövő nyáron, az utolsó évadban találkozunk. Köszönöm szépen mindenkinek a figyelmét!

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jinjang 2014.09.09. 15:32:18

"A városban Hal és Matt a pisztolyaikkal lövik ki a lényeket,"
Hal és Ben lesz az.
Egyébként kösz a hogyvolt-okat!

Szencsike 2014.09.10. 10:59:30

@jinjang: Kösz az infót, javítva :)
Nagyon szívesen :D
süti beállítások módosítása