Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 4x06 - Door Number Three

2014. augusztus 04. 11:00 - Szencsike

A szerelmesen hetyegő Bennel és Maggie-vel nyitunk, a külvilággal mit sem törődve gabalyodnak egymásba, mikor kopognak. Ben tudja, hogy Hal az, Maggie nem törődik vele, majd újabb kopogás és Hal beront, a mellkasa közepén egy hatalmas lőtt seb. Ez csak egy álom, Ben felriad, mert tényleg kopognak, Maggie az. Halpofa megszökött, minden elérhető ember őt keresi, Benre is számítanak, ha jól érzi magát. Lexi a szentélyében elmélkedik, Lourdes jelenti neki, hogy mindenki a mentora után futkos. Csodakislány nem is érti, miért félnek a mentorától, és ezúttal tőle is. Ha az emberek változást akarnak, miért félnek ettől? Lourdes megígéri neki, ő mindig a lány mellett lesz, aminek Lexi örül és annak még inkább, hogy az apja haza fog térni. Lourdes Tomra gondol, Lexi csak mosolyog és elküldi leghűségesebb követőjét. Lexi keze elkezdett változni, valami nyúlós anyag lepte be.

1.png

Team Hal már a biztonságos zónában jár, ők maguk sem értik, hogy miért lehet ez a hely Fürge, Mecha és egyébtől mentes. Hal pillantása a Holdra téved, valami fura zöld pöttyöt lát, Dingnek is oda kell néznie, de ő már nem lát semmit. Két fegyveres őrszem bukkan fel, utasítják őket a fegyverletételre, Hal Lourdest keresi rajtuk, de az őrszemek moccanni sem hajlandóak, ám őket Tom és Weaver kéri fegyverletételre. Végre egyesülhet a család, Hal örül apunak és Mattnek, mikor a Halpofát kereső Ben is felbukkan. Mindenkinek van egy-egy hosszú története, amit elmesélhet, de ráér még. A nagy ölelgetés közben lép elő Anne is, újabb ölelkezés, Tom Lexit keresi, ezt Anne inkább négyszemközt mesélné el. Lourdes bent a reggeli teát viszi a lelki vezetőnek, de mikor belép a hálóterembe, Lourdes álla leesik, a tea összetörik. Lexi gubóban van, egy óriási dobogó burok veszi őt körül.

2.png

Team Hal szembesülhet Lexiville csodáival, a szoborként álló halott Mechával és a jóléttel. Tom és Anne végre örülhetnek egymásnak, de a nő zavartsága Lexi miatt meglepi Tomot. Anne bele sem tud kezdeni a magyarázatba, Lourdes bukkan fel, Anne-t kereste, de nagyon örül Tomnak is, Lexi megmondta, hogy el fog jönni. A lelkes lány elvezeti a szülőket Lexihez, Anne azonnal a burokhoz rohan, és felvágná azt, Lexit azonnal ki kell szedni. Tom nem tudja hova tenni, miért nőtt meg hirtelen a lánya, de azt tudja, hogy Lexi ott bent jól van, ha Anne butaságot csinál, megölheti őt. Lourdes is azt kéri, hogy hagyja békén, Lexi maga mondta, hogy minden rendben lesz. Anne szerint semmi nem lesz rendben, így elmondja Tomnak Halpofa történetét. Tom nem tenne semmit még, meg kell várni, mi lesz a vége. Hal eközben Maggie-t keresi, de a lány találja meg őt, a nagy ölelkezést Ben figyeli a távolból, hát ez most nem jött össze. Viszont üzenetet hozott a párosnak, apuék várják őket.

3.png

Dr. Kadar, Saki és a család együtt törik a fejüket, mi a helyzet Lexivel. Dr. Kadar a hernyó és a pillangó esetéhez hasonlítja: a lány hordozza az espheni géneket, azok ez idáig nem aktiválták magukat. A hernyó a bábozódásig hordozza a pillangógéneket, és akkor aktiválódnak. Ha kivágják a pillangót, akkor meghalhat, vagyis Lexi is halott lehet, ha megpróbálnak neki segíteni. Saki és a többi Volm sem szedett ki élve espheni teremtményeket, de többet nem mondhat és gyorsan le is lép. Anne sokszor álmodott Karenről, ő is ilyesmi szerkezetben tárolta őket a fogságuk alatt, de nem emlékszik ennél többre. Dr. Kadar tud egy emlékelőhívó terápiát, ha Anne akarja, máris kezdhetik. Tomék lelépnek emléket idézni, Ben arra szavaz, hogy senki ne tudjon még a bábról. Maggie és Hal szétkürtölné, a népnek joga van tudni, mi történt a vezetőjükkel.

4.png

A kis orvosi szobában Dr. Kadar előkészíti a nyugtatót, Anne kevesebbet kap az előírtnál, mert túl kialvatlan, ha nagy mennyiséget kapna nem jönne vissza a szedált állapotból. A szuri után Dr. Kadar arra kéri, gondoljon a gyermekére, mi történt, milyen volt a környezet, közben Anne szép lassan visszamegy az időben, egészen addig, amíg a kisfiával nem találkozik. Sammyvel az otthonukban vannak, ami rejtekhely, már megszállták a világot az idegenek. Anne a lefekvés előtti esti mesét olvassa, ezután aludni küldi őt. A kisfiú még vizet kér, Anna a pár lépésre lévő üvegekhez megy, kint a kertben egy Mecha járőrözik, Sammy odafordul a zseblámpával, a gép felrobbantja az otthont. Anne felébred, Sammy nevét kiabálja, a gyermek megnevezés először őt juttatta eszébe. Tom hiába ellenzi, Anne folytatni akarja a terápiát, nagyobb dózist akar. Dr. Kadar Tomtól kér megerősítést, de ő még mindig nemet mond, így Anne magának állítja össze a keveréket és szúrja be az injekciót. Szinte azonnal elalszik, itt már nincs mit tennie Tomnak, visszamegy Lexihez.

5.png

Weaver látogatja meg Tomot, már tud Lexiről, de mindenben támogatja a barátját. Ha ki kell rángatni a gubóból a kislányt, ő ott lesz. Ha a tömeg ellen kell védekezni, mert félnek a lánytól, ő ott lesz. Tom is tudja, hogy szinte alig ismeri a lányát, de mindent meg fog érte tenni. Ez a beszéd, Weaver is megfogadja, hogy segít, és megérinti a gubót, de az megégeti a kezét. Betoppan Hal, jelenti, hogy a csapat már indulásra kész, már csak a fegyvereket kell ellenőrizni és mehetnek megmenteni a gettólakókat, Fürgefarmokat pusztítani és idegeneket ölni. Weaver és a srác tervei nagyon messziről érkeznek Tomhoz, nem is figyel rájuk és ez feltűnik Halnak. Elég mérgesen rákérdez apunál, mit is akar tenni, és nem elégedett a válasszal. Mehet a menet, ez csak természetes, de most a lánya mellett van a helye.

6.png

Később egy esti időpontban, Maggie szónokol a népnek, Lexi veszélyt jelent rájuk, egyre céltudatosabban használja a képességeit, amiket a Halpofától kapott. Hal is itt van, érdemben nem nyilvánít véleményt, mások viszont megteszik helyette, az első Pope lesz. Egyszerű a képlet, Lexi veszélyes, el kell pusztítani. Tom előbújik, és nem tűri a lázongást. Amíg nem tudják, hogy mi lesz a lánnyal, senki nem tesz semmit, senki nem mehet a közelébe sem. Pont ugyanezt mondaná akkor is, ha nem Lexi lenne a bábban. Tom magához vesz egy géppuskát, ha bárki a lánya közelébe mer jönni, akkor bekeményít. Tom lelép, Hal utánamegy, apu azért kereste Halt, hogy bocsánatot kérjen tőle. Ehelyett látnia kell, ahogy a saját fia máris a húga ellen szövetkezik. Roppant csalódott, Hallal az élen senki sem mehet Lexi közelébe a gyülin résztvevők közül.

7.png

Maggie-re is vár egy számonkérés, Ben kérleli őt, ne ítélje halálra a testvérét, mert látta Maggie-t az elején. Boldog volt, mert Lexi békét adott neki és mindenki másnak itt, hiába kereste a harcot, sosem találta, mert Lexi megnyugvást hozott. Maggie ekkor érezte igazán jól magát, nem az állandó harcok és keménység közepette. A lány tagad, naiv volt akkor, nem tudta, hogy Lexi tárgyal az ellenséggel, most meg ki tudja, mi lesz belőle. Ben felveti, mi van akkor, ha Lexi az, aki manipulálja az espheniket, mi van, ha az emberek mellett áll, csak senki nem hajlandó neki hinni a boszorkányüldözés miatt? Gondolja át még egyszer és segítsen Lexinek. Eközben Anne az emlékei között jár, látja magát Karen fogságában, Lexi akkor még kisbaba volt, Karen már a szép, új világot tervezi. Lexi olyan lesz mint ő, csak sokkal de sokkal erősebb, de amíg ilyen pici és védtelen, nem használhatja semmire. Anne elszánt, megmenti a lányát, bármibe kerül is. Anne felébred, remeg, amiért nem tudta megmenteni a kisfiát és most a lánya is erre a sorsra jut. Dr. Kadar szólongatja, de igazából még ezt is álmodja, a teste még a vizsgálószékben fekszik, csak a tudata játszik vele.

8.png

Tom és Weaver egyre feszültebb, érzik a változást a levegőben, hamarosan állást kell foglalni az embereknek. Tom Lourdestől kér segítséget, mi az, amitől a lánya ilyen különleges. Lexi megmentette őt, megmentette a többi embert, elűzte a félelmet, ő az, aki megteremtette az egységet emberek és esphenik között. Tom hiszi is, meg nem is a lelkes beszédet, de Lourdes ügyeljen arra, hogy senki se támadjon a lányára. Lourdes biztos abban, hogy senki nem fogja őt bántani, mert mindenki szereti őt. Hal Ding mellett gondolkodik: Lexi a testvére, nem akarja, hogy bántsák őt, de azt sem akarja, hogy Lexi bántson másokat. Teljes patthelyzet, Ding pedig nem fog senki oldalára állni ebben a döntésben. Saki is nagy segítség, ők már vágtak ki megszülető esphenit a gubóból, kilenc testvére veszett oda, mert a többi megbosszulta ezt. A Volmok Lexi vélt vagy valós veszélyessége miatt biztonságosabb helyre húzódnak vissza, jobb lenne, ha az emberek is ezt tennék. Hal ebből csak annyit szűr le, hogy Lexi nagyon veszélyes, így apuval fog beszélni. Pope a Lexi-ellenes oldalon áll, ő mindenképp elintézi a lányt, Tector inkább Pope után megy, nehogy még nagyobb galibát okozzon.

9.png

Matt is láthatja mi történt a tesójával, Weaver lelkesíti őt, a kezéről közben lecsúszik a pólya, Tom meglátja, hogy az égési sebe elég súlyos és indulna dr. Kadarhoz gyógyszerért. Lexi burka felvillan, és mintha sikoltana, kint a feldühödött Pope és a többi csőcselék kész megtámadni Lexit. Lourdes és a többi hívő az útjukat állják, de ki tudja meddig. Hal mindenképp át akar jutni, Pope is, de más okból. Hal kész lenne tárgyalni, Pope nem. Tom sem tudja, mit tegyen, Lexi veszélyes, de a lánya. Weaver, mint apa, Lexi védelmére szavaz. Hal és Maggie átjutnak az élőkordonon, Tector és Ding segítsenek megakadályozni, hogy Pope és a többi lincselő átjussanak. Sajnos ez a védelem nem tartott sokáig, Halék mögött már ott jön a dühös Pope. Hal csak annyit tud mondani, hogy Lexi veszélyes lesz, még a Volmok is tartanak tőle, sőt Maggie is fél. Mikor Maggie-re kerül a sor, hogy Lexi ellen valljon, a lány meggondolja magát. Senki sem tudja biztosan, hogy mi fog Lexivel történni, ha kibújik a gubóból, ő pedig nem fog elhamarkodott ítéletet hozni, így beáll a védők közé.

10.png

Hal csak biztonságban szeretné tudni a családját, nem csak azt, akik most itt állnak előtte, hanem azokat is, akik a háború miatt lettek a családja. Tom maga kérte őt arra, miután visszatért az esphenik fogságából pár éve, hogy ne engedje semmi hülyeséget csinálni, ha mégis megtenné, intézze el őt. Hal most is ezt szeretné tenni, meg akarja védeni a családját. Tom megesküszik neki, hogyha Lexi valóban szörnyeteg lesz, elintézi, bármilyen fájdalmas legyen, de amíg senki sem tud semmit, ki bújik ki a gubóból, addig senki nem tesz semmit. Az egész család felsorakozik Lexi védelmére, Hal egyedül maradt, Pope kénytelen belátni, most nem juthat szóhoz, Hal nem megy utánuk, de legalább a családdal marad.

11.png

Eközben Anne tudata azon rágja magát, hogy se a kisfiát, se a kislányát nem mentheti meg. Dr. Kadar elszántan ki akarja hozni Annet ebből a kómaféléből, ad neki egy adrenalin löketet, de Anne teste még mindig alszik, bár ezt a löketet a tudata is megérezte. Ekkor felbukkan Lexi és mutat neki egy emléket. Még mindig fogságban vannak, Karen terve szerint most akarná átadni a kislányt a családjának, vagyis a harmadik évadbeli eseményeket látjuk. Anne valami kómafélében fekszik, a kislány nem tart Karennel, visszamegy az anyjához és ébresztgeti őt. A felnőtt Lexi ezzel akarja bizonyítani, hogy mindig szüksége lesz rá és a családjára, sosem hagyná őket cserben. Anne még mindig aggódik, mert a lánya a bábban van, de Lexi szerint ez jót jelent, ő lesz majd az, aki megmenti Anne-t és a többieket. Ezek után a kis Lexivel együtt kérlelik őt és a kómás Anne-t, hogy ébredjenek fel. Anne magához tér, Dr. Kadar alig pislog néhányat, anyuka már száguld a lányához. A gubó egyre nagyobb hőséget bocsájt ki, az egész család vár, mikor Anne megérkezik. Megnyugtatja őket, hogy nem lesz semmi baj, Lexi nem bántaná őket, és a gubóhoz lép. Weaver figyelmezteti, hogy megégetheti magát, de Anne bátran hozzáér, semmi baja nem esik, beszélni kezd a lányához, aki felébred és megérinti anyja tenyerének a helyét.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nézőke 2014.08.04. 21:30:55

hát ezt a részt szívesen feledném. Ahogy Anne mondogatta,hogy "nem tudom megmenteni se ezt,se azt" ..a képébe vágtam volna egy tortát. Ja, és nem tudjuk véletlenül,hogy az előző részben a volm parancsnok miért ment másik irányba ,amikor a csapata nyugatra ment az emberekkel?

Szencsike 2014.08.05. 10:32:23

@Nézőke:
azért ment el másfelé, mert ő az esphenik után kutatott, valami különleges erőforrások után járt. :)
süti beállítások módosítása