Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 4x01 - Ghost in the Machine

2014. július 01. 11:00 - Szencsike

Köszöntök mindenkit az UFO-k uralta világban! Talán ebből az évadból kiderül mi lesz az ellenállással, mit alkotnak a Volmok Halpofáék ellen és miféle különleges lény Lexie. Kezdjünk is egy csodaszép napon, a csapatunk épp huszonkét és fél napja vándorol, már mindenki fáradt, de legalább jól szórakoznak. Lexie-nek lett egy új barátnője, Lourdes, Pope épp a volán mögött alszik be, mikor Weaver poénból benyúl az ablakon és beindítja a dudát, összejöttek végre ők is. Hal és Maggie között fagypont körüli a hőmérséklet, a lány nem sajnálja, hogy lelőtte Karent, Hal próbálna békülni. A csoport élén haladók végre meglátják azt, amire már oly régóta várnak, Charleston csodaszép városát. 

1.png

Lexie, mintha megérezte volna a veszélyt, a közelgő halálra figyelmezteti a szüleit és mindenkit, majd az égen ellenséges támadóhajók tűnnek fel, és a dombon túlról Mechák kezdenek tüzelni a csapatra. A gépek tömböket dobnak le, kerítés aktiválódik közöttük. Tom elveszíti Anne-t, akit Anthony és Denny, Ben barátnője fog közre, elveszti Lexie-t, elveszti Matt-tet, aki a kerítéshálón kívül ragadt. Tom eszméletvesztése előtti utolsó kép, ahogy Weaver fekszik sérülten a földön és Jeanne és Pope vannak mellette. Mindenki más talpon és harcolnak az életükért. A kerítés egészen Charlestonig húzódik.

2.png

A felirat szerint 4 hónappal később járunk, Tom egy szobában írt mesét a falra, leírta az utókornak a történetüket, ha esetleg valakit érdekelne. Az ablakon kinézve látszik, hogy egy fogolytáborban vagyunk, a szomszéd szobából vad kiabálás hallatszik, a hang ismerős, Dan Weaver fenyegetőzik a Fürgék levadászásával. Tom átkiabál neki, fura, most veszik észre egymást? No mindegy, lényeg a boldog egymásra találás. Kintről egy felügyelőhajó fényeit látják, és a külső részek állapotát is megmuatják, az erősebb életben marad alapon küzdenek az életért a gettólakók, majd egy szárnyas Fürge, darázsra hasonlító lény, vesz üldözőbe egy férfit, aki egy nőtől lopott volna kaját.

3.png

Hal és Tector egy busznál húzták meg magukat, amint a hajó fényei eltávolodnak, ők is indulnak, csak óvatosnak kell lenni, mert a Fürgék meg a földön kószálnak. A fiúknak az a tervük, hogy rövidre zárják a tömböt, amivel kiiktathatják a kerítést. Sokkal-sokkal messzebb, egy kerítéstelen övezetben Anne lett az ellenállási mozgalom vezetője, a lelket is kihajtaná a csapatából, ha Anthony nem figyelmeztetné őt, néha pihenni is kell, valószínűleg sokadszorra történik mindez. Az is kiderül, hogy a Volmok már egy hónapja elhúztak a Földről, ennyit a segítségről… Denny jelentése szerint érkezik egy szállítmány, ami CB-rádiókat és egyéb eszközöket tartalmaz, Anne belelkesül, szervezhetik a támadást.

4.png

Máshol, egy kényelmes ágyikóban Ben ébredezik, egy fiatal, korabeli lány örül az ébredésnek. Első látásra valami ázsiai áruházféle lehet, de ahol a srác feküdt, az lehet a kórház rész, mert infúziót szed ki magából ébredés után. Ben nincs egyedül, Maggie-vel örülnek egymásnak először, Lourdes is itt van, ő stabilizálta, miután kómába esett. Ben a többiekről kérdez, de Lexie-n kívül senki más nincs itt a családból. Maggie kivezeti a srácot az áruházból, és helyileg egy messzi város kínai negyedében vagyunk, amit csodálatos módon elkerült a háború, minden sértetlen. Mintha itt sose lett volna háború. Kint Lourdes fogadja őket, kisimult a lány, és mintha ő lenne Lexie legodaadóbb híve. Meg is erősíti neki, hogy ez a hely a béke szigete, mindegyik kerület elpusztult, de ez nem. Egy templomkertbe mennek, ott Ben örömmel megy egy fiatal kislányhoz, de az nem Lexie. A lány a kapuban vár, és megváltozott. Egy latino beütésű kislányból egy felnőtt nő lett, hófehér hajjal és ő itt a szellemi vezető. (Ha bárkinek egy kicsit is ismerősnek tűnik, azért van, mert a Harry Potter utolsó részeiben ő volt Pansy Parkinson.) Ben nem is érti mi történhetett a kishúgával, aki eltökélte, hogy ezen a helyen a béke fog uralkodni, Ben pedig eldönti, hogy egyesíti a családot.

5.png

A fogolytáborban egy rejtekhelyről Tom nézeget kifelé, mikor megérkezik a kaja, a hajóról dobják le. Pope az elsők között ér oda és elküld mindenkit. Visszatért a régi Pope, első helyen ő, mindenki más nem számít. Tom felölti az álarcot és motorjával kiszáguld a térre, és egy lángszóróval megfenyegeti Pope-ot, hogy adja át a kaját. Nagy tekintélye lehet az álarcos jótevőnek, hisz egy szót sem szólt eközben. Az álarcost nem ünnepelhetik sokáig, mert Fürgék jönnek, akik üldözőbe veszik őt, de nem tudják elkapni. A cellájába visszatérve jól nevelt rabként viselkedik, az őr Fürge nem is gyanítja, hogy ki tud jutni. Fürge el, Tom egy tükör mögé rajzolta fel a tábor térképét és a Fürgék őrhelyeit rajzolja be. A szomszédból Weaver rémálmainak hangja jön át, Jeanne-t látja, amint elrabolják. Azok a repkedő lények valóban elvitték a lányt, Weaver azért került magánzárkába, mert meg akarta őt menteni. Tom csak két hónapja van büntiben, és elgondolkodott a dolgokon. Tudják a Fürgék, hogy veszélyes lehet, mégis életben tartják őt. Kiokoskodják, hogy azért lehetnek még életben a táborlakók, mert fel akarják őket használni, de mire, azt még nem tudni.

6.png

Máshol, egy osztályteremben, fiatal gyerekek egy csoportja egy propagandafilmet néz, amiben arról mesélnek, miért is jó Halpofáék barátsága. Nem lesz éhezés, betegségek és jólétben élhetnek. Egy egyetemi kampuszon van ez, miközben a lágy női hang mesél, különböző korú gyerekeket látunk szigorú kettes sorban haladni, úttörő egyenruhában. A teremben 333-as számú versenyzőként Matt-tet látjuk, csoportvezetőjük, egy 18 körüli szőke srác, olyan ez az egész, mintha a Hitlerjugend lenne, csak Halpofákra cserélték le a németeket. Kajaosztás lesz, egyik tanuló suttogó szavai szerint már három napja nem ettek, Matt csendre inti. Szigorú libasor, Csop.Vez. akkor engedi a srácokat az ételosztókhoz, ha válaszolnak a kérdésire. Találomra lép oda egy lányhoz, ő teljes átéléssel elmondja, hogy az Új koalíció az Esphenik (Halpofáék) új rendje, ami békét hoz a Földre. Mehet kajálni, jöhet a következő, egy sor végén álló fiú, közben Bent látjuk. Kissé rángatózó arcizmokkal hallgatja, amint a srác elmondja, hogy azokat, akik a rendszer ellen lázadnak, fel kell dobni, ám a tananyagot nem tudja befejezni. A Csop.Vez. nem szigorú, majd legközelebb, és a csoportra bízza a befejezést. Egy fiatal néger lány kiáll a sorból és a Csop.Vez.-re kiabál, a szülei a Fürgék miatt haltak meg, baromság az egész. Néhány gyerek, köztük Matt is, közrefogja a lányt és sípolni kezdenek. A Csop.Vez. enni küldi a lányt, még új itt, hamarosan megérti, majd Matthez lép, mi az, hogy az új tag még nem tanulta meg a rendet? Mattből nem lesz szakaszvezető, ha nem végzi jól a dolgát, majd őt is enni küldi. Nincsen béklyózás, inkább átmossák őket?

7.png

A gyerekek hiánya Halnek és Tectornak is feltűnt, de a küldetésükkel kell törődniük. Pope anyagbeszrő életmódja megtérült, kiskirályként henyélhet a saját otthonában és egyedül neki van működő aggregátora. Haléknek pont ez kell, Pope nem adja, mert csak, távozzanak Isten hírével. Távoznak is, és viszik a gépet, Pope utánuk megy, megtámadja Halt, verekednek egy kicsit, de Hal nem bír vele. Egy néger fazon elgondolkodva figyeli őket, érzésem szerint új szereplőt köszönthetünk benne. Anne-ék csapata a teherautók elleni támadásra készül, robbantani fognak, mégpedig a hidat, mielőtt a jármű áthaladna rajta. Sajnos a terv nem válik be, távrobbantás lett volna, ám blokkolták a detonátor jeleit. Anne új tervet rögtönöz, elkér egy pólót, benzinbe mártja, meggyújta majd felhajítja a sofőrhöz, a fülke berobban, az emberi kollaboráns meghalt. A zsákmány nem az, amire számítanak, a raktérben több tucat 10 év körüli gyerek van összezsúfolva, rémült mindegyik. Az iskolában Matt a néger lányt próbálja felvilágosítani: ha lázad, teherautóra rakják. Úgy látszik Matt esze nem ment el teljesen, egy titkos megbeszélésre hívja a lányt. A teraszról Csop.Vez. figyeli őket, Matt okosan bólint neki, a lány megértette a tananyagot.

8.png

Weavernek sikerült szétszerelnie a vaságyát, lett egy éles vascsöve, és magához hívja az őrt, alkut akar kötni. Persze ez mind nem igaz, ha az őr odajön, kiengedi Weavert, aki a vascsővel szépen leszúrja, így kiszabadulhat és mehet Medvebocs után. Tom a szomszédból lebeszéli erről a tervről, kész öngyilkosság az egész. Tomnak kell Weaver segítsége, ne legyen őrűltebb, mint amilyenné vált a bezártságban. A kétségbeesett apa végül hallgat rá és leroskad a padlóra. Team Anne, Denny kérdezgeti a kicsiket, látták-e Lexiet, de a kép, amit mutat róla, már rég nem aktuális, de ezt persze nem tudja. A gyerekeket elküldik egy biztonságos helyre egy külön csapattal, a többiek folytatják a kutatást Anne vezetésével. Denny és Anthony sokatmondóan összenéznek.

9.png

Este, a gettóban, Tom ismét kiszabadult és a kerítésnél jár, ahol egy régi ismerős várja, Bubifej. A volm haderő majdnem teljesen elhagyta a Földet, kis csapatok még maradtak elszórva a bolygón. Azért mentek el, mert a Volm-anyahajó veszélyben volt, azon élnek a katonák családjai, nők és gyerekek, ha az a hajó megsemmisül, a Volm-faj kipusztul. Bubi infói szerint hasonló sors vár az emberiségre, ugyanis az Esphenik új terveket kovácsolnak, és új fegyvert készítenek, de bővebbet még nem mondhat. Tom nem örül ezeknek az új híreknek, de annyit még kér Bubitól, ha vannak hírei Matt, Ben, Lexie és Anne négyesről, akkor értesítse.

10.png

Tector és Hal a hajó megsemmisítéséről szőnek szép álmokat, mikor a néger tag felbukkan. Dingaan Botha a neve, és profi a szökésben. Több hasonló gettóban lakott, és mindenhonnan megszökött, de folyton elkapták és állandóan átrakták máshova, most itt van, és újabb szökést tervez. Tom visszatér a küldetésről, Weaver röhög egy jót, ha már ki tud jutni, mit akar tőle? Tom alibiként használná Weavert, hisz amíg a Fürgék azt hiszik, hogy ketten szenvednek, addig Tom folytatni tudja az éjjeli felfedezést. Lexieville-ben Ben fürdés közben kéri számon Maggie-től a békés életet. Szeretet és béke uralkodik itt bent, de kint háború dúl, ne mondja már, hogy ő is beállt a sorba. Maggie megérti a felháborodást, de tud mutatni valamit, amitől eláll Ben szava. Lexie-tanok szerint, ha nem harcolnak, az ellenség sem fog velük harcolni. Egy kertbe viszi a fiút, ott egy kikapcsolt Mecha áll. Lexie előre megjósolta, hogy a Mecha rájuk támad majd, ám egy villámcsapás megöli a gépet. Lexie tudta, tudja előre, mi történik, talán ő lesz az, aki véget vet a háborúnak.

11.png

Gyerekvárosban Matt is szervezi az ellenállást, a néger lány is a csapat tagja lesz. Lexie eközben a besütő holdfényben meditál, a keze olyan, mint egy prizma, megtöri ezt a fényt. Anne rémálmodik, az a csoda, hogy aludt, eddig fáradhatatlannak tűnt. Karenről álmodott, amint csinál vele valamit. Tom javában tervezgeti a lázadást, nem csak a családját akarja egyesíteni, hanem az egész második ezredet. Kint egy lelkes Álarcos hívő, falra festi a hős képét, ezt az űrhajón egy Halpofa is látja, vérdíjat tűz ki az álarcos fejére. Ha nem kapja meg őt, mindenki meghal.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2014.07.01. 12:45:36

Amit senki sem ért: a csokibőrű Lexiből hogy lett hófehérbőrű, aranyszőke?

Ez a nácipropagandás szál nagyon erőltetett...

Szencsike 2014.07.01. 12:49:40

@Johnny336: Biztos kifakult, ahogy felnőtt :) De lehet így akarták jelezni a lány különlegességét.
Valamit ki kellett találni, ha már így szétszedték őket :)

Johnny336 2014.07.01. 13:15:17

@Szencsike: JA, majd elfeledtem: "addig Tom fojtatni tudja az éjjeli felfedezést" - ez csúnya lett, nagyon... :)
süti beállítások módosítása