Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 3x03 - Badlands

2014. május 21. 15:00 - Szencsike

Kisherceggel kezdünk, ő a futár, a védőrséghez visz néhány hasznos cuccot. A csapatok szótlanul vagy épp kitalálósdit játszva ütik el az időt. Kivéve Pope-ék csapata, ahol a boss Halpofáék módszeres kiirtását tervezgeti. Ben egy kis kaját hoz nekik, majd egy ablakból egy fegyvert látunk, a célkereszt Team Pope és leginkább Crazy Lee felé néz. Hoppá. A város nyugisabb részén Hal tanul újra járni apu és Maggie figyelő tekintete mellett. A mozdulatai koordinálatlanok, de már nem kell mankó és nem kell a tolókocsiban ücsörögnie. Maggie is elégedett az eredménnyel, igaz neki és a barátjának rendbe kell hozni a kapcsolatukat. Tomot viszont szólítja a kötelesség, Marina hívja el és Tom neki panaszkodik. Ismerve a szerencséjét, biztos, hogy történni fog vele valami, ami miatt a nép vezető nélkül marad, el kellene gondolkozni, ki veheti át majd a helyét. Marina nem aggódik az utódlás miatt, de az esti ünnepség fontosobb. Jeanne Weaver vezetésével egy emlékmű készül, a Szabadság fája. Tom érzi a vesztét, beszédet kéne mondania.

1.png

Team Pope, békés eseménytelenségben zajlik az idő, Matt is ezt a társaságot választja, itt jókat lehet nevetgélni. Crazy Lee megy el pisilni, bár ez is veszélyes, mert golyóálló mellény kell. A csaj átszalad a szomszéd épületbe, kb. három lépésre az őrhelytől, mikor eldörren a lövés abból a bizonyos ablakból. Mindenki tüzel mindenkire, Pope Crazy Lee-ért szalad, a lányt megmentette a mellény, de elesett és egy vasrúd szúródott a fejébe. Ugyan él, tudatánál van, de nem lát semmit és nem érez semmit. Mattnek kell ügyesnek lenni, egy vasfűrészt kell hoznia. A hadparancsnokság már összedugta a fejét, Tom a harcmezőre megy, addig mindenki okoskodjon tovább. Tom és Weaver a két legény a gáton, első útjuk Benhez és a barinőjéhez vezetnek, ők jól vannak, leszámítva, hogy minden erejükkel a választüzelésre koncentrálnak, Matt is jól van, legalábbis mikor náluk járt. Tomék kirohannak, valaki tüzelni kezd rájuk, Weaver kilövi az ellent, aki lezuhant a földre. Azonban a támadóval van egy kis gond: ember zuhant le. Benék rohannak hozzájuk, van diplomáciai érzéke a tárgyalást javasolja, hiába támadták meg őket. Ha hulláért bárki jönne, Benék hagyják életben az illetőt.

2.png

Pope megkapta fűrészt, a reszkető Matt hozta el és ő fog asszisztálni is. Sajnos sokkal nagyobb a baj, mint először sejtették, a cső teljesen átfúrta a lány fejét. A kórházban Anne a kis hercegnővel foglalkozik, vérmintát vesz tőle. A kicsi, mielőtt megszúrnák a lábát elhúzza azt, és mintha elmotyogta volna, hogy Ne! Anne egy pillanatra ledermed, majd összeszedi magát és megszúrja a kicsi talpát és leveszi a mintát. Ragtapaszt ad a picinek, majd befekteti a kiságyba. Ott azonban a pici feláll. Ez egy néhány hetes babától óriási fejlődés, majd elsuttogja, hogy anyu. Anne frászt kap a félelemtől, a gyerekének ezeket még nem kellene csinálnia, így ijedtében lever mindent az asztalról. Szerencsére Lourdes épp időben érkezik, Anne összeszedi magát és dühösen elmondja a bánatát, a gyerekével nem stimmel valami, ám ugyanez a kisbaba békésen fekszik az ágyban. A harcmezőn változatlan a helyzet, Tomék eljutottak Tectorhoz, aki kiszúrta az ablakos, első számú lövöldözőt, az pedig kiszúrta Tomot a célkereszttel. Tom fegyverszünetet ajánl, Weavernél egy rakétavető van, ha esetleg nem fogadná szívesen az ajánlatukat. A fegyveres tüzel, Weaver szintén, erről ennyit.

3.png

Az épület pont annyira sérült meg a rakétától, hogy a fegyveres még túlélje a kis kalandot. Ő egy nő, ruházata alapján katona, Tector lelőné, mert lelőtte Crazy Lee-t, de élve értékesebb. Pope-ék fűrészelnek, Crazy egyre sápadtabb, de a gyerekkori kutyájáról emlékszik meg. A kutya beteg volt, és el kellett altatni, áttételesen magára utal ezzel, neki sincs sok hátra. Viszon Matt gyermeki optimizmusa nem akarja látni egy ilyen lyukban meghalni a lányt. Pope tudja, hogy nincs sok ideje hátra, de fűrészel tovább. Tom visszaért az irodába, Lourdes akar jelentést tenni Anne-ről, így azonnal bebocsájtást nyer, mielőtt Marina egy szót is szólhatna ellene. A lány feldobja Anne-t, szerinte az ifj anyukának tévképzetei vannak, amiért azt hiszi, hogy a kislánya beszél hozzá. Tom erről nem is tudott semmit, Anne sem említette neki. Lourdes biztos abban, hogy Anne-nek segítségre van szüksége. Eközben Hal javában csomagol, önfeláldozóan menekülni akar, legalábbis Maggie-nek ezt a magyarázatot mondja. Hal kénytelen vallani a lánynak, mert letámadja dühében. Karen egy kis robotot ültetett a fejébe, irányítja őt, mindenről tud, ami fontos lehet, vagyis ő a kém. Hal fejébe vette, hogy elmegy, Karen eltökélte, hogy itt tartja. A lánynak minden kapcsolata azért ért véget, mert túl könnyen lemondott azokról, most nem fog így tenni.

4.png

Az elnök is dolgozik a kapcsolatán, Tom Anne-től kér bocsánatot, amiért nem figyelt rá eléggé, mert a hivatala és a harcok lefoglalták. Így észrevehette volna, hogy a felesége túlvállalja magát, a munka, a kicsi, egyszerre sok. Anne köszöni, de nem erre van szüksége, hanem arra, hogy Tom elhiggye, a lányuk nem teljesen ember. Ugrás Mattre, Crazy Lee mellett virraszt, az előtében Lourdes magyarázza a röntgenképet Pope-nak. Ha kihúzzák a rudat, a lány meghal. Tom a hálószobában pelenkázza a kicsi lányát, aki pont úgy viselkedik, ahogy egy háromhetes csecsemőtől elvárhatjuk. A fotelból Anne figyeli őket kigúvadt szemekkel, Tom azt látja, amit látni akar, Anne nem őrült meg, a kicsi tényleg más. Minden őrült ezt szokta mondani, de lehet, most neki van igaza. Közben Ben kopog, az orvlövészük hajlandó beszélni, így Tom csak annyit kér a feleségétől, hogy ne engedje be az ET-ket a fejébe, mert nincs oka rá, majd lelépnek a fiúval.

5.png

A kihallgatóban a nő a nevén, a rangján és az azonosítóján kívül nem mondott semmit, mert a rossz zsaruk, Bressler és Weaver semmi érdemit nem húztak ki belőle. De jön Tom, ő lesz a jó zsaru, hozat innivalót neki, majd felvázol egy teóriát. A nő talán pár napja lehet a környéken, meglátta, hogy a városlakók együttműködnek a Fürgékkel és egy másik fajjal, ezért azt hitte, hogy az emberek már az idegeneknek dolgoznak. Valójában pont nem erről van szó, hanem egy ember-Fürge-Volm összefogásról. A nőn látszik, hogy nem hiszi el ezeket, az vízből is csak Tom után iszik, valóban nem mérgezett. De legalább megszólal, és szidalmazza a sületlenésgeket beszélő fazont vele szemben. Ezt nem kellett volna, mert ugye ő az Új Egyesült Államok elnöke, torkollja le Weaver. A nő elég őrült kompániába csöppent bele, ugyanis ő szintén az elnöknek, Benjamin Hathawaynek dolgozik, ő küldte ide is.

6.png

A válságtanács azon agyal, vajon a nő igazat mondott-e. Ha igen, és a másik, igazi elnök tényleg él, megtudja mi folyik Charlestonban, félreért mindent, amit a katonái láttak. Így viszont nemcsak Halpofáékkal, hanem az emberekkel is harcolni kellene. Súlyos dilemma. Ugrás Anne-re, még mindig őrült tekintettel figyeli a babáját, aki békésen gügyörészik. A merengésből Lourdes zökkenti ki, beszélgetni jött, de kiderül, hogy Tom küldte őt, ellenőrizze Anne-t és eltökélten vigyázni fog a barátnőre és a babára. A városban zajlik a Szabadság Fa építése, Papamaci és Medvebocs együtt figyelik a darabok összehegesztését, a lány pesszimista, remélhetőleg a lakosság is megéri, hogy elkészüljön. Papa optimistább, ha az emberek feladják, nincs értelme harcolni sem, de amíg van remény, küzdeni kell, éljenek a szép szavak. A kórházban Tom egy újabb jó emberétől búcsúzhat, az egész Vandál-banda Crazy kórterme előtt virraszt, még Pope sem szól be semmi udvariatlant a betérő Tomnak. A kis szobában Matt vigyázza Crazy álmát, előbb a fiának mond néhány vígasztaló szót, majd az alvó lánytól búcsúzik el. Tom alig lépett ki a kórteremből, Pope most szól be neki. Őt hibáztatja a lány haláláért, mert mindenféle magyarázat nélkül küldi ki az embereket a csatatérre. Tom igazat ad neki, majd távozik.

7.png

Pope, miután kiadta a mérgét, bemegy a társhoz, és olyat látunk tőle, amit az eddigi két évadban sosem. Megismerjük az emberibb oldalát, mert az utolsó beszélgetésben Crazy-vel egy Disneyland-i utazást terveznek, és miután a lány átadja neki a láncát elsírja magát, mert elvesztett egy jó barátot, egy harcostársat. A lánc Matt-hez kerül, majd Pope egyedül sétál el a kórházból. Hal és Maggie eközben javában gondolkoznak, miért menthetik fel Halt, ha kiderül tényleg ő a kém. Karen folyton irányította, ez nem is kérdés, ám mégis jobb lenne, ha Hal átgondolná a nagy vallomást, mert ezzel egy megállíthatatlan lavinát fog a nyakába zúdítani. A városban esemény van, elkészült a Fa, a beszéd előtt Tom Marinával közli, hogy ő lesz az alelnök, vita nincsen. Tom a mikorfonhoz lép, elkezdi az előre legyártott szöveget felolvasni, majd rájön, hogy ez nem lesz őszinte, inkább improvizál. Ez a fa állít emléket azoknak, akiket elvesztettek, mert ha vége lesz a háborúnak, a sok-sok áldozat nem lesz hiábavaló. Majd Tom és Anne lép előszr a fához, egy aluminium falevélre felírják kiket vesztettek el, majd a fára akasztják, eztán szép sorban jön a többi ember egy-egy levélre írt névvel. A gyerekekből verbuvált énekkar hangjai zengik be a teret, de sajnos a megemlékezés pánikba fordul át, mert megérkeztek Halpofáék támadóhajói és bombázni kezdik a várost.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása