Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 7x03 - Felvonófóbia

2014. február 09. 11:00 - Hoppancs

Yang nem tud meglenni Sheperdék zaklatása nélkül, ezért éjjel lepi meg barátnőjét, aki a hitvesi ágyba invitálja, mert az nem fura. Szegény Derek egy pillanatra felriad, de valószínűleg túl fáradt a hisztirohamhoz, ezért csupán a másik oldalára fordul rezignáltan. Perkins szerint Cristinának most stresszmentesen kellene élnie, szike helyett jöhet egy kis adminisztráció, kórlaprendezgetés, esetleg babapopsitörlés. Az elgondolás egymás szavába vágós vitát vált ki a dokik körében, Yang meg pont leszarja az egészet. Derek kiharcolja, hogy az ingatag pszichéjű kollégát hozzá osszák be, hátha akkor otthon nem fog majd mellé feküdni.

bscap0000.jpg

Akárcsak néhány résszel ezelőtt, egy ismeretlen most is Derek irodáját keresi, de mielőtt még a recepcióssal együtt frászt kapnánk, kiderül, hogy ő Amelia, az idegsebész húga, és nincs nála fegyver. Ami még ennél is jobb, egy férfira mutogatva közli, hogy agydaganatot hozott rég látott testvérének. Kilogikázzuk, hogy a tumor a fickó fejében van. Teddy pityereg, mert tervei ellenére belezúgott Perkinsbe, aki csak egy hónapra jött. Arizona egy rövid vigasztalás után megkéri, hogy közölje Owennel: húzzon el Yanggel együtt Torres lakásából. Ha eddig nem esett volna le, most már biztos, hogy a szájbarúgnivalóan ellenszenves Amelia maga is agysebész, bizonyára ezért olyan empatikus, hogy még az általa odaráncigált beteg nevét sem tudja. Derek burkoltan leribancozza, majd feldúltan elhúz. Monológokkal terhelt családi drámának nézünk elébe.

bscap0001.jpg

 A sürgősségire is érkezik egy páciens, akit akár problémásnak is nevezhetünk, ugyanis neje rimánkodása ellenére nem akarja elhagyni a kocsit. Mivel csak egy kapucni látszik belőle, sejthető, hogy ha végre kiszáll, ő lesz az elefántember. Minimum. És tényleg, valami nagyon fura torzulása van, a keze Godzilla-szerű, az arca pedig szemölcsökkel van tele. Lexie-nek nem is sikerül visszatartania az „úristenezmegmi” sikkantást, amit a Jerry nevű férfi érthetően zokon vesz. A kis Grey büntetése az lesz, hogy egész nap vele kell foglalkoznia, na persze csak az őszinte bocsánatkérés után. Meredith nem akar Aprillel beszélni Cristináról, de nem is kéne, mert van vizsgálnivalójuk is, egy bájos leányka személyében, aki még bájosabb vőlegényével nevetgélve bevallja, hogy még szűz, mert várni akar az esküvőig. Na, persze nem ezért került kórházba, hanem valami légzési nehézség miatt. Sloan sóvárogva bámul Lexie után, Torres próbálja visszarántani a valóságba.

bscap0002.jpg

Amelia arról kérdezgeti bátyját, milyen érzés volt, amikor meglőtték, mert valamilyen zavaros okból azt hiszi, hogy ettől majd megtörik a jég. De nem. Cristina továbbra is látványosan passzív, ami Dereket továbbra is látványosan nem érdekli. Amelia nem is érti, miért nem mehet akkor inkább ő a műtőbe a bátyóval, de magyarázatot nem kap, csak rideg lepattintást. Jerrynél a HPV okozta az elfajult szemölcsöket, amiket egyenként kell majd leműteni, aztán ha visszanőnek (mert vissza fognak), akkor megint. Na, ezért nem szabad szexelni. A férfi szerint nincs értelme a kínlódásnak, de a kedves neje a dokik előtt megfenyegeti, hogy elhagyja, ha nem megy bele. Megtudjuk, hogy Shep azért bánik úgy a húgával, mint egy darabka szarral, mert a lány régen belőve receptet lopott tőle és csúnyán viselkedett, ami megviselte a családot. Úgy látszik, hiányzott arról az óráról, ahol elmondták, hogy a drogfüggőség betegség.

bscap.jpg

Owen Derek elől menekülő nejét nyugtatgatja, Karev látványosan kerüli a liftet, ahol nemrég még véresen hevert. Torres Meredithnél próbálkozik Cristináék kipaterolásának ügyében, de hiába. Teddy saját tragikus sorsán kesereg a műtőben, arról értekezve, hogy a szex csak bajt okoz, de akkor egyszer csak találnak egy kotont az elvileg szűz Gretchen tüdejében. (Igen, ott.) Lexie öklendezve kezelgeti Jerryt, a többiek meg undorodva nézik messziről. Azta, de profik! Derek megbeszéli Owennel, hogy Cristina és Mer olyanok, mint ET és Elliot, de ők ezt nem érthetik. April mimikája gyanúsan aktivizálódik, amíg kollégái arról csevegnek, ki mikor vesztette el a szüzességét. Na, vajon mi fog kiderülni róla? Előjön valami napnyugtás, tengerpartos sztorival, mert nem tudja, hogy olyan csak a filmekben van. Még véletlenül sem hisznek neki.

bscap0004.jpg

Amelia közvetlenül az agytumoros Todd operációja előtt szeretné Derekkel együtt feltépni a régi sebeket, még az apjuk halálát is szóba hozza. Shep kivan, de amikor meglátja Yang unott arcát, mégis megengedi, hogy Amy is bent legyen. Helyes, nem kéne ennyire kísérteni szegény Todd sorsát.  Miranda kényszeríti az ájuldozó Lexie-t, hogy darabokat vagdosson le Jerry kinövéseiből. Gretchen vőlegénye éppen úgy reagál az April által zseniálisan elővezetett óvszer-ügyre, ahogy az várható. Szintén nem meglepő, hogy Amy-re szükség lesz a műtőben, mert Cristina körülbelül annyira van jelen, mint egyszeri joghallgató a kötelező statisztika előadáson. Karev szaglik a sok lépcsőzéstől.

bscap0005.jpg

Jerry-nek sajnos rosszabb a helyzete a vártnál, a sebhelyek miatt iszonyúan fog kinézni a beavatkozás után (is), úgyhogy Lexie meg is próbál kimenekülni azzal az ürüggyel, hogy beszél a feleséggel. Bailey nem hagyja, hiszen mindenkinek úgy a legjobb, ha az egyik orvos rosszul van. Úgy tűnik, Gretchen mégsem csalta meg a pasiját, csak a lánybúcsún húzott a szájával óvszert egy banánra, és valahogy beszippantotta a cuccot. Mindenki megkönnyebbülten kacag. Shep lecseszi Amy-t, amiért nem tudja azokat az információkat, amelyeket nem osztott meg vele, többek között azt sem, hogy Yang mentette meg az életét. Bailey épp a rideg profizmusról prédikál, amikor bepánikol egy Jerry „ujjai” közül előbukkanó póktól. Az incidens szegény állat mártírhalálával zárul. Karevet a Főnök, Yanget pedig Derek pszichologizálja.

bscap0006.jpg

Jerry neje el van keseredve, amiért a kilátások szerint továbbra sem tud kimozdulni a férjével. Sloant faggatja, hogy vajon elképzelhető-e, hogy a szerelem néha nem elég, a doki pedig lágy gitárdallamok mellett gondolkodik el a kérdésen. Derek egy hulla segítségével próbálja Yangben felébreszteni az elveszett emlékeket, a nő ugyanis nem tudja, hogyan szedte ki a golyót kollégájából, csak zavaró képek villannak be neki. Tök menő, mert így Shep végignézheti a saját műtétjét. Ez annyira megindítja, hogy megkegyelmez Ameliának, és elmeséli neki, hogyan halt meg apu. Mellesleg elég hülyén, mert nem adta oda a fegyveres rablónak a feleségétől kapott órát, ami marha megható első hallásra, de másodikra talán eszünkbe juthat, hogy jobban járt volna az asszony, ha megmarad az ura, és vehet neki egy másik órát. És persze, hogy Derek nem is kőszívű, csak meg akarta óvni a kishúgát a lepuffantása hírétől, meg minden más rossztól. A drogok meg elfelejtődtek.

bscap0007.jpg

 Perkins csajos csevej közben lepi meg Teddy-t, akinek kicsit még megszakérti a lelkét, mielőtt végső búcsút mondanának. Richard a lifthez szoktatja Alexet, Sloan pedig végignézi, ahogy Jerry-t elhagyja a neje. April cserébe, amiért a szüzességén témáznak mindenkiről lerántja a leplet, ami Mernek nagyon tetszik. Owen és Cristina magától is rájön, hogy költözni kéne, amikor leszbikusok dobálják a fejükre ruhadarabjaikat. Lexie mégis összejönne Sloannal, ha az nem Ameliával kamatyolna éppen.

Címkék: grace klinika
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása