Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 3x02 (spanyol LOST)

2013. október 21. 11:00 - Sigismundus

Gyűlés a Sarkcsillag Hidján. Itt van mindenki aki számít, és kapott jelenetet, Julian Salome, Buborék, Palomares és Ramiro, Piti nélkül, na meg Gamboa. De Julia doktornő és Vilma szereplését megint nélkülöznünk kell. És Ricardo Montrero nagy boldogon bejelenti hogy 40 mérföldre vannak a kacsa által megjelölt céltól, amelyet fény világít meg. Mindenki boldog, kivéve Gamboát, aki csúnya pillantást vet Ramirora. Az meg érti a célzást, gyenge vitába kezd, de érvei lesöprésre kerülnek. Irány a Fedélzet.

Clipboard02.jpg

Itt Kapitány megmutatja a Fényt az éjszakában, Enya dal felhangzik megint, és Palomares térdre-imához-t vezényel, hogy hálát adhassanak. Aztán Buborék, Kapitány parancsára, elkezd lámpával morzézni hogy Hé, jövünk!. Mellékesen megjegyzi, hogy reméli, ezek jó emberek lesznek végre, mert eddig csak rossz emberekkel találkoztak az út során. Meg aztán furcsa ez a fény neki, de nem fejti ki miért.

Piti és Julian is kibékülnek, hülyegyerek hangsúlyozza hogy ők hárman nem melegek, és ezután a kabin ragyogni fog mint egy szálloda. Elsőtiszt is visszavesz az arcából és ragaszt egy rágót a homlokára vezeklésül. Kapitány megint Ainoának rádiózik, reméli hogy veszik is az adást. Megadja a fényforrás koordinátáit, és kéri hogy ott találkozzanak. Meg közben mesél arról is, kivel mi történt a Sarkcsillagon magánéletileg, mert a bulvárhírek is fontosak ugyebár.

Clipboard03.jpg

És most egy betyáros ugrással térjünk át a Sirrah Csillag fedélzetére, mert izgalmasnak ígérkező jelenet kezdődik. Ainoa rohan a hajótestben egy hordozható rádióval, de nem azért hogy az atyai adást fogja. Menekül valaki/valami elől, bezárkózik valahová, s megpróbálja összerakni a rádiót. Míg papírok közt matat, talál a morze kódok közt egy kottát. Mégpedig zongorakottát, (Brahms, Magyar rapszódia, csak megjegyzem) a kotta pedig beindít egy flasht nála is. Ainoa flash1. Még a boldog békeidőkben járt iskoláslányként zongoratanárnőhöz, mert tehetséges volt. És látjuk is, ahogy szívvel-lélekkel gyakorol. Na meg látjuk a szemrevaló tanárnőt is ahogy a lány arcát nézi, nem a zenére figyel. Folytatódik is a jelenet, tanárnő közli, bejuttatja a bécsi zeneakadémiára, mert tehetséges, Ainoa örül, leülnek egy négykezest játszani. Egyre forróbbá válik a hangulat végül megtörténik amire a nézők már egy perce számíthattak, hosszú, szenvedélyes csókolózás nő és nő közt... Majd azért Ainoa elrohan, kétségbeesett tanárnő marad. Én pedig első alkalommal gondolkodtam el, hogy komoly bajban lehet a sorozat ha ilyen jelenetekkel próbálják megragadni a nézőket.

Clipboard06.jpg

Az erotikus fantáziák után térjünk át újra izgalmakra. Buborék a Sarkcsillagon villogtat, közben Salomeval beszélget. Kiderül tudja ő az Univerzum működésének összes titkát, csak azt nem hogyan és honnan születnek a kisbabák. Majd mielőtt ebből lehetne ötperces kínos párbeszéd, kialszik a Fény a távolban!

Hajógyűlés, Kapitány elmondja mi a helyzet. A Fény koordinátáit ismerik, de az kialudt, nem akarja hogy megtalálják. Úgyhogy elsötétítés a Sarkcsillagon is mostantól. De még szavaznak előtte, szárazföld vagy továbbhajózás. A két tiszt, Palomares, Piti a szárazföldre voksol, Ramiro és Esmela a tengerre, ők vannak kis többségben. Pár fontos szereplő minden magyarázat nélkül megint hiányzik a jelenetből, de valahogy megküldték írásban a voksukat. Julia Buborék, Vilma, szárazföld, Salome, tenger. Így is egyel több a tengeriek száma,17-18. Ami azért fura mert páros számú a legénység létszáma. Ja igen, megjelenik a hajóördög Gamboa, és nagy meglepetésre a szárazföldiek mellé áll,18-18. Már majdnem egy érmét dobnak, fel amikor Ramiro meggondolja magát. Legyen szárazföld, 19-17.

Clipboard01.jpg

És megint a Sirrah Csillag. Ainoa itt már rádiózni próbál, apját hívja. A hajótest belsejéből mondjuk kisebb az esély, mintha a Fedélzetre, vagy pláne az árbocokra mászna. De így legalább vannak titokzatos zajok meg fények, amikre a szexi színésznő ijedten összerándulhat. No meg az emlékekre. Ainoa flash2. Együtt a család, reggeliznek, jön Julian bácsi is, kitűzve a Sarkcsillag indulása. Jött egy levél, amit nagyon vártak, Anya olvassa, Ainoa bejutott a bécsi Zeneakadémiára. Hurrá örül mindenki csak Nagylányon nem látszik az öröm valamiért. Jött egy másik levél is, ez Montreronénak, amit nem olvas fel senkinek, mert az Onkológiáról jött.

Clipboard19.jpg

Sarkcsillag. Kapitány megbízza Gamboát képezzen ki egy kis harci egységet, mert nem akar csak úgy megérkezni a Fényhez. Borostás okosan szabad kezet kér ehhez mert tudja, széplélek egyetemistákat csoda lenne tengerészgyalogossá képezni 24 óra alatt, megkapja. A széplelkek amúgy egy Raktárban gyűlnek össze ünnepelni és vodkázni. Mindenki elmond egy szép emléket a Sarkcsillagon történtekről. Esmela amikor Ulival táncolt, Palomares, amikor megcsókolta Vilmát, Piti amikor megdugta Vilmát. Egészen Solig érnek aki azonban kijelenti neki nem volt szép pillanata, ő csak véletlenül van itt. Senki se hiszi, vitába is kezdenek vele, de az igaz buligyilkos nem ő lesz hanem a hír hogy Gamboa sereget képez ki, irány az Ebédlő.

A kiképzés keményebb mint a StarshipTroopers, a Full Metal Jacket, és a Piszkos Tizenkettő együtt. Borostás előbb a hátbatámadásról, a májbadöfésről tart előadást, fontosnak tartja ekkor kihirdetni hogy ő és Esmela egy pár. Majd kijelöl egy önkéntest, Palomarest hogy támadja meg. Papocska azonban pacifista, az Írás szavaival támad s védekezik. Így Julian áll elő valódi önkéntesnek, bízva számos matrózbunyó tapasztalataiban. Hiába mert Esmela fekete öves valami küzdősportban és földhöz vágja azonnal.

Clipboard14.jpg

Ainoa meg a Sirrah Csillaga mélyén bezárkózik, és hallgatja ahogy valaki püföli a raktárajtót és ismeretlen nyelven kiabál. Mivel semmi más dolga nincs, és nem sietnek az írók sem, fantáziál megint. Ainoa flash3. Felháborodottan vonja kérdőre zenetanárnőt, miért is kapta az ösztöndíjat. Nos nem újabb csókokért cserébe, tanárnő egy kísérlettel magyarázza meg. A lány képes 8 másodperc alatt megjegyezni a legbonyolultabb zongoradarabot (Liszt Ferenc valamelyikét), amihez másnak ennyi óra kellene, szóval különleges memóriája van. Nagylány boldogan el, az egésznek annyi értelme volt hogy megtudjuk, mitől is különleges, mert eddig semmi jelét nem adta, szépségen kívül. Ja és még egy apróság, miközben hazafelé megy, a borotvált Gamboa és Roberto figyelték egy autóból. És megegyeztek hogy a lány nem mehet Bécsbe, Roberto gondoskodik erről. Hogy ez a jelenet hogy került Ainoa visszaemlékezéseibe, ha nem vele történt, ne firtassuk, lesz még ennél következetlenebb dolog is.

Sarkcsillag Ebédlő. Piti röhögi ki Elsőtisztet, hogy egy csaj is legyőzte, majd kijelenti hogy őt ilyen mellekkel bátrán bármikor legyőzhetnék akárhányszor. Megereszt bár poént arról is hogy Estela látványa biztos felemelte a nagyárbócot Juliannál is – és erre Kapitánytól kapja a neki járó oktatópofont. Meg jó szar lakkozásos melót, hogy befogja végre. Gépterem, borostás vág és köszörül mindenféle acél gyilkolóeszközt szakértelemmel, jön Ramiro hogy kérdőre vonja. Sánta arra vár választ hogy is van ez? Végig azt mondta Gamboa hogy nem szabad szárazföldre elérniük, most meg a partraszállásra szavaz és sereget képez ki? Válasz nincs, mert a kolumb se tud semmit a Fényről. De megfenyegeti szokott csendes módján sántát, több számonkérés ne legyen mert megöli.

Clipboard23.jpg

Jön Piti jelenete aki némi elégtételt kap a Sorstól. Történt ugyanis hogy egyik kínzója Sol épp arra a székre ült le pár percre amelyet előzőleg kent be ragadós lakkal vastagon hülyegyerek. Így a lány kénytelen minden korábbi ellenére tőle segítséget kérni. Nagyon izgalmas kalandokba keverednek és már majdnem rámosolyog Sol a végén. Másik kínos jelenet, Esmela hosszas könyörgéssel kér bocsánatot Juliantól hogy nem szól a feketeövéről, és sajnálja hogy megalázta. Mindezt egy félig szétnyílt fürdőköpenyben mondja végig, hogy fő színésznői erényei mindvégig jól kidomborodjanak.

Clipboard22.jpg

A diákok kidekorálták magukat a fantasy és Mad Max filmek stílusában, és aránylag lelkesen hasítgatják a levegőt biliárddákókra szerelt acélpengékkel, közben kitalált SzunCu idézeteket harsognak, mert a Coelho idézetgenerátor épp üzemen kívül. Aztán rátérhetnek a pisztolyokra, kettő van a hajón. Buborék kíváncsisága majdnem véget vet a kiképzésnek, őt gyorsan kiküldik. Palomaressel megint vitába kezd a kolumb. Papocska igazi pacifista módjára végignézné amíg minden szerettét megölik, de ő nem emelne kezet senkire, még védelemből sem. Egészen addig míg Vilma és babája kerül szóba, na itt elszakad a cérna és Palomares fegyvert ragad és 10 pontosokat lő. Úgy tűnik, Gamboának csak sikerül a csoda.

Clipboard29.jpg

Kapitánynak még nehezebb kiképzést kell vállalnia, Szakácsné kérésre Buborékot fogja felvilágosítani a méhek, virágok és gólyák világáról. Aztán a végén kiderül feleslegesen izzadt és hebegett, félkegyelmű tud mindent, elolvasott egy egész orvosi lexikont, zigóták, méhlepény, vágja a témát. Mit jönnek neki méhekkel, meg szerelemmel, hagyják őt a fény irányába távcsövezni az ajándék távcsövével. Mert az neki gyanús.

Clipboard25.jpg

Ainoa flash4. Épp örül a bécsi útnak amikor jön Roberto látogatóba. Az ifjú tudós gratulál Bécshez, tehetség utat talál meg minden. És nincs is messze hogy akármikor meglátogassa édesanyját. Hogy miért is, hát te nem tudod, hogy anyád vérében találtak valami rosszindulatút, de te csak utazz el nyugodtan... Bár a korábbi részekben egy fia utalás sem volt hogy így ismerik egymást, itt régi bizalmas ismerősként beszélgettek. A lány összetépi a jegyet, Roberto elmegy és jelenti Ernestonak hogy sikerült, összetörte a lány álmait. Kolumb azzal nyugtatja, ezzel sikerült megmenteni az életét és a túlélésnél nincs fontosabb.

Clipboard17.jpg

Este van este van, teljes az elsötétítés a Sarkcsillag közelit céljához. Van pár perc így Julian és Ricardo dumálgatnak kicsit. Elsőtiszt bevallja, tényleg beindult Esmela teste láttán, barátja megértőn bólogat, ő is átélte már ezt. Majd Julian kiböki, Salome hiányzik neki, és ha elérnek arra a francos szárazföldre még jobban fog hiányozni. Ott nem lehetnek 70 méteren belül majd... Ekkor kezd el recsegni a rádió mintha valaki hívná őket, Kapitány szerint egész nap volt ilyen. Megtárgyalják, vagy a szökött gyermekek próbálják hívni őket, vagy a szárazföldiek próbálkoznak beazonosítással?

Ainoa ebben a percben dönt úgy, mivel elfogytak az emlékei, fogja a legnagyobb csavarkulcsot és a rádiót, és kimegy a Fedélzetre. A két tiszt is ugyanezt teszi a Sarkcsillagon, de bénáznak, és bekapcsolják egy percre a reflektort, hogy jól látható legyen a hajó. Sikerül lekapcsolni, de ekkor Buborék hívja be őket a Hidra, mert ebben a percben megindult feléjük gyorsan valami felszíni jármű, nyilván a reflektor miatt.

Clipboard35.jpg

Úgyhogy harci riadó van, a diákok imponáló gyorsasággal felkapják késeiket lándzsáikat, szigonypuskákat, rohannak kijelölt helyeikre, és keményen figyelni kezdik az éjszakai óceánt....

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása