Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haláli zsaruk 1x03 - Soul Mates

2013. augusztus 06. 11:00 - Gabba

Kertvárosi pörgős akcióval nyitunk, Travis érkezik egy ház elé, leugrik a motorról és fegyvert szegezve oson a bokrok között a kert felé. Wes már régebbről ott lapul, jelzésképpen valami dürrögéshez hasonló hangot ad ki magából, én nem vagyok egy vadász alkat, de szerintem ez inkább a bokorban rejtőző rendőr hívójele volt, mint dürrögés, de mindegy. Mindenesetre Travis maghallja, odalopakodik a társához és megegyeznek, hogy pisztoly helyett sokkolót fognak használni a célpont ellen. Feltépik a hátsó ajtót, az áldozat meg is ijed és rémülten iszkolni kezd kifelé, egyenesen az előre odakészített rácsos hordozóba. Nem drogbáró, hanem egy csinos mosómedve ellen irányult az akció, cukiságfaktor rulez. Előkerül Alex (cukiságfaktor fokozódik, kiegészülve a jónő kategóriával), így már hárman szemlélik minden bajok okozóját. Az a kis szenya ugyanis lyukat rágott a tetőbe és szétrágta a vezetékeket, de az állatbarát nyomozók nem veszik vérét, hanem inkább elszállítják a városon kívülre. Majd később beugrok és megjavítom a vezetékeket, búcsúzik Wes, Alex hiába tiltakozik, hogy majd ő keres valami szerelőt a szaknévsorban.

Soulmate01.JPG

Váltunk a terápiára, dr. Ryan a csoporttagok félelmeiről név nélkül leírt gondolatokat olvassa fel éppen. Az egyik papíron ez áll: Félek, hogy sosem ér véget a foglalkozás, a tagok egy emberként néznek Wesre. Ugyanis egyöntetűn úgy látják, hogy Wes még mindig nem tudott túllépni a váláson, a szőke nyomozó persze tiltakozik: Ne nézzenek rám, ezt bárki írhatta. Aztán megtörik: Na jó, megígértem Alexnek, hogy elmegyek hozzá szerelni, Travis máris kész a jó tanáccsal: De mi van, ha nem akarja, hogy továbbra is belefolyjál az életébe? Wes szerint ez teljesen kizárt, hiszen ők barátok maradtak Alex-szel. Na persze.

Soulmate02.JPG

Kapás van, a nyomozókat új melóhoz hívják: teniszpálya mellett női holttestet találtak, papírok nincsenek nála, gyerünk. Helyszíni szemle, a fiúk hamar megállapítják, hogy a nő szerkója vadiúj, még az árcédula is rajta van a trikón, irány a sportüzlet. Az eladó név szerint ismerte az áldozatot, Darby Jansent, rendszeresen járt ide, mindig más-más sportszerkót vett, de csak az érdekelte, hogy hogy néz ki bennük. A nyomozók szerint ez azt mutatja, hogy nem maga a sport érdekelte, hanem pasit akart találni magának. Megvan a név, így gyorsan meglesz a lakcím is, a főbérlő néni szerint Darbynak nem voltak rokonai, magányos volt és sokszor ment randizni, mert kereste az igazit. Számítógépes biztonsággal foglalkozott, így minden alkalmi partnerét gondosan lecsekkolta. Laptop nincs a lakásban, egy geektől ez legalábbis szokatlan, találnak viszont egy számlakivonatot, ami szerint Darby regisztrált a datesalon.com nevű online társkereső oldalon. Egyszer csak zajt hallanak, pisztoly elő, gardrób ajtaja felránt, de rabló helyett csak egy szürke kiscica lapul a polcon. Újabb cukiságfaktor tehát, még csak tíz perc telt el, de nekem már kezd összeragadni a szám.

Soulmate03.JPG

A nyakán lógó kis kártya szerint a cica neve Milo, Wesék jobb híján magukkal viszik a kapitányságra, biztosak benne, hogy valakinek sikerül majd lepasszolniuk a kis jószágot és akkor nem kerül állatmenhelyre. Az irodában azon agyalnak, mi lehetett Darby jelszava, közben elvonul előttük Sutton százados, Travis két papírlappal gondosan letakarja a cicust, de az óvintézkedés felesleges: Sutton úgy közlekedik, mint aki se lát, se hall. Furcsábban viselkedik, mint egyébként, értenek egyet a nyomozók, majd különböző jelszavakkal próbálkoznak belépni. Két sikertelen kísérlet után beugrik nekik a bérelt lakás falán látott idézet, ami a lelki társ fontosságáról szólt, Wes már pötyögi is befelé az epizód címét: soulmate. Bingó, már benn is vannak és kiderül, hogy Darbynak az elmúlt napokban három pasival volt randija, név szerint: Bicajos, Döngetnélek, Gyorsvonat. Mind a három szép hobbi, de hol van a romantika?, kérdezem lemondó sóhajjal, kezemben a Jókai összessel.

Soulmate04.JPG

Rutinos nyomozóink hamarost úgy döntenek, hogy kreálnak egy kamu profilt az oldalon, nagyjából hasonló érdeklődési körrel, mint amilyeneket annak idején Darby is megadott magáról, hátha az felkelti ugyanezeknek a (hím)tagoknak az érdeklődését. Már csak egy fotó kellene, Travis gyorsan becserkészi a testület egyik jónőjét és lefotózza a telefonjával. Az asztalhoz újabb női munkatárs lép oda, Katie, az állatbarát, aki egyből rácuppan a „kiccicára” és már viszi is haza magával, egy feladat letudva. Tudtam, hogy elviszi, a nőket és a kóbor állatokat jól ismerem, veregeti saját vállát Travis. Később meglátogatja a laborban Ellen utódját, az egyenesen Quanticóból érkezett Kendall-t, akinek hobbija a számítástechnika és szintén az Apocalypse Moon nevű szgépes játékot nyomja, akárcsak Travis, így máris van közös témájuk. Megbeszélik, hogy Kendall megpróbálja feltörni Darby személyes internetes tárhelyét, hátha ott több infót talál majd a randikról.

Soulmate05.JPG

Travis visszamegy az irodába és vigyorogva lapozgatni kezd a randioldalon, hangosan kommentálva Wesnek a magukról csupa szépet, jót és pajkosat közlő nők adatait. Azonban váratlanul torkán akad a szó, mert az egyik oldalról Alex mosolyog rá, Ügyvédlány fedőnév alatt, hoppá. Gyorsan továbblapoz, de Wes gyanút fog, megszerzi a laptopot és ő is meglátja exnejét. Kis híján elejti a cuccot, ám ekkor kapás van, a kamu profilra visszajelzett a Bicajos és másnapra randit kér, megvan az első nyom. Délután Wes elmegy vezetéket szerelni Alexhez, de „véletlenül” nem jó alkatrészt hozott, munka helyett így gyorsan rátér a randioldal dologra. Alex csak hápog, kilenc hónapja elváltunk, még jó hogy pasikkal akarok randizni, ne csináld már. Wes persze csak az online vakrandik veszélyeitől félti Alexet, a nő közli, hogy ő mindenre fel van készülve, miatta ne aggódjon Wes, inkább szerezzen valami villanyászt mielőbb.

Soulmate06.JPG

Wes és Travis másnap találkozik a Bicajossal, a csávó nincs különösebben megütközve azon, hogy a várt csaj helyett két férfi érkezett, szerinte úgyis annyi a nő az oldalon, hogy ihaj. Darbyval viszont nem találkozott, mert a csaj el sem jött a megbeszélt randira. Erre tanút is tud állítani, azt a pincércsajt, aki az étteremben felszolgált, mert miután Darby nem jött el, ő a pincércsajt vitte haza műszak után. Bicajos nagyon elégedett az oldallal, szerinte igazi aranybánya, lehetetlen mellélőni, mert a nők szinte kivétel nélkül szakítás vagy válás után regisztrálnak, és mindenképpen ágyba akarnak kerülni valakivel. Maguk is regeljenek, nem bánják meg, mindig van kapás, int búcsút vidáman a nyomozóknak, Wes nem boldog.

Soulmate07.JPG

Másnap reggel az irodába Kendall érkezik, első lépésként sikerült kiderítenie Gyorsvonat és Döngetnélek valódi nevét, Ted Houseman és Paul James, szép munka. Kendall elhúz, Travis meglepetten közli Wes-szel: Ez a csaj bír téged. Engem mindenki, válaszolja Wes, ugyan már, téged az sem kedvel, aki lájkol, zárja le a vitát Travis. Indulnak Ted Housemanhoz, aki amúgy gépkocsioktató és autocross versenyző, meglehetősen ellenszenves segítője szerint most is valami versenyre készül a tesztpályán. Pár perc múlva befut Ted, nem kicsit beképzelt csávó, kocsijával alig pár centire áll meg a rá várakozó nyomozók lábától. Magukban aztán van hidegvér, vigyorog, mire Travis: Ha még egy kicsivel közelebb jön, lelőttük volna. A beszélgetés amúgy rövid, Ted szerint ugyan találkoztak Darbyval, de a csaj nem az ő esete, így a dolognak nem lett folytatása. Amúgy a gyilkosság időpontjára alibije is van, éppen versenyzett, több száz ember a tanú rá, akik a lelátókon ültek.

Soulmate08.JPG

Irány a harmadik randipajti, Paul James, alias Döngetnélek, na ez hogy nézhet ki? Társasházi lakás, a nyomozók becsöngetnek és amíg várakoznak, arról beszélgetnek, hogy ezeken a randioldalakon milyen sok a kamu dolog: nevek, hobbik, foglalkozások nagy összevisszaságban, de miért hazudnak? Azért, hogy dugjanak, jelenti ki Travis, Wes kénytelen egyetérteni. (Ide idézhetjük dr House axiómáját is, miszerint mindenki hazudik). A folyosó túlsó végén megérkezik a lift, kilép belőle egy fiatal csávó, ám amint megpillantja az ajtó előtt fegyverrel a kézben álldogaló nyomozókat, lerohan a lépcsőn, ki az utcára. Wes és Travis utána, rövid üldözés után el is kapják, de úgy tűnik, ez nem az ő emberük: még csak nem is hasonlít a randioldalra feltöltött fényképre. De akkor miért rohant el?, értetlenkedik Wes, mert maguk olyan félelmetesek voltak és üldözni kezdtek, jön a válasz. Elengedik a fiút és visszamennek a lakáshoz, ezúttal már beengedik őket, Paul anyja nyit ajtót: A fiam nincs itthon, de nézzenek szét nyugodtan.

Soulmate09_1.JPG
Kiderül, hogy a mamának már elege van az otthon dekkoló fiacskájából, ezért regisztrálta őt a datesalon.com-on, hátha összejön valami nővel végre és elhúz. A polcon családi fotó, anya és fia, de hoppá: a képen az a csávó van, akit épp az előbb engedtek el! Anyuka ugyanis kamu fotót töltött fel Paulról, gratula. A nyomozók behatolnak a srác mindig zárva tartott szobájába, ahol szép nagyra nőtt mariskatövek lombosodnak, Nancy ül a fűben, jut eszünkbe egyből a Weeds c. kitűnő sorozat. A sarokból előkerül egy vadiúj teniszütő is, na ez meg Darbyé volt nyilván. A mama őszintén meglepődik, ezt azért nem gondolta volna, Travisnek máris van ötlete, hol lehetne nyomára bukkanni a kispályás dílernek. Pár sarokkal odébb rá is találnak egy legális füves boltra, a tulaj a morcos arccal pisztolyt szegező Travis láttán a raktár felé int, ahonnan elő is kerül Paul. A srác bevallja, hogy találkozott Darbyval, de esze ágában sem volt megölni, mert a lánnyal nagyon sokban közös volt az érdeklődési körük. Darby tudta róla, hogy piti díler, sőt beszélgettek a többi randipasijáról is, akik közt viszont tényleg volt pár zűrös alak.

Soulmate10.JPG

Az irodában Sutton százados továbbra is magába zuhanva mászkál belső utazásra hivatkozva, ebben nyomozóink nem tudnak neki segíteni. A vicces Travis titokban feltölti Wes profilját a randioldalra, eközben Wes Alex profilját nézegeti és észleli, hogy egy bizonyos Tangó Phil ráklikkolt. A szőkepasi agyát elönti a vér, és Travis tiltakozása ellenére rohan a csávó által megadott táncórai helyszínre. Persze Travis elkíséri, közben igyekszik lebeszélni társát arról, hogy beleártsa magát Alex magánügyeibe. A kocsiból látják, hogy a tangós odabent éppen egy nőt oktat és közben smárolnak, na több se kell Wesnek! A két nyomozó beront, mint a datesalon.com rendőrei, akik azért nyomoznak, hogy vajon a felhasználók valódi adatokat adnak-e meg magukról az oldalon, ahogy azt az apróbetűs száztizenkét oldal előírja. Tangó Phil elhűl, de hát az apróbetűt senki sem olvassa el, Wesék rosszallóan néznek rá. A szúrós pillantások súlya alatt Phil bevallja, hogy csak egy kicsit tud franciául, és csak szexelni akar, mert a nejével elhidegültek egymástól. Az alkalmi táncpartner ezt hallva egyből lelép, de Wes nem elégszik meg ennyivel, a csávóval felhívatja Alexet és lemondatja vele a randit, ez ám a hatékony hatósági intézkedés.

Soulmate11.JPG

Majd újra arról kezdenek beszélgetni, hogyan tudnák megszerezni Darby internetes tárhelyének kódját, mert a csaj nyilván oda töltötte fel a gyanús pasikról szerzett infókat. Wesnek beugrik a kismacska, jaj cica, eszem azt a csöpp kis szád, fakadna dalra, ha ismerné az operettet, de helyette Katie-t tárcsázza, nézze már meg a Milo nyakörvén lógó kártyát. És bingo, a kis tokban elrejtve ott lapul a kód, és Kendall segítségével nyomozóinknak hamarosan kezükben is a bizonyíték: Ted Houseman valódi neve Roger Williams, akit az FBI évek óta köröz, mert egy svájci bankrablás során ő volt a sofőr. Travisék már száguldanak is a tesztpályára, ahol Ted éppen fotózkodik, ám a rohanva érkező rendőrökről kitalálja, hogy azok bizony nem autogramért sietnek hozzá. Beugrik kocsijába és elmenekül, Wes utána, nyaktörő száguldás, pont ez hiányzik Wes bejáratós Chryslerének. Már a tengerparton robognak, amikor az egyik felüljáró mögül helikopter ereszkedik alá, benne Travis, aki így sikeresen elzárja a menekülő útját. Kattan a bilincs, bár Ted még megpróbál az alibijére hivatkozni. Ugyan már, azok a nézők csak azt látták, hogy egy sisakos alak ül egy versenyautóban, nyilván az ellenszenves segítőjét ültette be maga helyett, azért végzett csak utolsó előtti helyen, intik le a rutinos zsaruk.

Soulmate12.JPG

A záró percekben megtudjuk, hogy Sutton attól tart, hogy a felesége megcsalja, azért van úgy magába zuhanva. Dr Ryan biztatja, hogy menjenek el kettesben pár napra valahová, és akkor a felesége újból megismerheti azt a romantikus és bátor férfit, akihez annak idején hozzáment. Wes kerít egy megbízható szerelőt, akinek a névjegyét át is adja Alexnek. Akkor ezután már ritkábban fogsz idejárni, kérdi az ex, de mintha nem lenne megkönnyebbülés a hangjában. Másnap reggel az irodában Travis vigyorogva közli Wes-szel, hogy a profilja 47 emailt kapott, ez ám a siker. Wes titokban megnézi a leveleket, a sok bögyös-dögös kép közül viszont váratlanul egy visszafogott barna mosolyog rá, az Ügyvédcsaj fedőnevű Alex.

Csendet kérünk, itt most belső terápiás foglalkozás zajlik.

Soulmate13.JPG

Címkék: haláli zsaruk
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2013.08.06. 14:02:17

Köszi a hogyvoltot, remek lett, és így már emlékszem, hogy ezt éppen láttam is:)

Gabba 2013.08.06. 16:20:17

@nughop: helyes a sorrend, megnézni, aztán elolvasni :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 18:06:12

Nekem is nagyon megtetszett (a hv alapján persze, mert a beharangozói a tv2-n nem, de az axn-en igen) képbe is raktam magam a lemaradt részek összefoglalóiból. köszi, mondtam már? ja, igen.
süti beállítások módosítása