Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haláli zsaruk 1x02 - Ride-Along

2013. július 30. 09:00 - Gabba

Travis Marks és Wes Mitchell lőgyakorlatával kezdünk, húzzák egymást szokás szerint, de Wesen látszik, hogy különösen morcos, egy idő után Travis meg is kérdezi, hogy akkor most már nem is beszélsz velem? Wes beleereszti a tárat a célfigurába, amit aztán szó nélkül behúz a lőállásba, a figura mellkasán a golyóütötte betűk a „NO” szócskát formázzák. Indulnak a terápiára, ahol a mai feladat: mindenki rajzoljon egy fát, ami a szakirodalom szerint azt mutatja, hogyan látja az alany saját magát. Travisé természetesen tökéletes, dr. Emma Ryan meg is lepődik, de aztán Travis bevallja, hogy lelencgyerekként a szociális munkások mindig fát rajzoltattak vele, úgyhogy már komoly rutinra tett szert ebben. Wes viszont nem rajzolt semmit, mert az ő fája képzeletbeli, amúgy ezer méter magas és egy egyszarvú van alatta. Na, ezt analizálják ki a szakértők, bár Travis szerint a papírlap így tényleg West ábrázolja, aki üres és fehér.

Ride01

Másnap reggel a kapitányságon, nyomozóink új ügyet kapnak, egy nő kizuhant az Air Loft Hotel 15. emeletéről. A fiúk várják a dokinénit, aki ma egész nap velük lesz, hogy új pácienseit munka közben figyelje meg, tehát erre utal az epizód címe. Teljesen véletlenül Travis éppen ma reggel extra adag Old Spice-ot locsolt magára, Wes figyelmezteti is Sutton századost, hogy ne gyújtson rá Travis közelében, mert a vastagon bodorodó illatfelhő tűzveszélyes. A százados jó munkát kíván a fiúknak és újból elmondja, hogy annak idején milyen sokat segített neki dr Ryan terápiája: megértette a felesége által küldött jeleket, és ennek eredményeképpen öt év után újra szexeltek, és nem csak a misszionárius pózban, hanem mindenféle testhelyzetben. A srácok nem kíváncsiak a részletekre, inkább majd kivesznek egy témába vágó DVD-t, szerencsére megérkezik a doki is csinos sárga sálban (na jó, azért más ruha is van rajta), így nyomozóink gyorsan lelépnek.

Ride02

Kiderül, hogy a pilotban összetört Range Rover szerelőnél van (emiatt dühös Wes a társára), így most rendőrautóval indulnak a helyszínre. A kocsiban a dokinéni telója csörög, szia kicsim, mész a meccsre, rendben van, szeretlek, Wes és Travis persze úgy tesz, mint aki nem hall semmit, de a fülük kb. fél méteresre nő közben. Dr Ryan is érzékeli a nem szakmai érdeklődést és gyorsan rövidre zárja a dolgot: Igen, komoly a kapcsolatunk, együtt élünk, közli, a nyomozók füle (és egyéb testrésze is) újból normális méretűre zsugorodik. A hotelhez érve először a medence partján heverő holttestet vizsgálják meg, kívülről nem sok sérülés látszik rajta, de Travis szerint a belső szervei tutira össze vannak turmixolva. Jó étvágyat.

Ride03

A nő jogsiján a Justine Winfield név, a recis szerint a nő csak egy éjszakára jelentkezett be, ehhez képest viszont sok csomagja van, a fürdőszobában felbontott testápoló és mindenféle kencefice, pezsgő behűtve, inkább randira készülhetett, mint öngyire. És a meglepetés: az ágy matracába rejtve egy táska, benne vagy kétszázezer dolcsi begurigázva. Plusz az alsó erkélyen Wes talál egy véres fülbevalót, rajta hajszálak, csak nem az áldozaté? Beszéljünk a férjével, hátha még nem is tud róla, mondja Wes, Travis szerint viszont az ilyen esetek 99%-ában a házastárs a tettes.

Ride04

Kertváros, Mr. Winfield nyit ajtót, a hír tényleg nem sújtja le, sőt az emeletről lehívja a feleségét, Justine-t! Na, akkor most mi van, lepődnek meg nyomozóink, valaki nyilván ellopta a feleségem adatait, jön a válasz Winfieldtől. Megnézik az áldozat fényképét, a nő egyikőjüknek sem ismerős. Amúgy kiderül, hogy a férj könyvelő és olyan precíz, hogy mindig címlet szerint rendezi el a tárcájában a pénzt, sőt a feleségéében is, szép hobbi ez. Ez a pasi épp olyan kényszeres, mint te, mondja Travis félhangosan Wesnek, miközben távoznak. Később a nyomozók dr. Ryannal felkeresik Jonelle-t, a boncolóorvost, útközben Wes tájékoztatja a dokinénit, hogy Travisnek afférja volt Jonelle-lel és azóta nincsenek jóban. Amúgy Travis volt barátnőinek köre kiterjed a kapitányság összes női munkatársára, teszi még hozzá pikírten.

Ride05

Jonelle természetesen továbbra is levegőnek nézi Travist és szavait kizárólag Weshez intézi. Megtudjuk, hogy az áldozat küzdött az életéért, fülcimpája véres, abból szakadhatott ki a fülbevaló, sőt meg is harapta a támadóját, mert a foga is véres, de másvalaki vérétől, az öngyilkosság tehát kizárható. Karján tűszúrás nyoma, Jonelle ezt még külön analizálni fogja. Az áldozattól ujjlenyomatot vesznek, lefuttatják a nyilvántartásban és bingó: meg is találják, Olivia Fisher néven. Férje Kenneth Fisher, házastársi verekedés miatt mindkettőjüket behozták a közelmúltban, bár a nő szerint a férj ütött először. Igazi álompár, vajon mit kaphatnak egymástól Valentin napra, mereng Wes, úgy látom, távoltartási végzést, válaszolja Travis a monitort nézegetve. Indulnak a címre, természetesen Emma Ryan is velük tart.

Ride06

A Fisher ház hátsó udvarából sűrű füst száll, majd lövések is hangzanak, a nyomozók biztonságba helyezik a dokinénit és pisztolyt szegezve megközelítik a helyszínt. Az izgalom azonban felesleges, mert csak az alaposan betintázott Fisher égeti el a felesége cuccait és lövöldöz a céltáblaként kitett közös fotóikra. Elhagyott valami pénzes fasziért, mondja sírva, majd amikor meghallja, hogy Oliviát megölték, még erősebb sírásra fakad. A nyomozók beviszik a kapitányságra, kér ügyvédet?, kérdezik tőle előzékenyen a kihallgatószobába lépve, inkább egy sört, válaszolja a lassan józanodó férj. Fisher már több napja nem látta Oliviát, a szállodában sem járt, a pénzről sem tud, ő nem ölt meg senkit, sőt az ingét is leveti, hogy megmutassa, semmilyen harapás nincs rajta. A nyomozók megvizsgálják a nyugati part legszebb férfi felsőtestét, amin valóban csak hurkát találnak, harapás nyomát nem. Wes telója csörög, Jonelle tájékoztatja, hogy Olivia karján a szúrás injekciótól származik, a nő sárgaláz elleni oltást kapott, tehát nyilván valami egzotikus helyre akart utazni. Le kéne ellenőrizni a repülők utaslistáját, de ahhoz bírósági engedély kell, az meg több nap, annyit nem tud várni az ügy.

Ride07

Travisnek támad egy ötlete és elhúz, lassan dr. Ryan is búcsúzik, vége a napnak, de mielőtt elköszönne, még vált pár szót Wes-szel. Magának szüksége van Travisre, ez egyértelmű, a csoportban is ő az, akiben mindenki bízik, maga viszont kimond mindent és felkavarja az állóvizet, erre is szükség van. Szóval én vagyok a vadbarom?, kérdezi savanyú ábrázattal Wes, a doki mosolyogva bólint és távozik. Wes mobilja csörög, arcán a savanyú kifejezés tovább erősödik, hova hívhatják? Bizony a szerelőműhelybe, most derült ki, hogy a Range Rover tropa, be kell darálni, a papírok viszont még mindig Alex nevén vannak. Emiatt a volt nej is ott van a műhelyben, a szerelő megjegyzi: látszik, mennyire vigyázott Mr. Mitchell a kocsira, ha a feleségével is így bánik, akkor igazán szép lehet a házasságuk. Elváltunk, világosítja fel Alex az ügyfélmegtartásra gyúró csávót. Majd ismét felveti, hogy Wes menjen vissza ügyvédkedni, kocsit is kapna az irodától (és esetleg köztük is helyrejöhetne a viszony, de ezt nem mondja, csak gondolja), Wes viszont csak hümmög, Alex el is megy.

Ride08

Ezalatt Travis felkeresi a nemzetközi reptéren dolgozó fogadott mamáját és szívességet kér tőle. Örülnek egymásnak, a mama viccesen megjegyzi, hogy Travis csak azért jött éppen most hozzá, mert valahogy kiszagolta, hogy tamalest készített otthon, de azért persze segít a fiúnak. Másnap reggel az irodában Wes magabiztosan közli, hogy megoldotta az ügyet: leellenőrizte a táskában talált pénzt, a bankjegykötegek nemcsak hogy címlet szerint voltak rendezve, de nyomda szerint is, ez egyértelműen a könyvelő Winfieldre utal. Sőt még azt is sikerült előtúrnia, hogy Winfield munkakapcsolatban állt egy texasi feltételezett fegyvercsempész, Ronnie Carr fedőcégével. Erre Travis hasonlóan magabiztos arccal belenget egy reptéri utaslistát, amin Mr. és Mrs. Winfield foglalása látható az előző napi belize-i járatra. Ez a Mrs. Winfield nyilván Olivia Fisher, aki nem utazhatott saját néven, mert a Kenneth-tel zajlott verekedés miatt próbaidőn volt. Gyerünk vissza a Winfield házhoz.

Ride09

Becsengetnek, közben Travis arról kérdezi West, milyen kocsit akar venni a másik helyett. Közöd?, kérdez vissza Wes, mire Travis kifejti, hogy ő is sok időt fog benne eltölteni, ezért legyen benne két italtartó, faszán szóló hifi cucc, miegyéb. Több fecsegésre viszont nincs idő, mert a garázsból váratlanul kirongyol Winfield a kocsijával, nyomás utána! Winfield elakad valami útépítésnél, futva menekül tovább, de a sportember Travis ellen nincs esélye, a nyomozó rövid üldözés után földreviszi a könyvelőt. Winfield bevallja, hogy új életet akart kezdeni Oliviával, ezért 200 ezret sikkasztott Ronnie Carrtól, ezzel akart lelépni a nővel. Odaadta neki a pénzt, de aztán rájött, hogy inkább mégis Justine-t szereti és vele marad. Oliviát viszont nem ölte meg, szerinte Carr tette bosszúból. Winfield testén sincs harapásnyom, akár még igazat is mondhat. Azon viszont marhára parázik, hogy ha a heves természetű Justine megtudja az Oliviával folytatott affért, akkor biztos megöli őt. A nyomozók sokat sejtetően néznek egymásra, Winfield még azt is elsírja, hogy a pénzt még ma délután ötig vissza kell adnia Carrnak, aki időközben elrabolta Justine-t. Wesék megígérik, hogy segítenek.

Ride10

Carr és sameszei valami elhagyott telepen várakoznak, a hátsó ülésen a megkötözött Justine-nal. A lepukkant úton feltűnik egy kocsi, amiből a két nyomozó száll ki és nagy hangon szidalmazni kezdik egymást: nem értesz a navigáláshoz, minek neked GPS, disznót vezess, ne autót stb. Travis útbaigazításért odalép Carrhoz, aki erre lazán meglebbenti zakója szárnyát, alatta a stukkerrel. Na tessék, most meg ki fognak minket rabolni, nincs nálam a tárcám, add oda nekik a tiédet, kiabál Travis Wesnek. A sameszek csak pislognak, Wes közelebb lép, majd Travis-szel két pillanat alatt lefegyverzik az egész társaságot. Megérkezik az erősítés, Justine-t kioldozzák, majd Travis hivatalos hangon közli vele, hogy letartóztatja Olivia Fisher meggyilkolása miatt.

Ride11

Justine összeomlik, véletlenül történt, csak beszélni akartam vele, de elfajult a dolog, zokogja. A nő alkarján harapásnyom, ez bizony nem a Judas Priest-féle Love Bites, hanem bizonyíték. Azt hittem, már nem szeretsz, mondja Winfield Justine-nak, de igen, válaszolja a nő, akkor megvárlak, amíg kiszabadulsz, búcsúzik Winfield. Szép pár, és még nekünk kell terápiára járnunk, néz a két nyomozó a távozó rabomobil után. Ugye megmondtam, hogy mindig a házastárs a tettes, örömködik Travis, de Wes lehűti: Azt mondtad, de te a férjre gondoltál. Dehogyis rá, de igen, de nem, jól elvannak a nagyra nőtt ovisok.

Ride12

A kapitányságon éppen szabadon engednek egy Hunter nevű tinit, akiről kiderül, hogy dr Ryan pasijának a fia, akit valami bolti lopás miatt hoztak be. Szerencséjére csak a haverjainál találtak lopott cuccot, így őt Sutton százados elengedi. Apja sokat utazik, ezért a srácra a doki felügyel, tehát ő volt a titokzatos kicsim, akivel az epizód elején Emma beszélt. Másnap a terápia előtt Travis felajánlja a dokinak, hogy ő szívesen segít, mert jól ismeri az ilyen típusú gyerekeket. Indulna a foglalkozás, de Wes késik, pedig sosem szokott, mi történhetett? Mikor végre befut, zavart mentegetőzéséből Travis egyből leveszi, hogy társa megvette az új kocsit, de anélkül, hogy vele egyeztetett volna. Hogy tehettél ilyet?, pattan fel dühösen és kirohan megnézni a járgányt, a többiek persze követik. Dögös fekete Chrysler, benne a két külön italtartó és a kristálytisztán szóló hifi, Travis elégedetten szemléli. Beül az egyik csoporttaggal, az ajtókat belülről lezárja és miközben Wes kívülről hadonászik, csutkára feltekeri a hangerőt, ezzel ismét totálisan ignorálva a terem ajtaján lógó tábla kérését, miszerint: Csendet kérünk, bent terápiás foglalkozás zajlik.

Ride13

Címkék: haláli zsaruk
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.07.30. 10:14:59

Köszi a hogyvótot! Zseniális ez a szarcsapkodás a két főszereplő között. Lehet mégiscsak bele kellene néznem - csak időm nincs rá. Olvasni viszont kerítek időt :)

"extra adag Old Spice-ot locsolt magára" - ezen hatalmasat röhögtem. Néha az én egyik főnököm is extra illatosan jön be, ilyenkor finoman megjegyzem: "Megremegett ma reggel a parfümös üveg a kezedben?" :)) Veszi a lapot.

W.Jack. 2013.07.30. 10:36:40

Köszi a hv-t, remek lett szokás szerint :) "Wes és Travis persze úgy tesz, mint aki nem hall semmit, de a fülük kb. fél méteresre nő közben. Dr Ryan is érzékeli a nem szakmai érdeklődést és gyorsan rövidre zárja a dolgot: Igen, komoly a kapcsolatunk, együtt élünk, közli, a nyomozók füle (és egyéb testrésze is) újból normális méretűre zsugorodik" Ezen hatalmasat nevettem, már olvasva is szuper a sorozat, azt hiszem, ha lesz időm akkor elkezdem nézni is, igazán kedvet csináltál hozzá:) A linkes megoldás pedig újfent szuper, köszi:)

Gabba 2013.07.30. 12:07:58

@Dogla: ezek miatt az osztások miatt kezdtem bele, bírom, amikor nem kell beleszakadni a nyomozásos erőlködésbe (na jó, Sonya Walger is nyomott a latban :)

@nughop: csak azért, mert Mike Oldfieldnek nincs harapásos száma :)

W.Jack. 2013.07.30. 13:19:23

@Gabba: Hú, pedig annak kapcsán mi mindenre bírtam volna asszociálni:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.30. 21:20:25

@nughop: @Gabba: namármost! az ajánlók alapján kaszáltam a sorit, csak miattatok csatlakoztam a 4. résznél. És jó. Elolvastam a korábbi hv-ket és jók. Volt már stipi-stopi?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.30. 21:59:24

@nughop: Hhhjajj!ezt nem tudni?! Szép Pasit lestopolni KELL :D WWHHHáááá, ezt nem tudni?! Külföldi Lány,Te :D (majd beavatlak a magyar vircsaftba!

W.Jack. 2013.07.30. 22:09:04

@aggyistenbiri: Ach so:) Nincsen preferált szereplőm, és bár nem nyilatkozhatok Gabba nevében, azért az a megérzésem, hogy ő sem stopolt le magának szép pasit (jól van na, nem félreértek többet:)) Tehát szerintem szabadon választhatsz még, és köszi a beavatást :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.30. 22:14:06

@nughop: jó,akkor enyém a karótnyelt szöszi. köszi :)

Gabba 2013.07.31. 08:09:01

@nughop: @aggyistenbiri: a pasikat vihetitek!
amúgy nem az ajánlók alapján kell sorit választani, hanem a hv alapján :)
süti beállítások módosítása