Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 2x10 - The 23th Psalm

2013. április 22. 15:00 - Szencsike

Flashbackkel nyitunk, fiatal fiúk fociznak valahol egy afrikai kis falucskában. A békés napot és a játékot néhány fegyveres érkezése szakítja meg,  magukkal viszik a gyerekeket. Az embereket összeterelik, aki tiltakozni mer, csúnyán megjárja. A bandavezér szétszakít egy testvérpárt, a fiatalabbik kissrác kezébe egy fegyvert nyom, le kell lőnie egy idős férfit. A fiú nem akar lőni, így a testvére közbelép és kényszerből, de lő helyette. A srác neve Eko, aki a bandavezér elismerését is kivívja. Leszedi róla a láncát, amin egy kereszt függ, Ekonak ez már nem kell és viszi magával. Vissza a szigetre, a felnőtt Eko a botjára vési rá a 23. zsoltár kulcsszavait, ám Claireanyu a kis Áronnal letelepszik mellé és beszélgetni kezdenek. Kitárgyalják, hogy miért lett Áronból Áron, Eko mesélni kezd a bibliai Áronról. Clairenek eszébe jut, hogy Eko és Rocker jól kijönnének egymással, hiszen mindketten hívők. Eko kiválóan ismeri a Bibliát, Rockernél egy Szűz Mária szobrocska van. Erre Eko is kíváncsi lesz, mikor meglátja a szobrot, habzó szájjal és villámló szemekkel akarja tudni, hol találta a srác azt, mert ezek különleges szobrok. Drog van benne, na ez Clairenél beteszi a kaput. Főcím.

pic1.png

A bunkerban Kopaszember a fegyverraktár zárkombinációját cseréli le, puszta elővigyázatosság, magyarázza Mikenak. Nehogy avatatlan kezekbe kerüljenek, vagy bárki hozzáférjen, mint ahogy Mike is ezt szeretné. Hiába, okos ember Locke, Mike pillantásával ölni lehetne. A parton Yin halászik, Rocker énekelget mellette lelkesen, ha rajta múlna éhen halna a társaság. Rocker valami zenekarról magyaráz a koreainak, aki inkább a munkára buzdítaná alkalmi partnerét, de megérkezik a habzó szájú Dzsungelharcos és a Mária szobrocskák lelőhelyét akarja tudni. Rocker nem akar annyira sietni, mint Eko, de Dzsungelharcos nagyon menni akar. Flashback, gyerek Eko felnőtt és ő is bandavezér lett, igazi keményvonalas vezető lett belőle, amit egy drogdílerrel való találkozón be is bizonyít. A díler anyaga egy ilyen szegény területen, mint az övék értéktelen, így ki kell vinni az országból. Légi úton kell szállítani, de ezt csak segélyszállítmányozásra engedik, így a díler kénytelen eladni Ekonak az anyagot, hogy mindezeket elintézze. A díler még rá sem bólintott az üzletre, mikor holtan fekszik a kocsma padlóján, mert beszólt Ekonak, aki elvágta a torkát. A csaposlegény látta, mi történt, de Eko kegyesen elengedte őt, vigye hírét, nem olyan kegyetlen, mint amit suttognak róla.

pic2.png

Mielőtt Dzsungelharcos és Rocker Mária után eredne, útba kell ejteni Claire-t, aki dühösen takarítja el a törött szobrocska maradványait. Rocker épp jelentené neki, hogy túrázni megy, de Claire inkább a heroinról érdeklődik, hisz Rocker függő volt korábban. De bármit is mond a lovagja, gyenge magyarázatait nem hiszi el és inkább elküldi őt. Az erdőben Locke és Mike tart lőgyakorlatot, az áldozat egy üveg joghurt. Locke tudja, hogy Mike miért gyakorolgat, de ő csak hárít, nem fog hülyeséget csinálni. Hát persze. Turistáink eközben már javában járják a sziget ösvényeit, hogy ne csendesen vándoroljanak, Rocker szívből köszöni Ekonak, hogy így elcseszte Claire-rel a jövőjét. Rocker megáll egy fánál, mert állítása szerint megvan a lelőhely. Egy frászt, fröcsög Dzsungelharcos, Rocker már indulna vissza, teljesítette amit kért, itt találta a szobrocskát. Eko a fának nyomja a srácot, és követeli, hogy vigye őt a repülőhöz.

pic3.png

Akkor irány a repülő, Rocker próbálja kipuhatolni a csendes útitársból, honnan tud a gépről, de Dzsungelharcos hű a szokásaihoz és nem felel erre, helyette ő kezdi provokálni Rockert Claire-rel. Szerinte hazudott a lánynak a szobrokról, ami igaz, de Rocker nem olyan, hogy ezt nyíltan be is ismerje. Rocker már lendületesen szidja Ekot, aki másra figyel: a fekete füst úszott el a távolban, irány tovább. Flashback, Eko visszatért a szülőfalujába. Egy hölgy Mária szobrokat árul, a pénzből oltásokat tudnak venni. A templom ajtajából a helyi pap megszólítja a férfit, kistestvér is felnőtt. Eko a viszontlátás örömére meggyónna, de Yemi szerint nem lenne őszinte a gyónása, nem segítene rajta, különben is, hallja mi lett a bátyjából. Eko a túlélésért harcol, az bűn lenne? Felhánytorgatja a régi sztorit, hogy váltak szét. Az vajon nem bűn, ami akkor történt? Patthelyzet, így inkább jöjjön a lényeg. Áruszállításra kérné meg a testvért, aki tudja, hogy drogról van szó. Eko azért vinné ki az országból, hogy ne itt fogyasszák a cuccot. Ráadásul az érte kapott pénzből tudna oltóanyagot venni a falunak. Yemi szerint Eko a kapzsisága miatt jött vissza, nem fog neki segíteni majd otthagyja a férfit.

pic4.png

A parton Kati vágja Sawyer haját, Kati elárulja neki, hogy nemzeti hős lett, mióta visszatért. A Mike-kal érkező Duci is lelkesen üdvözli őt, a hős ezt egy becenévvel jutalmazza, persze csak az orra alatt motyogva. Mike felajánlja Katinak, hogy átveszi tőle a műszakját a világ megmentésében, így legalább elterelheti a figyelmét. Kati belemegy, Mike búcsúzásképp örül, hogy Sawyer jól van. Rocker az erdőben pihenést javasol Ekonak, közben elég rendesen ki is oktatja őt, ne ítélje meg elsőre. A tesója miatt szokott rá a drogra, előtte jóember volt, ministrált is. Eko mintha a saját történetét látná más szemszögből egy pillanatra, de észrevesz valamit, egy ejtőernyőt a fán, és pár lépésre tőlük ott van a földön heverő utas, papi öltözékben. Megrendülten térdel le mellé, mintha félne attól amit látni fog, de megkönnyebbül, mert nem az, akit várt. Rockernek is feltűnik, hogy Eko ismerheti a férfit, és igen, a halott pap mentette meg Ekot.

pic5.png

Eko egy imát mormol a halott lelkéért, Rocker inkább sztorit szeretné hallani, hogy is volt ez a megmentősdi? Megtalálja Eko botját is, leesik neki, hogy Eko pap volt. Flashback, Eko visszatér Yemihez, sürgősen beszélni akar vele. Yemi változatlanul ellenzi a tervet, így Eko megkönnyíti neki a dolgát. Szentelje őt és a társait pappá, csak a papírokat kell aláírni. Ez az ötlet is elutasításra kerülne, ha Eko nem keményítene be. Nem fogja Yemit bántani, de a legényei készek porig égetni a templomot, ha nem szignózza a papírokat. Yemi ezzel sok ember életét megmenthetné. Yemi aláírja az igazolást, de ettől még Ekoból nem lesz pap, az igazi értelmében. Ekonak mindegy, inkább megveszi a Mária szobrokat, így már mindketten bűnösök. De Yeminek Isten megbocsájt.

pic6.png

Rocker és Dzsungelharcos már a gép közelében lenne, ha Rocker nem tévedt volna el. Az utasítás az, hogy Rocker másszon fára, hátha onnan felismer valamit. Rocker ágál, ám Eko a személyisége révén is elég meggyőző tud lenni. Rocker felmászott, a közelből a fekete füst ismerős hangjait hallani. A hangok után jönnek a robbanások, Rocker kiabál Ekonak, hogy fusson, de ő egy lépést sem tesz. A füst közvetlen Eko előtt áll meg, bátran szembenéz vele, a füst visszavonulót fúj. Rocker nem érti mi történt és miért marad életben a fekete harcos, de Ekot leginkább a gép izgatja, így már mennek is arra felé. A bunkerban Mike teljesen egyedül van, így mégiscsak könnyebb szabotálni a világ megmentését, hogy kisfiával kommunikálhasson. Walt jelentkezik, szerencsére jól van, Mike tudni akarja merre van. Fia írja a válaszokat, Mike gondterheltnek tűnik mikor ezeket olvassa, viszont bajban van, mert Doki váratlanul felbukkan és nem tud Waltnak válaszolni, muszáj csevegni vele. Doki biztosítja őt, hogy kitalálnak valamit, amivel visszarabolhatják Waltot. Mikor Doki megveregeti Mike vállát, már minden felirat eltűnt a képernyőről.

pic7.png

Rocker és Eko megérkeztek a géphez. Flashback, a reptéren vagyunk Ekoék készülnek a felszállásra, már majdnem berakodták az anyagot, mikor egy piros furgon érkezik, Yemi száll ki belőle. Most ő akarja megmenteni a bátyját, megtesz bármit csak ne menjen el. Ez is könnyen megtörténhet, mert katonák is felbukkannak, Yemi szólt nekik. Lövöldözni kezdenek, Eko egyik társa megsebesül, csakúgy mint Yemi. Eko felteszi az életben maradt kollégával az öccsét a gépre, de a kolléga Ekot ellöki az ajtótól és elindul a géppel. Eko az aszfaltról nézheti, ahogy kollégája a sebesült öccsével elrepül. A szigeten Eko a gép belsejében megtalálja öccse összeaszalódott hulláját, mire zokogásban tör ki és a testvére bocsánatát kéri. Vissza a reptérre, ahol az érkező katona Ekot papnak véli. A szigeten Eko leveszi Yemi láncát, Rocker is odalopódzik, és részvétét fejezi ki, mikor kiderül, hogy Eko testvére van a gépben. Eko elrendezi testvére holttestét, ad egy szobrot Rockernek, majd felgyújtja a gépet. Rockerrel közösen nézik végig ahogy a halotti máglya elég, és közösen mondanak el egy utolsó imát a halottért.

pic8.png

Miközben az imát halljuk, láthatjuk hogy kivel mi történik közben. Magányos Anát Yin és Sun lepi meg egy hallal, jó lesz az még vacsorának és a két hölgy is bemutatkozhat egymásnak. Libby a sátrát építgeti, Duci lesz a segédje. Kati nem végezehetett jó munkát Sawyer hajával, mert elégedetlenkedik a páciens, de mindegy, mert elröhögcsélik a dolgokat. Doki is pont ezekben a vidám percekben hozza Sawyer gyógyszerét, elég savanyú a képe. Rockernek viszont csalódnia kell, Claire kidobja a közös sátorból, így Rocker kénytelen szedni a cuccait. Már beesteledett, mikor Rocker a rejtekhelyéhez megy, és elrejti a szobrot. A többi közé, mert van még belőle tartalék a kis búvóhelyen.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása