Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 1x07 - John May

2013. február 20. 13:00 - Szencsike

10 évvel ezelőtt, Reedsville. Egy családi házban egy apuka szerelget, mikor rázkódni kezd a föld. Kisfia kijön a szobájából, látott egy UFO-t. Az apa aludni küldi a fiát, nincsenek UFO-k, majd telefonál valakinek. Érte jött valaki, nem lesz elérhető egy ideig. Majd élesíti a puskáját. A fegyverrel a kezében rohan az erdőben, az égen egy V sikló válik láthatóvá. John May fut tovább, de a bokorból még az Anna hívő Ryan ugrik ki, és verekedni kezdenek. Ryan egy medvecsapdába lép, John ráfogja a fegyvert. Miért árulta el őket, az emberek megzavarták a fejét. JM szerint Anna gyönyöre az ami, megzavarja a fejeket, az emberi érzések értékesebbek. Ryan önként bevállal egy golyót, de ha életben hagyja, akkor üldözni fogja JM-t. JM nem lövi le, reméli, Ryan megérti majd a tetteit, inkább elmenekül. Ryan megesküszik, hogy el fogja őt kapni.

pic1.png

Az előbbi egy flashback volt, Szupercsapat gyűlésén, Ryan JM jelentőségét magyarázza a társaságnak, és a poén, hogy ő látta őt utoljára. Era nem is érti, hogy miért nem szólt erről nekik, Ryan egy legyintéssel elintézi a választ, ő Georgie-t akarja megmenteni. Georgie valószínű, hogy már rég kiterítve, szőnyegként végezte az anyahajón, de ők még reménykednek. Ryan fel akar menni a hajóra, a terv leszavazva, jöhet a B-terv: Joshua. A kommunikációhoz viszont meg kell szerezni egy eszközt, ami már elég elavult ahhoz, hogy a V-k ne figyeljék. Reedsville-be kell menni, JM-nek van egy mostohafia, aki elvezetheti őket az eszközhöz.

pic2.png

A hajón Anna szunyókál, elég rossz bőrben van, sápadt, izzadt, talán a kiskatonák kihordása viseli meg ennyire. Előhív egy tükröt, néhány mély lélegzet után ismét a csinos Anna tekint vissza a tükörből. Marcus jelent Georgie-ról, még él, de nem tört meg a kínzásoktól. Ezért is jön az erősítés, a tokiói anyahajó kínzómestere segít majd az ügyben. Marcus is lassan észreveszi, hogy Anna a szokottnál is gyengébb, valóban a terhesség az ok, de Anna rendíthetetlen. Marcus még tovább rontja Anna kedvét azzal, hogy a V ellenes terrorista csoport működése hatással van az új programjukra. Kevés ember jelentkezik, hogy együtt éljen velük. Anna Kedvencet hívatja, meg kell győzni az embereket.

pic3.png

Apunál is zajlik az élet, Lisa és Após összefutnak, kölcsönösen meglepődnek egymáson, Lisa aggódott Ty-ért, csak azért van itt. Apu nem is érti, hogy mire az aggódás, hát mióta felbomlott a család, Ty nincsen túl könnyű helyzetben. Apunak gyanús a lány, de nem teszi szóvá. A konyhában Ty már a reggeli palacsintát készíti ki nekik, Aput egy magánbeszélgetésre hívja, szeretné ha Lisa maradhatna, Apu beleegyezik. Kedvenc teszi a dolgát, forog az interjú Annával, a John May él felirattal kezdenek. Anna a fordítóprogram hibájaként tünteti fel a dolgot, semmi komoly. Inkább beszélne az új projektről. Anna Kedvenc jelenlétben fog válaszolni az emberek kérdéseire, mutatva, hogy mennyire törődnek az ő igényeikkel. Georgie igényeivel törődnek a legkevesebbet, a japán kolléga megérkezett. Georgie a családtagjait sorolja, akik a V-k áldozatai voltak. A mester egy kis nanorobotot fog Georgie testébe helyezi, ami az idegszálakat követve fedezi fel a test minden szegletét, és a nemi szerven át távozik. Főcím.

pic4.png

Marcus a beépített ügynökeiknek tart tájékoztatót a fokozódó lázadás miatt, mindenki kap egy jeladót, ha bármi baj van, ezzel értesíthetik az anyahajót. Georgie a nanorobottól szenved, a mester még adhat belőle többet is. Georgie megtörik. Szupercsapat megérkezett JM lakhoz, Erát Ex hívja, jelenti Lisát. Gyanús neki a lány nem bízik benne, kezdi a panaszkodást, de Erának mennie kell, ha végzett, felhívja. Legyen, de Ty-nak meg kell mondani, hogy nem Ex az apja. Lisa hallotta a beszélgetést, nyerésben van a lány. Jackatya érdeklődik, hogy mi a baj, Era elmeséli a sztorit: Ty 14 éves volt mikor motorbalesetet szenvedett, ő és Ex a kórházban vért akartak adni neki, de a vér elemzése során kiderült, hogy nem Ex Ty apja. Ez lett a kapcsolatuk veszte, Ty nem tud a dologról.

pic5.png

Val otthon pakolgat, mikor a baba rúgott, aminek nem kellene még megtörténnie. Üzenetet hagy urának, keresi a doktornő névjegyét, közben a ruhák zsebeiben turkál. Névjegy helyett egy rejtekajtót talál a szekrény fala mögött, ami egy széfet rejt. Eközben megismerjük a nevelt fiút, James May-t, akinek egy barátnője is van. Ugyanez a lány korábban Marcus eligazítását hallgatta az anyahajón. Ryannek gyanús a lány, aki lelép kávét főzni, hogy nyugodtan beszélgethessenek. Flashback, Ryan visszatért John May-hez, egy év telt el az utolsó találkozásuk óta, meghívják Ryan-t egy vacsorára. Ryan előadja, hogy milyen jó lenne a régi barátokkal újra összejönni, kezében kivillan a nyúzókés, JM szerint nem kell bolygatni a múltat, és egy négyszemközti beszélgetésre hívja a férfit.

pic6.png

Vissza a jelenbe, a barátnő is kíváncsi, hogy miért jöttek a vendégek, családi dolgokról szeretnének érdeklődni. James elég dühösen válaszol Ryannek, nem akar tudni a mostoha apjáról. Ő volt az első ellenálló, szükségük van rá. Kellene a kommunikátor, viszont JM cuccai már rég egy raktárban hevernek. A srácnak már elege van a kérdésekből, nem akar ezzel foglalkozni, magára hagyta a családját, mikor öngyilkos lett. A konyhában Era és Kyle a barinőt faggatják, egy ponton a lány rosszul válaszol egy egyszerű kérdésre, lebukott. Pár centire tőle fekszik egy olló, azzal támad a kérdezőkre, sőt kiereszti az igazi karmait. Dulakodnak Erával, de Kyle leszedi róla a csajt, és egy mozdulattal kitöri a nyakát. A nappaliból berohannak Ryan-ék, James megdöbbenve fogadja, hogy mi volt a barátnője valójában. A csapat elindul a raktárba, James velük megy, de a lánynak sikerült aktiválnia a jeladót.

pic7.png

A hajón Georgie igazából a meg sem született lánya nevét mondta be Marcusnak, Anna elégedetlen, de ha a kínzás nem vezet semmire, más módszer kell, amivel elvezetheti őket az ellenállókhoz. A csapat a raktárban kutat JM cuccai között, Ryan Jamesnek magyarázza, hogy a barinő utána kémkedett. Kyle nagyon empatikus, rá se rántson a srác, hogy egy gyíkkal élt együtt. Megvan a kommunikátor, egy kis üveggolyóra hasonlít. Kyle őszintén reméli, hogy Georgie-nak gyors halála lesz, Ryan neki megy a férfinak, veszekedni kezdenek. Eközben a raktárba egy V-labda érkezik, utánuk kutat. Kyle veszi észre, rálő, sikerül eltalálni, de nem ment teljesen tönkre, indulniuk kell. A labda ismét felbukkan, Era egy lövéssel hatástalanítja. James kapott a barinőtől egy órát, jeladó volt beépítve.

pic8.png

A hajón az új vallatótaktika a szereteten alapul. Ha Georgie-nak ennyire hiányzik a családja, akkor megadják neki amit kér. Levetítik neki annak a V-nek az emlékeit, aki megölte a családját, így Georgie láthatja a szerettei utolsó perceit, utolsó kétségbeesett szavaikat. Addig vetítik neki, amíg meg nem törik. Apuéknél barkácsolnak a srácok, Lisa nem őszinte mosollyal figyeli őket. Apu megszomjazott, elmegy vízért. Ty elmondja Lisának, hogy maradni akar még néhány hétig, de attól még találkozhatnak, de helyre kell rakni a családi egyensúlyt. Lisa most játssza ki az ütőkártyát, az apja hazudik neki, nem is az apja. Ty nem akarja elhinni, de visszajön Apu, neki szegezi a nagy kérdést. Apu reakciója egyértelmű számára, aki viszont Lisára vet ellenséges pillantásokat. Ty meg sem akarja érteni apja álláspontját, lőttek a kibékülésnek, és Lisával együtt lelépnek.

pic9.png

Kedvenc a stúdióban nézi vissza az interjú felvételét, egy középkorú hölgy meséli, miért jelentkezett. Nem hitte volna, hogy kiválasztják, egész életében balszerencsés volt. Nem lehet gyereke egy gyermekkori betegsége miatt, de a testvéreinek viszont igen. Hatalmas családi ebédekre ő nem tudja hozni a saját családját. A hajón Joshua zsebében felizzik a kis távbeszélő, Ryan leadja neki az infókat Georgie-ról, Joshua segít. A csapatnak várni a kell, Ryan úgy hiszi, hogy JM valójában nem is lett öngyilkos. Azért hagyta el a családját, mert kényszerítették rá. Méghozzá ő volt az, aki kényszerítette. Flashback, JM és Ryan a férfi egy évéről beszélgetnek. JM az átélt tapasztalatairól faggatja őt. Az érzésekre kíváncsi amit Ryan átélt, csak még saját magának sem akarja bevallani, hogy jó érzés volt azokat átélni. JM eközben levelet ír, a búcsúlevelét, amit ha ő meghal Ryan jóvoltából csak ennyi marad belőle a feleségének és a fiának. Túl késő. Túl késő valóban, mert Ryan bevallja Jamesnek hogy a vacsora napján ölte meg JM-t. A csapat többi tagja megdöbbenéssel fogadja a vallomást, Ryant furdalja a lelkiismeret. JM-től tanult mindent, ő volt az, aki megváltoztatta a dolgokat. Annának ő a legfőbb ellenfél, az ellenállásnak ő a legfontosabb jelképe.

pic10.png

Val egy igazi kíváncsi nő. Szerelőt hívatott a széfhez, ő csak elfelejtette a kódot, milyen kis butuska volt. Az ajtó kinyílt, de nem tudjuk meg mi volt benne. A hajón Kedvenc érkezik Annához, utánanézett több résztvevőnek is. Némelyek közös tulajdonága, hogy valami hiányzik nekik. Család, karrier ilyesmik. Reménykedtek, hogy jobb lesz az életük, de semmi változás nem történt. Miért érdekli őket ez az embertípus? Anna szerint ezek az emberek értékesek, csak Kedvencnek vannak paranoid gondolatai. Minden ember figyelemre méltó Anna szemében, még akkor is, ha Kedvenc nem kedveli az ilyen "semmire nem jó" embereket. Kedvenc nem hisz Annának, tovább fog nyomozni, mert valami van a háttérben. Kérdés, hogy megéri-e neki leadni a sztorit, amit találni fog.

pic11.png

A templomban Szupercsapat izgatottan várja a híreket, ami meg is érkezik. Georgie jól van, nem mondott semmit, kihozni még nem tudja. Ha elindul az együtt élő program, sikerül lejuttatni a hajóról, csak pár napot kell várni. Georgieval is sikerül beszélni, ő realista, nem fogja kibírni a mentőakcióig, Jackatyával akar beszélni. Ő is csak arra tudja őt bíztatni, hogy tartson ki, pár nap és itt lesz közöttük. Georgie a családját akarja látni, Jackatya feladja az utolsó kenetet, Joshua egy injekcióval segít Georgie szenvedéseit megszüntetni. Őrökre.

pic12.png

A csapat Georgie emlékére iszik, ne legyen hiábavaló az áldozata. Flashback, John May temetésén vagyunk, a kis kommunikátor egy iránytű dobozába van elrejtve, amit a kis James babrál. Ryan is a gyászolók között van, a kisfiút vigasztalja. A tömegben egy hölgy nézi a kettőst, Valerie. Egymásra mosolyognak. Most ugyanez a lány a széf tartalmát nézi át, hamis útlevelet, és pénzt talál. Mikor Ryan hívja, kinyomja a telefont. A hangposta üzenetben egy fontos dologról akar vele a férfi beszélni. Val megtalálja az igazi UH felvételeket is. Era is hazaérkezett, egy csüggedt Ty várja őt. A téma apu, Ty magát hibáztatja, tud mindenről. Era sír, szerinte a tesztek tévedtek, ő csak a gyereket védte azzal, hogy nem mondta el neki. Ty szerint ez hiba volt, meg sem akarja hallgatni az anyját. Ryan is otthon, Valerie sehol, a hálóban a cuccok szétdobálva, az UH képek eltűntek. A hajón az izzadó és szaporán lélegző Anna a John May-tudósításokat figyeli, a következő rossz hírt Marcus hozza: George Sutton meghalt az átélt érzelmi megrázkódtatásoktól. Zárásképpen Anna egy medencében lerakja a tízezernyi kiskatonák petéit.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loran13 · http://londonlondon.blog.hu/ 2013.02.20. 14:29:09

Hogy ezt a sorozatot én mennyire szerettem! :)
süti beállítások módosítása